Yunanistan devlet televizyonu ERT, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye'ye destek mesajı olarak sabah yayınında enkaz görüntülerini Karadeniz türküsü 'Ben Seni Sevdiğimi Dünyalara Bildirdim' ile yayınladı. Türkü, Kazım Koyuncu ile özdeşleşmiş olup, yayında Şevval Sam'ın seslendirdiği versiyonu kullanıldı. Yunan yayıncılar bu yayınla, Türkiye'ye karşı duydukları dayanışmayı zarif bir şekilde ifade etmiş oldular.
8 Şubat 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında 2'si yerli olmak üzere toplam 8 yeni film vizyona giriyor. Louis Garrel'in annesinden esinlenerek yarattığı 'Masum', Pierre Core imzalı 'Belle ve Sebastian: Cesur Dostum', Barış Gördağ ve Yasin Çetin'in yönettiği 'Koku', Uğur Karakuzu'nun yönettiği yerli korku filmi 'Sırrı Cin', Brad Anderson'un yönettiği 'Lanetli Kan', Kjersti Helen Rasmussen'in 'Karabasan', Ayako Kouno'nun 'Sword Art Online the Movie: Progressive-Scherzo of Deep Night' ve Will Ashurst'un 'Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!' animasyonları izleyicilerle buluşuyor.
12 Mayıs 2023

Netflix, Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in oynadığı, yerli mitolojiye dayanan 'Şahmaran' adlı dizisinin yeni fragmanını yayınladı. Dizi, 20 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak ve Adana'da geçen bir öğretim görevlisinin aile ve mitolojik bir toplulukla olan hikayesini konu alacak. Şahmaran efsanesine dayanan dizi, aşk ve bilgeliğin temsili olarak gösterilen Mar halkının kehanetinin gerçekleşmesini beklediği bir kurguya sahip.
12 Ocak 2023

Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden'in başrollerini paylaştığı, 'Aşık Shakespeare' adlı oyun, 4 Ekim'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortaklığıyla sahneye konulan oyunun yönetmenliğini Serdar Biliş üstleniyor. Oyun, William Shakespeare'in gençliğine ve bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.
1 Eylül 2023

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatan 'Kanun Hükmü' adlı belgesel, 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle Altın Portakal Film Festivali'nden çıkarılmıştı. Ancak, festival jürisi ve diğer film yapımcılarından gelen tepkiler üzerine belgesel, festival seçkisine geri alındı. Festival yönetimi, belgeselin geri alınmasının gerekçesini 'filmdeki kişinin hakkında yargı sürecinin devam etmediğinin' belgelenmesi olarak gösterdi.
28 Eylül 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin Altın Portakal Film Festivali'ne geri alınması üzerine festivalden çekildiğini duyurdu. Belgesel, KHK ile kamu görevinden çıkarılan bir doktor ve öğretmenin mücadelesini anlatıyor ve festivalden 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle çıkarılmıştı. Festival, belgeseli seçkiye yeniden dahil ettikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildiğini açıkladı.
28 Eylül 2023

Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Türkiye Tek Yürek' isimli ortak yardım yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nu çıkardığını açıkladıktan sonra TV100 tarafından işten çıkarıldığını duyurdu. Altuntaş, bu iki ünlü oyuncunun Ahbap Derneği'ne destek verdikleri için programdan çıkarıldıklarını belirtti. Kendi yaptığı haberin doğruluğunu teyit ettiği için yayınladığını ve ülkenin zor zamanlarında tek yürek olmanın önemine vurgu yaptığını ifade etti.
17 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, oyuncu Mehmet Aslantuğ'un partilerinden milletvekili adayı olduğunu açıkladı. Erkan Baş, Aslantuğ'un Ahmet Kaya'yı savunması ve sanatçı kimliğiyle tanındığını belirterek, milletvekilliği adaylığını kabul etmesinden dolayı teşekkür etti. Aslantuğ, daha önce TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden, 'sual eden tavrı' nedeniyle çıkarıldığını duyurmuştu.
29 Mart 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminden ilk fragman yayınlandı. Film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Yönetmenliğini Gönenç Uyanık'ın yaptığı, senaryosunu Nuran Evren Şit'in yazdığı film, İstanbul'dan New York'a giden ve orada tesadüfen karşılaşan evli bir çiftin hikayesini anlatıyor.
2 Kasım 2023

Cem Kaya'nın yönettiği ve Mehmet Akif Büyükatalay'la birlikte hazırladığı 'Aşk, Mark ve Ölüm' belgeseli, Almanya'daki göçmen müzik kültürünü konu alıyor. Film, 72'nci Berlinale Film Festivali ve IndieLisboa Uluslararası Bağımsız Film Festivali'nden ödüllerle dönmüş ve 25 Şubat'ta MUBI'de izleyici ile buluşacak. 'Aşk', 'Mark' ve 'Ölüm' olmak üzere üç bölümden oluşan belgesel, Almanya'ya göç eden işçilerin deneyimlerini ve Almanya-Türkiye arasındaki entegrasyon sürecini ele alıyor.
11 Ocak 2023

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum'da yer alacak ilk projeler belli oldu. Uzun Metraj Kurmaca ve Belgesel Work-in-Progress Platformları'na toplam 10 proje seçildi. Bu projeler arasında Erkan Tahhuşoğlu'nun 'Döngü', Ozan Yoleri'nin 'Güzel Bir Gece', Pınar Yorgancıoğlu'nun 'Karanlıkta Islık Çalanlar' gibi isimler yer alıyor.
31 Ağustos 2023

Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan, prömiyerini 71’inci Cannes Film Festivali’nde yapan Ahlat Ağacı filminin kamera arkası görüntülerini Youtube’dan paylaştı. Altı saatlik kamera arkası belgeseli üç bölüm halinde yayınlanacak ve Ceylan belgeselin ilk kısmını resmi Youtube hesabından paylaştı. Filmin başrollerinde Aydın Doğu Demirkol, Hazar Ergüçlü, Murat Cemcir ve Bennu Yıldırımlar yer alıyor.
3 Haziran 2024

Eski milli futbolcu ve şu an Eyüpspor Teknik Direktörü olan Arda Turan, İspanya'da oynadığı dönemde kaldığı evde büyük hasar vermekle suçlanıyor. Ev sahibi, Arda'nın ve beraberindekilerin evde ciddi hasarlar oluşturduğunu, özellikle mobilyalara ve ışık sistemine büyük zararlar verdiğini iddia ediyor. Arda Turan daha önce İspanya'da vergi kaçırma suçlamasıyla yargılanmış ve para cezasına çarptırılmıştı. Şimdi ise 230 bin avroluk hasar tazminatı davasıyla karşı karşıya.
15 Nisan 2024

Türkiye'nin ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin 26'ncısı, 31 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek. Festival, kadın sinemacıların eserlerini izleyiciyle buluşturmayı ve sinema sektöründe kadınların daha görünür olmasını hedefliyor. 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla düzenlenecek olan festival için başvurular 20 Mart'a kadar yapılabilecek ve filmlerin 2022 veya 2023 yılında üretilmiş olması gerekiyor. Festivalin ödülleri ve program detayları ilerleyen günlerde duyurulacak.
6 Mart 2023

42. İstanbul Film Festivali'nde 'Altın Lale' ödülü için yarışacak olan 11 film, festivalin başlamasıyla birlikte gösterilmeye başlandı. Festival, İstanbul'daki sinema severler için yılın ilk film festivali olma özelliğini taşıyor ve gösterilen filmler daha sonra diğer büyük festivallerde de yer alıyor. Festivalin ilk gününde Kaan Müjdeci'nin 'Iguana Tokyo' ve Filiz Kuka'nın 'Yüzleşme' filmleri izleyici ile buluştu. 'Iguana Tokyo', Tokyo'da geçen bir bilimkurgu filmi iken, 'Yüzleşme' aile içindeki bir sırrın açığa çıkmasıyla yaşanan yüzleşmeyi konu alıyor.
14 Nisan 2023

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla Ankara'da başlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyiciyle buluşturacak ve filmler sonrasında gerçekleşecek söyleşiler ve panellerle kadınların birbirine ilham ve güç vermesi amaçlanıyor. Açılış töreninde Tilbe Saran, Asiye Dinçsoy, Belmin Söylemez, Selda Taşkın ve Öyküsu Özyürek'e çeşitli ödüller takdim edilecek. Festival, 1 Haziran'dan itibaren Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda film gösterimlerine devam edecek.
31 Mayıs 2023

Eşkıya ve Her Şey Çok Güzel Olacak filmleri, görüntü kalitesi artırılmış haliyle 6 Eylül'den itibaren yeniden vizyona girecek. Yönetmen Ömer Vargı, filmlerin orijinal niteliklerini koruyarak 4K formatıyla restore edildiğini belirtti. Dağıtımını CJ ENM'in üstlendiği filmler, Taff Pictures tarafından sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Eşkıya, 1996 yılında 2 milyon 600 bin izlenmeyle döneminin rekorunu kırmıştı, Her Şey Çok Güzel Olacak ise diyalogları ve müzikleriyle hatırlanıyor.
1 Eylül 2024

Real Madrid'de oynayan milli futbolcu Arda Güler, sezon öncesi hazırlık kampında sakatlanmasının ardından yaklaşık iki ay sonra takımla birlikte ilk kez sahada antrenmanlara başladı. Arda, sağ dizinden menisküs ameliyatı geçirmişti ve doktorlar tarafından temkinli olması ve acele etmemesi yönünde uyarılmıştı. Arda'nın ligin 7'nci haftasındaki Las Palmas maçında forma giymesi zor gözükürken, 30 Eylül'de Girona'yla deplasmanda yapılacak maçta kadroya girmesi bekleniyor.
22 Eylül 2023

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar'ın ödülünü 'Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara' armağan etmesine tepki gösterdi. Ayvalı, Dizdar'ı 'ezik' olmakla suçlayarak, ödülünü sadakatine ve ülkesini aşağılamasına borçlu olduğunu iddia etti ve Dizdar'ın PKK'lılarla karşılaştırılmasını yaptı.
27 Mayıs 2023

Ankara Film Festivali'nin bu yılki onur ödülleri Nur Sürer, Cahit Berkay, Mustafa Ayaz, Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek. Ödüller, 2-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalin açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. 'Aziz Nesin Emek Ödülü' oyuncu Nur Sürer'e, 'Sanat Çınarı Ödülü' ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz'a, 'Kitle İletişim Ödülü' ise müzisyen Cahit Berkay'a sunulacak. 'Vakıf Özel Ödülü' ise Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek.
9 Ekim 2023
İşaretlediklerim