Şeref Oğuz, Türkiye'deki KOBİ'lerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve bu zorlukların kötü yönetimden kaynaklandığını belirtiyor. Oğuz, KOBİ'lere dayatılan çözümler yerine, onların faydasına odaklanılması gerektiğini savunuyor. Ayrıca, KOBİ'lerin belirsizlik ve küçülme dönemlerinde kârlılıklarını gözden geçirmeleri gerektiğini vurguluyor. Oğuz, KOBİ'lerin yaşatılmasının ekonominin yaşaması için önemli olduğunu ifade ediyor.
17 Mayıs 2024

Yüksek faiz ortamında para piyasası fonları popülerken, yüksek riskli fonlar da dikkat çekiyor. Yatırım fonları, yatırımcıların farklı risk ve getiri beklentilerine göre çeşitleniyor. Risk düzeyi yüksek olan fonlar, kısa vadede dalgalanmalar yaşasa da, uzun vadede yüksek getiriler sunabiliyor. Yatırımcılar, portföylerini çeşitlendirerek bu tür fonlardan yüksek yıllık getiriler elde edebilir.
27 Nisan 2024

Akif Beki, popülist bir siyasetçinin halkla olan ilişkisini aşk olarak tanımlamasını eleştiriyor. Siyasetçinin, zengin seçkinlerden alıp halka verdiklerini iddia eden ucuz halkçılığının, aslında ekonomik eşitsizlikleri derinleştirdiğini vurguluyor. İstanbul Sanayi Odası'nın İSO 500 araştırmasına göre, enflasyon ortamında patronların kârı artarken, çalışanların gelirlerinin bu artışın çok gerisinde kaldığı belirtiliyor. Son 5 yılda patronların kârının 8 kat, çalışanların ücretlerinin ise sadece 2,5 kat arttığına dikkat çekiliyor.
16 Mart 2024

Murat Ağırel, BeinSport'un Türk futbolu üzerinden yıllardır elde ettiği kazançları eleştiriyor. Sayıştay'ın 2017 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) üzerinden yaptığı denetim raporunu temel alarak, bu kazançların detaylarını ve şeffaflık eksikliğini vurguluyor. Ağırel, özellikle Katarlı yatırımcıların bugünkü ihale sürecine nasıl katılabildiklerini sorgulayarak, mevcut durumun etik ve adil olup olmadığına dair soruları gündeme getiriyor.
20 Şubat 2024

Levent Tüzemen, Türkiye'deki modern statların zemin kalitesinin sporcu sağlığını tehdit ettiğini ve kulüplerin iyi oyun sergilemesine engel olduğunu belirtiyor. Antep, Antalya, Ankara gibi şehirlerdeki statların zeminlerinin kötü olduğunu vurgulayan Tüzemen, bazı yerlerde mükemmel, bazı yerlerde ise oldukça kötü zeminler olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), futbolun marka değerini korumak ve oyuncuların sağlığını düşünmek adına bu soruna müdahale etmesi gerektiğini ifade ediyor.
10 Şubat 2024

Burhan Şeşen, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi'nin geçmişteki ihtişamını kaybettiğini ve bölgenin kaotik bir duruma geldiğini belirtiyor. Arka sokaklarda uyuşturucu satışı ve kadın ticareti gibi olumsuzlukların arttığını, kültür ve sanat mekanlarının kapandığını ifade ediyor. Bir zamanlar popüler olan rock ve otantik barların yerini belirsiz mekanların aldığını vurguluyor. Şeşen, Beyoğlu'nun yeniden canlandırılması için sanatçılar ve yaratıcı kişilerin bir araya gelmesi gerektiğini savunuyor.
5 Nisan 2024

Osman Müftüoğlu, tiroid bezinin vücuttaki önemli rolünü ve hipotiroidi durumunda ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını ele alıyor. Tiroid bezinin yetersiz hormon üretimi sonucu yorgunluk, kilo değişiklikleri, cilt ve saç problemleri gibi pek çok sorun yaşanabilmektedir. Ayrıca, nabız sayısında azalma, depresyon eğilimi ve bellekte zayıflama gibi ciddi sağlık sorunları da hipotiroidi ile bağlantılıdır.
4 Mayıs 2024
İşaretlediklerim