İstanbul Eminönü'nde park halinde duran bir İETT otobüsü denize düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, otobüsün şoförünün el frenini çekmeden araçtan inmesi sonucu otobüsün denize düştüğü belirtildi. Olayda can kaybı veya yaralanma olmadığı bildirildi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı ve otobüsü çıkarma çalışmaları devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Çanakkale'de Gelibolu Yarımadası'nda Kumköy yakınındaki Akbaş mevkiinde çıkan orman yangını nedeniyle boğazdaki gemi trafiği kuzey-güney yönünde askıya alındı. Yangının sebebi henüz belirlenemedi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yangın nedeniyle gemi trafiğinin askıya alındığını duyurdu. Ekipler, rüzgarın da etkili olduğu bölgede yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale ediyor.
18 Haziran 2024

Gazeteci Fatih Portakal, Limak Grubu'nun İBB'nin yardım gemisini İskenderun Limanı'ndan ayrılmasını istediğini iddia etti. İBB yetkilisi, gemilerin görevlerini tamamladığı için döneceğini belirtti ve İBB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada gemilerin Hatay'daki görevlerini başarıyla tamamladığı ve depremzedelere sunulan hizmetlerin karada devam edeceği ifade edildi. Böylece Portakal'ın iddiası yalanlanmış oldu.
24 Mart 2023

Türkiye genelinde etkili olan fırtına ve yağışlar nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan açıklamalara göre, İstanbul, Bursa, Armutlu, Kadıköy ve Kabataş arasındaki birçok sefer iptal edildi. Ayrıca, Gestaş firması tarafından Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'deki Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri de olumsuz hava koşulları sebebiyle iptal edildi.
2 Aralık 2023

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında, 69 metre boyundaki 'BATUHAN A' isimli genel kargo gemisi su alarak battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olay yerine hızlı tahlisiye botları yönlendirdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, dalgaların 3 metreye yaklaştığı bölgede kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
15 Şubat 2024

Ukrayna'nın Herson Limanı'nda bulunan Türkiye menşeli Tuzla gemisi saldırıya uğradı ve geminin köprü üstünde yangın çıktı. Olayda can kaybı yaşanmazken, Savunma Bakanlığı ve gemi sahipleri mahsur kalan 12 Türk gemisinin kurtarılması için görüşmeler yapıyor. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği yetkilisi Hakan Çendik, gemilerin ve personelin en kısa zamanda güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasını beklediklerini ifade etti.
25 Ocak 2023

İstanbul Ahırkapı açıklarında 'New Legend' isimli kuru yük gemisi ile 'Elbsun' isimli konteyner gemisinin çarpıştığı bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çarpışma sonucunda herhangi bir can kaybı, yaralanma veya çevre kirliliği tespit edilmediği belirtildi.
17 Eylül 2023

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yat yarışları nedeniyle çift yönlü olarak askıya alındı. Yarışlar, Çırağan Sarayı-Beykoz/Fenerbahçe-Moda parkurunda gerçekleştirilecek ve akşam 6'ya kadar sürecek. Bu etkinlik, TAYK Trofesi 3’üncü Ayak 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı – İDO Kupası İstanbul Boğazı Yat Yarışları adı altında düzenleniyor.
19 Mayıs 2024

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Köprüsü'nde polis kontrolü sırasında bir kişi, polisten kaçmak amacıyla denize atladı. Vatandaşların attığı can simidine bir süre tutunan şahıs, daha sonra köprünün altına doğru ilerleyerek gözden kayboldu. Olayın ardından bölgeye deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri sevk edildi, ancak yapılan aramalarda kişiye dair bir bulguya rastlanmadı. Arama çalışmaları sürüyor.
19 Mayıs 2023

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisindeki beş kişilik mürettebat için arama kurtarma çalışmaları dördüncü gününde sürüyor. Gemi, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturmuş durumda. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, arama çalışmalarını sürdürüyor. Gemi, 14 Şubat'ta Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine mermer tozu taşırken batmıştı.
18 Şubat 2024

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

Turistlere Titanik enkazını göstermek için dalış yapan ve kişi başı 250 bin dolar ücret alan OceanGate şirketine ait bir turist denizaltısı kayboldu. Pazar günü dalış yapan denizaltının oksijeninin bugün öğlen saatlerinde tükendiği tahmin ediliyor. Denizaltı, kaybolduğunda 96 saatlik oksijen rezervine sahipti. OceanGate şirketi, denizaltının geliştirilmesi sırasında güvenlik endişeleri nedeniyle defalarca uyarılmıştı.
22 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İskenderun Limanı'nda devrilen konteynerlerde çıkan yangın, çeşitli müdahaleler sonucu kontrol altına alındı. Yangına karadan ve havadan müdahale edildiği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yangının kontrol altına alındığını açıkladığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü de yangının kontrol altına alındığını Twitter üzerinden duyurdu. Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemedi.
8 Şubat 2023

Atlas Okyanusu'ndaki Titanik enkazına turistik seferler düzenleyen OceanGate şirketine ait bir denizaltı kayboldu. Şirketin, denizaltının geliştirilme sürecinde güvenlikle ilgili defalarca uyarıldığı belgeler ortaya çıktı. Şirketin eski denizcilik operasyonları direktörü David Lochridge, 2018'de mahkemeye sunduğu raporda denizaltının daha fazla test edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Deniz Teknolojisi Topluluğu da şirketi denizaltı prototipini uzman bir üçüncü tarafça denetlenen testlere tabi tutması konusunda uyardı.
21 Haziran 2023

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Üsküdar, Çekmeköy, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde etkili oldu. Sis nedeniyle sürücülerin görüş mesafesi düştü ve Şehir Hatları vapur seferlerinden bazıları iptal edildi. Ayrıca, İstanbul Boğazı gemi trafiğine de 1 Ocak sabahı sis sebebiyle kapatıldı. Kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 24 olarak ölçüldü.
3 Ocak 2023

1912 yılında batan Titanik gemisinin enkazını turistlere göstermek amacıyla dalış yapan 'Titan' adlı denizaltıdan haber alınamıyor. OceanGate şirketi tarafından kişi başı 250 bin dolara düzenlenen seferlerde, denizaltıda 28 saatlik oksijen kaldığı ve mürettebatın güvenliğini sağlamak için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor. Titan, 10 ton ağırlığında ve 4 kilometre derinliğe inebilen bir denizaltı olup, içerisinde beş kişilik mürettebat için sınırlı alan bulunuyor. Denizaltı, modifiye edilmiş bir oyun konsolu ile yönlendiriliyor ve dalış sırasında çeşitli güvenlik önlemleri uygulanıyor. 2018'de dalış uzmanları, Titan'ın tasarımı ve güvenlik standartları konusunda endişelerini dile getirmişlerdi.
21 Haziran 2023

İstanbul Sarıyer'de, salyangozcuların bulduğu ve havan mühimmatı olduğu düşünülen bir cisim, emniyet güçleri tarafından incelendi. Su Altı Taarruz Komutanlığı ekipleri tarafından denizden çıkarılan cismin, uzun süredir denizde kalmış bir mühimmat olduğu belirlendi. Mühimmat, gerekli incelemeler ve adli makamların talimatıyla kontrollü bir şekilde imha edilecek.
18 Temmuz 2023
İşaretlediklerim