Niğde'nin merkezine bağlı Çarıklı köyünde, doğal patates deposu yapımı sırasında yer altında kazı yapıldığı esnada göçük meydana geldi. Göçük sonucu iki işçi yaşamını yitirdi, dört işçi ise yaralandı. Olay yerine jandarma, itfaiye, sağlık, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
8 Nisan 2024

Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki bölgede çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi. Yangın, ekili alanlarda başlamış ve yerleşim alanlarına sıçramıştı. Hastanede tedavi gören yaralılardan Zekiye Erdenli'nin de hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı arttı. Yangınla ilgili adli soruşturma başlatıldı ve hastanelerde yanık tedavi ünitesi eksikliği dikkat çekti.
23 Haziran 2024

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki bir kıraathaneye düzenlenen silahlı saldırıda Mustafa Er isimli 29 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti ve beş kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılırken, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen şüpheli M.D.Ç'nin yakalanması için polis çalışma başlattı.
23 Nisan 2023

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve 10 il bu doğal afetten etkilendi. Resmi verilere göre 284 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 323 kişi yaralandı. Depremzedeler, yardım ekiplerinin henüz bölgeye ulaşamadığını ve insanların arabalarında veya dışarıda beklediğini ifade etti. Kandilli Rasathanesi ve AFAD'ın verdiği bilgilere göre deprem Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta hissedildi ve can kaybı sayısı artmaya devam ediyor.
6 Şubat 2023

Adana-Pozantı otoyolu Soğukpınar mevkisinde Giresun-Hatay seferini yapan bir yolcu otobüsü, arkadan bir TIR'a çarptı. Kazada, otobüs sürücüsü Mustafa Erden ve muavin Müslüm Berçin hayatını kaybetti. Yaralanan 12 yolcu, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı. Cenazeler, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
1 Eylül 2023

Manisa'nın Soma ilçesinde özel bir şirket tarafından işletilen bir maden ocağında kontrollü patlama sonrası oluşan karbonmonoksit gazından zehirlenen altı işçiden biri olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer beş işçi ise Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ardından Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesine sevk edildi. Tedavi altına alınan işçilerin hayati tehlikelerinin olmadığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11 Nisan 2023

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depreminde yıkılan ve 36 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'yla ilgili bilirkişi incelemesi sonuçlandı. İnceleme sonucunda, binanın taşıyıcı sistemine birçok noktada müdahale edildiği ve gerekli mühendislik incelemesinin yapılmadığı belirlendi. Ayrıca, binanın imar barışından faydalandığı ve bu süreçte de gerekli mühendislik incelemesine tabi tutulmadığı tespit edildi. İnceleme sonucunda, binanın altında bulunan pastanenin taşıyıcı sistemini tahrip etmesinin de binanın yıkılmasına yol açtığı belirtildi.
24 Temmuz 2023

Gaziantep'te 7,5 ve Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Gaziantep'te 20 kişinin öldüğünü, 200 kişinin yaralandığını ve 83 binanın yıkıldığını açıkladı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise Osmaniye'de 34 binanın yıkıldığını ve 5 kişinin öldüğünü belirtti. AFAD, can kaybı sayısının 76 olduğunu duyurdu.
6 Şubat 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Kandilli Rasathanesi, Gaziantep'te 7,5 büyüklüğünde bir depremin sabah saat 4.17'de gerçekleştiğini bildirdi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ise depremin merkez üssünün Kahramanmaraş olduğunu ve büyüklüğünün 7,4 olduğunu açıkladı. Depremin ardından Kahramanmaraş'ta büyük bir yangın çıktı ve deprem sonucunda 284 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
6 Şubat 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki bir mevlitte ikram edilen pilav ve tavuktan yiyen 17 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı ve kusma şikayetiyle başvuran kişilerin tedavisi sürmekte olup, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve incelenmek üzere yemeklerden numune alındı.
21 Haziran 2024

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Göztepe-Altay maçında yanıcı ve patlayıcı maddelerin stada sokulmasında kullanılan 'Alo Ses Ambulans Servisi'nin süresiz olarak kapatıldığını açıkladı. 27 Kasım'da oynanan maç sırasında yaşanan şiddet olayları sonucu bir taraftar yaralanmış ve maç tatil edilmişti. Soruşturma kapsamında ambulans görevlileri dahil 19 kişi tutuklanmış, toplamda 28 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Ocak 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkisi açıklarında 'Eagle’s' isimli günübirlik ahşap tur teknesinde yangın çıktı. Yangında dört kişi yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yangını söndürme ve tahliye çalışmalarını sürdürürken, Aksaz Deniz Üssü'nden de bölgeye yangın söndürme teknesi sevk edildi.
14 Temmuz 2024

Bayram tatilinin dört gününde toplam 26 kişi hayatını kaybetti ve 5 bin 345 kişi yaralandı. Son 24 saatte 693 trafik kazası meydana geldi, dört kişi hayatını kaybetti ve 1302 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayramın dördüncü günündeki kaza ve denetleme verilerini paylaştı. Toplamda 343 bin 95 araç denetlendi ve çeşitli ihlaller nedeniyle birçok araca işlem yapıldı.
19 Haziran 2024

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada tadilatın kaçak yapıldığı belirtildi. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, yangının elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar sonucu başladığı ve kolay yanıcı malzemelerin tutuşmasıyla hızla yayıldığı ifade edildi. Raporda ayrıca, acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı gibi ciddi ihmallerin bulunduğu tespit edildi.
15 Nisan 2024

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonucu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yıkılan Özpolatlar Apartmanı'nın enkazından Ülkü Doğan isimli bir yaralı, yaklaşık 44 saat sonra kurtarıldı. Daha önce enkazdan beş kişi daha kurtarılmış ve kurtarılanların sayısı altıya ulaşmıştı. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
8 Şubat 2023

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, Gökçebağ Mahallesi yakınlarında boş bir arazide park halindeki bir araç içerisinde üç kişi ölü olarak bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mehmet G., Satılmış K. ve Kurban D. isimli şahısların hayatını kaybettiği tespit edildi. Üç kişinin bedenleri daha detaylı inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Ocak 2023
İşaretlediklerim