Ali Atay, yönetmenliğini yaptığı ve fenomen haline gelen 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin oyuncu kadrosuyla ilk fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Ali Atay, Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Giray Altınok, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak ve İrem Sak yer alıyor. Film, 1 Haziran'da sete çıkmıştı ve hayranları tarafından merakla bekleniyor.
25 Haziran 2023

Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdikten sonra ilk yerli içeriği olan 'Rüyanda Görürsün' filminin tanıtımını yayımladı. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, 3 Şubat Cuma günü izleyicilerle buluşacak.
20 Ocak 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonundan ilk fragman yayınlandı. Polisiye-drama türündeki dizi, beş yıl aradan sonra ikinci sezonuyla geri dönüyor ve ilk iki bölümü 13 Kasım'da GAİN'de yayınlanacak. Yeni sezonda kadroya Erdal Özyağcılar, İlker Aksum, Nergis Öztürk ve diğer birçok isim katılıyor. İlk sezonda Bilginer'le başrolü paylaşan Cansu Dere ise bu kez konuk oyuncu olacak.
1 Kasım 2023

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, televizyon dizileri nedeniyle ailesiyle birlikte televizyon izleyemediğini dile getirdi. En çok reyting alan dizileri beğenmediğini ve ailesinin izlediği dizileri kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. Ayrıca, geçen yıl RTÜK'ün yüksek yurt dışı harcamaları nedeniyle Sayıştay tarafından cezalandırıldığı belirtildi. Yazıda, Türkiye'de televizyon yayıncılığının tarihçesi ve ailelerin televizyon izleme alışkanlıklarındaki değişimlere de değinildi.
3 Mart 2024

Serenay Sarıkaya ve Kıvanç Tatlıtuğ'un oynadığı, Ay Yapım imzalı 'Aile' dizisi 14 Şubat Salı akşamı Show TV'de izleyici ile buluşacak. Dizi, aile kavramının tartışmalı yönlerini ve Soykanlar adlı tanınmış bir ailenin içindeki dengelerin değişimini konu alacak. Usta oyuncu Nur Sürer, dizide güçlü bir anne karakterini canlandıracak. Dizinin zengin oyuncu kadrosunda ayrıca Nejat İşler, Canan Ergüder, İpek Çiçek gibi isimler yer alıyor.
3 Şubat 2023

Moliere ödüllü Fransız yazar Denise Bonal tarafından yazılan ve Damla Kellecioğlu'nun Fransızcadan çevirdiği, Zeynep Özden'in yönettiği 'Kayıp Adımlar', ALAN Kadıköy'ün ilk yapımı olarak sahneleniyor. Oyun, hayali bir tren garında geçen ve çok dilli anonslar ile yolcuların birbirinden farklı hikayelerini konu alıyor. Seyirciler, oyunun başlangıcında fuayeden başlayarak, yönlendirmelerle oyun alanına geçiş yapıyor ve sonunda karşılıklı oturarak sahneyi izliyorlar. Oyun, vedalar, elvedalar, acı dolu öyküler gibi temaları işliyor.
21 Nisan 2024

Sosyal medyada fenomen olan 'Gibi' dizisinin beşinci sezon çekimleri başladı. Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç ve Ahmet Kürşat Öçalan'ın başrollerini paylaştığı dizi, Exxen platformunun en çok ilgi gören yapımlarından biri. Dizi, günlük hayatta yaşanan ilginç ve absürt olayları konu alıyor ve 1 Ocak 2021'den bu yana popülerliğini sürdürüyor. Şu ana kadar 42 bölümü yayınlanan 'Gibi', 2024 yılında beşinci sezonuyla izleyicilerle buluşacak.
7 Aralık 2023

2007 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden Anadolu rock müzik sanatçısı Barış Akarsu'nun yaşamını anlatan 'Barış Akarsu Merhaba' filmi, 25 Mayıs'ta Netflix platformunda izleyiciyle buluşacak. Film daha önce beyazperdede gösterime girmişti. Mert Dikmen'in senarist ve yönetmenliğini üstlendiği filmde İsmail Ege Şaşmaz ve Almila Ada başrolleri paylaşıyor. Ayrıca, Barış Akarsu'nun yarım kalan 'Merhaba' şarkısını İsmail Ege Şaşmaz'ın tamamlayıp seslendirdiği ve şarkıdan elde edilen gelirin LÖSEV'e bağışlanacağı belirtilmiş.
23 Mayıs 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında iki yerli olmak üzere toplam beş yeni film vizyona giriyor. 'Hayatla Barış' filmi, ampute futbol milli takımının ve ülke tarihinin en ilham veren sporcularından biri olan Barış Telli'nin hikayesini anlatıyor. 'Erdal ile Ece' ise günümüz evlilik ilişkilerindeki çatışmaları komik bir dille ele alıyor. Dönem filmi 'İlgi Alanı', Auschwitz kampı komutanının hikayesine odaklanırken, 'Ritüel' adlı film bir manastırda geçen gizemli olayları konu alıyor. Animasyon filmi 'Oyuncaklar Firarda' ise özellikle çocukları hedef alıyor.
22 Şubat 2024

Prime Video'nun ilk yerli dizisi 'Düğüm'ün çekimlerine başlandı. Bergüzar Korel'in başrolünde olduğu polisiye/gerilim türündeki dizi, başarılı bir gazeteci olan Neslihan Turhan'ın hikayesini anlatıyor. Dizinin yapımcılığını Onur Güvenatam üstlenirken, senaryosu Hilal Yıldız, Nazlı Sunlu Kaçan ve Yekta Torun tarafından yazıldı ve yönetmenliğini Can Ulkay yaptı. Dizide Korel'e Caner Cindoruk ve Serkan Altunorak eşlik ediyor.
21 Ağustos 2023

61 yaşındaki deneyimli oyuncu Mehmet Aslantuğ, TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden ayrıldığını duyurdu. Aslantuğ, ayrılığın nedeni olarak, gerçekleri dile getiren ve sorgulayan tavrından dolayı kanal yönetiminin rahatsız olmasını gösterdi. Ayrılık haberini Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla ve oğluna hitaben yazdığı duygusal bir mektupla kamuoyuna bildirdi. Aslantuğ, meslek hayatında karşılaştığı zorluklara ve doğruluktan ayrılmama prensibine vurgu yaptı.
16 Mart 2023

Britanyalı yazar A. A. Milne tarafından yaratılan Winnie The Pooh çizgi filminin ana karakteri Christopher Robin'in yetişkin hayatını konu alacak yeni bir dizi hazırlanıyor. Dizi, live-action ve animasyon karışımı olarak Boat Rocker ve Bay Mills Studios tarafından geliştirilecek. Dizide, uyuşturucu bağımlısı ve çeyrek yaş krizini atlatmaya çalışan bir New Yorklu olarak tasvir edilen Christopher Robin'in hikayesi işlenecek. Diziyle ilgili oyuncu kadrosu, çekim tarihleri ve yayın platformu gibi detaylar henüz açıklanmadı.
30 Nisan 2023

Ridley Scott yönetmenliğindeki ve Joaquin Phoenix'in başrolünde oynadığı 'Napoleon' filminden ilk fragman izleyiciyle buluştu. Film, Fransız imparatoru Napoleon Bonapart'ın hayatını ve İmparatoriçe Josephine ile ilişkisini konu alıyor. 22 Kasım'da sinemalarda gösterime girecek olan yapım, daha sonra Apple TV+ platformunda da yer alacak. Filmin oyuncu kadrosunda Vanessa Kirby, Tahar Rahim ve diğer tanınmış isimler bulunuyor.
10 Temmuz 2023

Tuğçe Madayanti Şen, Albert Camus'nün 'Misafir' adlı kısa hikâyesinden esinlenerek David Oelhoffen tarafından yazılıp yönetilen 'İnsanlıktan Uzakta' filmini inceliyor. Şen, Camus'nün varoluşçu felsefesine ve düşünsel dünyasına aşina olanlar için bu filmin özellikle anlamlı olacağını belirtiyor. Film, Camus'nün felsefi derinliğini ve düşünsel dünyasını sinemaya taşıyan önemli bir yapım olarak değerlendiriliyor.
8 Haziran 2024

Blu TV'nin popüler polisiye dizisi ‘Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi’ sekizinci bölümüyle sezon finaline yaklaşırken, dizinin ikinci sezon onayı aldığı duyuruldu. Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu ve Berkan Şal'ın başrollerini paylaştığı dizi, izleyiciler tarafından beğenilerek takip ediliyor. Blu TV, dizinin devam edeceğini sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla hayranlarına müjdeledi.
24 Ocak 2023

Popüler Türk polisiye dizisi 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nin ikinci sezon fragmanı izleyiciyle paylaşıldı. Dizi, 7 Aralık'ta BluTV'de yayınlanacak. İkinci sezonda, Behzat başkomiser ve ekibi Ankara'daki kaosu çözmeye devam edecek. Yeni sezonda kadroya Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi isimler katılırken, yönetmenliğini Devrim Yalçın'ın üstlendiği ve senaryosunu Ercan Uğur'un yazdığı belirtildi.
16 Kasım 2023

Geçen yıl ABD'de bıçaklı saldırıya uğrayarak bir gözünü kaybeden Britanyalı yazar Salman Rüşdi, dokuz ay sonra ilk kez halka açık bir etkinlikte göründü. New York'taki Amerikan Ulusal Tarih Müzesi'nde düzenlenen 2023 PEN Amerika Edebiyat Galası'nda PEN Yüzüncü Yıl Cesaret Ödülü'nü aldı. Rüşdi, galada yaptığı konuşmada kendini harika hissettiğini ve PEN Amerika ile olan uzun ilişkisini, kitap yasakları ve sansüre karşı mücadeledeki önemini vurguladı.
19 Mayıs 2023

İngiliz komedyen ve aktör Ricky Gervais, 'Armageddon' isimli yeni komedi şovunun 25 Aralık'ta Netflix'te yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. Gervais, bu tarihin önümüzdeki 2 bin yıl boyunca şovun Netflix'e düştüğü gün olarak hatırlanacağını esprili bir dille ifade etti. Gervais'in daha önceki şovları 'Humanity' ve 'Supernature' da Netflix platformunda yer alıyor.
21 Kasım 2023

Ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun hayatı ve sinema kariyeri, 'Quentin by Tarantino' adlı bir çizgi romana konu oldu. Titan Comics tarafından yayınlanacak olan eser, 17 Ekim 2023 tarihinde okuyucularla buluşacak. Çizgi roman, yazar ve çizer Amazing Ameziane tarafından birinci şahıs anlatımıyla Tarantino'nun erken dönemlerinden başlayarak ünlü filmlerine kadar uzanan bir hikaye sunuyor. Titan Comics başkanı Duncan Baizley, çizgi romanın Tarantino'nun filmlerine benzer bir deneyim sunacağını ve yönetmenin kariyerinin stil değişimlerini ve evrimini yansıttığını ifade etti.
31 Mart 2023

Nicole Kidman, HBO imzalı suç ve drama dizisi 'Big Little Lies'ın üçüncü sezonu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Dizi, 2019'da ikinci sezonuyla final yapmış ve yönetmen Jean-Marc Vallée'nin ölümü nedeniyle devamının olmayacağı belirtilmişti. Ancak Kidman'ın açıklamasıyla yeni sezon için hazırlıkların başladığı resmiyet kazandı. Dizi, Kaliforniya'daki bir sahil kasabasında yaşayan ailenin hikayelerini ve bir cinayet olayını işliyor.
19 Kasım 2023
İşaretlediklerim