Bursa'da etkisini gösteren kuvvetli lodos sebebiyle ağaçlar yola devrildi ve bazı binaların çatıları zarar gördü. Osmangazi ilçesinde bir okulun bahçesindeki ağaç yola düşerken, bir otobüsün arka camına çarpan çatı sacı iki yolcunun hafif yaralanmasına neden oldu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve itfaiye ekipleri rüzgarın etkisini sürdürdüğü süre boyunca çalışmalarını devam ettiriyor ve vatandaşlar olumsuzluklara karşı uyarılıyor.
29 Kasım 2023

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

ABD Sahil Güvenlik Birimi, Kanada ordusuna ait ekiplerin, 1912'de batan Titanik gemisinin enkazına turistik seferler düzenleyen bir denizaltının kaybolmasının ardından başlattığı arama çalışmalarında su altından sesler duyduğunu bildirdi. Denizaltıda beş kişinin bulunduğu ve irtibatın dalıştan 1 saat 45 dakika sonra kesildiği belirtildi. Denizaltının son sinyali pazar sabahı alınmış ve 24 saatten fazla süredir kayıp olduğu aktarıldı. Ayrıca, denizaltıda 28 saatlik oksijen kaldığı bilgisi paylaşıldı.
21 Haziran 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı kuru yük gemisi mendireğe çarptıktan sonra batmış ve 12 kişilik Türk mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmıştı. Kaybolan yedi denizciyi bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 16'ncı gününde devam ediyor. Hem karada hem denizde yapılan aramalarda Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri, özellikle Erdemir Limanı bölgesine yoğunlaşmış durumda.
4 Aralık 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle batan Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin 12 kişilik mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmış, geri kalan yedi kişi ise hala bulunamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları karada ve denizde 17'nci gününe girmiştir. 'Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi' arama çalışmalarına destek için bölgeye ulaşmış, Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri de arama faaliyetlerine devam etmektedir.
5 Aralık 2023

1912 yılında batan Titanik gemisinin enkazına turist götüren bir denizaltı kayboldu. Fransa, arama çalışmalarına destek olmak için bir gemi ve su altı arama robotu gönderdi. ABD Donanması da uzman ve kurtarma sistemi gönderileceğini duyurdu. Kayıp denizaltıda beş kişinin olduğu ve içindekilerin yaklaşık 40 saatlik oksijen rezervine sahip olduğu tahmin ediliyor.
21 Haziran 2023

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde beklenen fırtına sebebiyle, GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak olan tüm feribot seferleri iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada güzergahlarında seferler yapılamayacakken, diğer hatlardaki seferler planlandığı saatlere göre gerçekleştirilecektir.
24 Kasım 2023

Almanya'dan Mısır'a yaklaşık 3 bin otomobil taşıyan 'Fremantle Highway Flower' isimli kargo gemisinde 24 Temmuz'da başlayan yangın hala devam ediyor. Geminin alabora olma tehlikesi nedeniyle yangına müdahale edilemiyor. Bu durum, suya yakıt karışması ve büyük bir çevre felaketine yol açabileceği endişesini beraberinde getiriyor. Dünya Denizcilik Örgütü ve çeşitli çevre örgütleri, olayı yakından takip ediyor.
2 Ağustos 2023

Edirne'nin Lalapaşa ilçesindeki Çömlekköy Göleti'nde su seviyesinin düşmesi ve oksijen azalması nedeniyle balık ölümleri yaşandı. Bölgedeki kuraklık ve aşırı sıcaklar, göletteki su seviyesinin kritik düzeye inmesine neden oldu. Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, bu durumun Trakya'daki kuraklığın ciddiyetini gösterdiğini belirtti. Göletin hayvanların su ihtiyacını karşılamak için kullanıldığını, ancak su kaynaklarının kuruması nedeniyle bu işlevini yerine getiremediğini ifade etti.
29 Temmuz 2024

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
10 Mart 2023

Üsküdar-Samandıra metro hattında, iki yolcusuz trenin temas etmesi sonucu başlayan teknik arıza nedeniyle ulaşım krizi yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul, başlangıçta durumu 'teknik arıza' olarak açıklamış, daha sonra 'zorunlu bakım çalışması' olduğunu duyurmuştu. Farklı açıklamalar nedeniyle halk arasında belirsizlik ve tepki oluştu. Sorunun çözülmesiyle birlikte metro hattı 72 saat sonra normal seferlerine döndü.
25 Nisan 2024

Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında 'Joe 2' adlı yabancı bandıralı alüminyum yüklü ticari gemi battı. Geminin 14 Suriye uyruklu mürettebatından ikisi Sahil Güvenlik helikopteriyle, üçü ise diğer ticari gemiler tarafından kurtarıldı. Arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı, sekiz kişinin aranmasına devam ediliyor. Denizdeki fırtına kurtarma çalışmalarını zorlaştırıyor ve olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.
5 Nisan 2023

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024

İsrail ordusu, Gazze Limanı'nı kontrol altına aldığını ve burada bulunan Mavi Marmara anıtını yıktığını duyurdu. Açıklamada, limanın kontrolünün yanı sıra 10 tünel ve dört binanın da yıkıldığı belirtildi. Mavi Marmara olayında bazı askerlerin de yer aldığı ifade edildi. Filistin tarafı ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
16 Kasım 2023

Yunanistan'ın Mora Yarımadası açıklarında göçmenleri taşıyan bir balıkçı teknesinin batması sonucu en az 78 kişi öldü. Uluslararası sularda gerçekleşen olayda 100'den fazla kişi kurtarıldı ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarılan göçmenlerin çoğunluğu Suriye, Filistin, Afganistan ve Pakistan uyruklu. Teknede yaklaşık 700 kişinin bulunduğu ve Libya'nın Tobruk bölgesinden İtalya'ya gitmeye çalıştıkları belirtiliyor.
14 Haziran 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları'ndan geçen uluslararası gemiler için geçiş ücretlerinin 1 Temmuz itibariyle güncellendiğini duyurdu. Yeni tarifeye göre, net ton başına ücret 4,42 dolara yükseltildi. Örneğin, 10 bin net tonajlı bir gemi için geçiş ücreti 17 bin 760 dolara çıkacak. Bu güncelleme, ülkeye döviz girişini artırmayı hedefliyor ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne uygun olarak yapıldı.
11 Haziran 2023

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferler Kabataş-Beyazıt ve Yusufpaşa-Bağcılar istasyonları arasında yapılmaktadır. Metro İstanbul, durumu sosyal medya hesabından duyurdu. Arızanın ne zaman giderileceği konusunda henüz bir bilgi verilmedi.
30 Eylül 2023

Yurt dışı merkezli bir özel hava yolu şirketi, Trabzon-Cidde seferini gerçekleştiren uçağı, bir motorunun arızalanması nedeniyle Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak, gerekli tedbirler alındıktan sonra sorunsuz bir şekilde indi ve yolcular ile mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi.
7 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrasında Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limanda çıkan yangın, üç gün süren müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü ve Rusya'dan gelen iki yangın söndürme uçağı, gemiler ve yer ekiplerinin katkılarıyla yangın büyük ölçüde söndürüldü. Hasar gören konteynerler iş makineleriyle yangın sahasından çıkarıldı ve soğutma çalışmaları sürdürülüyor.
9 Şubat 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Batı ile Doğu gişeleri arasında çok sayıda aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası gerçekleşti. Kaza sonucu otoyolun Ankara yönünde ulaşım durdu ve bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri gönderildi. Kar yağışının etkisini azalttığı bölgede yolun kapalı olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
30 Mart 2023
İşaretlediklerim