Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu bildirdi. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman'da 28 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda binanın yıkıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise 13 kişinin öldüğünü ve 22 kişinin yaralandığını açıkladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde gerçekleştiğini ve can kaybının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

Gaziantep'te 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hatay Valisi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı ölü ve yaralıların olduğunu doğruladı. AFAD, depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybının 76'ya ulaştığını açıkladı. Yıkılan binaların olduğu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
6 Şubat 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama gerçekleşti. Patlamanın nedeni henüz belirlenemese de, yoğun duman ve toz bulutu oluştu ve bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, patlamanın tahıl silosunda meydana geldiğini ve yaralıların olduğunu belirtti. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise patlamanın buğday tozu kaynaklı sıkışma sonucu olduğunu düşündüklerini ifade etti.
7 Ağustos 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde sabaha karşı başlayan sağanak, İğneada beldesinde su baskınları ve dere taşkınlarına yol açtı. İğneada'da bulunan turizm tesisindeki birçok bungalov ev taşkın dolayısıyla sürüklendi. Bölgede ormanda mahsur kalan iki kişi, ekiplerce kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici, sel nedeniyle kaybolan iki kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, dört kişiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
5 Eylül 2023

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle dört kişi tahliye edildi ve dumandan etkilenen iki kişi hastaneye sevk edildi. İstanbul Valiliği yangınla ilgili tahkikat başlatıldığını ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Yangın nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nın seferleri de etkilendi.
23 Ocak 2023

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki 5,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle, daha önce depremden hasar görmüş olan Kahramanmaraş'taki bir metal mutfak eşyası fabrikasının bir kısmı çöktü. Olayda bir işçi yaşamını yitirdi, dört işçi yaralandı. Yaralılar Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Arama kurtarma, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.
27 Şubat 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.
2 Nisan 2024

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu İskenderun'da yıkılan üç binanın enkazından bir çocuk dahil dört kişi yaralı olarak kurtarıldı. Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonunda çalışan GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekipleri, gece saatlerinde Mehmet ve Hakan Yılmaz Çağan kardeşler ile Kubilay Özer ve Nejla Baygül'ü enkaz altından çıkardı. Kurtarılan depremzedeler, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi.
7 Şubat 2023

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, freni boşalan bir kamyon cenaze namazı için toplanan kalabalığa çarptı. İlk belirlemelere göre dört kişi hayatını kaybetti, biri ağır olmak üzere toplam 25 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
9 Eylül 2023

İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'nde salı akşamı servis edilen yemekten yiyen hastalar, hasta yakınları ve personel arasında kusma, ishal ve karın ağrısı gibi zehirlenme belirtileri görüldü. Yemeğin bozuk olduğu ve yaklaşık 70-80 kişiyi etkilediği düşünülüyor. Zehirlenenlere hastanenin acil servisinde müdahale edildi ve yapılan testler zehirlenme bulgularını doğruladı. Bazı personel çalışamaz hale geldi ve hastanede personel eksikliği nedeniyle izindeki çalışanlar geri çağrıldı.
19 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında ağır hasar gören Malatya'daki dört katlı bir bina çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda enkaz altında kalan Orhan Cücün'ün (28) cenazesi bulundu. Malatya Valisi Hulusi Şahin, ağır hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulundu ve şehirdeki 35 bin ağır hasarlı binanın yıkımının zaman alacağını belirtti.
5 Mayıs 2023

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen belgesel gösteriminin yapıldığı otel salonunun tavanı çöktü. Olay sonucunda 32 kişi yaralandı. Yaralılar Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kars Valisi Türker Öksüz, olayda hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını ve yaralıların tedavi edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023

Gaziantep'te 61 sağlık çalışanı, aynı yemek şirketinden gelen bir yemeği tükettikten sonra zehirlendi. Çalışanlar, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yavuzeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Beytullah Şahin, çalışanların sağlık kontrollerinin yapıldığını ve durumlarının iyi olduğunu belirtti. Tarım Müdürlüğü ve Halk Sağlığı ekipleri, yemeğin yapıldığı yerle ilgili numune alım işlemlerine başladı.
5 Temmuz 2024

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023

Gaziantep'te sabah saat 4:17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kilis'te sekiz kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 50 binanın yıkıldığını açıkladı. AFAD ise depremin Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde olduğunu ve can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023
İşaretlediklerim