Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların batı ve iç kesimlerde 2-5 derece azalacağı, doğu kesimlerde ise 3-5 derece artacağı belirtildi. Özellikle Eskişehir, Çankırı, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ankara illerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların kuvvetli yağış ve rüzgara karşı dikkatli olmaları istendi.
4 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), pazar günü İstanbul'da sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, rüzgârın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesiyle düşeceği ve 13-17 derece arasında seyredeceği bilgisi paylaşıldı. 21 Nisan'a kadar sıcaklıkların mevsim normallerinin 1-3 derece altına düşmesi, sonrasında ise 22-30 Nisan tarihleri arasında mevsim normallerinin 1-3 derece üzerine çıkması bekleniyor.
18 Nisan 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına ve sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşlara olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olmaları çağrısında bulunuldu. Ayrıca, mevcut kış sıcaklık değerlerinin hafta boyunca artarak bahar değerlerine yükseleceği öngörülüyor.
28 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari, Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı öngörülüyor. Ege bölgesinde hava sıcaklığının artacağı, Doğu Anadolu'da ise azalacağı tahmin ediliyor.
19 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sıcaklıkların 2-4 derece artacağını açıkladı. Bu artışın ülke genelinde hissedileceği belirtildi. Vatandaşların bu duruma karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.
15 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin yarından itibaren yağışlı bir hava dalgasının etkisi altına gireceğini duyurdu. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanakların beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği, yağış alan yerlerde ise azalarak normallerin altına düşebileceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesine dikkat çekildi. Deprem bölgesinde perşembeye kadar yağış beklenmiyor, ancak sonrasında yerel olarak kuvvetli yağışlar olabileceği öngörülüyor.
21 Mart 2023

Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek. Özellikle iç ve kuzey kesimlerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Ankara’nın kuzey ve batısında kuvvetli yağışların olacağını belirtti. Üç büyük ilde de yağışlar devam edecek; Ankara’da cuma ve cumartesi, İzmir ve İstanbul’da ise cuma günü yağış bekleniyor.
12 Temmuz 2024

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, kasım ayında Türkiye'de etkili olan kuvvetli yağışların, 50 yıl önceki normal hava sistemine benzediğini belirtti. Küresel ısınma nedeniyle kutupların ekvatora göre daha fazla ısındığını ve bu durumun sıcak ve soğuk cephelerin geçiş yönünü değiştirdiğini ifade etti. Kadıoğlu, bu yıl kasım ayında Balkanlar üzerinden gelen bir alçak basınç merkezinin Türkiye'ye beklenen yağışları getirdiğini ve bu durumun Kuzey Atlantik salınımının (NAO) negatif durumda olmasıyla ilişkili olduğunu açıkladı.
26 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin birçok şehrinde yüksek sıcaklık beklenmesi nedeniyle vatandaşları uyardı. MGM, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11-16 arasında tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Adana, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Konya, Eskişehir, Kırıkkale, Bolu, Karabük, Amasya, Malatya, Elâzığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkâri, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Kilis'te sıcaklık değerlerinin yüksek olacağı tahmin ediliyor.
12 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbullulara sağanak yağış uyarısında bulundu. Beklenen yağışlar nedeniyle yollarda göllenme ve su baskınları yaşanabileceği belirtildi. Rüzgarın kuzey yönden eserek saatte 30 ila 60 kilometre hıza ulaşması ve sıcaklıkların 8-10 derece düşmesi bekleniyor. Yağışlı hava gece yarısından sonra etkisini kaybedecek ve sıcaklıklar tekrar yükselecek.
14 Haziran 2024

Türkiye, geçen ay son 53 yılın en sıcak temmuzunu yaşadı. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA), temmuz ayında küresel yüzey sıcaklığının 20. yüzyıl ortalamasının 1,21 derece üzerinde olduğunu açıkladı. Türkiye'de en yüksek sıcaklık 45,9 dereceyle Cizre'de, en düşük sıcaklık ise 5,2 dereceyle Erzurum'da kaydedildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sıcaklıkların artmaya devam edeceğini belirterek vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.
15 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeydoğusu ve iç kesimlerinde hava durumuna ilişkin son değerlendirmeleri paylaştı. Rize, Artvin ve Trabzon'un doğusunda sağanak yağış, Ardahan çevresinde ise kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor.
4 Nisan 2024

İstanbul'da gece boyunca etkili olan nem oranı yüzde 85 olarak kaydedildi. Sabahın ilk saatlerinde genel hava sıcaklığı 26,7 derece ölçülürken, hissedilen sıcaklık 30,3 derece olarak belirlendi. Şehrin bazı ilçelerinde nem oranı yüzde 100'e kadar çıktı. Ayrıca, İstanbul'da sıcaklıkların 12 gün boyunca normalin 3-6 derece üzerinde seyrettiği ve sanayi öncesi ortalamanın 1,5 derece üzerinde olduğu belirtildi.
18 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde toz taşınımı beklendiğini duyurdu. Ayrıca, ülke genelinde hava durumunun parçalı ve az bulutlu olacağı, Marmara ile iç ve doğu kesimlerde pus ve sis, Güneybatı kesimlerde ise toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği ve rüzgarın genellikle güneyli, doğu kesimlerde ise kuzeyli yönlerden esmesi bekleniyor.
30 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da bu akşam saat 18:00 itibarıyla aralıklı sağanak yağışlar başlayacak. Yağışların pazar sabahına kadar sürmesi ve rüzgarın fırtına şeklinde (40-70km/s) esmesi bekleniyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının 14-18 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. 14 Mayıs'a kadar hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında ise 1-3 derece üzerinde seyredecek.
10 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, İstanbul'da parçalı ve çok bulutlu hava koşulları altında aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yurt genelinin büyük bir bölümünde de benzer hava durumunun hakim olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve diğer bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olması bekleniyor.
2 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hava ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Van, Hakkâri, Şırnak, Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağışların olması bekleniyor. Sıcaklıkların iç ve batı kesimlerde artarken, doğu kesimlerde azalacağı ve mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden esmesi beklenirken, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
10 Nisan 2024

Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve birçok ilde rekor sıcaklıklar kaydedildi. Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde 45,5 derece ile en yüksek sıcaklık ölçüldü. Diğer illerde de benzer şekilde yüksek sıcaklıklar kaydedildi ve vatandaşlara aşırı sıcaklarla nasıl başa çıkabilecekleri konusunda uyarılar yapıldı. Önümüzdeki hafta 'Cezayir sıcakları' olarak adlandırılan daha sıcak hava dalgasının gelmesi bekleniyor.
14 Haziran 2024

Türkiye, 2024 Ocak ayında son 53 yılın en sıcak ocak ayını yaşadı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye genelinde ortalama sıcaklık 5,7 derece olarak ölçüldü, bu da 1991-2020 yılları arasındaki ortalama sıcaklığın 2,8 derece üzerinde. En yüksek sıcaklık 29,3 derece ile Akçakoca'da, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 31,3 derece ile Ardahan'da kaydedildi. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar ölçülürken, bazı bölgeler mevsim normalleri civarında sıcaklıklar gösterdi.
19 Şubat 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredeceği belirtildi. Ayrıca, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarların eseceği ve yüksek kesimlerde kısa süreli fırtınaların yaşanabileceği bildirildi. Vatandaşlara olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.
21 Haziran 2024
İşaretlediklerim