Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO otobüsleri, ANKARAY ve metrolarda 2021-2022 yıllarında unutulan eşyalar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen bir açık artırmayla satıldı. Açık artırmada bisiklet, televizyon, cep telefonu, boks eldiveni, fotoğraf makinesi ve müzik aleti gibi iki binden fazla ürün yer aldı. Eşyalar, sahiplerine bir yıl içinde ulaşılamaması durumunda satışa sunuluyor ve bu süreç, EGO'nun internet sitesinde duyuruluyor.
25 Şubat 2024

Tesla hisseleri, zayıf talep ve lojistik sorunları nedeniyle yüzde 12 değer kaybetti. Bu düşüşle birlikte, Tesla'nın piyasa değeri geçen yılki 1 trilyon dolarlık seviyesinden yüzde 65 gerileyerek Ford'un seviyesine indi. Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra Tesla'ya daha az zaman ayırdığı için hisselerde düşüş yaşandı ve Musk, net varlığından 200 milyar dolar kaybederek dünyanın en zengin insanı unvanını kaybetti. Tesla ayrıca işten çıkarmalar ve işe alımların durdurulduğunu duyurdu.
4 Ocak 2023

Boeing'in iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğinin Dünya'ya dönüşü ikinci kez ertelendi ve dönüş tarihi en erken 22 Haziran olarak belirlendi. Starliner uzay aracının gemide çeşitli arızalar bulunmasından dolayı yerinden çıkamadığı bildirildi. Astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mekiğin itiş takımlarını ve kapak operasyonlarını test edecek ve acil durum kapsülünü hazırlayacak. Konuya ilişkin detaylar 18 Haziran'da düzenlenecek basın toplantısında verilecek.
16 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video yayınlayarak Atatürk Havalimanı'nın havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini duyurdu. Kılıçdaroğlu, projenin Atatürk'ün vizyonuna uygun olduğunu ve iktidara gelmeleri durumunda gerçekleştirileceğini belirtti. Ayrıca, projede Sierra Nevada şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile çalışacaklarını ve Türkiye'nin kendi 'Dream Chaser' uzay mekiklerini geliştireceğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, bu hamleyle yurtdışına giden beyin göçünü tersine çevirmeyi ve devlet projelerinin parti propagandasına dönüştürülmeyeceğini vurguladı.
27 Nisan 2023

ABD'li pop yıldızı Justin Timberlake, New York Hamptons'da alkollü araç kullanırken yakalandı ve gözaltına alındı. Timberlake'in gözaltı fotoğrafı Sag Harbor polis merkezi tarafından yayınlandı. Mahkeme yetkilisi, Timberlake'in Sag Harbor'da mahkemeye çıkarılacağını doğruladı. Timberlake, geçen yıl Oprah’ın Master Class programında aşırı içki içtiğini ve bağımlılığı için yardım aldığını açıklamıştı.
19 Haziran 2024

Amerikalı oyuncu Jeremy Renner, evinin önünde kar kürerken üzerinden geçen 6 buçuk tonluk kar küreme aracının altında kalarak ağır yaralandı. Hastanede geçirdiği operasyonların ardından durumunun 'kritik ancak stabil' olduğu açıklandı. Renner, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla sevenlerine teşekkür etti ve sağlık durumunun iyiye gittiğini bildirdi. Kaza, Renner'ın bir aile üyesinin arabasını kurtarmaya çalışırken meydana geldi.
4 Ocak 2023

ABD'de, Alaska Havayolları'na ait bir uçağı düşürmeye çalıştığı iddia edilen pilot Joseph David Emerson tutuklandı. 22 Ekim'de Washington ve California arasında uçuş yapan uçakta, Emerson'un uçağın motorlarını bozmaya çalıştığı ancak başarısız olduğu belirtildi. Olayın ardından uçak, 80 yolcu ile birlikte Oregon eyaletinin Portland kentine indirildi. Emerson, olay sırasında görevde olmayan bir pilot olarak uçakta bulunuyordu ve 83 kez cinayet girişiminde bulunmakla suçlanacak.
24 Ekim 2023

ABD merkezli uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in en güçlü roketi olan Starship, Texas'taki fırlatma üssünde yapılan ilk uçuş denemesi sırasında infilak etti. Yaklaşık dört dakika havada kaldıktan sonra motorlarının ateş alması sonucu patlayan roketin kazası, 'roketin güçlendirici parçadan hızlı plansız ayrışması' olarak açıklandı. SpaceX CEO'su Elon Musk, başarısız denemeden önemli dersler çıkarıldığını ve birkaç ay içinde yeni bir test lansmanı yapılacağını belirtti. Starship, Mars'a mürettebat gönderme, Ay ve ötesine insan ve kargo taşıma planlarında ve NASA'nın Artemis programında kullanılması öngörülen bir roket.
20 Nisan 2023

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, camı açık unutulan bir araçtan 16 bin 200 dolar çalındı. Araç sahibi durumu fark edince polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheliyi 14 bin 650 dolarla yakaladı. Çalınan paranın bir kısmı sahibine iade edildi.
31 Ekim 2023

ABD'li rapçi Kanye West'in, Yahudi karşıtı paylaşımları nedeniyle askıya alınan Twitter hesabı, yaklaşık sekiz ay sonra tekrar aktif hale getirildi. West, Ekim 2022'de adını 'Ye' olarak değiştirdikten sonra, Yahudileri hedef alan açıklamaları ve paylaşımları nedeniyle Twitter ve Instagram'ın hesabını askıya almasından kısa süre sonra sağcı sosyal medya şirketi Parler'ı satın alma kararı vermişti. Twitter'ın sahibi Elon Musk, Aralık 2022'de, West'in 'şiddete teşvik yasağını yeniden ihlal ettiğini' belirterek, 'Hesap askıya alınacak' demişti.
30 Temmuz 2023

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) açıklamasına göre, Tesla hatalı gaz pedalı raporları sonrasında 2023'ün sonundan bu yana piyasaya sürdüğü 3,878 Cybertruck'ı geri çağırma kararı aldı. Gaz pedalının gevşeyip iç döşemeye takılması sonucu istem dışı hızlanma ve çarpışma riskinin artması sorununa işaret ediliyor. Tesla'nın bu geri çağırma işlemi, aracın teslimatlarına iki yıllık bir gecikmenin ardından başlaması ve sonrasında yaşanan satış düşüşleriyle birleşince şirketin hisselerinde yüzde 3'lük bir düşüşe neden oldu. Tesla, arızalı parçaları ücretsiz olarak değiştireceğini veya onaracağını ve araç sahiplerinin haziranda bilgilendirileceğini duyurdu.
20 Nisan 2024

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kamuda tasarruf uyarılarına rağmen 15 milyon TL değerinde bir Audi A8 makam arabası talep etti. Bu durum, kamu kaynaklarının kullanımı ve tasarruf politikaları açısından eleştirilere neden oldu. Erbaş'ın bu talebi, özellikle yerli ve milli olarak tanıtılan TOGG yerine lüks bir yabancı marka tercih etmesi dikkat çekti. Eleştiriler, kamu kaynaklarının yönetimi ve makam araçlarına yapılan harcamaların gerekliliği üzerine yoğunlaştı.
30 Nisan 2024

ValveTech, NASA'nın uzay misyonları için parça tedarikçisi olarak, Boeing Starliner roketinin ilk fırlatma denemesi öncesinde ciddi güvenlik uyarılarında bulundu. 6 Mayıs'ta teknik bir sorun nedeniyle iptal edilen fırlatmanın ardından, ValveTech başkanı Erin Faville, bir felaket riski nedeniyle ikinci bir fırlatma girişiminde bulunulmamasını önerdi. Ayrıca, bir ses kaydı üzerine yapılan incelemelerde, bir vananın sızıntı yaptığı ve kullanım ömrünü tamamlamış olabileceği belirlendi. Faville, NASA'ya güvenlik protokollerini artırma ve yeniden gözden geçirme çağrısında bulundu.
13 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yönelik itirazı reddetti ve böylece ek MTV'yi onaylamış oldu. Bu yıl bir defaya mahsus iki katı ödenmesi gereken MTV'nin torba yasa teklifi temmuzda kabul edilmişti. Araç sahipleri bu sene bir-üç yaşındaki otomobilleri için en az 4 bin 240 lira MTV ödeyecek. CHP'nin hukuksuz olduğu gerekçesiyle yaptığı iptal başvurusu da Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi.
28 Eylül 2023

Queen grubunun efsanevi yıldızı Freddie Mercury'nin 'Bohemian Rhapsody'yi bestelediği Yamaha G2 model piyano, açık artırmada 2,2 milyon dolara satıldı. Mercury'nin ölümünden sonra yakın arkadaşı Mary Austin'e bıraktığı özel eşyalar arasında yer alan piyano, Sotheby's müzayede evi aracılığıyla satışa çıkarıldı. Ayrıca 'Bohemian Rhapsody'nin el yazması taslağı da 1,7 milyon dolara alıcı buldu.
7 Eylül 2023

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya'nın Grünheide bölgesindeki fabrikasında 25 bin avro değerinde yeni bir elektrikli araç üretme planları yapıyor. Tesla CEO'su Elon Musk, 2020 yılında yeni geliştirilen batarya teknolojisi ile 25 bin dolarlık bir araç üreteceklerini açıklamıştı. Şirketin 2030 yılına kadar 20 milyon araç teslim etme hedefi bulunuyor. Ancak aracın üretimine ne zaman başlanacağı henüz netlik kazanmamış.
6 Kasım 2023

Apple'ın ilk nesil akıllı telefonu iPhone, ABD'deki bir müzayedede açılmamış 4 GB'lık modeli 190 bin dolara satıldı. Bu fiyat, telefonun ilk çıktığı dönemdeki fiyatının yaklaşık 400 katıdır. Telefon, koleksiyoncular tarafından 'Kutsal Kase' olarak kabul ediliyor ve LCG Müzayede tarafından satışa sunuldu. İlk çıktığında 600 dolara satılan bu modelin 50-100 bin dolar arasında bir fiyata alıcı bulması beklenirken, önceki rekorları aşarak satıldı.
17 Temmuz 2023

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Jüpiter'in buzlu uydularını incelemek amacıyla Ariane-5 uzay aracını Fransız Guyanası'ndaki Kourou'dan fırlattı. Sekiz yıl sürecek yolculuğun ardından roket, Callisto, Europa ve Ganymede uydularına ulaşacak. ESA'nın Jüpiter’in Buzlu Ayları Keşfi (Juice) misyonu, bu uydularda yaşam için gerekli koşulların olup olmadığını araştıracak. ESA Bilim Direktörü Prof. Carole Mundell, Dünya'daki ekstrem yaşam formlarına atıfta bulunarak, benzer koşulların başka yerlerde de mikroorganizmalar için yaşanabilir olabileceğini belirtiyor.
15 Nisan 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platformun logosunu değiştirdi ancak kısa süre sonra bu değişiklikten vazgeçti. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almıştı. Daha önce platformun logosunu, ismini ve adresini değiştireceğini duyurmuştu. Ancak, logosunu daha kalın çizgili bir versiyonla değiştirdikten sonra bu değişikliği geri aldı.
26 Temmuz 2023

Pandemi döneminde popülerlik kazanan ancak sonrasında ilgiyi kaybeden Clubhouse, kurucuları Paul Davison ve Janet Roth tarafından yeniden yaratılacağı duyuruldu. Şirketin yarısının işten çıkarılmasıyla başlayan yeniden yapılanma sürecinde, ekonomik durgunluk yerine şirketin değişen öncelikleri işten çıkarmaların sebebi olarak gösterildi. Clubhouse CEO'su Paul Davison, pandemi sonrası dünyanın değişimine uyum sağlayacak yeni bir ürün üzerinde çalıştıklarını belirtti, ancak bu ürünün detayları henüz açıklanmadı.
28 Nisan 2023
İşaretlediklerim