Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel, yumuşama mesajları vererek kararlı ve ısrarlı olduklarını belirtiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan CHP ziyaretlerinde artık kabalık yerine simit ve börek ikramı yapılıyor. Toplumda kutuplaşmadan beslenenler bu yeni durumdan rahatsızken, diyalog ve müzakereyi destekleyenler olumlu karşılıyor. Ahmet Hakan, toplumsal kutuplaşmanın azalmasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını ifade ediyor.
5 Mayıs 2024

CHP genel başkan adayı Özgür Özel, partinin sağa kaydığını ve bunu düzelteceklerini ifade etti. Özel, CHP'nin sağa kaymasının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaklaşmadan aldığı kararlar sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, partinin 'helalleşme' söyleminin samimiyeti ve partinin sağa kayması konularında eleştirilerde bulundu. Özel, partinin başına yeni, güçlü ve partili bir figürün getirilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Eylül 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararını 'darbe' olarak değerlendirdi ve halkı bu 'kalkışmayı' bastırmaya çağırdı. AYM, hükümlü milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi yönünde karar vermiş, ancak yerel mahkeme bu kararı uygulamak yerine Yargıtay'a yönlendirmişti. Yargıtay ise AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti. Özel, bu durumu cumhur ittifakı içindeki bir kriz olarak yorumladı ve CHP'nin bu 'darbeye' direnen herkesin arkasında olacağını belirtti.
9 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1 buçuk saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenen bir resepsiyonda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. Bu görüşme, iki lider arasında gerçekleşen önemli bir siyasi diyalog olarak kaydedildi. Görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgi verilmedi.
23 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1,5 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

Türkiye'de yeni bir anayasa yapılması konusunda Meclis kulislerinde ve siyasi çevrelerde tartışmalar devam ediyor. Numan Kurtulmuş, Meclisin yeni bir anayasa yapma gücüne sahip olduğunu belirtirken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mevcut anayasaya bile uyulmadığını öne sürerek, yeni anayasa çalışmalarına şüpheyle yaklaşıyor. Özel, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararlarına uymadığını ve bu durumun yeni anayasa yapım sürecine gölge düşürdüğünü ifade ediyor.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisini ziyaret etmesiyle başlayan süreci değerlendirdi. Erdoğan, Özel'in ziyaretinin Türkiye'de siyasetin yumuşama sürecini başlatma potansiyeline işaret etti ve kendi iade ziyaretini yapacağını belirtti. Ancak, Özel'in bu görüşme hakkında herhangi bir açıklama yapmaması, sürecin belirsizliğini korudu. Erdoğan, inisiyatifin kendisinde olduğunu vurgulayarak, siyasi süreçlerde liderlik rolünü ön plana çıkardı.
9 Mayıs 2024

Ankara Barosu üyesi avukatlar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını protesto etmek için Ankara Adliyesi'nden Yargıtay'a yürüdü. TBB Başkanı Erinç Sağkan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve bazı milletvekilleri avukatlara destek verdi. Sağkan, Anayasa'nın temel kavramlarını savunmanın önemini vurguladı ve Türkiye'nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olup olmadığına dair sorular sordu. Bu olaylar, AYM'nin Gezi Parkı davasından hüküm giyen Can Atalay'ın milletvekili seçilmesi sonrası yaşanan yargısal süreçlerle bağlantılıdır.
10 Kasım 2023

Berkant Gültekin, Türkiye siyasetinde iktidar dışında kalan aktörlerin karşılaştığı zorlukları ve bu zorlukların CHP ve lideri Özgür Özel üzerindeki etkilerini tartışıyor. Gültekin, CHP'nin söylemsel olarak umut vermesine rağmen, fiiliyatta beklenen etkiyi yaratamadığını ve kadrosal yenilenmenin önemine değiniyor. Ayrıca, yerel seçimlerin partideki dönüşümü erteleyebileceğini ancak Özgür Özel'in zorlu şartlar altında gerçek bir değişim için kritik bir aşamaya ilerlediğini belirtiyor.
10 Şubat 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki başarısızlık sonrası yükselen değişim talepleri ve genel başkanlık yarışı hakkında konuştu. Özel, kuvvetli özeleştirinin gerekliliğini, değişim taleplerinin parti mensupları ve vatandaşlar tarafından dile getirilme hakkını vurguladı. Ayrıca, genel başkanlık için birden fazla adayın yarışabileceğini veya bir uzlaşının mümkün olabileceğini belirtti. Kendisinin genel başkan adayı olma konusunda ısrarcı olmadığını, ancak değişim için her türlü sorumluluğu almaya hazır olduğunu ifade etti.
13 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) ve yargıya güvenmediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, YSK'nın bağımsız olmadığını ve İstanbul seçimlerinde yaşananları örnek göstererek eleştirilerde bulundu. Ayrıca, Hazine'den çıktığını iddia ettiği 418 milyar doları geri alacaklarını ve uyuşturucu oligarklarıyla mücadele edeceklerini belirtti.
24 Ocak 2023

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

Eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ayhan Bora Kaplan davası hakkında görüştü. Soylu, davayla ilgili görevden alınan üç polis şefinin arkasında başka kişilerin olabileceğini belirtti. Erdoğan, konuyu yakından takip ettiğini ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştüğünü ifade etti. Bu görüşme, Ankara'da sürpriz bir gelişme olarak değerlendirildi.
15 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliği için destek istemesine, CHP Genel Başkanı Özgür Özel mevcut anayasaya uyulmadığını belirterek tepki gösterdi. Özel, anayasa değişikliğinin 'uymamak için' yapılmaması gerektiğini vurgulayarak, önce mevcut anayasanın uygulanmasını görmek istediklerini ifade etti. Erdoğan ise Türkiye'nin darbe ruhunu barındıran eski anayasa metninden kurtularak yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşması gerektiğini belirtmişti.
23 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasında yaşanan krize dair yaptığı açıklamada, Yargıtay başkanıyla görüştüğünü ve Anayasa Mahkemesi başkanıyla da görüşebileceğini belirtti. Erdoğan, Yargıtay'ın ağırlıklı olduğunu vurgulayarak, bireysel başvuru sistemi ve Anayasa Mahkemesi üyeleriyle ilgili yasal düzenlemelerin sinyalini verdi. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuruları hızlandırma hedefini sağlamadığını ve 130 bin başvuru olduğunu ifade etti.
12 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında verdiği kararı 'darbe girişimi' olarak nitelendirerek, TBMM Danışma Kurulu'nun toplanmaması üzerine TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlayacaklarını duyurdu. Bu karar, Gezi Parkı davasından hüküm giyen ve sonrasında milletvekili seçilen Can Atalay'ın durumuyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararının ardından geldi. Yargıtay, AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına hükmetmişti.
9 Kasım 2023

CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Gezi Davası'nda tutuklu yargılanan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Osman Kavala, Hakan Altınay, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile gazeteci Merdan Yanardağ'ı cezaevlerinde ziyaret etti. Pala, Adalet Bakanı'na tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu ve hukuksuz yargılamaların son bulmasını istedi. Tutukluların ve ziyaret edilen gazetecinin adalet mücadelesine devam edeceklerini ve Türkiye'nin geleceğinden umutlu olduklarını ifade ettiler. Pala, cezaevi koşulları ve sağlık hizmetlerinin yetersizliği konularında da bilgi aldı.
8 Temmuz 2023

Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki ilişkiyi kendi aleyhine bir ittifak olarak gördüğünü ve bu nedenle Özel'in siyasi olarak daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, 28 Şubat sürecinde mahkum edilen yaşlı generallerin affedilmesi gerektiğini, bu adımın Türkiye'de siyasi yumuşama sağlayacağını öne sürüyor. Selvi, ayrıca Gezi Parkı olaylarından mahkum olanların yeniden yargılanması gerektiğini, bu durumun Türkiye'nin uluslararası imajını olumlu yönde etkileyeceğini savunuyor.
13 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gerçekleşen görüşmede, Erdoğan'ın yanında bulunan boş koltuk sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu. Bu koltuk, Erdoğan'ın hem AK Parti lideri hem de cumhurbaşkanı olarak üstünlük kurma ve tek lider olma mesajı verdiği şeklinde yorumlandı. Ayrıca, bu durumun protokol kuralları açısından da bir mesaj içerdiği, Erdoğan'ın koltuğunun tek olması ve Özel'in yanında boş bir koltuk bulunması dikkat çekti.
2 Mayıs 2024
İşaretlediklerim