6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, bazı şehirlerde sokaklarda cenazelerin beklediği gözlemlendi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşların kimliklendirilmesi ve naaşlarının yakınlarına teslim edilmesinin önemi vurgulandı. Kimliklendirilemeyen cenazeler, 24 saatlik bekleme süresinin ardından DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alınarak defnedilecek. Ölü muayene işlemleri, naaşın bulunduğu yerdeki başsavcılıklar tarafından yapılacak ve naaşlar çevre illere gönderilmeyecek.
8 Şubat 2023

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

Çakır kardeşler, 20 Aralık 2021'de Kadıköy Kalamış'ta bir çatışmada adını duyurdu. Bu çatışmada, bir yat ve inşaat şirketi tahsilatı için gelen Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan öldürüldü. Çakır kardeşlere nefsi müdafaadan dolayı hapis cezası verildi. Fuat Çakır, tahliye olduktan sonra yeraltı dünyasında şöhretini artırdı. 29 Ocak 2024'te, İlker Çakıroğlu Fuat Çakır tarafından bir meyhaneye çağrıldı ve sonrasında ölü bulundu. Olay, yeraltı dünyası ile siyasetin iç içe geçtiğini gösteriyor.
18 Nisan 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) eziyet yasağının ihlal edildiğine dair kararının ardından yeniden yargılanan sanık polis Hüseyin Engin, 'kasten basit yaralama' suçundan yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceki yargılamada diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut'a indirimli cezalar verilmiş, iki polis beraat etmişti. Korkmaz ailesi, verilen kararı Yargıtay'a taşıyacağını açıkladı.
17 Ocak 2023

Bursa’da CHP’den Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi olan Avukat Feyyaz Alptuğ Memişoğulları evinde başından vurulmuş olarak bulundu. Sabah saatlerinde evinden tek el silah sesi duyulduğu bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Memişoğulları’nın cesedini buldu. Kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belirlenecek ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2024

İstanbul Bakırköy'de birlikte yaşayan Cavide Sevgi Arapoğlu ve Mustafa Kolay, başlarından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Çiftin işe gitmemesi üzerine endişelenen arkadaşları, çilingir yardımıyla eve girdi ve çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede kapının zorlama izi olmadan içeriden kilitlendiğini belirledi. Çiftin cesetleri, incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
20 Temmuz 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İçmeler Tavşanburnu mevkisindeki sarp arazide çarşafa sarılı iki ceset bulundu. Polis ekipleri ihbar üzerine bölgeye giderek cesetleri inceledi ve bulundukları yerden aldı. Cesetlerin 15 yaşlarında bir çocuk ve 40 yaşlarında bir kadına ait olduğu ve yabancı uyruklu oldukları değerlendiriliyor. Cesetler, ön otopsi için Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
28 Kasım 2023

Metin Lokumcu davasında savcı, sanıkların ayrı ayrı beraatlerini talep etti. Emekli öğretmen Metin Lokumcu, 2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde polisin biber gazı kullanması sonucu hayatını kaybetmişti. Ailenin avukatı Meriç Eyüpoğlu, savcının mütalaasını eleştirerek, adaletin sağlanmadığını belirtti. Duruşma 6 Eylül 2024'e ertelendi.
11 Haziran 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde, uçuruma yuvarlanmış bir araçta boğazı kesilmiş bir ceset bulundu. Araçta bulunan cesedin Mustafa T'ye ait olduğu belirlendi. Ceset, incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
15 Eylül 2023

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, ormanlık bir alanda bulunan kemik parçalarının, yaklaşık bir yıldır kayıp olan ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu doğrulandı. Berzeg, 17 Haziran 2023 tarihinde evinden sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Kemikler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testleri sonucunda Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. DNA örnekleri, Berzeg'in eşi ve İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg'den alınan örneklerle eşleşti.
27 Nisan 2024

2014 yılında İstanbul Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt, polis Sezgin Korkmaz tarafından öldürüldü. Korkmaz, ilk yargılamada 12 bin 100 lira para cezasına çarptırıldı. Ancak Anayasa Mahkemesi, Kurt'un yaşam hakkının ihlal edildiğine hükmetti ve Korkmaz'ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Yeni yargılama 10 Ekim'de başlıyor. Kurt'un eşi Narin Kurt, bu davanın bir insanlık davası olduğunu ve adaletin yerini bulmasını umduğunu belirtti.
9 Ekim 2023

2014 yılında Okmeydanı Cemevi'nde cenaze törenine katılmak üzere bekleyen Uğur Kurt'u öldüren polis Sezgin Korkmaz'ın yargılandığı davada, mahkeme görüntülerin izlenmesi ve bilirkişi raporu alınması talebini reddetti. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ihlal kararında olayla ilgili görüntülerin mahkeme heyeti tarafından izlendiği ancak bu konuda bir bilirkişi incelemesi yapılmadığı belirtilmişti. Duruşmada, Kurt'un eşi Narin Kurt, 'Görüntüleri izlemeden haklıyı haksızı nasıl ayıracaksınız? Biz dokuz yıldır adalet bekliyoruz' dedi.
10 Ekim 2023

İstanbul Fatih'teki tarihi Topkapı surlarının bitişiğindeki boş alanda kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Polis, kimliği belirsiz kişinin kim olduğunu tespit etmek için çevrede araştırma başlattı. Olay yerine getirilen bazı evsizler, ölen kişiyi tanıyıp tanımadıkları konusunda sorgulandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
15 Ekim 2023

Ankara'da 30 Aralık 2022'de öldürülen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, şüpheli Tolgahan Demirbaş'ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığına dair polis tutanağının kaybolduğu ve yerine sokakta yakalandığı iddiasını içeren yeni bir tutanak düzenlendiği belirtildi. Bu durum, soruşturma sırasında MHP'li isimlerin de adının geçmesiyle dikkat çekiyor ve seçim öncesinde iddianamenin tamamlanması bekleniyor.
14 Nisan 2023

MHP Antalya il yönetim kurulu üyesi Yusuf Çırpan, Muratpaşa ilçesindeki evinde ölü bulundu. Komşularının durumu yetkililere bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamera görüntülerini izleyerek bölgede çalışma başlattı. Çırpan'ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.
14 Ekim 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, daha önce üç defa arama yapılan bir dere yatağında bulundu. Diyarbakır Baro Başkanvekili Mehdi Özdemir, cenazenin bulunduğu alanda daha önce arama yapıldığını ve soruşturmanın genişletileceğini belirtti. Narin Güran'ın kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek. Soruşturma kapsamında Narin Güran'ın amcası S.G. kasten öldürme şüphesiyle tutuklandı.
8 Eylül 2024

2011 yılında Artvin'in Hopa ilçesinde polisin biber gazı kullanması sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun davasının 10. duruşması Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının olay yerinde keşif yapılması ve gazın yoğunluğuna ilişkin bilirkişi taleplerini reddetti. Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi için 26 Ekim'e ertelendi. Lokumcu ailesinin avukatı Nagihan Bulduk, alınan karara tepki göstererek, destek için 26 Ekim'de Trabzon Adliyesi'ne çağrı yaptı.
25 Mayıs 2023

Konya'nın Çumra ilçesinde emekli imam Hüseyin Çoban ve eşi Mürüvvet Çoban, evlerinde tabancayla vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Yakınlarının haber alamaması üzerine eve giden aile bireyleri, çiftin cansız bedenleriyle karşılaştı ve durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, çiftin tabancayla öldürüldüğünü belirledi. Savcının incelemesinin ardından çiftin cesetleri otopsi için hastane morguna kaldırılacağı açıklandı.
2 Haziran 2023
İşaretlediklerim