Kayseri Melikgazi ilçesinde, bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunmasının ardından polis soruşturma başlattı. Yaklaşık 750 hamile veya yeni doğum yapmış kadınla görüşülüp, 550 saatlik kamera kaydı incelendi. Soruşturma sonucunda, bebeğini çöpe attığı tespit edilen 32 yaşındaki anne İ.C. yakalanarak tutuklandı. Anne, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü doğurduğu bebeği çöpe attığını ifade etti.
6 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Deniz Demir, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanırken, tetikçinin henüz yakalanmadığı belirtiliyor.
5 Ocak 2023

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesi, AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan tarafından ziyaret edildi. Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek, olayın çözüleceği ve desteklerinin süreceği mesajını verdi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Hem AKP hem de MHP'den cinayetle ilgili uzun süre herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
6 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun yanında olabilmek için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek sözü verdi. Temel Karamollaoğlu, Yusuf'u ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bozdağ'a annenin tahliyesi için çağrı yaptı.
11 Ocak 2023

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin sıktığı gaz fişeğiyle yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 10. yılında ailesi ve dostları tarafından mezarı başında anıldı. Anmada konuşan Berkin'in babası Sami Elvan ve annesi Gülsüm Elvan, adaletin olmadığını ve acılarının yanı sıra öfkelerinin de büyüdüğünü ifade etti. Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz da adaletin sağlanamadığını belirtti. Berkin Elvan davasında sanık polise verilen ceza, istinaf mahkemesi tarafından hukuka uygun bulundu.
11 Mart 2024

Agos gazetesinin genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, eşinin katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesine tepki göstererek adaletsizlik vurgusu yaptı. 'Cumhuriyeti’in 100’üncü yılında Azınlık Hakları Konferansı'nda konuşan Rakel Dink, bu kararın kendilerini yasın en ağır günlerine geri götürdüğünü belirtti ve yıllardır katillerle aynı havayı soluduklarını ifade etti. Ayrıca, adaletin sağlanmasının ülkenin demokratikleşmesi için şart olduğunu dile getirdi.
17 Kasım 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan sonra ölü bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin davanın duruşmasında, anne Selvi Yağal, kayınpederi Hasan Yağal'ın cinsel saldırısına uğradığını itiraf etti. Daha önce bu iddiaları yalanlayan Selvi Yağal, 'suçluyu kayırma' suçundan tutuksuz yargılanıyor. Mahkeme, Müslüme'nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için adli tıp raporunun beklenmesine ve dede Hasan Yağal'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.
10 Ocak 2023

IŞİD tarafından 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının sekizinci yılında anıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve siyasi parti üyeleri, saldırının yıldönümünde Ankara Garı önünde bir araya geldi. Anma programına bazı CHP ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri ile EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca da katıldı.
10 Ekim 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Gezi Parkı protestoları nedeniyle 18 yıl hapse mahkum edilen gazeteci ve sinemacı Çiğdem Mater, hapishanedeki kadınların zorluklarına dair bir yazı kaleme aldı. Yazısında, regl olduğunda 'ped' yerine 'tampon' kullanmak istediğini ancak cezaevine gelen erkek kadın doğum doktorunun 'Türk kadını tampon kullanmaz' diyerek isteğini reddettiğini belirtti. Gazeteci Rebekka Endler, Twitter hesabından Mater'in yazısını paylaşarak dayanışma mesajı verdi ve Mater'in siyasi ve sanatsal çalışmaları nedeniyle hapsedildiğini ifade etti.
27 Haziran 2023

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eyleminde polis müdahalesi sonucu yaralanan Aydın Aydoğan için Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdi ve 60 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verildi. 2018'de Beyoğlu kaymakamlığı tarafından yasaklanan eylemde polis müdahalesi olmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu müdahaleyi savunmuştu. Aydoğan'ın şikayeti üzerine savcılık takipsizlik kararı vermiş, ancak AYM, savcılığın ve sulh ceza hakimliğinin etkili bir soruşturma yürütmediğine hükmetti. Aydoğan'ın Soylu hakkındaki suç duyurusu ise hala Ankara başsavcılığında açık durumda.
23 Nisan 2023

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyenlerin önü Saraçhane'de kesilmiş ve çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 182'si serbest bırakılmış, 30 kişi daha gözaltına alınmıştı. 21 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarıyla 27 kişi daha gözaltına alındı ve savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldılar. Mahkeme, 27 kişinin tamamının tutuklanmasına karar verdi.
23 Mayıs 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, şizofreni tedavisi gördüğü öğrenilen bir kadın, annesi ve anneannesini uyudukları sırada baltayla öldürdü. Olay, komşuların gürültü üzerine yaptığı ihbar sonucu ortaya çıktı. Şüpheli kadın gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı. Öldürülen kadınların cesetleri, otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.
13 Ağustos 2023

Ewing Sarkom hastalığına yakalanan altı yaşındaki Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılmış ve cezaevine girmişti. Yusuf Kerim'in annesini istediği yönündeki görüntülerin ardından kamuoyu ve siyasetçilerin çağrıları sonucu yargıda yapılan yeni düzenlemelerle kadın hükümlülerin cezalarının çocuklarının hastalığı nedeniyle ertelenebilmesi sağlandı. Bu kapsamda Gülten Sayın'ın tahliye kararı verildi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından duyuruldu.
19 Nisan 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Malatya'nın Pütürge ilçesinde öldürülen Hasan ve İlyas Aktaş isimli iki parti müşahidinin davasında cezaların indirilmesini eleştirdi. Karamollaoğlu, adaletin tecelli etmesini ve siyasi hesapların hukukun önüne geçmemesini umduklarını ifade etti. Ayrıca, Saadet Partisi olarak hukuki ve siyasi mücadeleye devam edeceklerini ve davayı avukatlar ve teşkilat mensuplarıyla birlikte takip edeceklerini duyurdu.
16 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından, bir depremzede AFAD yetkilisinin çadır talebine alaycı bir yanıt verdiğini belirtti. Depremde evi yıkılan ve yatalak annesi olan vatandaş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yaşadığı durumu anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşın annesini Adana'da bırakıp Pazarcık'a döndüğü, ancak kendisine gösterilen yerde barınacak bir çadır bulunmadığı için mağdur olduğu ifade edildi. CHP'li yetkililer, depremzede için çadır kurarak ve diğer eksikliklerini gidererek yardımcı oldular.
2 Mart 2023

Gezi Parkı davasında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamasıyla 18 yıl hapse mahkum edilen mimar Mücella Yapıcı için yakınları, cezaevinde olduğu için birlikte kutlayamadıkları doğum gününü Maçka Parkı'nda anarak bir mesaj gönderdiler. Yapıcı ve diğer sanıkların yargılandığı dava sürecinde birçok tartışmalı gelişme yaşandı. Yargılamalar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları ve Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde eleştirilere konu oldu.
2 Mayıs 2023

Gezi davasında mahkumiyet kararı onanan Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, Twitter üzerinden bir çağrıda bulundu. Kahraman, 'Sesimize daha fazla ses olmanızı istiyoruz. Adalet mücadelemiz bitmedi!' ifadelerini kullandı. Gezi Parkı eylemlerini finanse ve organize etmekle suçlanan sanıklar arasında yer alan Tayfun Kahraman'a 18 yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay, bu cezayı onayladı.
29 Eylül 2023
İşaretlediklerim