15 Mayıs 2023'te Britanya'nın Liverpool kentinde düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması için 'United by Music' (Müzikte Birlik) sloganı ve birlikte atan kalplerden oluşan bir logo seçildi. Yarışma, aslen geçen yılın kazananı Ukrayna'nın ev sahipliği yapması beklenirken, güvenlik endişeleri nedeniyle Liverpool'a taşındı. Eurovision, ilk kez 1956 yılında düzenlenmiş bir Avrupa çapında yayıncılık deneyimidir.
31 Ocak 2023

Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan British Museum, bazı eserlerin kaybolduğunu, çalındığını ya da zarar gördüğünü bildiren bir çalışanını işten çıkardı. Kaybolan eserler arasında altın, mücevherat ve yarı değerli taşlar bulunuyor. Müze, eserlerin çoğunluğunun depolarda saklandığını belirtti ve eserlerin geri alınması için elinden geleni yapacağını ifade etti. Müze ayrıca, işten atılan çalışana karşı hukuki olarak harekete geçileceğini açıkladı.
16 Ağustos 2023

Çiçek Sepeti, 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle anılan 'Beyaz Toros' ve eski istihbaratçı 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın logolu posterini 'hediyelik ürün' olarak satışa sundu. Twitter üzerinde başlatılan #ÇiçekSepetiBoykot etiketiyle ürünün kaldırılması talep edildi. Bursaspor-Amedspor maçında benzer posterlerin tribünlerde açılmasının ardından, Çiçek Sepeti ürünü siteden kaldırdı. 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' 90'lı yıllarda faili meçhul cinayetlerin sembolleri olarak biliniyor.
6 Mart 2023

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 10 Nisan'da Kıbrıs Bafra'daki Concorde Otel'de bir gösteri düzenleyecek. Gösteriyi izlemek isteyenler için otel tarafından beş gece konaklama şartı konulmuş ve iki kişilik rezervasyon için 116 bin lira talep ediliyor. Ayrıca, Cem Yılmaz'ın gösterisine katılan misafirler, Sibel Can konserine de katılma hakkı kazanacak. Otel, misafirlerin 9 veya 10 Nisan'da giriş yapabileceklerini belirtiyor.
23 Şubat 2024

Pop müziğin ünlü ismi Beyonce, dört yıl aradan sonra Dubai'de Atlantik Otel'in yeniden açılışında sahne aldı. Otel, Beyonce'ye özel konser için 24 milyon dolar ödeme yaptı. Etkinlikte, Beyonce'nin 2022 albümü 'Renaissance'tan hiçbir şarkı seslendirmemesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nde eşcinselliğin yasa dışı olmasıyla ilişkilendirildi. Otelin en ucuz odası gecelik 850 dolar iken, Beyonce ve ailesinin kaldığı süitin fiyatı yaklaşık 82 bin dolar olarak açıklandı.
22 Ocak 2023

Dünyaca ünlü İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Robbie Williams, Türkiye'deki ilk konserini Bodrum'da verdi. Konser repertuvarında sevilen şarkılarının yanı sıra efsanevi parçası 'Feel' i de seslendiren Williams, zaman zaman hayranlarıyla da sohbet etti. Otelde konaklayanların ücretsiz katılabildiği konsere dışarıdan gelen dinleyicilerin 20 bin liraya yakın bilet ücreti ödediği belirtildi.
18 Ağustos 2023

Şirket çalışanlarından oluşan müzik gruplarının katılabileceği 'Ofisten Sahneye' müzik yarışması için başvurular devam ediyor. Yarışma 20 Kasım 2023'te başlayacak ve en fazla 30 şirket katılabilecek. Büyük ödül, Fransa'nın Lyon şehrine seyahat ve Coldplay konseri biletleri olacak. Başvurular, şirketlerin insan kaynakları departmanları aracılığıyla 30 Ekim 2023 tarihine kadar yapılabiliyor.
16 Ekim 2023

Amerikalı sanatçı Jean-Michel Basquiat'ın 1982 yılında İtalyan galerici Emilio Mazzoli tarafından tek seferlik bir sergi için davet edilerek yaptığı sekiz resim, ödeme anlaşmazlığı nedeniyle iptal edilen serginin ardından 41 yıl sonra İsviçre'nin Basel şehrinde Fondation Beyeler'de sergilenecek. Bu sergi, Basquiat'ın bu eserlerinin ilk kez bir arada görüleceği anlamına geliyor. Sergide, 2021'de 40 milyon dolara satılan 'The Guilt of Gold Teeth' adlı eser de bulunuyor. Basquiat, 28 yaşında aşırı dozdan hayatını kaybetmiş bir sanatçıdır.
10 Mayıs 2023

Hard rock ve heavy metal türünün öncülerinden İngiliz rock grubu Deep Purple, 25 Haziran'da İstanbul'da Küçükçiftlik Park'ta üçüncü kez konser verecek. Grup, dünya çapında 100 milyondan fazla albüm satışına sahip ve 'Smoke On The Water', 'Highway Star' gibi şarkılarla tanınıyor. Konser biletleri 20 Şubat'ta satışa çıkacak. Deep Purple, 50 yılı aşkın sürede 22 stüdyo albümü yayımladı ve 'Dünyanın En Etkili Grupları' arasında 5'inci sırada yer aldı.
18 Şubat 2024

2023 yılı, gökyüzünde bir dizi nadir gök olayına ev sahipliği yapacak. Bunlar arasında nadir bir kuyruklu yıldızın geçişi, süper mavi ay ve çeşitli meteor yağmurları bulunuyor. C/2022 E3 kuyruklu yıldızı, yaklaşık 185 bin yıl sonra ilk kez Dünya'ya bu kadar yakın bir mesafeye gelecek ve çıplak gözle gözlemlenebilecek. Ayrıca, Venüs ve Jüpiter'in kavuşumu gibi görsel açıdan etkileyici olaylar da yaşanacak. Yıl boyunca halkalı güneş tutulması ve parçalı ay tutulması gibi olaylar da gözlemcileri bekliyor.
2 Şubat 2023

Sosyal medyada piyano çalarken dikkat çeken 19 yaşındaki kurye Muharrem Can İncir, hiçbir eğitim almadan piyano çalmayı öğrendi ve bu yeteneğiyle ünlü piyanist Gülsin Onay'ın dikkatini çekti. Onay, İncir'i kendi konserine davet etti ve birlikte çalıştıklarını sosyal medyadan duyurdu. İncir, Onay'ın konserinde 'River Flows in You' adlı eseri çalarak izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ayrıca şarkıcı Gülben Ergen, İncir'e evinde piyano hediye etti ve bir yıllık piyano eğitimi için destek sözü verdi.
13 Ocak 2023

İstanbul'da İETT'ye bağlı toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyalar, Karaköy'deki İETT Genel Müdürlüğüne ait binada sergilendi ve açık artırmayla satıldı. Satışa çıkarılan eşyalar arasında cep telefonları, fotoğraf makineleri, kol saatleri ve güneş gözlükleri gibi pek çok eşya yer aldı. Toplam değeri 184 bin 110 lira olan eşyaları, Aziz Korkmaz adlı vatandaş 550 bin liraya satın aldı.
5 Eylül 2023

Yedi Yıl Savaşları sırasında Fransız denizcilere ulaşamadan Britanya donanması tarafından ele geçirilen mektuplar, ilk defa açılarak incelendi. Bu mektuplar, İngiliz Kraliyet Donanması tarafından Kew'deki Ulusal Arşiv'de saklanıyordu ve Cambridge Üniversitesi Tarih Fakültesi'nden Profesör Renaud Morieux tarafından talep edildi. Profesör Morieux, 102 mektubu deşifre etmek için aylarını harcadı ve mektupların evrensel insan deneyimleriyle ilgili olduğunu, büyük yaşam zorluklarıyla başa çıkma yollarını ortaya koyduğunu belirtti.
9 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde ve çeşitli toplantılarda kullandığı 'Bana her şey seni hatırlatıyor' şarkısının bestecisi Selçuk Maner, şarkının izinsiz kullanımı nedeniyle AKP'ye 900 bin liralık maddi tazminat davası açmıştı. Yaklaşık dokuz yıl süren dava sürecinde, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 16'ncı Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını kaldırarak besteciye de telif ödenmesi gerektiğine hükmetti. Şimdi İstanbul 4'üncü Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi, tazminat miktarını belirleyecek.
10 Mart 2023

Taylor Swift'in Edinburgh'daki konserinde hayranlarının dansı ve şarkı söylemesi sismik aktiviteye neden oldu. Konser alanından 6 km uzaklıktaki bir deprem izleme merkezi bu aktiviteyi tespit etti. Benzer olaylar daha önce Seattle ve Los Angeles'taki konserlerde de yaşanmıştı. İngiliz Jeolojik Araştırmalar Kurumu, bu türden bir fenomenin sismik etkisini keşfetmenin heyecan verici olduğunu belirtti.
13 Haziran 2024

Fransız İmparatoru Napolyon Bonapart'a ait olan ve onun kimliğinin bir parçası olarak kabul edilen siyah kunduz keçe şapka, Fontainebleau'daki Osenat müzayede evinde 1,9 milyon avroya (yaklaşık 59 milyon lira) satıldı. Şapkanın 19. yüzyıl boyunca Napolyon'un sarayının levazım subayının ailesinde kaldığı ve iyi korunduğu belirtildi. Ayrıca müzayedede Napolyon'a ait diğer eşyalar da satışa sunuldu.
19 Kasım 2023

Wu-Tang Clan'ın altı yılda kaydettiği ve yalnızca tek bir kopyası bulunan 'Once Upon a Time in Shaolin' albümü, Avustralya'daki Tazmanya Eski ve Yeni Sanat Müzesi'nde (Mona) sergilenecek. Albüm, Haziran ayında 10 gün boyunca düzenlenecek dinleme partilerinde halkın beğenisine sunulacak. Albüm, müziğin değerini korumak amacıyla özel bir meta olarak tasarlandı ve şimdiye kadar sadece birkaç kişi tarafından dinlenebildi. Albüm, daha önce Martin Shkreli tarafından satın alınmış ve daha sonra dijital sanat kolektifi Pleasr'a satılmıştı.
28 Mayıs 2024

ABD'li ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın 1998 NBA Finalleri ikinci maçında giydiği spor ayakkabılar, Sotheby's müzayede şirketi tarafından 3-11 Nisan tarihleri arasında satışa sunulacak. 'Son Dans' olarak adlandırılan maçta giyilen ayakkabıların, 2 ile 4 milyon dolar arasında bir bedelle satılması bekleniyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, bu ayakkabılar dünyanın en yüksek bedelle satılan spor ayakkabısı unvanını alacak.
15 Mart 2023

Birleşik Krallık'ta yaşayan 14 yaşındaki tekir kedi Bella, en yüksek sesle mırıldanarak Guinness Dünya Rekoru'nu kırdı. Bella'nın rekoru, Guinness Dünya Rekorları hakemi ve bir ses mühendisi tarafından kaydedildi. Bella, rekoru elde etmek için gereken 50 desibelden daha yüksek bir ses çıkardı ve 54,6 desibellik mırıldamasıyla hedefi aştı.
18 Ekim 2023

Apple şirketinin kurucuları Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından 1976-1977’de üretilen 'Apple 1' adlı bilgisayar, açık artırmayla satışa sunulacak. Bilgisayar, 1980’de yaklaşık 666 dolara satılmıştı ve yerleşik klavyesi ve özel üretim kasası bulunuyor. Açık artırmada yaklaşık 200 bin dolara satılması beklenen bilgisayar, bu yılın başında Apple uzmanı Corey Cohen tarafından çalışır hale getirildi. Ayrıca, Jobs ve Wozniak tarafından imzalanan bir çek de satışa çıkarıldı.
2 Ağustos 2023
İşaretlediklerim