Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 1954 yılında yazdığı 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' romanı, Serkan Keskin'in başrolde olduğu ve Serdar Biliş'in yönettiği bir oyunla tiyatro sahnesine taşındı. Oyun, sinema ve tiyatro öğelerini iç içe geçiren çağdaş bir uyarlamayla izleyici karşısına çıktı. Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, oyun için olumlu yorumlarda bulunarak, performansı sarhoş edici bulduğunu ve tekrar izlemek istediğini belirtti. Oyun, Saatler Kolektif yapımı olarak İstanbul Maximum Uniq Hall'da sahnelenecek ve biletler Biletix üzerinden temin edilebilecek.
16 Nisan 2023

Netflix, merakla beklenen 'Kulüp' dizisinin ikinci sezonunun 15 Eylül'de platforma yükleneceğini duyurdu. İkinci sezonda Halil Babür, Serra Arıtürk ve Ada Erma gibi yeni isimler kadroya dahil oluyor. Hikayesi 1960'lı yılların İstanbul'unda devam eden dizi, Kulüp ailesinin zorluklara karşı dimdik durma mücadelesini konu alıyor.
21 Ağustos 2023

Selman Nacar'ın son filmi 'Tereddüt Çizgisi', 80. Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Film, festivalin 'Orizzonti' (Ufuklar) bölümünde yarıştı. Filmin galasına, yönetmen Nacar'ın yanı sıra oyuncular Tülin Özen, Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Erdem Şenocak, Okan Avcı, Buket Gülbeyaz, Zeynep Tözüm, Ahmet Kutlu ve film ekibi katıldı. Filmin dünya haklarını, Shoplifters, The Square ve A War gibi uluslararası film kategorisinde Oscar adayı olan filmleri de temsil eden Magnolia Pictures aldı.
5 Eylül 2023

Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', 76. Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptı. Film, festivalin ana yarışma bölümünde yer alıyor ve ilk gösterimi büyük bir katılımla gerçekleşti. Gösterim sonrasında film, 11 dakika süren ayakta alkış aldı. İlk eleştiriler olumlu yönde olup, film Ceylan'ın önceki çalışmaları arasında en iyi olabileceği yönünde yorumlar alıyor. Film, bir resim öğretmeninin yaşadığı zorlukları ve İstanbul'a atanma umudunu konu alıyor.
19 Mayıs 2023

'Ölümlü Dünya 2', geçen yıl Aralık ayında vizyona girdikten sonra büyük bir başarı elde ederek ilk haftasında 400 bin izlenme sayısını geçmiş ve 12 gün içinde bir milyon seyirciye ulaşmıştı. Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerinde Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak gibi isimlerin yer aldığı film, 3 Mayıs'tan itibaren Netflix platformunda izlenebilecek. Film, kanun kaçağı Mermer ailesinin örgütün eline düşen bir aile üyesini kurtarmak için yaptığı son vurgunu konu alıyor.
23 Nisan 2024

Adana'da düzenlenen 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Festivalde 'Sinemamızın Yüzü Özel Ödülü'nü alan usta oyuncular Kadir İnanır ve Türkan Şoray oldu. İnanır, ödül konuşmasında barış vurgusu yaparken, Şoray ise Atatürk'ün kadınlara verdiği haklara dikkat çekti.
23 Eylül 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' filmindeki performansıyla Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü alan Merve Dizdar, ödül töreninin ardından Türkiye'ye döndü. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu için oy kullanacağı belirtilen Dizdar, havalimanından direkt olarak oy kullanacağı okula gitti. Oy kullanmak üzere gittiği Kadıköy Lisesi'nde vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Dizdar, ödül kazandığı için mutlu ve gururlu olduğunu ifade etti.
28 Mayıs 2023

'Kanun Hükmü' adlı belgesel, Altın Portakal Film Festivali'nden ikinci kez çıkarıldı. Belgesel, KHK ile kamu görevinden çıkarılan bir doktor ve öğretmenin mücadelesini anlatıyor. İlk çıkarılmasının ardından festival jürisi ve sinema sektörü sansüre karşı çıkmış, festival yönetimi belgeseli yeniden seçkiye almıştı. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmiş ve belgesel yeniden seçkiden çıkarılmıştır.
28 Eylül 2023

Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Tek Yürek Türkiye' bağış gecesinden Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nun çıkarıldığını yazdıktan sonra TV100'deki magazin müdürlüğü görevinden çıkarıldı. Altuntaş'ın haberine daha sonra erişim engeli konuldu. Kaynarca ve İmirzalıoğlu, depremin ilk günlerinden itibaren Ahbap Derneği'ne destek vermişlerdi. 15 Şubat'ta Türkiye'nin sekiz ulusal televizyon kanalı depremzedeler için yardım gecesi düzenlemişti.
22 Şubat 2023

Ali Atay'ın yönettiği ve popüler bir film olan 'Ölümlü Dünya'nın devam filmi 'Ölümlü Dünya 2'nin ilk fragmanı yayınlandı. Film, 1 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek. Fragman, Mermer ailesinin maceralarını konu alan ve komedi unsurları içeren filmin hayranları tarafından merakla beklenen yeni bölümüne dair ipuçları sunuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol gibi isimler yer alıyor.
16 Kasım 2023

Fatih Akın’ın 2005 yılında çektiği ‘İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek’ belgesel filmi, restore edilmiş kopyasıyla 5 Temmuz’dan itibaren MUBI platformunda izleyicilerle buluşacak. Belgesel, İstanbul'da farklı kitlelere müzik yapan bir grup müzisyenin hikâyesini anlatıyor ve Baba Zula, Siya Siyabend, Ceza, Müzeyyen Senar, Aynur Doğan, Sezen Aksu gibi birçok ünlü müzisyeni içeriyor. MUBI, filmin 4K kalitesinde yenilenen versiyonunu sunacak.
12 Haziran 2024

Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi 'Kuru Otlar Üstüne', ilk hafta sonunda 70 bin 157 seyirci tarafından izlenerek Ceylan'ın sinemasının en iyi açılış yapan filmi oldu. Film, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' için yarışmış ve başrol oyuncusu Merve Dizdar'a 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandırmıştı. Ceylan'ın önceki en iyi açılış yapan filmi 47 bin seyirci ile 'Ahlat Ağacı' idi.
2 Ekim 2023

Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos’un son filmi 'Merhamet Hikayeleri' (Kinds of Kindness) yarın Türkiye’de vizyona giriyor. Filmin başrollerinde Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe ve Margaret Qualley yer alıyor. Jesse Plemons, bu filmdeki performansıyla 77’nci Cannes Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı. Film, üç ayrı bölümde çaresiz bir adam, denizde kaybolan karısının geri döndüğünü düşünen bir polis memuru ve özel yeteneklere sahip birini bulmaya kararlı bir kadının hikayesini anlatıyor.
4 Temmuz 2024

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Kanun Hükmü' belgeselinin Altın Portakal Film Festivali programından çıkarılmasını destekledi. Belgesel, kamu görevinden çıkarılan bir doktor ve öğretmenin mücadelesini anlatıyor. Festivalden çıkarılma kararı, 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle alındı. Ancak, bu karar sansür olarak nitelendirildi ve festival yönetimi, belgeseli yeniden seçkiye aldı. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekildi ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bakanlık'ın kararını destekledi.
29 Eylül 2023

Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği ve Netflix için hazırlanan 'Yaratılan' adlı dizinin ilk fragmanı yayınlandı. Dizi, Mary Shelley'nin 'Frankenstein' eserinden esinlenerek oluşturulmuş ve 20 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Başrollerini Erkan Kolçak Köstendil ve Taner Ölmez'in paylaştığı dizinin konusu, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde geçiyor ve 'ölüm ve sonrası' konusuna odaklanıyor.
7 Eylül 2023

Britanyalı yönetmen Guy Ritchie'nin yeni filmi 'Servet Operasyonu', Jason Statham başta olmak üzere birçok Hollywood yıldızını ve Türk oyuncuları bir araya getiriyor. Film, bir MI6 ajanının ölümcül bir silahı ortadan kaldırma hikayesini konu alıyor ve çekimlerinin bir kısmı Antalya'da gerçekleşti. Türk oyuncular Kaan Urgancıoğlu ve Bestemsu Özdemir de filmde rol alıyor. Film, 13 Ocak'ta Türkiye'de sinemalarda gösterime girecek ve Türkçe dublajlı fragmanı yayımlanmıştır.
3 Ocak 2023

61 yaşındaki deneyimli oyuncu Mehmet Aslantuğ, TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden ayrıldığını duyurdu. Aslantuğ, ayrılığın nedeni olarak, gerçekleri dile getiren ve sorgulayan tavrından dolayı kanal yönetiminin rahatsız olmasını gösterdi. Ayrılık haberini Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla ve oğluna hitaben yazdığı duygusal bir mektupla kamuoyuna bildirdi. Aslantuğ, meslek hayatında karşılaştığı zorluklara ve doğruluktan ayrılmama prensibine vurgu yaptı.
16 Mart 2023

31. Adana Altın Koza Film Festivali'nde jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senarist Nuri Bilge Ceylan yapacak. Festival, 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve oyuncular Demet Akbağ ile Uğur Polat'a onur ödülü verilecek. Nuri Bilge Ceylan, daha önce Cannes Film Festivali'nde 'Bir Zamanlar Anadolu'da' ile Büyük Ödül ve 'Kış Uykusu' ile Altın Palmiye kazanmıştı. Yönetmenin son filmi 'Kuru Otlar Üstüne' ise vizyon gösteriminin ardından Netflix'te izleyiciyle buluşmuştu.
12 Ağustos 2024

Popüler Türk polisiye dizisi 'Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nin ikinci sezon fragmanı izleyiciyle paylaşıldı. Dizi, 7 Aralık'ta BluTV'de yayınlanacak. İkinci sezonda, Behzat başkomiser ve ekibi Ankara'daki kaosu çözmeye devam edecek. Yeni sezonda kadroya Sergen Deveci, Alper Kut ve Devrim Yakut gibi isimler katılırken, yönetmenliğini Devrim Yalçın'ın üstlendiği ve senaryosunu Ercan Uğur'un yazdığı belirtildi.
16 Kasım 2023

Sony, PlayStation 5 (PS5) Pro'yu resmen duyurdu. PS5 Pro, daha büyük GPU, gelişmiş ışın izleme ve yapay zeka odaklı video ölçekleme gibi üç ana geliştirme ile geliyor. Konsol, 7 Kasım'da 699,99 sterlin fiyatla satışa sunulacak ve ön siparişler 26 Eylül'de başlayacak. Bu yeni model, oyun deneyimini daha akıcı ve görsel olarak daha etkileyici hale getirecek.
10 Eylül 2024
İşaretlediklerim