Rekabet Kurulu, 19 ilaç şirketi hakkında rekabet ihlali yapıp yapmadıklarını belirlemek amacıyla soruşturma açtığını duyurdu. Soruşturma listesinde yer alan şirketler arasında AbbVie, Abdi İbrahim, AstraZeneca, BASF Türk, Bausch & Lomb, Bayer Türk, GlaxoSmithKline, Johnson and Johnson gibi büyük uluslararası ve yerel ilaç firmaları bulunmaktadır. Ayrıca Panasonic ve Michael Page International gibi ilaç sektörü dışından şirketler de listeye dahil edilmiştir.
30 Kasım 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'yüksek karlı gizli fon' vaadiyle gerçekleştirilen dolandırıcılık davası hakkında yorum yaptı. Erdoğan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukuksuzluk yapanların cezalarını çekeceğini belirtti. Vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve yargının konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu tür olayların peşinde olduğunu ve yargının ideal kararları vereceğine inandığını söyledi.
2 Aralık 2023

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, Fox News'e verdiği röportajda, ülkedeki suç oranlarını azaltmak için ölüm cezası dahil sert uygulamaların gerekli olduğunu belirtti. Trump, uyuşturucu ticaretinden hüküm giyenlerin ölüm cezasına çarptırılması gerektiğini savundu. Program sunucusunun, Trump'ın daha önce af ettiği Alice Johnson örneğini gündeme getirmesi üzerine, Trump böyle bir cezanın yürürlükte olması durumunda Johnson'ın suç işlemekten kaçınacağını iddia etti.
21 Haziran 2023

Fransız milyarder Bernard Arnault ve Rus Oligark Nikolai Sarkisov hakkında 'kara para aklama' suçuna karıştıkları iddiasıyla ön soruşturma açıldı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre Arnault 167 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci insanı. Rus oligarkın Fransa'daki faaliyetleriyle ilgili ön soruşturma 2022'de başladı ve halen devam ediyor. Savcılık, Fransa Ekonomi Bakanlığı'nın mali istihbarat izleme biriminin (Tracfin) hem Arnault hem de Sarkisov'un dahil olduğu gayrimenkul işlemleriyle ilgili bir not eklediğini söyledi.
30 Eylül 2023

Arnavutluk'ta yakalanan ve Türkiye'ye iade edilen Thodex kripto para borsası kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Özer, 'örgüt kurmak ve yönetmek', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'mal varlığı değerlerinin aklanması' suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. Thodex'in kapanması sonucu yatırımcılar parasını çekememiş ve Özer hakkında soruşturma başlatılmıştı. Özer, Arnavutluk'ta yakalanmış ve Türkiye'ye iadesi gerçekleşmişti.
23 Nisan 2023

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

İstanbul merkezli yedi ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda 60 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 34'ü tutuklandı. Operasyon, zanlıların örgüt ağı ve finans trafiğini deşifre etmek amacıyla gerçekleştirildi. Şüphelilerin ATM'den QR kod ve Cepbank yöntemleriyle elde ettikleri haksız kazancı kripto para borsası aracılığıyla yurt dışına çıkarıp aklamaya çalıştıkları belirlendi. Operasyonda, para, silah ve dijital materyaller ele geçirildi.
16 Mart 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Oyuncu Orçun İynemli, eşi Eda İynemli ile yaşadığı tartışma sonrası eşe şiddet ve uyuşturucu bulundurma iddiasıyla gözaltına alındı. Eda İynemli'nin, eşinin evde uyuşturucu madde yetiştirdiğini iddia ettiği, Orçun İynemli'nin ise sadece içici olduğunu ifade ederek, bir miktar uyuşturucu maddeyi polise teslim ettiği belirtildi. İşlemlerinin ardından hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan İynemli'nin durumu, magazin gündemine damga vurdu.
26 Ekim 2023

Özbekistan'ın eski lideri İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova, uluslararası bir suç örgütünü yönetmek ve yüz milyonlarca dolar rüşveti aklamakla suçlanıyor. 2005-2013 dönemini kapsayan bir soruşturma sonucunda Kerimova'nın İsviçre'deki 857 milyon dolarlık mal varlığına el konuldu. Kerimova, Özbekistan'ın telekom sektörüne erişim karşılığında rüşvet almak ve parayı İsviçre'deki banka hesapları ve diğer ülkelerdeki ayrıntılı bir hesap ağı aracılığıyla aklamakla suçlanıyor.
30 Eylül 2023

Adana'da 'Şirinler Çetesi' adıyla bilinen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden sekizi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çetenin tehdit, silahlı yağma, silahla yaralama, tefecilik ve maddi menfaat sağlamak için kentteki altı iş yerine baskı uyguladığı belirlendi. Operasyon kapsamında ruhsatsız silahlar ve uyuşturucu haplar ele geçirildi.
23 Eylül 2023

Thodex kripto para borsasının kapanması sonucu mağdur olan yatırımcılar nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, firari CEO Faruk Fatih Özer yargılanmaktadır. Özer, yurt dışına kaçtıktan sonra Arnavutluk'ta yakalanarak Türkiye'ye iade edilmiş ve tutuklanmıştır. İlk duruşmada Özer, hakkındaki dolandırıcılık iddialarını reddederek şirketinin hacklendiğini ve kendisine kumpas kurulduğunu savunmuştur. Özer hakkında 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası talep edilmektedir.
12 Haziran 2023

Brezilya'nın Fortaleza Havalimanı'nda Türk jetinde 1,3 ton kokainle yakalanan iki Türk vatandaşı hakkındaki dava devam ediyor. Küçükçekmece 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada, tutuklu sanıklar Şeyhmus Özkan ve pilot Veli Demir'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşmada tanıklar dinlendi ve Brezilya'daki yargı süreci hakkında bilgi verildi. Mahkeme, Brezilya'daki soruşturmanın akıbetinin sorulmasına ve bir sonraki duruşmanın 7 Temmuz'da yapılmasına hükmetti.
12 Nisan 2023

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Your Honor dizisi, New Orleanslı bir yargıcın genç oğlunun suçunu örtbas etmek için kanunları çiğnediği bir öyküyü anlatıyor. Dizi, bireysel suçtan ziyade hikâyesinin geçtiği bölgenin sorunlarıyla daha ilişkili. Mafya uzmanı Antonio Nicaso, mafya örgütlerinin toplumsal ve ekonomik yapıları derinden etkileyebilen güçlü organizasyonlar olduğunu vurguluyor. Hukukun üstünlüğünün korunması ve yasaların herkes için eşit şekilde uygulanmasının önemine dikkat çekiyor.
15 Haziran 2024

Eski futbolcu Arda Turan, 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 828 bin avro vergi kaçırmakla suçlanıyor. İspanya'da savcılık, Turan hakkında dava açılmasını talep etti. 2021 yılında başlatılan soruşturma tamamlandı ve Barselona'daki bir mahkeme dava açmak için ilk adımı attı. Ancak Turan, Maliye ile anlaşarak dava açılmadan sorunu çözebilir. Daha önce de Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gibi ünlü futbolcular vergi kaçırma suçundan ceza almıştı.
27 Şubat 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk dahil üç kişi tutuklandı. Köktürk'ün eşinin hesabından şüphelilere para gönderdiği iddia edilmiş ve MHP, Köktürk'ün ismini yönetim listesinden çıkarmıştı.
4 Ocak 2023

Bir şube müdürünün tutuklanması üzerine başlatılan dolandırıcılık soruşturmasında, İstanbul başsavcılığı, Denizbank yöneticileri hakkında takipsizlik kararı verdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) raporuna dayanarak, üst düzey Denizbank yöneticilerinin 'zimmet' suçu işlediğine ilişkin kovuşturma yürütmeye değer bir bulguya rastlanmadı. Ancak, tutuklu bulunan şube müdürü Seçil Erzan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanması sürecektir. Erzan, onlarca müşterisini bir 'fon' üzerinden yüksek getiri vaadiyle on milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor.
20 Ekim 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayetinin soruşturma savcısıyla görüşüp, ona Yargıtay üyeliği teklif ettiğine yönelik iddiayı haberleştiren DW Türkçe muhabiri Alican Uludağ, MHP'li isimler tarafından hedef gösterildi. Yönter ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Uludağ'ı tehdit ederken, Uludağ tehditlere boyun eğmeyeceğini ve davayı takip etmeye devam edeceğini belirtti. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
11 Ekim 2023

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024
İşaretlediklerim