İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın seçim konvoyu sırasında Okmeydanı'nda yolu kapatan ekiplere hasta taşıyan aracın geçişine izin verilmesini isteyen bir kişi, 'siyasi parti faaliyetini zorla engellemek' suçlamasıyla tutuklandı. Olay, Yıldız'ın Twitter hesabından 'marjinal grupların saldırısı' olarak nitelendirilmesi ve iktidar gazeteleri tarafından 'DHKP-C provokasyonu' olarak gösterilmesinin ardından yaşandı. Gözaltına alınan kişilerden biri, MHP'ye uzun yıllar hizmet ettiğini belirterek PKK ile ilişkilendirilmesini reddetti. Gözaltına alınan kişilerden biri serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.
25 Mayıs 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, depremle ilgili yayın yapan bazı medya kuruluşlarını provokasyon yapmakla suçladı ve bu kuruluşların RTÜK uzmanları tarafından yakından takip edildiğini, gerekli raporlamaların yapıldığını ifade etti. Ayrıca, İstanbul başsavcılığının gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla soruşturma başlattığı bilgisine de yer verildi.
11 Şubat 2023

7-8 Ekim 2014 Kobani olaylarına ilişkin 108 kişinin yargılandığı davada savcılık mütalaasının açıklanacağı duruşma Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı duruşmada, yargılanan HDP'liler ve avukatları mahkeme heyetinin aceleci davranışını eleştirdi. Mahkeme başkanı ise bu eleştirilere 'Hayat kısa' yanıtını verdi. Demirtaş ve Yüksekdağ, mahkeme heyetini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi ve duruşmanın siyasi amaçlarla yürütüldüğünü iddia etti. Duruşma, sanıkların dinlenmesinin ardından ertelendi.
12 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay hapis cezası almıştı. İmamoğlu, ceza veren hakimin kardeşinin 'FETÖ' ile ilişkili olduğu iddiaları üzerine, Hakimler Savcılar Kurulu'nun (HSK) bu konuda sınavda olduğunu ve adalet bakanının da duruma müdahale etmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, sürecin takipçisi olduklarını ve avukatlarının gerekli işlemleri yürüttüğünü ifade etti.
27 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halk TV hakkında başlattığı inceleme ve kendisi hakkındaki ifadelerine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Şahin, Halk TV'nin provokatif yayınlar yaptığını ve Demirtaş'ın övülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtmişti. Demirtaş ise kendisinin örgüt üyeliğinden hüküm giymediğini ve haksız yere suçlandığını ifade ederek Şahin'e sert sözlerle karşılık verdi.
18 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki bir sandıkta usulsüzlük yapıldığını ve sandık görevlilerinin darp edildiğini iddia etti. Salıcı, bu iddiaları sosyal medyada paylaştığı görüntülerle destekledi. Şanlıurfa Valiliği ise yapılan inceleme sonucunda iddiaların gerçek olmadığını ve sosyal medyada paylaşım yapanlar hakkında adli işlem başlatıldığını duyurdu.
14 Mayıs 2023

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter üzerindeki bazı haber hesaplarının seçimle ilgili paylaşımlarında dezenformasyon yaptığı iddiasıyla soruşturma açtı. Savcılık, kamu düzenini ve barışını bozacak yanıltıcı bilgiler yaydığı öne sürülen beş şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkardı. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ise diğer hesapların kimlik tespiti için çalışmalarını sürdürüyor.
28 Mayıs 2023

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar Belediye Başkanı olduğu dönemde bir kilise çanını Yunanistan Konsolosluğu'na verdiği iddiasıyla yeni bir soruşturma açıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı daha önce Soyer hakkında Osmanlı Devleti'ne ve son padişah Vahdettin'e hakaret ettiği iddiasıyla bir soruşturma başlatmıştı. Soyer, iddiaları yalanlayarak Seferihisar Belediye Başkanı seçildikten sonra eski belediye binasını kullanmadığını ve görevini yeni binada sürdürdüğünü belirtti.
22 Kasım 2023

Selahattin Demirtaş, Twitter'da kullandığı bir ifade nedeniyle hayvan özgürlüğü aktivisti ve gazeteci Zülal Kalkandelen tarafından türcü dil kullanmakla eleştirildi. Kalkandelen, bu eleştirisi sonrasında sosyal medyada çeşitli saldırılara maruz kaldı. Bazı kullanıcılar tarafından HDP düşmanı ve cahil ulusalcı olarak nitelendirildi. Demirtaş, basın danışmanı aracılığıyla Kalkandelen'e özür mesajı göndererek daha dikkatli olacağını belirtti.
2 Ocak 2023

İstanbul Başsavcılığı, sosyal medya fenomenleri Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra hakkında 'kara para aklama' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bu soruşturma, Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanması ve 'Şampiyonlar Ligi' olarak adlandırılan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konulmasının ardından gelişti. Soruşturmanın, diğer fenomenlerle ilgili başlatılan soruşturma ile birleştirilip birleştirilmeyeceği henüz netleşmedi. Ciğerci ve Çıra'nın mal varlıklarıyla ilgili şu an için bir işlem yapılmadı.
2 Aralık 2023

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanık, suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık suçlarından yargılanmak üzere hakim karşısına çıktı. Duruşmada Gülnihal Çiçek, ağlayarak kardeşine moral verdi. İddianamede, sanıkların 'sazan sarmalı' olarak bilinen dolandırıcılık yöntemini kullandıkları belirtiliyor. Mahkeme, diğer sanıkların dinlenmesi için duruşmayı cuma gününe erteledi.
4 Eylül 2024

Aylin Dağsalgüler, Zeytin Ağacı dizisinin ilk sezonunda popülerleşen 'aile dizimi' konusunu ele alıyor. Dizide, kanser hastası bir avukatın alternatif tedavi olarak katıldığı aile dizimi kampı, sosyal medyada geniş tartışmalara yol açtı. Dağsalgüler, dizinin kanser hastalarına yanlış umut aşıladığı ve etik ihlaller yarattığı eleştirilerini değerlendiriyor. Ayrıca, dizinin modern insanın duygularıyla sorunları çözme çabasını yansıttığını belirtiyor.
14 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanıyordu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, savcı esas hakkındaki mütalaayı açıklamak için süre istedi ve mahkeme duruşmayı 15 Eylül'e erteledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB çalışanlarını yasadışı örgütlerle ilişkilendiren açıklamaları sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, DİAYDER üyelerine dağıtılan yardım kartları suçlamalar arasında yer alıyor.
21 Haziran 2023

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, istifa ettiğine dair çıkan iddiaları reddetti ve bu iddiaları ortaya atanları kınadı. İHA'ya konuşan Savaş, Hatay'da yaşanan büyük depremle mücadele ederken, insanların yaralarını sarmaya devam ettiklerini ve sanal ortamlarda ülkeye zarar veren işler yapanları eleştirdi. Görevine olan bağlılığını vurgulayan Savaş, Hatay'ı ayağa kaldırmadan görevinden ayrılmayacağını ve şehri terk etmeyeceğini belirtti.
20 Şubat 2023

İsmail Saymaz, bir trafik kazasının ardından yurt dışına kaçış planı yapmakla suçlanan Bülent Cihantimur'un, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadede dört yalan söylediğini iddia etti. Cihantimur'un oğlu Timur Cihantimur ve eşi Eylem Tok'un kazadan sonra İstanbul Havalimanı'na gitmek üzere bir sürücü tarafından taşındığı, ancak Bülent Cihantimur'un ifadesinin başlangıçta alınmadığı belirtildi. İsmail Saymaz'ın bu duruma tepki göstermesinin ardından, Cihantimur iki hafta sonra savcılığa çağrılarak ifade verdi.
17 Mart 2024

İYİ Parti’nin eski genel başkanı Meral Akşener, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a dava açacağını açıkladı. Akşener, Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik 'ihanet' ve 'ahlaksızlık' suçlamalarına, Özdağ'ın ise bir anket şirketi sahibinin iddialarına karşı dava açacağını belirtti. Akşener, dava dilekçesinde içinde tuttuğu her şeyi yazacağını ve bu sözleri kaldıramayacağını ifade etti.
13 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıttığı gerekçesiyle 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanıyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Duruşmada İBB çalışanı Esra Huri Bulduk tanık olarak dinlendi ve yardım kartlarının dağıtım süreci hakkında bilgi verdi. Bir sonraki duruşma 21 Haziran'da yapılacak.
29 Mart 2023

İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir davada, mahkeme başkanı, DEM Parti milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu sosyal medyada yargılamayı eleştirdiği gerekçesiyle duruşma salonundan çıkardı. Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, lise öğrencilerinin sıradan faaliyetlerinin suç olarak nitelendirildiğini eleştirmişti. Mahkeme başkanının bu eleştirilerden rahatsız olduğu ve Gergerlioğlu'nu salondan çıkardığı belirtildi. Gergerlioğlu, mahkeme heyeti hakkında suç duyurusunda bulunacağını ve konuyu Adalet Bakan Yardımcısı'na ilettiğini açıkladı.
24 Eylül 2024

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED), aşı sıkıntısını basına anlatan ve bu nedenle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla dava açılan Başkanı Dr. Yusuf Eryazğan'a destek verdi. Savcılık, Eryazğan'ın meslek örgütlerinde görev almasının engellenmesini talep ediyor. ŞUAHED, yaptığı açıklamada aşı sıkıntılarını paylaşmanın bir borç olduğunu belirtti ve davaların kendilerini durduramayacağını ifade etti.
26 Ağustos 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş-Pazarcık depreminde oğlu, gelini ve torununu kaybeden Nurgül Göksu, cenazelerini defnettikten sonra yıkımın nedenlerini ve sorumlularını araştırmaya başladı. Göksu, dört aydır iddianamenin hazırlanmasını bekliyor ve adalet sağlanana kadar mücadele edeceğini belirtiyor. Oğlu ve ailesinin yaşadığı Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına yol açan sorumluların bulunmasını isteyen Göksu, apartmanın yıkılmasında yapılan tadilatlar ve belediyenin rolüne dikkat çekiyor. Göksu, hukuki süreçte ilerleme olmamasından şikayetçi ve adaletin yerini bulması için mücadelesini sürdüreceğini ifade ediyor.
11 Haziran 2023
İşaretlediklerim