Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemlere yönelik fiili saldırılarda uygulanacak olan puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Bu karar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer büyük kulüplerin itirazları sonucu alındı. İptal edilen madde, futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin hakemlere saldırması durumunda uygulanacak cezaları içeriyordu. Bu kararla birlikte, hakemlere yönelik saldırılar sonucunda uygulanacak disiplin cezalarında bir değişiklik yapılmış oldu.
22 Mart 2024

Can Ataklı, Türkiye'nin büyük futbol kulüplerinin siyasi güç kullanmaktan kaçındığını, ancak Anadolu takımlarının siyasi destek arayışında daha aktif olduğunu belirtiyor. AKP'nin güçlü olduğu illerdeki takımların, küçük olaylarda bile siyasi desteğe başvurduğunu ve bu durumun oy dinamiklerini etkileyebileceğini ifade ediyor. Fenerbahçe'nin, siyasi bir arayış içinde olmaksızın, ancak siyaseti etkileyebilecek bir karar olan Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getirdiği ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için seçimler öncesinde beklenmedik bir sıkıntı oluşturduğu vurgulanıyor.
21 Mart 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a, kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin TL para cezası verdi. Aynı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe kulübü de 400 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Fenerbahçe'ye Konyaspor maçında yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları nedeniyle toplam 672 bin TL para cezası verildi.
9 Mayıs 2024

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesiyle gergin anlar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, bu durumdan güçlükle kurtularak soyunma odasına gitti. Maçın ardından Fenerbahçeli futbolcu Serdar Dursun, sosyal medya hesabından kanlı formasını paylaşarak, 'Formamdaki kan bizim şerefimizdir' ifadesini kullandı. Diğer futbolcular ve teknik direktör İsmail Kartal da maç ve sonrasında yaşananlar hakkında sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu.
18 Mart 2024

Eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonlu siyasetçilerin 'şike' ve 'kupa' vurgusu yaparak Fenerbahçe'yi hedef almasına yanıt verdi. Yıldırım, siyasetçilerin söylemlerini yalan ve ahlaksızlık olarak nitelendirerek, 2010-2011 şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'de kalacağını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin UEFA ve diğer uluslararası kuruluşlar tarafından alınan kararlarla ilgili yaptığı hukuki başvuruların reddedildiğini ve FETÖ kumpası iddialarına değinerek, Fenerbahçe'nin bu süreçte maruz kaldığı haksızlıklara dikkat çekti.
21 Mart 2024

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Mehmet Şekip Mosturoğlu, gazeteci Kemal Bilgin'in A Spor ekranlarında Fenerbahçe'nin kapatılacağını iddia etmesine sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Mosturoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Yavaş kapatsınlar. Cereyanda kalmasın üşütür sonra.' ifadelerini kullanarak, Bilgin'in iddiasına esprili bir dille karşılık verdi. Bu olay, Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe camiası arasındaki etkileşimlerin bir örneği olarak dikkat çekiyor.
22 Mart 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve 3-2 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört taraftarın tahliye talebi reddedildi. Maç sonrası sahaya inen Trabzonspor taraftarları arasında çıkan olaylarda bazı futbolcular saldırıya uğramıştı. Hasan Ç, Engin T, Kadir O. ve Oğuzhan B. isimli taraftarlar olaya karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmış, ancak yapılan tahliye başvurusu Trabzon 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir.
3 Nisan 2024

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladığı basın toplantısında, mevcut başkan Ali Koç'un Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağına dair sözlerini eleştirdi. Yıldırım, devletle kavga edemeyeceklerini ancak haklı oldukları durumlarda hükümetle mücadele edebileceklerini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin çıkarlarını savunmak için daha önce de hükümetle mücadele ettiklerini hatırlattı.
15 Mayıs 2024

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Başkanlığı görevinden ayrıldığını açıkladı. Bu karar, Türk futbol camiasında önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor. Koç'un istifası, Kulüpler Birliği içindeki dinamikleri ve gelecek dönemdeki yönetim yapılanmasını etkileyebilir. Ali Koç'un bu kararı almasına dair detaylı bilgiler veya gerekçeler henüz paylaşılmadı.
18 Mart 2024

Fenerbahçe oyuncusu Mert Hakan Yandaş, Galatasaray ile oynanan ve 1-0 kazandıkları derbi maçında yaşanan gerilimlerin ardından Hakan Şükür'ün eleştirilerine yanıt verdi. Hakan Şükür, Mert Hakan'ı yeni bir kontrat alma yöntemi olarak eleştirirken, Mert Hakan bu eleştirileri doğru yolda olduğunun bir göstergesi olarak nitelendirdi. Maç boyunca hem taraftarlarla hem de oyuncularla gerilim yaşayan Mert Hakan, takımının birlik olduğunda durdurulamaz olduğunu vurguladı.
19 Mayıs 2024

Fenerbahçe öncülüğünde bir grup kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan 18 Temmuz'daki seçim tarihini haziran ayının başına çekmek için isyan bayrağını açtı ve bayramdan önce imza kampanyası başlattı. Ancak kampanya beklenen ilgiyi görmedi ve sadece 56 imza toplandı. Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, 100 imzaya ulaştıklarını ve bu sayının 200'e ulaşacağını iddia etse de, TFF'nin seçim tarihini en fazla 10 gün geriye çekebileceğini, yani 8 Temmuz'a alabileceğini belirtti. Kulüplerin bu ısrarının altında, Mehmet Büyükekşi'ye seçim şansı vermek istememeleri ve EURO 2024 öncesi Milli Takım'ın başarısının etkileri yatıyor.
18 Nisan 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray’ın Konyaspor galibiyeti sonrası sosyal medya hesaplarından Fenerbahçeli taraftarlara küfreden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, Meral Güven'in canlı video kaydında sarf ettiği sözlerin TCK’nın 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğunu belirtti. Soruşturma, sosyal medyada çok kez paylaşılan bu sözler üzerine re’sen başlatıldı.
27 Mayıs 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başıboş köpekleri sahiplenme kampanyasına sanatçılar, dernekler ve medya mensuplarından güçlü destek beklediklerini belirtti. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edilen ve sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören kanun teklifi, sivil toplum örgütleri ve hayvan hakları savunucularının tepkisine neden oldu. Erdoğan, kanun teklifinin Meclis tatile girmeden yasalaşacağını ve sokakların güvenli hale getirileceğini ifade etti.
24 Temmuz 2024

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu ve kulübün mali sorunlarını çözmek için bir planı olduğunu açıkladı. Yıldırım, kulübün bankalara olan borcunu arsaları değerlendirerek kapatmayı ve stadyum kapasitesini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, Yıldırım, Ali Koç döneminde kulübe hiçbir mal varlığı katılmadığını ve mevcut yönetimin tesislerde bakım onarım yapmadığını iddia etti. Yıldırım, seçimi kazandıkları takdirde Fenerbahçe'ye 70 milyon euro kazandıracak projeler gerçekleştireceklerini belirtti.
31 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Fenerbahçe yönetimi, çekilme gündemiyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Süper Lig'de mücadeleye devam etme kararı aldı. Bu karar, takımın geleceği ve ligdeki konumu açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kararın ardından takımın stratejileri ve hedefleri üzerine çalışmaların yoğunlaşması bekleniyor.
2 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Erdoğan, Fenerbahçe'nin Türk sporunun önemli bir parçası olduğunu ve kulübün başarılarının Türkiye'nin başarısı olarak görüldüğünü belirtti. Ali Koç, Fenerbahçe'nin çeşitli spor dallarında elde ettiği başarıları vurguladı ve Erdoğan'a imzalı forma hediye etti. Görüşmede, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer yetkililer de hazır bulundu.
17 Eylül 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlık seçimlerinde Ali Koç yeniden başkan seçildi. Eski başkan Aziz Yıldırım, Koç'la birlikte sahneye çıkarak destek mesajı verdi. Yıldırım, Fenerbahçe'nin bu sene şampiyon olması için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti ve kongreye katılan tüm delegelere teşekkür etti.
9 Haziran 2024
İşaretlediklerim