Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılarda bulundu. Üç il için 'turuncu', üç il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağışlar öngörülürken, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batısı ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli rüzgarlar esmesi tahmin ediliyor.
23 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi. Ayrıca bölge sakinleri sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı uyarılarak dikkatli olmaları istendi.
17 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Giresun, Trabzon, Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirterek 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı öngörülüyor.
28 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiği konusunda uyarıda bulundu. Beş il için 'turuncu', 10 il için ise 'sarı kod' uyarısı verildi. Bu uyarılar, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz, ve diğer bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli yağışların olabileceğini işaret ediyor. Ayrıca Şırnak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riskine dikkat çekildi.
19 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 kent için sarı ve turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarıya göre, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop çevreleri ile Konya'nın kuzey ilçelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu kentlerde sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
3 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Aksaray, Giresun ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli'nin doğusu, Adana ve Gümüşhane çevreleri yer alıyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
14 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon, Bartın, Düzce, Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak ve Yalova olmak üzere 13 şehir için yağmur ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda sarı kod ile uyarıda bulundu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da yağış, diğer illerde ise gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olası olumsuzluklara karşı bu illerde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
16 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya için sarı kod ile kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu illerde yaşanabilecek ulaşım aksamaları, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu beklenirken, bazı bölgelerde yağışlı geçeceği ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
14 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 29 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda bulunan iller arasında büyük şehirler de yer almakta. MGM, olası sel, su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar için vatandaşları uyardı.
17 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Muğla ve Mersin illerine sarı kodlu hava durumu uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
11 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Yozgat, Sivas, Ordu, Giresun, Tokat ve bazı diğer ilçelerde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Uyarı yapılan iller arasında Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Burdur, Denizli, Eskişehir, Giresun, Isparta, Konya, Kütahya, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat bulunuyor.
23 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin 32 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar olması öngörülüyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı halkı dikkatli olmaya çağırdı.
13 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyi ile Çanakkale'nin doğusunda yerel kuvvetli ve çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olasılıklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
29 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trakya, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa'nın batısı ve Manisa için 'sarı kod' uyarısı yayınlayarak, özellikle gece ve sabah saatlerinde yoğun sis beklendiğini ve bu durumun görüş mesafesinde azalmaya ve ulaşımda aksamalara neden olabileceğini bildirdi. MGM'nin günlük tahmin raporunda, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Karadeniz kıyıları ile bazı bölgelerde yağmur ve kar yağışı beklendiği, Marmara'da ise yer yer yoğun sisin olabileceği tahmin ediliyor.
5 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Adana, Mersin, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Bolu ve Tunceli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli rüzgarların esmesi bekleniyor.
22 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu illeri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptı. Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.
11 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Giresun, Trabzon, Rize, Sakarya, Osmaniye ve bazı diğer bölgeler için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunarak sarı kod yayınladı. Yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde rüzgârın kuvvetli esmesi öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Trakya'da artacağı, İç Anadolu ve doğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisiyle cumartesi günü öğleden sonra ve pazar günü erken saatlerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların 8-10 dereceye kadar düşeceği ve kuvvetli sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Türk Hava Yolları olumsuz hava koşulları nedeniyle yarınki 40 seferini iptal ettiğini açıkladı.
17 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Dört il için sarı, yedi il için turuncu kodlu uyarılar yayınlandı. Rüzgarın Batı Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
11 Ocak 2023
İşaretlediklerim