İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşıma yanıt olarak hukuki süreç başlatılacağını açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iletişim ekibinden Evren Barış Yavuz, Bayraktar ailesini İsrail'e jet yakıtı satmakla suçlayan bir paylaşım yaptı. Haluk Bayraktar, bu suçlamalara sert bir dille yanıt verdi ve İmamoğlu'nu eleştirdi. İBB, Bayraktar'ın iftira ve yalanlarla dolu paylaşımına karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.
10 Nisan 2024

EMS Yapı Sivasspor’un teknik direktörü Bülent Uygun, sosyal medyada kendisi ve ailesine hakaret eden yaklaşık 1500 kişiye dava açtı. Uygun, bu kişilerin tespit edilerek her bir davada site sahiplerinden ve şahıslardan tazminat kazandığını belirtti. Kazandığı tazminatları Çocuk Esirgeme Kurumu, Kimsesizler Yurdu ve sokak köpeklerinin rehabilitasyonu için bağışladığını ifade etti.
30 Mayıs 2024

Dilruba Kayserilioğlu, bir sokak söyleşisinde yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkın bir kesimini alenen aşağılama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezası aldı ve 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. Kayserilioğlu, özür dilemeyeceğini belirterek, kendisini eleştirenlere papatya çayı içmelerini veya günlüklerine yazmalarını tavsiye etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu'nun sözlerinden dolayı özür dilerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da Gezi Parkı protestolarına katılanlara yönelik ifadeleri için özür dilemesini istedi. Kayserilioğlu'nun açıklamaları ve hukuki süreci, siyasi tartışmalara yol açtı.
17 Eylül 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle zorunlu izne çıkarıldığı iddialarını yalanladı. Yavaş, Tosun'un izne çıkarılmasının nedeninin, sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olduğunu belirtti. NOW TV yönetimi ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.
27 Ağustos 2024

Şanlıurfa'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucu Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve bazı konutlar ile iş yerleri su baskınına uğradı. AKP'li Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Twitter hesabından sahada çalıştığını gösteren fotoğraflar paylaşarak duruma müdahale ettiklerini belirtti. Ancak, belediyenin yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri içeren yorumlar, Beyazgül tarafından Twitter üzerinden gizlendi.
15 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sahte kanser ilaçları hakkında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda hükümetin sessizliğini eleştirdi. Demirtaş, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bu sahte ilaçları nasıl satın aldığını ve bu durumun tek adam rejiminin devlet kurumlarındaki çürümeyi gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, kanser hastalarına yönelik bu tür eylemlerin ahlaki çürümeye işaret ettiğini ve yakın zamanda bu sorunların üstesinden gelineceğini belirtti.
9 Ocak 2023

İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 'halkın bir kesimini alenen aşağılama' suçundan 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kayserilioğlu'na ayrıca 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla da dava açıldı ve 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi. Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edilerek gece yarısı tahliye edildi, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam ediyor.
4 Eylül 2024

İstanbul başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Youtuber Oğuzhan Uğur'un asılsız paylaşım yaptığı gerekçesiyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlattı. Uğur, sanatçı Haluk Levent ile birlikte deprem bölgesinde yardım çalışmalarında aktif rol almıştı. Başsavcılık, Babala TV'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımların korku ve paniğe neden olduğunu ve arama kurtarma çalışmalarını aksattığını iddia etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından depremle ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle başka kişilere de soruşturma açıldığı ve gözaltılar yapıldığı belirtildi.
12 Şubat 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla aldığı ceza ve siyasi yasak sürecine başlanmasına ilişkin eleştirilerde bulundu. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, kendisine yönelik soruşturmaların adil olmayan bir rekabet anlayışını yansıttığını ve hukuk dışı davranışlarla gerçekleştirildiğini ifade etti. İmamoğlu, bu durumu 'merdiven altı imalatı' olarak nitelendirerek, soruşturma imalathanesi kurulduğunu ve hızlarına yetişemediklerini belirtti.
1 Ocak 2023

Konya'da bir süt toplama merkezinde sütle banyo yaparak halk sağlığını tehlikeye attığı iddia edilen Emre Sayar, bu suçlamadan beraat etti. Sayar, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret ettikleri iddiasıyla 70 kişi hakkında şikayetçi oldu ve avukatı aracılığıyla bu kişilere karşı ceza davalarının açıldığını ve sonuçlanmasının ardından tazminat davaları açacaklarını belirtti. Emre Sayar ve bir diğer şüpheli Uğur T., olayın ardından gözaltına alınmış ve kısa süreliğine tutuklanmış, ancak delil yetersizliği nedeniyle beraat etmişlerdi.
21 Mayıs 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, HÜDA-PAR'ın kendisi hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla yaptığı suç duyurusuna Twitter üzerinden yanıt verdi. Yavaş, bu davanın kendisi için bir şeref madalyası olduğunu ve mücadelesinin son nefesine kadar devam edeceğini belirtti. HÜDA-PAR'ın geçmişi ve Türkiye'deki radikal İslamcı bir örgüt olarak bilinen Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu bilgisi de makalede yer aldı.
27 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanıyken 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla yargılanmaya başladı. İddianamede İmamoğlu dahil yedi kişi için üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Duruşmada gazetecilerin salona alınmaması tepki çekti ve sonrasında sadece basın kartı olan gazetecilere izin verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun bir sonraki duruşmada hazır edilmesine ve Beylikdüzü belediyesine kamu zararı olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma 30 Kasım'da yapılacak.
15 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Hatay'da yaşanan yıkımın ardından, istifası istenen Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kendisi hakkında dezenformasyon ve yalan haber yapıldığını iddia etti. Savaş, bu haberlere karşı tazminat davası açacağını ve elde edilecek geliri depremzedelere bağışlayacağını Twitter hesabından duyurdu. Öncesinde Rönesans Rezidans'ın müteahhidi hakkında 'idealist bir insan' ifadesini kullanması ve benzer ihmaller nedeniyle eleştirilen Savaş, istifa çağrılarına karşı Hatay'ı ayağa kaldırmadan görevinden ayrılmayacağını belirtmişti.
25 Şubat 2023

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile yaşanan polemik sonrasında 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanacak. İmamoğlu'nun 28 aya kadar hapis cezası alması talep ediliyor. Suçlamalar, İmamoğlu'nun Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi açılışında Yazıcı'yı eleştiren ifadelerine dayanıyor. İmamoğlu, suçlamaları reddediyor ve şikayetin ciddiyetten uzak olduğunu savunuyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı başka bir dava da devam ediyor ve bu davanın sonucu siyasi yasak getirebilir.
14 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde yaşanan yalan ve iftira dolu söylemlerle ilgili olarak, seçimlerden sonra bu konuların takipçisi olacağını ifade etti. İmamoğlu, seçim sürecinde iktidarın muhalefete yönelik sert dil kullandığını ve montaj videolar gösterildiğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da videoların montaj olduğunu kabul etmesine rağmen kullanmaya devam ettiğini belirtti. Seçim sonrası bu tür iftiralarla hesaplaşacaklarını ve yalanlarla insanların aldatılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
28 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti üzerinden ülkücü harekete yönelik eleştirilere sert tepki gösterdi ve 'hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz' dedi. Bahçeli, Hakkari Belediye Başkanı Sıddık Akış’ın tutuklanıp yerine kayyım atanmasından dolayı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı tebrik etti. Ayrıca, terörist belediye başkanları ve milletvekillerine karşı kararlı bir duruş sergileyeceklerini belirtti. Bahçeli, normalleşme tartışmalarına da 'bölünme ve ayrılmada mı yumuşak huylu olmamızı bekliyorsunuz' diyerek katıldı.
4 Haziran 2024

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin'in HDP'nin kapatılması talebiyle açılan dava hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Oluç, Şahin'in basın açıklaması yapmasını ve kullandığı dili eleştirerek, onun siyaset yapmak istiyorsa cübbesini çıkarıp siyasi arenada tartışmaya gelmesi gerektiğini ifade etti. Şahin'in Diyarbakır ailelerine katılımı HDP'nin terörle ilişkisine kanıt olarak sunduğu belirtildi.
11 Ocak 2023

İzmir'de su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil olmak üzere beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunu, hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz'in ailesinin avukatı Ayşe Sarıçiçek yaptı. Sarıçiçek, ihmali ve kusuru bulunan tüm suçluların olası kastla adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti. Olay, İzmir'deki yerel yönetimlerin ve ilgili kurumların ihmallerini gündeme getirdi.
5 Ağustos 2024

İzmir'de Tüylü Mikrofon YouTube kanalına konuşan Dilruba K., Cumhurbaşkanına hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlamalarıyla tutuklandı. Dilruba K., sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle İzmir başsavcılığı tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Olay, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
12 Ağustos 2024
İşaretlediklerim