Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdiği üç yıl öncesinden beri sabit tuttuğu aylık abonelik ücretini yüzde 400'e yakın bir oranda artırarak 39 liraya çıkardı. Yeni ücretlendirme 25 Nisan itibarıyla yeni üyeler için, mevcut üyeler için ise 25 Mayıs'tan sonraki ilk fatura döneminden itibaren geçerli olacak. Şirket, bu fiyat artışının Türkiye'de hizmete başladığı 2020 yılından bu yana yapılan ilk değişiklik olduğunu belirtti.
25 Nisan 2023

Netflix'in popüler dizisi 'The Crown', İngiliz kraliyet ailesinin yaşamını konu alıyor ve altıncı sezonunun hazırlıkları devam ediyor. Bu sezonda, Prens Harry'nin 2005 yılında Nazi kostümü giyerek katıldığı bir doğum günü partisinde yarattığı skandalın da ele alınacağı belirtiliyor. Prens Harry bu olay için 'hayatımdaki en büyük pişmanlıklardan biri' ifadesini kullanmıştı. Dizi, tarihi çarpıttığı gerekçesiyle eleştirilere de maruz kalıyor ve altıncı sezonun yayın tarihi henüz açıklanmadı.
14 Mart 2023

Malatya'da yaşarken bir sopanın üzerinde gününü geçiren ve 'Mercedes Kadir' olarak tanınan akli dengesi yerinde olmayan Fatih Kaydı'nın hikayesi beyazperdeye taşınacak. Yönetmen Serdar Akar, Kaydı'nın renkli ve uğurlu karakterini bir SMA hastası çocukla olan ilişkisi üzerinden anlatmayı planlıyor. Film, Kaydı'nın hayatının birebir anlatımından ziyade daha renkli yönlerini öne çıkaracak ve çekimlerine ağustos ayında başlanması hedefleniyor. Yapımcı senarist Gökhan Demirci, film için dört aydır hazırlık yapıldığını ve mekan seçimleri üzerinde çalışıldığını ifade etti.
18 Temmuz 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonu 13 Kasım'da GAİN'de izleyiciyle buluşacak. İlk sezonu 2018'de yayınlanan dizi, beş yıl aradan sonra izleyiciyle yeniden buluşmaya hazırlanıyor. İkinci sezonda, Bilginer'in canlandırdığı Agah Beyoğlu'nun kızıyla ilişkisi üzerine yoğunlaşılacak.
30 Ekim 2023

Yönetmen ve senarist Zeki Demirkubuz, Altın Portakal Film Festivali'nden 'Hayat' filmini çektiğini duyurdu. Demirkubuz, festivalden filmini çeken yönetmenlerle ortak bildiriye imza atmadığına yönelik eleştirilere 'Canım istemedi' yanıtını verdi. Bu durum, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Demirkubuz, filmini festivalden çektiğini ancak bu durumu duyurmayı tercih etmediğini belirtti.
27 Eylül 2023

Caner Özyurtlu ve Volkan Öge tarafından yazılan komedi dizisi 'Ayak İşleri' film oluyor. Dizi, zengin bir iş adamının ufak tefek işleri için görevlendirdiği Vedat-Evren ikilisinin maceralarını anlatıyor. Dijital yayın platformu GAİN'de yayınlanan ve başrollerinde Çağlar Çorumlu ve Güven Murat Akpınar'ın yer aldığı dizi üçüncü sezonuyla final yapmıştı. Özyurtlu ve Öge, sosyal medya hesaplarından filmin müjdesini verdiler.
22 Ekim 2023

Netflix Türkiye'nin orijinal dizisi Atiye'nin setinde çalışan boyacı Hasan Karatay'ın merdivenden düşerek ölümüne ilişkin yapımcı Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay yargılanıyor. Sinema Televizyon Sendikası, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını iddia etmişti. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Güvenatam'ın avukatı beraat talebinde bulundu. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu talebini reddetti ve savcı, Güvenatam'ın ihmali olduğunu belirterek ceza istedi, Kobanbay'ın ise beraatini talep etti.
5 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Beyoğlu Sineması işbirliğiyle düzenlenen 'Ayın Yönetmeni' programında Mayıs ayı konuğu olarak Zeki Demirkubuz seçildi. Demirkubuz'un 'Hayat', 'Yeraltı', 'Yazgı' ve 'Bulantı' filmleri Mayıs ayı boyunca ücretsiz olarak gösterilecek. 'Yazgı' filminin gösterimi sonrası Olkan Özyurt moderatörlüğünde bir söyleşi düzenlenecek ve 'Hayat' filminin gösterimi sonrasında ise Janet Barış ve Engin Ertan ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
6 Mayıs 2024

Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin hayatına odaklanan 'Zübeyde, Analar ve Oğullar' filmi, 20 Ekim 2023'te vizyona girecek. Film, Türkiye ile birlikte Avrupa, ABD, Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerinde gösterime sunulacak. Filmin yönetmenliğini Cenk Yaz yaparken, senaryosunu İlber Tekinsoy yazdı. Filmin başrollerinde Aslıhan Güner ve Alican Yücesoy yer alıyor.
29 Ağustos 2023

Astronom, gezegen bilimci ve bilim iletişimcisi Carl Sagan'ın hayatı, National Geographic tarafından belgesel haline getiriliyor. Belgeselin yapım ekibinde Sagan'ın eşi Ann Druyan ve yönetmen Nanette Burstein yer alıyor. Belgesel, Sagan'ın ailesi ve arkadaşlarının onayıyla, özel ses kayıtları, arşiv klipleri, animasyonlar ve röportajlar içerecek şekilde hazırlanacak. Belgeselin adı ve yayın tarihi henüz açıklanmadı.
31 Mart 2023

Donald Trump'ın hayatını konu alan yeni biyografik film 'The Apprentice', Cannes Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve sekiz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Ancak Trump ve ekibi, filmin içeriğinden memnun değil ve dava açmayı planladıklarını belirtti. Film, Trump'ın siyasi hırslarına değinse de başkanlık kampanyalarını ve başkanlık dönemini içermiyor. Yönetmen Ali Abbasi, filmin faşizmle baş etmenin metaforik bir yolu olduğunu söyledi.
23 Mayıs 2024

ABD'nin New Mexico eyaletinde, 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan kazayla ilgili aktör Alec Baldwin ve silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez Reed 'kasıtsız adam öldürme' suçlamasıyla dava açılacağı açıklandı. Yönetmen yardımcısı David Halls ise 'ölümcül bir silahı ihmal ederek kullanmak' suçunu kabul etti. Baldwin, kazadan sonra yaptığı açıklamada gerçek mermi olduğunu bilmediğini ve suçluluk hissetmediğini belirtmiş, Hutchins'in ailesiyle anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.
20 Ocak 2023

Amazon Prime Gaming Türkiye, haziran ayında üyelerine sunacağı ücretsiz oyunları duyurdu. 6 Haziran'dan itibaren Star Wars Battlefront II (Classic, 2005), Weird West Definitive Edition ve Genesis Noir gibi oyunlar erişime açılacak. 13 Haziran'da ise Everdream Valley, Mythforce ve Blast Brigade vs. the Evil Legion of Dr. Cread gibi oyunlar ücretsiz olarak sunulacak. Ayrıca, Prime Gaming üyeleri Twitch üzerinden diledikleri bir yayıncının kanalına 30 gün ücretsiz abonelik gibi fırsatlardan da yararlanabilecek.
4 Haziran 2024

Dünyaca ünlü yazar Salman Rüşdi, 12 Ağustos'ta New York'ta bir konuşma yaparken bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir gözünü kaybettiğini ve saldırı anında öleceğini düşündüğünü belirtti. Rüşdi, saldırıyı detaylandırarak, saldırganın 27 saniye içinde kendisine 12 bıçak darbesi indirdiğini ve sonrasında yerde kanlar içinde kaldığını anlattı. Ayrıca, saldırı anında kişisel eşyalarını düşünmenin aptalca olduğunu ancak bu düşüncelerin hayatta kalma içgüdüsüyle bağlantılı olduğunu ifade etti.
15 Nisan 2024

Netflix, Türk ve Anadolu mitolojilerinden esinlenerek hazırlanan yerli yapım Şahmaran dizisinin ikinci tanıtımını yayınladı. Dizi, Serenay Sarıkaya'nın canlandırdığı Şahsu karakterinin Adana'da geçmişle yüzleşmesini ve Şahmaran efsanesine inanan Mar halkıyla olan ilişkisini konu alıyor. Pınar Bulut'un senaryosunu yazdığı, Umur Turagay'ın yönettiği dizi, 20 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak.
2 Ocak 2023

Eski Amerikan futbolu oyuncusu ve aktör O.J. Simpson, 76 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Simpson, eski eşi Nicole Brown Simpson ve onun arkadaşı Ron Goldman'ı öldürmekle suçlanmış ve bu dava 1995'te dünya genelinde canlı yayınlanarak büyük ilgi görmüştü. 'Yüzyılın davası' olarak adlandırılan bu dava sonucunda Simpson beraat etmiş, ancak daha sonraki yıllarda başka suçlamalar nedeniyle hüküm giymişti. Ölüm haberini ailesi duyurdu.
11 Nisan 2024

'Aile' dizisinin son bölümünde, para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla gündemde olan Dilan ve Engin Polat çiftine gönderme yapıldı. Dizinin yapımcısı Ay Yapım, sahnelerin gerçek hayatta yaşananlar ve kişilerle bağlantısı olmadığını belirtti. Ancak, bu sahne sosyal medyada viral oldu. Polat çifti, lüks yaşam paylaşımları ve son zamanlarda ortaya çıkan para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti.
1 Kasım 2023

Netflix, 2018 yılından bu yana yayınladığı dövüş sanatları temalı komedi dram dizisi Cobra Kai'nin altıncı sezonunun dizinin final sezonu olacağını duyurdu. Dizi, Rotten Tomatoes'ta yüksek bir beğeni oranına sahip ve Karate Kid filminin devamı niteliğinde. Ralph Macchio ve William Zabka'nın başrollerini paylaştığı dizi, Karate Kid'deki karakterlerin 30 yıl sonraki hayatlarını konu alıyor. Dizinin yaratıcıları, Cobra Kai'nin sona ermesine rağmen Karate Kid evreninde geçen başka hikayeler anlatmaya devam edeceklerini belirtti.
21 Ocak 2023

Absürt komedi türündeki 'Leyla ile Mecnun' dizisi, dördüncü sezonun sonunda Exxen platformundaki yayın hayatını sonlandırdı. Dizinin senaristi Burak Aksak, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla vedayı duyurdu ve sitemlerinin şükranlardan fazla olduğunu belirtti. Dizi, daha önce TRT 1'de üç sezon yayınlandıktan sonra Gezi eylemlerine destek verilmesi nedeniyle yayından kaldırılmış ve daha sonra Exxen'de izleyiciyle buluşmuştu.
2 Nisan 2023

Instagram'da fit ve bakımlı kadınların parodileriyle tanınan Avustralyalı komedyen Celeste Barber, 29 Mart'ta Netflix'te başlayacak 'Wellmania' adlı komedi dizisiyle geniş kitlelere hitap etmeye hazırlanıyor. The Guardian'ın özel röportaj ve fotoğraf çekimiyle tanıttığı dizi, sağlıklı yaşam endüstrisini mizahi bir dille ele alıyor. Dizi, Brigid Delaney'nin aynı adlı kitabından esinlenerek, yoğun iş temposu içindeki gazeteci Liv Healy'nin (Celeste Barber) wellness kürlerini deneyimlerini konu alıyor. Barber, röportajda sağlıklı yaşam endüstrisini 'kilisenin veya organize dinin yeni biçimi' olarak tanımlıyor.
22 Mart 2023
İşaretlediklerim