Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda on binlerce kişi hayatını kaybetti. Arama-kurtarma çalışmalarının onuncu gününde, Rasus Kimya Hatay Voleybol Takımı sporcuları Gözde Öztürk, Dilek Mucuk ve Ahsen Baş'ın depremde vefat ettikleri Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından duyuruldu. Daha önce de Ceren Akman ve Elçin Çınar'ın hayatını kaybettiği bildirilmişti. TVF, sporcular için başsağlığı mesajı yayımladı.
15 Şubat 2023

Süper Lig takımlarından Hatayspor'un Ganalı oyuncusu Christian Atsu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan bir binanın enkazı altında kalarak hayatını kaybetti. Oyuncunun menajeri Nana Sechere, Atsu'nun vefat haberini duyurdu. Hatayspor Kulübü de Atsu'nun cenazesinin Gana'ya gönderildiğini ve futbolcunun unutulmayacağını belirten bir açıklama yaptı.
18 Şubat 2023

İzmir'in Kınık ilçesinde 97 yaşındaki Şahinaz Önem, evde yalnızken mutfakta süt ısıtmak için piknik tüpünü kullanırken elbisesinin tutuşması sonucu çıkan yangında yaşamını yitirdi. Çevredekilerin durumu fark etmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye yangını söndürse de, sağlık ekipleri yaşlı kadının öldüğünü tespit etti. Önem'in cenazesi, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden ve ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesi Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiği bilgisi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay tarafından duyuruldu. Sipahi, müzik kariyerine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı ve 1953'te TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan Sipahi, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
16 Mart 2024

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde sarımsak tarlasında çalışan Hikmet Şen ve Salim Demir, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olayı gören Hakkı Şen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Şen ve Demir, Taşköprü Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
26 Haziran 2023

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında, anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın cinsel saldırısına uğradığını itiraf etti. Daha önce bu iddiaları yalanlayan Selvi Yağal, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
10 Ocak 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerine verildi. Festivalde, Nehir Tuna'nın yönettiği 'Yurt' filmi Altın Lale Ödülü'nü kazandı. Selman Nacar'ın 'Tereddüt Çizgisi' filmi Ulusal Fıpresci ödülünü alırken, en iyi kadın oyuncu ödülü Tülin Özen'e, en iyi erkek oyuncu ödülü ise Serdar Orçin ve Alican Yücesoy'a verildi. Festivalde ulusal ve uluslararası birçok kategoride ödüller dağıtıldı.
29 Nisan 2024

Kanser tedavisi gören gazeteci Süleyman Özışık hayatını kaybetti. Özışık ve kardeşi Hadi Özışık, daha önce Sedat Peker ve Süleyman Soylu arasındaki bir durumda arabuluculuk yaptıkları iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu iddialar sonrasında yaşananlar nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirten Özışık kardeşler, Süleyman Özışık'ın kansere yakalanmasını da bu sürece bağlamışlardı.
5 Ağustos 2023

Türk sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz, sekiz yıl aradan sonra 'Hayat' isimli yeni bir filmle sinemaya dönüyor. Film, 1 Aralık 2023 tarihinde vizyona girecek ve kadrosunda Miray Daner, Burak Dakak, Doğu Demirkol, Melis Birkan, Umut Kurt gibi isimler yer alacak. 'Hayat', evinden kaçan genç bir kızın, annesi ve nişanlısı tarafından aranmasını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin eski başkanı ve 'Gecenin Sıcağında' filminin Oscar ödüllü yapımcısı Walter Mirisch, 101 yaşında hayatını kaybetti. Akademi CEO'su Bill Kramer ve Başkanı Janet Yang, Mirisch'in film endüstrisine ve Akademi'ye olan katkılarını övdü ve ailesine başsağlığı diledi. Mirisch, Hollywood'un en etkili yapımcılarından biri olarak kabul ediliyor ve Akademi tarafından kariyeri boyunca çeşitli ödüllerle onurlandırıldı.
26 Şubat 2023

Cannes Film Festivali'nde 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için Türkiye'ye döndü. Kadıköy Lisesi'nde oy kullanırken vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Dizdar, Reuters tarafından 'kutuplaşmış bir Türkiye'ye döndü' başlığıyla haberlere konu oldu. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu'nun eleştirilerine maruz kalan Dizdar, kadın olmanın zorluklarına dikkat çektiği konuşmasında geri adım atmadı. Ödülünü Ankara gar katliamında bacağını kaybeden Nuray karakteri ve mücadeleci ruhlara adadı.
29 Mayıs 2023

Uzun yıllar Türk medyasında görev almış gazeteci Sanlı Ergin, lösemi teşhisi konulduktan yaklaşık bir ay sonra 59 yaşında vefat etti. Mesleğe 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde başlayan Ergin, çeşitli gazetelerde görsel yönetmenlik ve gazetecilik yapmıştır. Hürriyet yazarı Sedat Ergin'in kardeşi olan Sanlı Ergin'in cenazesi, Çengelköy'deki Kerem Aydınlar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecektir.
23 Mayıs 2023

AKP'li eski vekil Metin Külünk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy'un, Cannes Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu seçilen Merve Dizdar'ı tebrik etmesini eleştirdi. Külünk, Pervin Ersoy'un sosyal medya üzerinden yaptığı tebrik paylaşımını, 'CHP'li bir vekilin eşi gibi' diyerek kabul edilemez bulduğunu ifade etti. Merve Dizdar, festivalde Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmiyle en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanmış ve ödül konuşmasında Türkiye'deki kadınların mücadelesine değinmişti. Dizdar'ın bu konuşması AKP'li çevreler tarafından eleştirilmişti.
29 Mayıs 2023

Bu hafta sinemalarda beşi yerli olmak üzere toplamda dokuz film vizyona giriyor. Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı komedi filmi 'Sur’da Devran' beyazperdede. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Zübeyde, Analar ve Oğullar', 'Güven Bana', 'Bir Tutam Karanfil', 'Durdurulamaz', 'Keriz Parası', 'Tehlikeli Sular', 'Zuhur: Cinn-i Ayin' ve 'Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde' bulunuyor. Ayrıca, Harry Potter serisinin devam filmleri 'Ateş Kadehi', 'Melez Prens' ve 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' da yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
13 Ekim 2023

Eski bakan ve Trabzonspor'un eski başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki evinde ölü olarak bulundu. Yılmaz, 75 yaşındaydı ve 1991-1995 yılları arasında milletvekili olarak görev yapmış, ayrıca iki dönem spor bakanlığı görevini üstlenmişti. Bakanlık döneminde Türkiye Futbol Federasyonu'na özerklik kazandırılmasında önemli rol oynamıştı.
24 Nisan 2024

81 yaşında olan gazeteci ve yazar Mehmet Barlas, uzun süredir tedavi gördüğü Şişli'deki özel bir hastanede hayatını kaybetti. Barlas'ın vefat haberini çalıştığı gazete Sabah, 'acı kaybımız' başlığıyla duyurdu.
1 Haziran 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde 25 Mayıs'ta diyaliz tedavisi alan 33 hasta rahatsızlanmış ve Mustafa Demir hayatını kaybetmişti. Diyaliz Merkezi önlem amacıyla kapatılmış ve adli soruşturma başlatılmıştı. Burdur İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tedavi altına alınan hastalardan 87 yaşındaki Saniye Aksöz'ün de hayatını kaybettiği belirtildi. Hastalardan ikisinin Antalya'da, birinin de Afyonkarahisar'da entübe halde tedavileri devam ederken, 12 kişi taburcu edildi.
29 Mayıs 2024

Kanserle mücadele eden ve 69 yaşında hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir veda töreni gerçekleştirildi. Törene siyaset ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı. Uğur'un yakın dostları ve ailesi duygusal konuşmalar yaptı. Özkan Uğur'un cenazesi, Taksim Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
11 Temmuz 2023

Manisa'nın Salihli ilçesinde, bir apartmanın asansöründe Devrim Güler (48) ve kızı Doğa Etyemez (18) boğularak öldürülmüş halde bulundu. Olayı fark eden bir apartman sakini durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yapılan ön incelemede, anne ve kızın vücutlarında ateşli silah veya kesici alet izine rastlanmadı ve boğularak öldürüldükleri belirlendi. Cinayet zanlısı olarak belirlenen ve çiftçilik yapan komşu A.Y., Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
19 Kasım 2023

Mardin'de iki aile arasında çıkan muhtarlık kavgasında başından yaralanan 45 yaşındaki Gülşah Çalışkan, 144 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Olay, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 18 Ocak'ta meydana geldi ve taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada toplamda on kişi yaralandı ve dört şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çalışkan'ın cenazesi Kuyulu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
10 Haziran 2024
İşaretlediklerim