CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'a yönelik protestoların bir kısmının organik Hataylılar tarafından yapıldığını, ancak bu grupların organize edildiğini ifade etti. Özel, Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın aday gösterildiğini ve protestoların çoğunun iktidara yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca, Gökhan Zan'ın büyük bir grubu organize ettiğini ve sonrasında TİP'in Hatay adayı olduğunu açıkladı. Özel, siyasi partilerin aday belirleme süreçlerine ve DEM Parti ile yapılan görüşmelere de değindi.
15 Şubat 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da bir suikast sonucu öldürüldü. Cinayet soruşturması sırasında MHP'li isimlere ulaşıldı, ancak iddianamede azmettiriciler ve cinayetin gerekçeleri gibi önemli detaylar yer almadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iddianamenin kamuoyunun bildiği birçok gerçeği gizlemeye çalıştığını belirterek, olayın tamamen aydınlatılana kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.
4 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in katillerinin dört ay sonra adalet önüne çıkarılacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanırken, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Kılıçdaroğlu, gençlere ve CHP'de siyaset yapan ülkücülere verdiği sözü hatırlatarak, Sinan Ateş'in unutulmayacağını ifade etti.
21 Ocak 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan Hazine yardımını kesme kararını ve CHP ile İYİ Parti milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması taleplerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmamasını 'namertsiniz' diyerek meydan okudu ve siyasi partilerin kapatılmasının demokrasi dışı olduğunu belirtti. Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak azmettiricileri teslim etmesi gerektiğini söyleyerek yüklendi.
10 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili 'büyük bir dosya' açıklayacağını ifade etti. Gazeteci Fatih Portakal, Özel'in Soylu'nun gizli bir ekibini açığa çıkaracağını iddia etti. Portakal, bu iddiaların belgeli olacağını ve Özel'in dosyayı güvenlik gerekçesiyle üç arkadaşına daha verdiğini söyledi.
12 Ocak 2023

Murat Sabuncu, Özgür Özel'in 1 Mayıs'ta Saraçhane'de düzenlenen gösterilerdeki liderlik performansını eleştirdi. Özel'in, gösteri sonrası alandan hemen ayrılması ve yeterince etkili bir liderlik sergileyememesi eleştirilirken, Ekrem İmamoğlu'nun da olaylarda beklenmedik bir tavır sergilediği belirtildi. Ayrıca, Özel'in Erdoğan ile yapacağı görüşmede Türkiye'de demokratik bir zeminin oluşturulması gerektiğini vurgulayacağı ve CHP'nin parlamenter sisteme dönüş konusundaki ısrarının Türkiye'nin geleceği için önemli olduğu ifade edildi.
2 Mayıs 2024

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin 'Tayyip Erdoğan tarzında mücadele edecek birine ihtiyacı olmadığını' ifade etti. Özel, CHP'nin esas gücünün kadrolarının dinamizmi olan bir liderlik anlayışına ihtiyacı olduğunu ve partinin iyi yönetilen bir parti olmaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca, genel başkanlığa adaylığını yakın bir zamanda açıklaması beklenen Özel, bir dönem üstlenirse CHP'yi en iyi yönetilen kurum yapmayı düşündüğünü söyledi.
5 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı danışmanı Ayhan Ogan, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yetkisiz olduğunu savunarak dikkat çekti. AYM'nin hükümlü milletvekili Can Atalay'ın tahliyesine karar vermesi ve Yargıtay'ın bu karara uymama yönünde hükmetmesi sonrası, Ogan'ın hukukçu olmadığı ve sosyoloji mezunu olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada eleştirilere maruz kalan Ogan, sosyoloji diplomasını paylaşarak kamu hukukçusu olduğunu iddia etti ve düzenlediği konferanslar ile TV yayınlarına katılımını örnek gösterdi.
9 Kasım 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından eşi ve iki çocuğu öldürülen Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Şenyaşar, adalet talebini Özel'e iletti ve Özel de bu talebi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ileteceğini belirtti. Emine Şenyaşar, 2021'den beri adalet nöbeti eylemi yapıyor.
5 Haziran 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Karabük il başkanlığında yaptığı açıklamada, hukukun üstünlüğü noktasındaki standartların yüksekliğinden hiç kimsenin vazgeçmeyeceğini belirtti. Tunç, milletin artık özgürlüğe alıştığını ve temel hak ve özgürlüklerin önüne engel koymak isteyenlerin karşısında milleti bulacağını ifade etti. Ayrıca, hedeflerinin anayasayı daha demokratik hale getirmek olduğunu söyledi.
30 Eylül 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Basın özgür' açıklamasına karşın, yılın ilk ayında 40 gazetecinin yargılandığını ve çeşitli sansürlerin yaşandığını belirtti. Gazetecilere yönelik davalarda, haber içerikleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılamalar yapıldığı, bazı gazetecilere uzaklaştırma tedbirleri uygulandığı ve resmi ilan alabilme koşullarının ağırlaştırıldığı ifade edildi. Ayrıca, RTÜK'ün bazı yayın kuruluşlarına cezalar verdiği ve internet sitelerinin erişime engellendiği belirtildi.
4 Şubat 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Şehir Üniversitesi meselesi üzerinden yolsuzluk yapmakla suçlamasına yanıt verdi. Davutoğlu, Erdoğan'ın iddialarını yalanlayarak, kendisi ve diğer siyasi liderlerin mal varlıklarının araştırılması için bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasını 'barbarlık' olarak nitelendirdi ve bu süreçte hukuksuz işlemler yapıldığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ve diğer bakanların mal varlıklarının araştırılmasını isteyerek, siyasi arınma vaktinin geldiğini belirtti.
19 Ocak 2023

CHP genel başkanlığına adaylığını açıklayan grup başkanı Özgür Özel, ittifak potansiyelini kaybetmek üzere olduklarını belirtti. Özel, genel merkezin kurultay sürecine müdahale ettiğini iddia etti. Ayrıca, CHP'nin üye yapısında sıkıntı olduğunu ve genç nüfusun CHP'ye yönelmemesinin büyük bir yapısal sorun olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin ittifak yapma potansiyelini kaybetmek üzere olduğunu ve bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.
30 Eylül 2023

Esfender Korkmaz, 2017 başkanlık rejimi ile Türkiye'de yargıya müdahalenin arttığını ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını belirtti. Yargıtay seçimlerinde yaşanan olaylar, yargıya olan güvenin azalmasına neden oldu. The Economist'in Türkiye'yi kapak yaptığı Ocak 2023 sayısında, Türkiye'deki demokrasinin kusurlu olduğu ve Erdoğan'ın davranışlarının ülkeyi diktatörlüğe götürebileceği ifade edildi. Korkmaz, Türkiye'nin yeniden parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini savundu.
16 Mayıs 2024

Hatay'da, kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre önde olan AKP adayına, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı beklenmeden mazbata verildi. CHP, bu duruma itiraz ederek yeniden sayım için YSK'ya başvurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, YSK'nın kararını açıklamadan yapılan bu işlemi siyasi baskılarla haksız ve hukuksuz olarak nitelendirerek, vatandaşları YSK önünde toplanmaya çağırdı. Özel, yarın saat 15.00'te YSK önünde olacaklarını duyurdu.
6 Nisan 2024

Ahmet Hakan, Yılmaz Özdil ve Özgür Özel arasındaki tartışmayı ele alıyor. Hakan, CHP kaybettiğinde Özgür Özel'in sorumlu tutulduğunu, ancak Yılmaz Özdil'in hiçbir sorumluluk almadığını belirtiyor. Özdil'in CHP'yi eleştirerek kendi kitlesinden destek aldığını ve her durumda kazanan taraf olduğunu vurguluyor.
21 Haziran 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, kendisi ve ailesi için daha fazla güvenlik önlemi alınmasını talep etti. Ayrıca, Sinan Ateş ve kendisi hakkında ortaya atılan FETÖ'cü iddialarının soruşturulmasını ve sonuçların kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Ayşe Ateş, Erdoğan'ın kendilerini dinlemesinin ve destek vermesinin, adalet mücadelesinde kendilerine güç verdiğini belirtti.
12 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçmişte AKP'ye yakınlığı ve tartışmalı açıklamalarıyla bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ü makamında ağırladı. Bu buluşma, sosyal medyada geniş çapta eleştirilere neden oldu. Eleştiriler, Özel'in bu tür bir figürü kabul etmesinin parti değerleriyle çeliştiği ve siyasi itibarına zarar verebileceği yönündeydi. Karagöz'ün geçmişteki tartışmalı açıklamaları ve davranışları, bu eleştirilerin odak noktasını oluşturdu.
8 Mayıs 2024

1 Mayıs'ta İstanbul'da CHP lideri Özgür Özel ve partililer, Saraçhane'de toplanacak. Polis müdahalesi, gözyaşartıcı gaz ve fiziksel şiddet ihtimali bulunuyor. Özel, bu olaylardan etkilenmiş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirecek. Bu durum, Türkiye'deki siyasi diyalog ve normalleşme çabaları açısından önemli bir gösterge olacak.
1 Mayıs 2024
İşaretlediklerim