Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda taraftarlara önemli bir çağrıda bulundu. Koç, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak olan Süper Kupa maçı için taraftarların bilet alımını ertelemelerini istedi. TFF'nin biletleri satışa çıkardığını belirten Koç, taraftarlardan 2 Nisan'da çıkacak sonucu beklemelerini ve bu süreçte bilet talebinde bulunmamalarını veya seyahat organizasyonu yapmamalarını rica etti.
29 Mart 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrası futbolcularının ve görevlilerinin Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetimi, futbolcuların sahada kendilerini savunmaya çalıştıklarını ve bu durumun hukuki bir hak olduğunu belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ve görevliler, PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe, futbolcularının ve görevlilerinin kendilerini koruma haklarını savunacaklarını açıkladı.
1 Nisan 2024

Göztepe, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u dünkü maçta yaşanan olaylar nedeniyle suçladı ve saldırının sorumlularının cezalandırılması için tüm hukuki adımları atacaklarını açıkladı. Maç sırasında Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmaması ve polisin biber gazı kullanması gibi olaylar yaşandı. Ali Koç, maçın ikinci yarısında deplasman tribününe giderek destek verdi, ancak Göztepe taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı ve bir görevli tarafından itildi. Göztepe, Koç'u taraftarları provoke etmekle suçladı ve hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.
18 Ağustos 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u iterek düşüren Fatih Özkan’a ev hapsi cezası verildi. Maç sırasında Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmaması ve polisin biber gazı kullanması sosyal medyada tepki çekmişti. Ali Koç, olayın ardından kendisini iten kişi ve ihmali bulunan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Özkan’ı gözaltına alarak adliyeye sevk etti ve ev hapsi cezası verildi.
18 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin Ankaragücü maçında rakip taraftara yönelik uygunsuz hareketi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından verilen bir maçlık men ve 19 bin 500 lira para cezasına tepki gösterdi. Fenerbahçe, bu cezanın hafif olduğunu ve tarafsız olması gereken kurumların bu duruşuyla Türk futbolunda bir takımı kayırma eğiliminde olduğunu iddia etti. Kulüp, bu durumun sadece Ankaragücü tribünlerine değil, Türk sporuna ve tüm sporseverlere yapılan bir saygısızlık olduğunu belirtti.
26 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor'a verilen cezalarda indirime gitti. İlk olarak altı maç seyircisiz oynama ve 3 milyon liralık para cezası verilmişken, bu cezalar sırasıyla dört maça düşürüldü ve para cezası 448 bin liraya indirildi. Fenerbahçe oyuncuları Jayden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat'a verilen bir maçlık men cezalarında ise değişiklik yapılmadı.
6 Nisan 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve çeşitli olaylara sahne olan maçın ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada, her iki takımdan futbolcuların ve görevlilerin Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği belirtildi. Trabzonspor'dan saha olayları ve talimatlara aykırı hareketleri, Fenerbahçe'den ise kavgalar ve sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle çeşitli kişilerin tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildiği açıklandı. Bu kararlar, Fenerbahçe'nin bir sonraki maçı olan Yukatel Adana Demirspor maçından önce açıklanmazsa, sevk edilen futbolcular o maçta oynayabilecek.
1 Nisan 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak Fenerbahçeli futbolculara yönelik herhangi bir soruşturma olmadığını belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle 38 kişinin tespit edildiğini ve bu kişilerle ilgili adli sürecin devam ettiğini ifade etti. Daha önceki açıklamalarında futbolcuların da soruşturulabileceğine dair bir izlenim veren Tunç, bu son açıklamasıyla durumu netleştirdi. Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, sahaya atılan yabancı maddeler ve taraftarların sahaya inmesi büyük tepki çekmişti.
19 Mart 2024

Süper Lig’in 2’nci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tribüne alınmayan taraftarlara destek amacıyla deplasman tribününe gittiği sırada Göztepe taraftarlarının yabancı madde saldırısına uğradı. Kafasına cisim isabet eden Koç yere düştü ve polisler ile korumaları tarafından kaldırıldı. Maç bu olay nedeniyle kısa bir süre durduktan sonra devam etti.
17 Ağustos 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını, 12 kişinin gözaltına alındığını ve görüntülerin incelendiğini belirtti. Bakan Tunç, spor kulüplerinin özel güvenlik tedbirleri alması gerektiğini ve mevzuatın cezaları öngördüğünü, ancak cezalarda düzenleme ihtiyacının değerlendirildiğini ifade etti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları, taraftarların sahaya inmesi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırıları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
19 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını engellemeyi amaçladığını ifade etti. Koç, bu olayların bir güvenlik zafiyeti sonucu gerçekleştiğini ve polisin maç sırasında yeterli önlem almadığını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yaparak, ligden çekilme dahil olmak üzere çeşitli kararlar almayı değerlendireceğini açıkladı. Koç, bu süreçte sponsorlar ve futbolcularla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.
29 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 27'nci haftasında gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle yedi kulübe para cezası uyguladı. Beşiktaş en yüksek cezayı alırken, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer dört kulüp de cezalandırıldı. Ayrıca, Antalyaspor Kulübü Başkanı, Galatasaray Başkanı, Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Kasımpaşa CEO'suna da çeşitli cezalar verildi.
29 Şubat 2024

Trendyol Süper Lig'de 17 Mart'ta oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle 12 şüpheliden 7'si gözaltına alındı ve sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Sahaya ilk atlayan maskeli Hasan Ç. ve korner direğiyle futbolculara doğru koşan Engin T. tutuklandı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatırken, Türkiye Futbol Federasyonu da cezaların verileceğini duyurdu.
20 Mart 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Galatasaray-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili soruşturmada Fenerbahçeli futbolcular Mert Hakan Yandaş ve Bright-Osayi Samuel ile işadamı Hulusi Belgü ifadeye çağrıldı. Fenerbahçe, 21. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen maçı 1-0 kazanmıştı. Maç sonrası Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un stada gelmesiyle sahada kutlama yapılmış, bu sırada Galatasaray yöneticileri ve stad görevlileriyle arbede yaşanmıştı. Hulusi Belgü, stad müdürü Ali Çelikkran’ın saçını çekmişti.
21 Mayıs 2024

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Trabzonspor taraftarlarının Fenerbahçe'yi 3-2 yendikleri maç sonrası sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırmasını eleştirdi ve yenilgiyi kabullenmenin önemini vurguladı. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan şiddet olayları nedeniyle İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı, 12 kişi gözaltına alındı ve 38 saldırganın kimliği belirlendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu ve futbolcuların da soruşturulabileceğini belirtti, ancak daha sonra bu açıklamasını düzeltti.
19 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki ve futbolcular İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş ve Jayden Oosterwolde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Bu sevk işlemi, kulüp yönetimi ve oyuncuların belirli disiplin ihlalleri nedeniyle gerçekleşti. Ayrıntılar henüz açıklanmadı ve ilerleyen günlerde daha fazla bilgi paylaşılması bekleniyor.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzon'da gerçekleşen olaylı derbi sonrası Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa etmişti. Ancak, 18 kulübün talebi üzerine istifası kabul edilmedi ve Koç görevine devam etme kararı aldı. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maç sonrası yaşanan olaylar, Koç'un istifa kararını tetiklemişti. Kulüpler Birliği ve kamuoyu, Koç'un liderliğinde birliğin devam etmesini istedi.
29 Mart 2024
İşaretlediklerim