İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı hapis cezasına rağmen yollarına devam edeceklerini ifade etti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin İmamoğlu'nun cezasının onandığına dair iddiası yalanlanmıştı. İmamoğlu, Yedikule Gazhanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, karşılaştıkları engel ve davaların kendilerini yıldıramayacağını ve halkın çıkarlarını gözetmeye devam edeceklerini vurguladı.
4 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasını eleştirdi. Tosun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştiren bir paylaşım yapmış ve bu paylaşımın ardından işine son verildiği iddia edilmişti. Tosun, bu iddiayı yalanlayarak zorunlu izne çıkarıldığını duyurdu. Saral, Tosun'un daha önce bir anneyle yaşadığı tartışmaya atıfta bulunarak, ifade özgürlüğü konusunda çifte standart uygulandığını savundu.
27 Ağustos 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diken yazarı Levent Gültekin'in Youtube kanalında paylaştığı iddiaları reddetti ve Gültekin'in üç videosunu mahkemeye verdiğini söyledi. Gültekin, Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hakkında eleştirel yorumlar yaptığını iddia etmişti. Akşener, Gültekin'in iddialarını yalanladı ve Gültekin'in kendisine hakaretvari sözler sarf ettiğini belirtti.
22 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, Kahramanmaraş depremleri sonrası İHA ve SİHA'ların afet bölgesindeki performansını eleştiren bir tweet üzerine 150 bin TL manevi tazminat talebiyle dava açtı. Aydın Aydoğan isimli kullanıcının tweet'inde, Bayraktar'ın şirketi tarafından üretilen dronların bir kısmının donduğu ve uçamadığı iddia edilmişti. Bayraktar'ın avukatları, bu iddiaların İHA ve SİHA sistemlerine olan güveni sarsıp başarılarını karaladığını savunarak dava dilekçesine İHA ve SİHA'larla ilgili olumlu haberler ekledi. Aydoğan ise eleştiri hakkını kullandığını ve sadece AFAD başkanının söylediklerini paylaştığını belirtti.
13 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde iki kişinin su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili iddianame, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayda sorumluluğu olduğu iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. İddianamede, İZSU Genel Müdürü de dahil 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor. Davanın ilk duruşması 5 Eylül'de görülecek.
16 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde kendisine yönelik hakaret içeren ifadeler nedeniyle açılan soruşturma ve kovuşturmalardan şikayetçi olmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, bu kararı sosyal medya üzerinden duyurdu. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı döneminde 'cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla 160 bin soruşturma açıldığı ve bu soruşturmalarda 3 bin 625 kişiye hapis cezası verildiği belirtiliyor.
3 Mart 2023

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanmıştı. Gece yarısı kimseye haber verilmeden tahliye edilmesi üzerine annesi, bu duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı cezaevinde ziyaret etmiş ve CHP konserine davet etmişti. Dilruba'nın 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırılmış, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etmişti.
30 Ağustos 2024

Diken yazarı Levent Gültekin, 'Cumhurbaşkanı topluma açıkça yalan söylüyor' ifadesi nedeniyle 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti. İstanbul 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında savcının beraat yönündeki mütalaasını tekrarlaması üzerine hakim beraat kararı verdi. Gültekin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada beraat ettiğini duyurdu ve eleştirinin hakaret olarak görülmediği günlerin geri gelmesi dileğinde bulundu.
13 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar sebebiyle CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Dağ gözaltına alındı. Dağ'a, Instagram ve Twitter hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'halkın kin ve düşmanlığa tahrik etme' ve 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamaları yöneltildi. Ayrıca, 2012 yılında Erdoğan'ın bir öğrenciye söylediği sözlerin yer aldığı video da delil olarak dosyaya eklendi. Dağ, ifade verdikten sonra yurtdışına çıkışı yasaklanarak serbest bırakıldı.
11 Şubat 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Suriyelilere yönelik dört iddia ortaya attı. İddialar arasında Fenerbahçe yardım TIR'ının yağmalanması, Samandağ'da yağmalama yapılması, bir Suriyelinin AFAD görevlisinin telefonunu çalması ve bir kız KYK yurduna Suriyelilerin yerleştirilmesi bulunuyordu. Fenerbahçe Kulübü, resmi kurumlar ve bireyler tarafından yapılan açıklamalarla bu iddiaların asılsız olduğu ortaya konuldu. Özdağ, telefon çalma iddiası çürütüldükten sonra tweet'ini sildi ancak özür dilemedi.
11 Şubat 2023

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasının istinafta onandığını iddia etti. Ancak İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bu iddiaları yalanlayarak dosyanın henüz karara bağlanmadığını ve mahkeme kalemiyle konuşarak dosyanın sırada beklediğini doğruladığını belirtti. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
31 Mayıs 2023

Merkez Hakem Kurulu (MHK), bir YouTube kanalında ortaya atılan, bazı VAR hakemlerinin bir kulüp tarafından ambargolu olduğuna dair iddiaları yalanladı. Gazeteci Şansal Büyüka'nın, MHK Başkan Vekili Tolga Özkalfa'ya dayandırdığı iddialar üzerine MHK, bu tür ifadelerin gerçekle ilgisi olmadığını ve disiplin sevklerinin talimatlara aykırı durumlar için yapıldığını belirtti. Ayrıca, MHK, kamuoyunu yanıltıcı dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini ve iftira içeren söylemlere karşı hukuki haklarını saklı tuttuklarını açıkladı.
5 Mart 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe mahallesinde muhtar adayı olan manken Simurg Sarsılmaz, sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sarsılmaz, adaylık açıklamasının ardından sosyal medyanın gündemine oturmuş ve geniş bir ilgi görmüştü. Ancak, aldığı tehditler ve cinsel içerikli hakaretler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Sarsılmaz, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
28 Şubat 2024

İstanbul Başsavcılığı, seçim sonuçları hakkında yanıltıcı bilgiler yaydığı ve deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik yanlış algı oluşturabilecek provokatif paylaşımlar yaptığı iddiasıyla sosyal medya hesaplarına yönelik soruşturma başlattı. Bu soruşturma kapsamında, oyuncu Zeynep Beşerler'in Twitter hesabından yaptığı, seçim sonuçlarını eleştiren paylaşım nedeniyle şüpheliler arasında olduğu belirtildi. Beşerler'in paylaşımında 'Bu ülke için bu kadar geri zekalı çok fazla, yazık' ifadelerini kullandığı aktarıldı.
15 Mayıs 2023

İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba K., 'cumhurbaşkanına hakaret' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Mahkeme, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tahliyesine karar vererek yurt dışı yasağı getirdi, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasından tutukluluğunun devamına hükmetti. Dilruba K.'nın ilk duruşması 3 Eylül'de yapılacak.
20 Ağustos 2024

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirdikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin koruması ve bir belediye çalışanı tarafından saldırıya uğradı. Her iki saldırgan tutuklandı. Bu olayın ardından 25 basın meslek örgütü ve insan hakları kuruluşu saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı ve yetkililerden kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep etti.
21 Haziran 2023

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştiren ve bu nedenle tutuklanan Dilruba K.'nın tutuksuz yargılanması gerektiğini belirtti. Zengin, Dilruba K.'nın üslup sorunu olduğunu ve söylediklerinin yanlış olduğunu ifade etti. Dilruba K., 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından serbest bırakılmış ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etmektedir. İlk duruşma 3 Eylül'de yapılacaktır.
26 Ağustos 2024

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtma ile ülkeyi barut fıçısına çevirmekle suçladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, halka öfkelerini sandığa saklamalarını ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, İmamoğlu'nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıya da değinildi. Erdoğan ve Bahçeli'nin muhalefeti hedef gösteren açıklamaları ve tonlarının seçimler yaklaştıkça yükseldiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Şarkıcı Yeşim Salkım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Salkım'a yönelik suç duyurusu, Seyhan Soylu tarafından yapılmıştı. İstanbul 36'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Salkım'ın suçsuz olduğuna karar verildi. Salkım, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, kimseye hakaret etmediğini ve adliyelerin gereksiz yere meşgul edildiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Özdağ, Adalet Bakanlığı'nın 'Suriye Aile Hukuku' isimli kitabı aile mahkemelerine gönderdiğini ve Suriyelilerle ilgili kararlarda bu kitabın esas alındığını iddia etti. Adalet Bakanlığı bu iddiayı yalanladı ve Ankara başsavcılığı, Özdağ'ın paylaşımı hakkında soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim