Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 1952'de Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'ne başlayan Gökçer, 1958'de Ankara Devlet Tiyatrosu'na katıldı ve 1988'de Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. Sinemaya 1965'te 'Taçsız Kral' filmiyle adım atan sanatçı, 'Yedi Kocalı Hürmüz' müzikalinde başrol oynadı.
14 Mayıs 2024

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir apartmanın üçüncü katında temizlik yapmakta olan Şerife Soysal isimli 48 yaşındaki kadın, balkon camlarını temizlerken dengesini kaybederek zemine düştü ve olay yerinde hayatını kaybetti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri durumu tespit etti. Soysal'ın cenazesi, yapılan incelemelerin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi Adli Tıp Morguna kaldırıldı.
30 Mayıs 2023

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin eski başkanlarından ve deneyimli gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 63 yaşında vefat etti. Demirdöğen, geçmişte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği ve CHP TBMM Grup Basın Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştu. Cenazesi, Oran Cemevi'nden kaldırılarak Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.
9 Mart 2023

Türk sinema yazarı ve eleştirmeni Sungu Çapan, 76 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süre Cumhuriyet gazetesinde yazılarıyla okurlarla buluşan Çapan, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Çapan'ın ölüm haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Çapan, Türk Sinematek Derneği'nin kuruluşunda da aktif rol almış ve çeşitli dergilerde sinema üzerine yazılar yazmıştı.
2 Nisan 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve deneyimli gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek. TGC tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında Mengi'nin gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet verdiği ve basın topluluğunun acısının paylaşıldığı belirtildi. Mengi'nin ölüm sebebi açıklanmadı.
16 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur, 69 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığın nüksetmesi sonucu entübe edilmiş ve vefat etmiştir. Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü Taksim Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Ayrıca aynı gün Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecektir.
8 Temmuz 2023

Türkiye'de kanto dansını tanıtan ve bu alanda öncü isimlerden biri olan Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir'de kalp yetmezliği nedeniyle vefat etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla sanatçının ölümüne ilişkin üzüntüsünü dile getirdi ve başsağlığı mesajı yayınladı. Damcıoğlu, tiyatro ve müzik alanında uzun yıllar boyunca aktif olarak sanat hayatına katkıda bulunmuş ve kanto türünü Türkiye'de popüler hale getirmiştir.
6 Haziran 2023

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

Türk tiyatrosunun tanınmış isimlerinden ve Devlet Tiyatroları'ndan emekli olan Kazım Akşar, 69 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ve Oyuncular Sendikası, Akşar'ın ölümü üzerine taziye mesajları yayınladı. Akşar, Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra uzun yıllar Devlet Tiyatroları'nda oyuncu ve yönetmen olarak görev yapmış, ayrıca ODTÜ ve Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmıştı.
28 Şubat 2023

Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar, ödül konuşmasında Türkiye'deki kadınların mücadelesine değinmiş ve bu yüzden iktidar kanadından eleştirilere maruz kalmıştı. Sanatçı Metin Akpınar, bir YouTube programında Dizdar'ın sözlerini destekleyerek Türkiye'de son on yılda 4 bin kadının öldürüldüğünü belirtti ve ciddi bir kültür ihtilali yapılması gerektiğini ifade etti. Akpınar, Türkiye'nin 1938'den beri 'alacakaranlıkta' yönetildiğini söyleyerek yeniden bir Mustafa Kemal Atatürk figürü beklediğini dile getirdi.
4 Haziran 2023

MFÖ grubunun üyelerinden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, sanatçının Temmuz 2023'te kanserle mücadele sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç hakkında konuştu. Özkan Uğur'un cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Cem Yılmaz'ın, bu zor zamanlarda kendilerine büyük destek ve vefa gösterdiğini vurguladı. Aysun Uğur, MFÖ grubunun 'MF' ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin eleştirilere de değinerek, insanların çalışmak zorunda olduğunu ve eleştirilmemeleri gerektiğini ifade etti.
26 Mart 2024

MFÖ grubunun üyesi olan müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanat ve siyaset dünyasından birçok kişi, sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Erkan Oğur, Özkan Uğur için MFÖ'nün ünlü şarkısı 'Güllerin İçinden'i sazıyla çalıp Instagram hesabından paylaştı ve 'Özkan Uğur güllerin içinden geldi, güllerin içine gitti' sözleriyle anısını onurlandırdı.
9 Temmuz 2023

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, sabah yürüyüşünden döndükten sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında vefat etti. Çok sayıda albüme imza atan ve sinema filmlerinde de rol alan Çaçan'ın cenaze töreni detayları müzisyen Ferman Toprak tarafından duyuruldu. Çaçan, 1960 yılında Ağrı'da doğmuş ve 1978'de TRT Erzurum Radyosunun düzenlediği yarışmayı kazanarak müzik dünyasına adım atmıştı.
12 Ocak 2023

Türk sinema ve tiyatro dünyasının sevilen ismi Münir Özkul, vefatının beşinci yılında anılmaktadır. İstanbul'da doğan ve genç yaşlarda tiyatroya adım atan Özkul, Muhsin Ertuğrul'un yönlendirmesiyle önemli rollerde yer almış ve birçok ödül kazanmıştır. Geleneksel Türk tiyatrosunun simgesel kavuğunu İsmail Hakkı Dümbüllü'den devralan Özkul, Hababam Sınıfı serisindeki 'Kel Mahmut' karakteriyle hafızalara kazınmıştır. Ayrıca, 1998'de 'devlet sanatçısı' unvanını almış ve 2018'de hayatını kaybettikten sonra Bakırköy Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.
5 Ocak 2023

Oyuncu Nilperi Şahinkaya'nın, Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu ile çekilen fotoğrafı sosyal medyada büyük tepki çekti. Şahinkaya, tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve Garipoğlu'nu tanımadığını belirtti. Ancak bu açıklama, sosyal medya kullanıcılarını yatıştırmaya yetmedi ve Garipoğlu ailesinin cinayetle ilgili iddialar tekrar gündeme geldi.
5 Ağustos 2023

76. Cannes Film Festivali'nde 'Anatomie d’une chute' filmi Altın Palmiye ödülünü kazanırken, 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla Merve Dizdar en iyi kadın oyuncu seçildi. Dizdar, ödülünü alırken duygusal bir konuşma yaparak, canlandırdığı Nuray karakterinin mücadelesini ve kadınların yaşadığı zorlukları vurguladı. Festivalde diğer ödüller de sahiplerini buldu, aralarında en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu ve en iyi senaryo gibi kategoriler yer aldı.
27 Mayıs 2023

Türkiye'nin tanınmış ressamlarından Orhan Taylan, 82 yaşında hayatını kaybetti. Taylan, 1 Mayıs kutlamalarının simgesi haline gelen iki elin tuttuğu kırmızı dünya ve etrafında uçuşan çiçekler temalı afişin de çizeri olarak biliniyor. Taylan'ın cenazesi, 6 Kasım Pazartesi günü Bebek Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.
4 Kasım 2023
İşaretlediklerim