Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, iç ve doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarın esmesi, yağış anında ise kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.
31 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Düzce şehirlerinde beklenen sağanak yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olası olumsuzluklara karşı uyarıldı. Ayrıca bu durumların ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtildi.
9 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Batı Akdeniz, İç Anadolu, Muğla, Denizli, Tokat ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda saatte 40-70 kilometre hızla esen rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların yarından itibaren Türkiye genelinde düşmesini beklediğini açıkladı. Ancak batı, iç ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde 4-5 derece azalma beklenirken, yağış beklenmiyor. Marmara Bölgesi'nde kuvvetli rüzgarların üç gün daha etkili olması bekleniyor.
20 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Burdur ve Isparta için 'turuncu kod', Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat için 'sarı kod' uyarısı vererek kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Kastamonu'nun kuzeyi ve Sinop çevrelerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor. İç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
5 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi'nin çoğu, Çankırı, Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey kesimleri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kuzeybatısında yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Ayrıca, İç Ege ve Akdeniz'de hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sekiz ilini turuncu, on iki ilini sarı kodla uyararak olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Uyarılan illerde şiddetli rüzgar, sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar; Artvin, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Rize ve Tunceli'de hem kar hem yağmur tahmin ediliyor.
20 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki hava durumu için uyarılarda bulundu. Sekiz il için 'turuncu' kodlu, yani kuvvetli kar yağışı beklendiği uyarısı yapılırken, dokuz il için 'sarı kod'lu uyarı verildi. Yağışların bazı bölgelerde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Rüzgârın ise bazı bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
31 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 11 ilini sarı kodla uyararak, çeşitli yağış türleri beklendiğini duyurdu. Artvin, Bitlis, Hakkari, Rize ve Van'da kar; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak; Batman'da yağmur; Siirt ve Şırnak'ta ise hem yağmur hem kar yağışı öngörülüyor. Bölge sakinleri, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
5 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Siirt, Diyarbakır ve Batman illeri için kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava durumu öngörülürken, belirtilen bölgelerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca batı kesimlerde hava sıcaklığının artacağı, diğer yerlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
24 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Malatya için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Cuma akşam saatlerinden Cumartesi gece yarısına kadar sürecek olan sağanak ve gök gürültülü yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtildi. Vatandaşlar bu olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Önceki hafta bölgede yaşanan sel felaketinde 20 kişi hayatını kaybetmişti.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde cuma saat 18.00'den cumartesi saat 18.00'e kadar kuvvetli yağış ve lodos fırtınası beklendiğini duyurdu. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden 50-70 km/saat hızında, yer yer fırtına şeklinde 70-90 km/saat hızında esmesi öngörülüyor. Ayrıca, bölgede mevsim normallerinin üzerinde beklenen hava sıcaklıklarının, pazar gününden itibaren yağışlarla birlikte düşerek mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor.
10 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına, kuvvetli yağış ve kar beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 64 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla uyardı. Sarı kod, potansiyel tehlike anlamına gelirken, turuncu kod daha ciddi tehlike seviyesini ifade ediyor. Vatandaşlar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya üzerinden vatandaşlara uyarılarda bulundu.
25 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 26 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla sağanak yağış ve kar için uyardı. Sarı kodla uyarılan iller arasında Ağrı, Artvin, Bingöl gibi iller yer alırken, turuncu kodla uyarılan iller Bolu, Hakkari ve Şırnak olarak belirtildi. Uyarılarda, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın kuvvetli eseceği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları da açıklandı.
27 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, İzmir, Kırklareli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak olmak üzere 17 ili sarı kodla uyararak, bu bölgelerde yaşayanları rüzgar ve gök gürültülü sağanak yağış konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle Afyonkarahisar, Konya, Uşak, Bursa, Denizli ve Kütahya rüzgar; Kırklareli ise gök gürültülü sağanak yağış için uyarıldı. MGM, olası ulaşım aksamaları, çatı uçmaları, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerini uyardı.
7 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce'yi sarı kodla uyararak bu bölgelerde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bölge sakinlerine ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.
10 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023
İşaretlediklerim