Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş'in babası Musa Ateş'i telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasına dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyorlar.
3 Ocak 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in dayısı Halil İbrahim Bozkurt, yeğeninin ölümüyle ilgili olarak katillerin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu öne sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginde adalet talebiyle pankart açan aile, olay çözülmezse seçimlerde oy kullanmayacaklarını ifade etti. Bozkurt, Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı'ndan beklentilerinin kalmadığını, atanan savcının siyasi renginin belli olduğunu ve bu durumu kabul etmediklerini belirtti. Sinan Ateş'in güçlenmemesi için öldürüldüğünü düşündüklerini ve katillerin bilindiğini iddia etti. Ateş'in ölümüyle ilgili olarak şu ana kadar 13 kişi tutuklandı, ancak tetikçi olduğu belirtilen kişi henüz yakalanmadı.
22 Ocak 2023

Haziran 2010'da narkotik polisi tarafından gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can'ın davasında, dört polis ve bir bilirkişi 'resmi belgede sahtecilik' suçundan yargılanıyor. Can ailesi ve avukatları, bu olayın bir işkence davası olduğunu belirtiyor. Mahkeme, yarınki kararında polisler hakkında 'işkence' suçundan da suç duyurusunda bulunup bulunmayacağına karar verecek. Can'ın ailesi, 13 yıllık adalet mücadelesini sürdürüyor ve davanın toplumsal bir hak arayışına dönüştüğünü ifade ediyor.
4 Haziran 2023

Hepsini Alacağız Kampanya Grubu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen ve gözaltına alınarak tutuklanan 48 kişinin serbest bırakılması için çağrıda bulundu. İstanbul'da Saraçhane'de polisle göstericiler arasında çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 182'si serbest bırakılmıştı. 52 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş ve 48'i tutuklanmıştı. Kampanya grubu, hükümeti Anayasa Mahkemesi kararına uymaya ve tutuklanan kişileri serbest bırakmaya davet etti.
20 Mayıs 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericilerin Saraçhane'de polis tarafından durdurulması sonucu çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce 38 kişi tutuklanmışken, yeni gelişmelerle 11 kişi daha tutuklandı ve toplam tutuklu sayısı 49'a ulaştı. Tutuklamalar, şüphelilerin İstanbul Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılmasının ardından gerçekleşti.
6 Mayıs 2024

Ankara'da geçen yıl temmuz ayında Alevilerin kutsal saydığı Muharrem Orucu'nun ilk gününde beş cemevine düzenlenen saldırılarla ilgili soruşturma ayrıntıları ortaya çıktı. Saldırgan Ahmet Ozan Karaca'nın telefonundan tabanca fotoğrafı çıktı ve üç şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak gazetesinin iddia ettiği 'örgüt' bağlantısına dair bir bilgi yer almadı. Saldırılar sonrası gözaltına alınan diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Karaca'nın akıl sağlığıyla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıların mağdurları olan cemevleri iddianamede müşteki olarak yer almadı.
16 Ocak 2023

Gaziantep'te, annesi fuhuşa zorlanan ve şüpheliler tarafından öldürüldükten sonra cesedi derin dondurucuda saklanan üç yaşındaki Lina'nın ölümüne ilişkin dava yarın başlayacak. İki tutuklu sanık 'çocuğa karşı kasten öldürme' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılanacak. Lina'nın vücudunda darp, ısırık izleri ve sigara yanıkları tespit edilmişti. Doktorlar, Lina'nın hayati tehlikesi olmasına rağmen taburcu edilmesine izin verdikleri için soruşturma altında. Anne Melissa İlhan'ın fuhuş iddiaları ve Lina'nın ablasına yönelik darp eylemleriyle ilgili de ayrı soruşturmalar yürütülüyor.
8 Haziran 2023

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir evde çıkan yangında bir yaşındaki Zeynep A.'nın cansız bedeni bulundu. Yangından kurtulan baba Mehmet A., yangını uyurken fark ettiğini ve dışarı kaçtığını ifade etti. Anne Hilal A., polis merkezine giderek teslim oldu ve ifadesinde kızını boğarak öldürdüğünü, ardından evi ateşe verip kaçtığını söyledi. Hilal A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
29 Mart 2023

Bursa'nın Keles ilçesinde Mehmet Arslan, kalp krizi geçiren annesini hastaneye yetiştirmeye çalışırken direğe çarptı. Kazada sürücü Mehmet Arslan olay yerinde hayatını kaybetti. Annesi Emine Arslan ise kaldırıldığı Keles Devlet Hastanesi'nde kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
17 Ekim 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla Ankara'da başlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyiciyle buluşturacak ve filmler sonrasında gerçekleşecek söyleşiler ve panellerle kadınların birbirine ilham ve güç vermesi amaçlanıyor. Açılış töreninde Tilbe Saran, Asiye Dinçsoy, Belmin Söylemez, Selda Taşkın ve Öyküsu Özyürek'e çeşitli ödüller takdim edilecek. Festival, 1 Haziran'dan itibaren Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda film gösterimlerine devam edecek.
31 Mayıs 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından sanatçı ve siyasetçilerin çağrıları sonucu cezaevindeki annesi Gülten Sayın ile ziyaret hakkı kapsamında buluştu. Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak suçundan altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezası Yargıtay tarafından onaylanınca Aralık ayında cezaevine girmişti. Baba Süleyman Sayın, oğlunun annesiyle son günlerini geçirebilmesi için cezanın ertelenmesini talep ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu desteklerini ifade etmişler ve change.org'da bir imza kampanyası başlatılmıştı.
28 Şubat 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ayşe Ateş'e Sinan Ateş'in hesabını beraber sorma sözü verdi. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmış, soruşturma dosyasında önemli delillerden biri olan bir tutanak kaybolmuştu.
23 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'daki açılış töreninde, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in yakınları tarafından cinayetin aydınlatılması talebiyle pankart açıldı. Gazeteci Nevşin Mengü'nün Twitter üzerinden paylaştığı görüntülerde, polisin ve AKP'li kişilerin pankartlara müdahale ettiği görülüyor. Ateş'in ailesi aynı zamanda mezarı başında da adalet talebiyle pankart açarak protesto etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı.
21 Ocak 2023

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş, eski eşi Niyazi Akay tarafından çocuklarının gözü önünde bıçakla saldırıya uğradı. Polis ekipleri ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, saldırgan hakkında herhangi bir işlem yapmadı. Güneş'in ifadesi alınırken, Akay serbest bırakıldı ve polisler tarafından Güneş'e şikayetçi olmaması yönünde telkinde bulunuldu. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Akay'ın tutuklanması ve etkin bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu.
3 Nisan 2023

AKP'li eski Ankara büyükşehir belediye başkanı Melih Gökçek, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü'nde Twitter hesabından Anneler Günü'nü kutlayarak hatalı bir paylaşım yaptı. Depremde ve PKK ile mücadelede hayatını kaybeden kadınları anan Gökçek, daha sonra yaptığı hatayı düzelterek 'Kadınlar Günü' ifadesini kullandı ve her kadının bir anne adayı olduğunu belirten bir not ekledi. Gökçek, geçmişte de sosyal medyada hatalı paylaşımlar yapmasıyla biliniyor.
9 Mart 2023

Muğla'da 2020 yılında öldürülen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in davasında, katil zanlısı Cemal Metin Avcı'ya verilen müebbet hapis cezası 'haksız tahrik indirimi' ile 23 yıla indirilmiş, kardeşi Mertcan Avcı ise beraat etmişti. Gültekin ailesinin kararı istinafa taşıması sonucunda İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Mahkemesi, davanın yeniden görülmesine karar verdi. Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, bu kararı önemli bir gelişme olarak değerlendirdi ve hukuki mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Dava 15 Şubat'ta yeniden görülecek.
17 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

Doç. Dr. Gülay Ceylaner, kızı Beste'nin ağır bir trafik kazası geçirmesinin ardından, kazaya sebep olan TIR şoförünün daha önce de ölümlü kazalara karıştığını öğrenince tepki gösterdi. Şoförün daha önce iki kişiyi öldürdüğü ve bir kazada da bir ölü bir yaralı olduğu belirtildi. Ceylaner, şoförün ehliyetinin iki yıl alındığını ve iki ay hapis yattığını, ancak aflarla serbest kaldığını ifade etti. Şoförün şu anda yargılandığını ve ehliyetini geri aldığını belirterek, trafikte can kayıplarına yol açanların daha ağır cezalarla karşılaşması gerektiğini savundu. Ceylaner, change.org'da başlattıkları 'Trafikte can alanlar artık durdurulsun' başlıklı imza kampanyasına destek çağrısında bulundu.
17 Kasım 2023

Yargıtay başsavcılığı, Gezi Parkı davası tebliğnamesinde, Çiğdem Mater'in Hrant Dink anmalarını organize etmek için yaptığı telefon görüşmelerini suç unsuru olarak nitelendirdi. Tebliğnamede, Mater'in Can Atalay ve Osman Kavala ile yaptığı görüşmelerde anma için çağrı ve bütçe konularının ele alındığı belirtildi. Dink ailesi, bu durumu kriminalize etme çabası olarak değerlendirerek tepki gösterdi ve Mater ile Kavala'nın süreçteki emeklerine vurgu yaptı.
13 Temmuz 2023
İşaretlediklerim