Bu hafta sinemalarda beşi yerli olmak üzere toplamda dokuz film vizyona giriyor. Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı komedi filmi 'Sur’da Devran' beyazperdede. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Zübeyde, Analar ve Oğullar', 'Güven Bana', 'Bir Tutam Karanfil', 'Durdurulamaz', 'Keriz Parası', 'Tehlikeli Sular', 'Zuhur: Cinn-i Ayin' ve 'Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde' bulunuyor. Ayrıca, Harry Potter serisinin devam filmleri 'Ateş Kadehi', 'Melez Prens' ve 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' da yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
13 Ekim 2023

Eski bakan ve Trabzonspor'un eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki evinde ölü olarak bulundu. Yılmaz, 75 yaşındaydı ve 1991-1995 yılları arasında milletvekili olarak görev yapmış, ayrıca iki dönem spor bakanlığı görevini üstlenmişti. Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik kazandırılmasında önemli rol oynamıştı.
24 Nisan 2024

81 yaşında olan gazeteci ve yazar Mehmet Barlas, uzun süredir tedavi gördüğü Şişli'deki özel bir hastanede hayatını kaybetti. Barlas'ın vefat haberini çalıştığı gazete Sabah, 'acı kaybımız' başlığıyla duyurdu.
1 Haziran 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hasta rahatsızlanmış ve Mustafa Demir hayatını kaybetmişti. Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılmış ve adli soruşturma başlatılmıştı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tedavi altına alınan hastalardan 87 yaşındaki Saniye Aksöz'ün de hayatını kaybettiği belirtildi. Hastalardan ikisinin Antalya'da, birinin de Afyonkarahisar'da entübe halde tedavileri devam ederken, 12 kişi taburcu edildi.
29 Mayıs 2024

Kanserle mücadele eden ve 69 yaşında hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir veda töreni gerçekleştirildi. Törene siyaset ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı. Uğur'un yakın dostları ve ailesi duygusal konuşmalar yaptı. Özkan Uğur'un cenazesi, Taksim Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
11 Temmuz 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Mardin'de iki aile arasında çıkan muhtarlık kavgasında başından yaralanan 45 yaşındaki Gülşah Çalışkan, 144 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Olay, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 18 Ocak'ta meydana geldi ve taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada toplamda on kişi yaralandı ve dört şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çalışkan'ın cenazesi Kuyulu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
10 Haziran 2024

Cumhuriyet gazetesi yazarı ve PEN Türkiye üyesi Hikmet Altınkaynak, solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 78 yaşında vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve PEN Türkiye, Altınkaynak için başsağlığı mesajları yayımladı. Gazetecilik ve edebiyat alanlarında uzun yıllar hizmet veren Altınkaynak, çeşitli gazetelerde yazıları yayımlanmış ve birçok derginin yöneticiliğini yapmıştır. Ayrıca Yıldız Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır.
17 Şubat 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki başkanlarından ve Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Orhan Erinç, 87 yaşında hayatını kaybetti. TGC tarafından yapılan açıklamada, Erinç'in gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet ettiği ve sevilen bir kişilik olduğu belirtildi. Erinç, TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda başkanlık görevlerinde bulunmuş, Cumhuriyet davasında yargılanmış ve hüküm giymiş, ancak Yargıtay kararı bozmuştu. Erinç'in cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.
23 Ocak 2023

İstanbul Kadıköy'de bisiklet süren Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü Temel Ünlü, kazadan aylar sonra teslim oldu. Kazanın ardından kaçan sürücünün yerine suçu üstlenen bir kişi gelmiş, ancak MOBESE kameraları sayesinde gerçek failin bu kişi olmadığı tespit edilmişti. Güzelgün, kazadan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
27 Eylül 2023

Çok sayıda dizi, film ve reklamın görüntü yönetmenliğini üstlenen İlker Berke, 55 yaşında hayatını kaybetti. Berke'nin ölüm sebebi açıklanmadı. Hacettepe Üniversitesi’nde iktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başlayan Berke, 150’den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı. 'Fasülye', 'Mayıs Sıkıntısı' ve 'Gönül Yarası' gibi yapımların görüntü yönetmenliğini üstlendi.
24 Eylül 2023

Malatya'da yaşarken bir sopanın üzerinde gününü geçiren ve 'Mercedes Kadir' olarak tanınan akli dengesi yerinde olmayan Fatih Kaydı'nın hikayesi beyazperdeye taşınacak. Yönetmen Serdar Akar, Kaydı'nın renkli ve uğurlu karakterini bir SMA hastası çocukla olan ilişkisi üzerinden anlatmayı planlıyor. Film, Kaydı'nın hayatının birebir anlatımından ziyade daha renkli yönlerini öne çıkaracak ve çekimlerine ağustos ayında başlanması hedefleniyor. Yapımcı senarist Gökhan Demirci, film için dört aydır hazırlık yapıldığını ve mekan seçimleri üzerinde çalışıldığını ifade etti.
18 Temmuz 2023

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen 56. SİYAD Ödülleri'nde, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi dokuz dalda ödül kazandı. Film, aralarında en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödüllerinin de bulunduğu dokuz kategoride ödüle layık görüldü. Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar, sırasıyla en iyi erkek ve kadın oyuncu ödüllerini aldı. ‘Karanlık Gece’ filmi en iyi müzik, ‘Hayat’ filmi ise yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.
5 Mart 2024

Ali Atay, yönetmenliğini yaptığı ve fenomen haline gelen 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin oyuncu kadrosuyla ilk fotoğrafını paylaştı. Fotoğrafta Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Ali Atay, Mehmet Özgür, Feyyaz Yiğit, Giray Altınok, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak ve İrem Sak yer alıyor. Film, 1 Haziran'da sete çıkmıştı ve hayranları tarafından merakla bekleniyor.
25 Haziran 2023

25. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nin adayları ve özel ödül sahipleri açıklandı. Yapı Kredi Özel Ödülü'nün sahibi oyuncu Merve Dizdar oldu. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü'ne Prof. Dr. Cevdat Çapan, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü'ne 'Güzel Son' isimli oyunuyla Hakan Tabakan, Haldun Dormen Özel Ödülü'nü '1923 Müzikali' kazandı. Yılın en başarılı oyunu, yönetmeni ve oyuncuları kategorilerinde de adaylar belirlendi. Ödül töreni 3 Ekim'de Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
26 Eylül 2023

Bu hafta sinema salonlarında altısı yerli olmak üzere toplamda 13 yeni film vizyona giriyor. 'Demir Pençe' adlı film, 1980'lerin profesyonel güreş dünyasında geçen bir hikayeyi anlatırken, 'Eflatun' görme engelli bir kadının aşk hikayesini işliyor. Aksiyon ve gerilim türündeki 'Ölümcül Sır', emekli bir CIA ajanının hikayesine odaklanıyor. Ayrıca, çeşitli türlerdeki diğer filmler arasında komedi, korku, animasyon ve müzikal yapımlar da bulunuyor.
21 Mart 2024

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde yarışan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren 'Kuru Otlar Üstüne' filmi, 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye'de ilk kez gösterilecek. Film, bir köydeki resim öğretmeni Samet'in taciz suçlamasıyla karşılaşmasını ve hayatının değişimini konu alıyor. Festival, 18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve film ekibinin yanı sıra dünya sinemasından seçkiler, özel gösterimler, belgeseller, söyleşiler ve atölye çalışmaları gibi etkinlikler de yer alacak.
13 Temmuz 2023

Netflix Türkiye'nin orijinal dizisi Atiye'nin setinde çalışan boyacı Hasan Karatay'ın merdivenden düşerek ölümüne ilişkin yapımcı Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay yargılanıyor. Sinema Televizyon Sendikası, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını iddia etmişti. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Güvenatam'ın avukatı beraat talebinde bulundu. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu talebini reddetti ve savcı, Güvenatam'ın ihmali olduğunu belirterek ceza istedi, Kobanbay'ın ise beraatini talep etti.
5 Nisan 2023

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe mahallesinde muhtar adayı olan manken Simurg Sarsılmaz, sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sarsılmaz, adaylık açıklamasının ardından sosyal medyanın gündemine oturmuş ve geniş bir ilgi görmüştü. Ancak, aldığı tehditler ve cinsel içerikli hakaretler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Sarsılmaz, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
28 Şubat 2024

Ünlü piyanist Fazıl Say, oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın geçtiğimiz eylül ayında Yılmaz Güney hakkında yaptığı yorumlara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Say, Abdullah'ı 'niteliksiz dizi oyuncusu' olarak nitelendirerek sanat ve sanatçılar hakkındaki görüşlerini eleştirdi. Abdullah ise Say'ın bu eleştirilerine, onun konser duyurusunu ti'ye alarak ve Say'ın kendisine yönelik tutarsız ve ahmakça olduğunu belirterek yanıt verdi. Murathan Mungan'ın Yılmaz Güney'i öven yazısına Abdullah'ın yaptığı eleştiriler sonrası başlayan tartışma, sanat camiasında ve sosyal medyada geniş yankı buldu.
22 Kasım 2023
İşaretlediklerim