İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye'de meydana gelen fırtına ve aşırı yağışlar sonucunda Zonguldak açıklarında bir Türk bayraklı kuru yük gemisinin battığını ve bu olayda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batan gemideki 13 Türk mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı ve kayıp 11 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da sel nedeniyle ölümler gerçekleşmiştir.
20 Kasım 2023

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Rize'de etkili olan fırtına sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu'nun Çayeli-Trabzon istikameti, dev dalgaların yola kaya parçaları taşıması sonucu oluşan hasarlar nedeniyle trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri, yolda biriken enkazı temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik güçleri, özellikle Kanlıdere mevkisi ile Büyükcaferpaşa arasındaki bölümde sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
27 Kasım 2023

Taksim-Kabataş füniküler hattında bir teknik arıza meydana geldiği için seferler geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla durumu kamuoyuna duyurdu. Arızanın giderilmesi sürecinde, hattaki yolcu taşımacılığı İETT otobüsleri ile sağlanıyor. Metro İstanbul, yolcuların mağduriyetini en aza indirmek için alternatif ulaşım seçenekleri sunduğunu belirtti.
2 Mayıs 2024

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adana Karataş limanından açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda Suriye güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından ateş açıldığını ve olay sonucunda iki Türk balıkçının hafif yaralandığını ve teknede maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Bakanlık, olayı kınadığını ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına konu olan bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
29 Mayıs 2023

Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı metro hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, arızanın etkisiyle seferlerin gecikmeli gerçekleştirildiği belirtildi. Bu durum, bazı duraklarda yolcu yoğunluğunun oluşmasına neden oldu.
1 Mart 2024

OceanGate şirketi, Titanik gemisinin enkazına düzenlediği turistik gezi sırasında meydana gelen ve beş kişinin ölümüyle sonuçlanan Titan denizaltısının patlamasının ardından tüm keşif seferlerini ve ticari faaliyetlerini askıya aldı. Kazanın ardından Kanada'nın St. John's limanında enkazın parçaları toplanmaya başlandı ve yüzeye çıkarılan ilk parçalarda insan kalıntıları bulundu. ABD ve Kanada, 24 Haziran'da kazayla ilgili soruşturma başlattı.
6 Temmuz 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bursa-İstanbul arası deniz otobüsü seferleri, kuvvetli lodos nedeniyle gerçekleştirilemiyor. Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Armutlu (İhlas) ve Armutlu (İhlas)-Bursa (Mudanya) güzergahlarında 08.00-19.30 saatleri arasında planlanan toplam 14 sefer iptal edildi.
25 Kasım 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları tarafından yapılan duyuruda, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Maltepe-Adalar, Beşiktaş-Adalar, Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy ve Avcılar-Bostancı güzergahlarında bazı vapur seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Yolculara hava muhalefeti sebebiyle seferlerde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda bilgi verildi ve anlayışları için teşekkür edildi.
17 Ocak 2023

Karadeniz bölgesinde, Kastamonu ile Samsun arasında beklenen fırtına nedeniyle, rüzgarın bugün öğle saatlerinden itibaren 6 ile 8 kuvvetinde esmesi ve fırtınanın saatteki hızının 75 kilometreye ulaşması bekleniyor. Bu durum karşısında uluslararası yük taşımacılığı yapan gemiler ve balıkçılar, denize açılmayarak iç limanlarda beklemeye başladı. Sinop valiliği, olası ulaşım aksamaları ve diğer olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
5 Şubat 2024

Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldiği ve bu nedenle seferlerin yapılamadığı bildirildi. Metro İstanbul, X platformunda yaptığı duyuruda arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Arızanın ne zaman giderileceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
4 Ağustos 2024

İstanbul'da meydana gelen yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azalması sebebiyle 5:45'te inişler, 6:20'de ise kalkışlar için pist trafiği durduruldu. Kalkışlar 7:20'de kontrollü olarak yeniden başladı, ancak inişler yedek meydanlara yönlendirilmeye devam etti. Operasyonların saat 10:00'da normalleşmesi bekleniyor.
2 Ocak 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin batması sonucu kaybolan 12 kişilik Türk mürettebatın beşi ölü olarak bulunmuş, geri kalan yedi kişiye ise hala ulaşılamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları 13. gününde devam etmektedir. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler karadan ve denizden arama faaliyetlerini sürdürmektedir. TCG Akın arama ve kurtarma gemisi de çalışmalara destek vermektedir.
1 Aralık 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından deniz dibinde tonoz temizliği yapıldı. Sahil Güvenlik dalış timleri ve Bodrum Liman Başkanlığı ekiplerinin de katıldığı çalışmada, vinç yardımıyla denizden 8 tonoz, 15 çapa, zincir ve halat çıkarıldı. Toplamda 20 tona yakın atık, bekleyen bir gemiye taşındı.
16 Ağustos 2023

Kuzey Atlantik'te, Titanik enkazını turistlere göstermek üzere dalış yapan ve içinde beş kişinin bulunduğu bir turist denizaltısıyla irtibat kesildi. Denizaltı, son sinyalini pazar sabahı gönderdikten sonra 24 saatten fazla süredir kayıp durumda. ABD ve Kanada'dan ekiplerin katılımıyla arama çalışmaları sürüyor. Denizaltının 70 ila 96 saatlik oksijen kapasitesi olduğu belirtiliyor. İngiliz milyarder Hamish Harding'in de denizaltıda olduğu iddia edilmiş, ancak bu bilgi daha sonra gizlilik gerekçesiyle paylaşımdan kaldırılmıştır.
19 Haziran 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, boğazlardan uğraksız geçiş yapan gemilerden alınan ücretin 1 Temmuz'dan itibaren 5,07 dolar olacağını duyurdu. Bu güncelleme ile ücretler 2022 öncesine göre 6,3 katına çıkmış olacak. Bakan Uraloğlu, bu artışın devlet hazinesine döviz girişini artıracağını belirtti.
13 Haziran 2024

Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada hatlarında olumsuz hava koşulları sebebiyle bazı feribot seferleri iptal edildi. GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, Bozcaada'dan Geyikli'ye ve Gökçeada'dan Kabatepe'ye yapılması planlanan sabah ve öğleden sonraki seferler fırtına nedeniyle gerçekleştirilemeyecek. Diğer hatlardaki seferlerde ise herhangi bir aksama bulunmamaktadır.
25 Kasım 2023

Zonguldak Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Daha önce bir kişinin cansız bedeni bulunmuştu ve şu anda kayıp 10 mürettebatın arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. AFAD, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.
23 Kasım 2023

Küçükçekmece açıklarında denizi kirleten Liberya bandıralı ticari gemiye, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından 31 milyon 858 bin 359 lira para cezası kesildi. Geminin denize kirli su tahliye ettiği ihbarı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ve TÜÇA ekipleri olaya müdahale etmiş ve geminin çevre kirliliğine sebep olduğunu belirlemişti.
29 Eylül 2023
İşaretlediklerim