İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, iki kız kardeşi taciz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki şüpheli Y.E.E. gözaltına alındı. Olay, 19 Ağustos'ta bir kasap dükkanında meydana geldi. Çocukların ebeveyni, kızlarını et alması için kasaba gönderdiğini ve çocukların eve geldiklerinde kasaptaki kişi tarafından taciz edildiklerini söylediklerini belirterek şikayette bulundu. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
21 Ağustos 2024

İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli bir kişi, kız kardeşinin sınıfta kalmasını okul idaresiyle konuşmak için gittiği sırada öğretmenler odasında tartışma çıkardı. Tartışma sırasında öğretmenlerden birine yumruk atan Durmaz, cep telefonu kamerasıyla kaydedilen bu olayın ardından gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın yakalandığını ve olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
12 Haziran 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs’ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, Erdoğan Özdemir’e 24 yıl hapis cezası verdi. Savcı, Özdemir’in babası Orhan Özdemir’in azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etmişti, ancak baba beraat etti. Savcı, Erdoğan Özdemir’in yaşının 17’den büyük olabileceğini öne süren tanık ifadelerini de dikkate aldı.
12 Temmuz 2024

İstanbul Ümraniye'deki 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İbrahim Durmaz isimli şahıs, kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle öğretmenler Vedat Kömür ve Orhan Bozkurt'a saldırdı. Olay, cep telefonuyla kaydedilip sosyal medyada yayıldıktan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Durmaz, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve 'kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
13 Haziran 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan bir trafik kazası sonrası annesiyle birlikte yurtdışına kaçmıştı. İlk olarak Mısır'a, ardından ABD'ye giden anne-oğul hakkında iade süreci başlatıldı. Bu kaçışa yardım ettiği iddia edilen iş yeri çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu tutuklandı.
12 Mart 2024

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde iki yaşındaki S.Y. adlı çocuk cinsel istismara uğradı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, çocuğun annesi B.Y.'nin durumu bildiğini ancak şikayetçi olmadığını açıkladı. Soruşturma kapsamında anne dahil beş kişi tutuklandı ve çocuğun beş yaşındaki kardeşi koruma altına alındı. Çocuğun sağlık durumu kötü ve stabil olarak bildirildi.
17 Eylül 2024

Karaman'da bir ilkokulda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında, Dilan Polat'ın polisler tarafından gözaltına alınmasını canlandıran bir mizansen düzenlendi. Bu gösteri, sosyal medyada yayılan bir video ile gündeme geldi. Ali Eyüboğlu, bu mizansenin çocuklara uygun olmadığını ve Dilan Polat gibi yargılanan bir kişiyi rol model olarak göstermenin yanlış olduğunu ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın olayı soruşturduğu belirtildi.
27 Nisan 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dört çocuk, bir çocuğu öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Olay, 17 Ağustos'ta Ayazağa Mahallesi'nde bir kavga ihbarı üzerine polisin müdahalesiyle ortaya çıktı. Kavgada yaralanan Emir K., hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Polis, kavgaya karıştığı tespit edilen dört çocuğu gözaltına aldı ve sosyal medyada yaşanan atışmaların kavgaya neden olduğunu belirledi.
21 Ağustos 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, iki yaşındaki kız çocuğunu dövdüğü iddia edilen anne tutuklandı. Çocuk, beyin kanaması şüphesiyle hastaneye sevk edilip ameliyat edildi ve yoğun bakıma alındı. Anne B.Y. ve 18 yaşından küçük iki şüpheli gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. B.Y. tutuklanırken, diğer iki şüpheli yeniden emniyete götürüldü.
11 Eylül 2024

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde annesi tarafından dövülen ve cinsel istismara uğradığı tespit edilen iki yaşındaki bebek, entübe edildi. Olayın ardından çocuğun annesi ve 18 yaşından küçük iki şüpheli tutuklandı. Tekirdağ Barosu Başkanı, adli tıp raporuyla çocuğun cinsel istismara uğradığını doğruladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istismara uğrayan çocuğun beş yaşındaki ablasının korumaya alındığını ve S.Y’nin entübe edildiğini açıkladı.
12 Eylül 2024

Yazar Eylem Tok ve estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu, İstanbul'da ciple emniyet şeridinde duran bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Tok ve oğlu, Mısır'a kaçtı. Polis, kazayı yapan sürücünün Tok ve Cihantimur’un oğlu olduğunu tespit etti. Anne ve oğlu, kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a uçtu.
5 Mart 2024

İstanbul Alibeyköy'deki bir özel lisede öğrenim gören Y.K., okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldürdü. Olay, Y.K.'nin okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdüre yönelik gerçekleşti. Türk vatandaşlığına geçmiş Irak asıllı Y.K., çocuk bürosunda işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, öğretmenler arasında şiddete karşı eylemlere yol açtı.
8 Mayıs 2024

Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sırasında, bir çocuk balonuyla yanlışlıkla bir drone'a çarptıktan sonra bir yetişkin tarafından tekmelenmiştir. Olay, sosyal medyada yayıldıktan sonra büyük tepki toplamış ve çocuğun ailesi şikayetçi olmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla olaya müdahil olmaya karar vermiş ve mağdur çocuk ile ailesine psikososyal destek sağlanacağını açıklamıştır.
25 Nisan 2024

Şair Nevzat Çelik, İzmir'de 15 Ağustos'ta başlayan yangınla ilgili sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı. Çelik, paylaşımında yangına ve hükümetin tutumuna eleştirilerde bulundu. Gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınan Çelik, serbest bırakıldı ve eleştirilerini sürdürdü. Çelik, yaşanan olayın ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.
19 Ağustos 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, pizza teslimatı sırasında 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Özdemir, kasten tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanıyor. Ancak, 18 yaşından küçük olması nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Savcı, Özdemir için 18 yıl hapis cezası istedi.
22 Mayıs 2024

Twitch yayıncısı Jahrein (Ahmet Sonuç), Antalya'da müstehcenlik suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, Jahrein'in sosyal medya platformlarında toplumun genel ahlakına uygun olmayan konuşmalar yaptığını belirtti. Jahrein ve E.K. isimli bir başka şahıs hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 226'ncı maddesine göre yasal işlem başlatıldı. Şüpheliler, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
13 Eylül 2024

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda şeriat ile ilgili eleştirel bir yorum yapmıştır. Bir kullanıcının Farsça bir şiire yaptığı, 'Feyza hanıma şeriat atak gelmiş' yorumuna, Altun 'Şeriate s..kayım' şeklinde karşılık vermiştir. Bu paylaşımın ardından sosyal medyada hedef gösterilen Altun, paylaşımını silmiş ve 'Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak' şeklinde yorumlar yapmıştır. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun'un paylaşımını 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla soruşturma kapsamında gözaltına alınmasına karar vermiştir.
19 Şubat 2024

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cesedi bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran olayı, Türkiye'de çocuk istismarı ve şiddet konusunu yeniden gündeme getirdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Başkanı Saadet Özkan, olayın aile içi organize bir suç olduğunu ve medyanın bu tür olayları ele alış biçimini eleştirdi. Özkan, çocuk kayıplarının önlenmesi için daha etkili önlemler alınması gerektiğini vurguladı ve devletin bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.
15 Eylül 2024
İşaretlediklerim