Türk Hava Yolları (THY), Hakkari'ye yapılması planlanan uçuşların kötü hava koşulları nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında TK 2670-2671 İstanbul-Yüksekova-İstanbul ve AnadoluJet’in TK 7192-7193 Ankara-Yüksekova-Ankara uçuşları bulunmaktadır. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, iptallerin karşılıklı olarak gerçekleştiği belirtildi.
18 Şubat 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, taksicilerin kısa mesafe yolcu ve turist seçmesi, taksimetre açmaması gibi şikayetler üzerine Taksim'de denetimler gerçekleştirdi. Denetimlerde, kısa mesafede yolcu seçen üç taksi sürücüsüne toplam 12 bin 628 lira ceza kesildi. Ayrıca, taksiler çekici yardımıyla kaldırıldı ve çalışma ruhsatları askıya alındı.
9 Ağustos 2023

Türk Hava Yolları'nın İstanbul'dan Sivas'a sefer yapan Boeing B737-800 tipi uçağının kokpit camı kalkıştan kısa bir süre sonra çatladı. Pilot, İstanbul Havalimanı'na acil iniş izni istedi ve uçak sorunsuz bir şekilde indi. Uçak, camın değiştirilmesi için bakıma alındı ve yolcular için yeni bir uçak tahsis edildi. Boeing, son zamanlarda benzer sorunlar ve güvenlik endişeleri nedeniyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
20 Nisan 2024

YouGov ve Viagogo tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Z kuşağından bir konsere gitmek için işten hastalık izni alma ihtimali Y kuşağından iki kat daha fazla. Ayrıca, Z kuşağından katılımcıların yüzde 43'ü, en sevdikleri sanatçının konserinde ön sırada yer alabilmek için altı ay boyunca içkiyi bırakabileceğini belirtti. Araştırma, Z kuşağının konserlerde sosyal medyada içerik paylaşma ihtimalinin Y kuşağından yüzde 10 daha yüksek olduğunu da gösterdi.
25 Eylül 2023

Türk Hava Yolları, İstanbul'da 5-6 Şubat tarihlerinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle toplam 238 seferin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararları Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (MADKOM) kararıyla alındı. İptal edilen seferlerin 72'si iç hat, 166'sı ise dış hat uçuşlarından oluşuyor. THY, yolculara havalimanına gelmeden önce uçuşlarını kontrol etmeleri konusunda uyarıda bulundu.
4 Şubat 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol Milletler Ligi karşılaşmaları için ABD'ye ekonomi sınıfında uçmuş ve bu durum tepki toplamıştı. Takım oyuncularından Ebrar Karakurt, sosyal medyada duruma tepki göstermişti. Türkiye Voleybol Federasyonu ve Türk Hava Yolları arasında sorumluluk tartışmaları yaşanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, dönüş uçuşlarının business sınıfında organize edileceğini belirtmişti ve takım ABD'den business sınıfında döndü.
5 Haziran 2024

Türk Hava Yolları, 6-28 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve 9 Şubat 2023'ten önce düzenlenmiş yurt içi uçuş biletlerinin ücretsiz olarak değiştirilebileceğini veya iadesinin yapılabileceğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve çevre illerde de hissedilen deprem sebebiyle üzüntülerini dile getirdi ve depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu. Bilet değişiklikleri ve iadeleri 31 Mart 2023 tarihine kadar THY'nin internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.
10 Şubat 2023

SpaceX şirketinin üst düzey yöneticisi, ABD hükümetinin düzenleyici tedbirlerinin Starship roketinin fırlatılmasını geciktirdiğini belirtti. Bu durumun Ay'a gidiş yarışında Çin'in ABD'nin önüne geçmesine neden olabileceğini ifade etti. Yönetici, lisanslama sürecinin genellikle roket geliştirmeden daha uzun sürdüğünü ve bu durumun giderek kötüleştiğini belirtti. Ayrıca, mevzuat belirsizliğinin şirketin daha verimli bir program oluşturmasını engellediğini kaydetti.
19 Ekim 2023

ABD'de, Alaska Havayolları'na ait bir uçağı düşürmeye çalıştığı iddia edilen pilot Joseph David Emerson tutuklandı. 22 Ekim'de Washington ve California arasında uçuş yapan uçakta, Emerson'un uçağın motorlarını bozmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu belirtildi. Olayın ardından uçak, 80 yolcu ile birlikte Oregon eyaletinin Portland kentine indirildi. Emerson, olay sırasında görevde olmayan bir pilot olarak uçakta bulunuyordu ve 83 kez cinayet girişiminde bulunmakla suçlanacak.
24 Ekim 2023

Singapur Havayolları'nın Londra-Singapur seferini yapan uçak, şiddetli türbülansa girerek 37 bin feet yükseklikten 31 bin feete düştü. Uçakta bulunan 211 yolcu ve 18 mürettebattan 41 yolcu hastaneye kaldırıldı, 20'si yoğun bakımda. Yaralanmalar arasında kafatası ve beyin yaralanmaları, omurga yaralanmaları ve kemik, kas ve diğer yaralanmalar bulunuyor. Dokuz yolcu omurilik yaralanması nedeniyle ameliyata alındı.
24 Mayıs 2024

Türk Hava Yolları, Fransa'nın Lyon, Marsilya, Nice ve Paris şehirlerine yapılması planlanan bazı uçuşları, yer hizmetleri ve güvenlik personelinin greve gitmesi nedeniyle iptal etti. THY, müşterilerine durumları internet sitesi üzerinden kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu. Bu iptaller, yarın gerçekleşecek seferleri kapsıyor.
24 Nisan 2024

Türk Hava Yolları, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında başlattığı tahliye uçuşlarını 1 Mart 2023 tarihine kadar sürdüreceğini duyurdu. Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa'dan çıkışlı uçuşlar ücretsiz olacak. Yolcuların havaalanına rezervasyon yaparak gelmeleri gerekiyor ve rezervasyonu olanlara öncelik tanınacak. Şimdiye kadar bu uçuşlarla 265 bin kişi taşınmış.
19 Şubat 2023

Hollanda hükümeti, Amsterdam Schiphol Havalimanı çevresindeki 3 bin haneye gürültü kirliliği nedeniyle toplam 5,5 milyon avro tazminat ödeyecek. Tazminat, 2017 ile 2019 yıllarında gürültü kirliliğine maruz kalan hanelere yönelik olacak. Hane başı ortalama 1800 avroluk tazminatın ekim sonu veya kasım başında ödeneceği belirtildi. Ayrıca, gürültü kirliliği sebebiyle 2025'ten itibaren Schiphol'da gece ve özel jet uçuşlarının yasaklanacağı bildirildi.
2 Ekim 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Euro Kapital Yatırım Ortaklığı AŞ ve Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar AŞ şirketlerinin pay piyasasındaki işlemlerinde usulsüzlük şüphesi nedeniyle dört kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı uyguladı. SPK'nın 107'nci maddesine göre, sermaye piyasası araçlarının alım-satım işlemlerinde yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırıcı davranışlar suç teşkil ediyor.
17 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul çıkışlı 19.00 – 22.00 arası seferlerin iptal edildiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptal gerekçesinin network alt yapısından kaynaklandığını belirtti. Alt yapıdaki sorun nedeniyle biletlere ve rezervasyon işlemlerinde aksaklıklar yaşandığı ifade edildi. Sorunun giderilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı ve yolcuların mağdur olmaması için çaba gösterildiği bildirildi.
1 Kasım 2023

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, Ortadoğu'daki mevcut güvenlik durumu nedeniyle Tahran'a olan uçuşlarını geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Şirket, bu kararı titiz bir değerlendirme sonucunda aldığını ve 11 Nisan'a kadar Tahran'a yapılan ve bu kentten gerçekleştirilen uçuşları askıya aldığını belirtti. Lufthansa sözcüsü, şirketin misafirlerinin ve mürettebatının güvenliğini birinci öncelik olarak gördüğünü ve durumun 11 Nisan'da tekrar değerlendirileceğini ifade etti.
11 Nisan 2024

Britanya hükümetinin, ülkeye yasadışı yollarla giren düzensiz sığınmacıları Ruanda'ya göndermeyi öngören planı, Britanya Yüksek Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulundu. Plan daha önce alt mahkeme tarafından da hukuka aykırı bulunmuş ve hükümet tarafından temyize götürülmüştü. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Haziran 2022'de plan kapsamında Ruanda'ya yapılacak ilk uçuşu durdurmuştu. İçişleri Bakanı Suella Braverman, planın yaz aylarında başlayacağını duyurmuştu, ancak temyiz mahkemesi planı yasalara aykırı buldu.
15 Kasım 2023

Almanya'da Hamburg Havalimanı'nda silahlı bir kişi çocuğunu rehin alarak aprona girdi ve uçak seferleri durduruldu. Şüpheli gözaltına alındıktan sonra hava trafiği normale döndü. Olay nedeniyle toplamda 27 uçak seferi ve 3 bin 200 yolcu etkilendi. Alman basınına göre, 35 yaşındaki baba, velayet anlaşmazlığı nedeniyle çocuğunu rehin alarak Türkiye'ye gitmek istiyordu.
5 Kasım 2023

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing'in 787 Dreamliner model uçaklarında yapılan denetimlerin yeterliliği konusunda yeni bir soruşturma açtı. Bu soruşturma, Boeing'in Nisan ayında gönüllü olarak bazı uçaklarda yapılan denetimleri tamamlamadığını bildirmesi üzerine başlatıldı. Soruşturma, şirketin denetimleri tam olarak yerine getirip getirmediğini ve çalışanlarının uçak kayıtlarında sahtecilik yapıp yapmadığını araştırıyor. FAA, soruşturma süresince yolcu güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alacağını belirtti.
7 Mayıs 2024

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix, Disney +, Amazon Prime Video, Mubi, Bein ve Blu TV’deki bazı yapımları 'Türk aile yapısına aykırı' buldu ve bu platformlara para cezası verdi. RTÜK, bu yapımlarda cinsiyetin, cinselliğin ve ilişkilerin sınırlarının tanınmaması, evrensel aile formunun değiştirilmesi, müstehcenlik içeren sahnelerin detaylı bir şekilde gösterilmesi ve bunların normalleştirilmesi gibi sebeplerle ailenin korunması ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, Virgin Radyo'da yayınlanan bir programda çocukların dinleyebileceği zaman dilimindeki gayri ahlaki, cinsellik ve müstehcenlik üzerine yapılan konuşmaları da yayıncılık ilkelerine aykırı buldu ve bu kuruluşa da para cezası verilmesini kararlaştırdı.
26 Temmuz 2023
İşaretlediklerim