Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden sonra İç Ege ile Batı Akdeniz'in yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, rüzgarın ise genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden eseceği öngörülüyor.
12 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde ve Erzurum, Kars, Ardahan, Bolu, Sakarya'nın güneyi, Bursa'nın doğusu, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu olacağı, diğer yerlerin ise açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.
5 Temmuz 2023

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta boyunca Ankara'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. Beklenen en yüksek sıcaklıkların 34-36 derece civarında olacağı ve özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 arasında dışarıda bulunmamaları gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine dayanarak yapılan bu uyarı, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını amaçlıyor.
18 Temmuz 2024

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü mühendisi Hümeyra Betül Akgül, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu hafta sıcaklığın mevsim normallerinin altı ila sekiz derece üzerine çıkacağını belirtti. Diyarbakır, Batman, Şırnak ve çevresindeki sıcaklıkların 45 derecenin üzerine çıkacağı, güneye daha yakın ilçelerde ise 48 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Akgül, özellikle çocukların, yaşlıların ve kronik hastalığı olanların sıcak hava konusunda dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.
9 Ağustos 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere 15 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yurdun iç kesimlerinde, Karadeniz’de, Marmara’nın doğusu ile Orta ve Doğu Akdeniz’de etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağı ancak genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.
24 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların cuma gününden itibaren düşeceğini ve yerini sağanak yağışlara bırakacağını açıkladı. Özellikle İç Anadolu, Doğu Anadolu, Batı Marmara ve İç Ege bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çarşamba günü yurt genelinde sıcak hava etkili olmaya devam edecek, ancak cuma gününden itibaren sıcaklıkların azalacağı tahmin ediliyor.
4 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yaptı. Uyarılar, rüzgar, gök gürültülü sağanak yağış ve toz taşınımı beklentileri üzerine yapıldı. Sıcaklıkların batıda mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise normal seviyelerde olması bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde kuvvetli olabileceği ve olası olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
20 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış bekleniyor. Ayrıca Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve birçok ilde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde sis ve pus, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının Marmara ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında olması tahmin ediliyor.
8 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışların beklendiğini açıkladı. Trakya, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Toroslar, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Kastamonu, Artvin, Ardahan, Kars, Hakkari, Rize ve Trabzon'un iç kesimlerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının batı ve iç kesimlerde mevsim normallerinde, doğu kesimlerde ise normallerin üzerinde seyredeceği belirtildi.
29 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve yurdun iç kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Sıcaklıkların batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara’nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısında kuzeyli yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.
1 Temmuz 2024

İstanbul'da yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren aşırı sıcak ve nemli hava, sahil kesimine yakın ilçelerde hissedilen sıcaklığın 45 dereceyi bulmasına neden oldu. Kent sakinleri, bunaltıcı sıcaklardan kaçınmak için sahil ve plajlarda serinlemeyi veya evlerinde kalmayı tercih ediyor. Meteorolojik verilere göre, sıcaklıklar 34-37 derece aralığında seyrediyor ancak artan nemle birlikte hissedilen sıcaklık daha yüksek oluyor. AKOM, Afrika sıcaklarının devam edeceğini belirtti.
21 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trabzon, Rize ve Artvin için 'sarı kod' yayınlayarak gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yağışların, Rize çevreleri ile Artvin’in kuzey, Trabzon’un doğu kesimlerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölge genelinde 8 ila 12 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatıdan yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
28 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz ile Güney Marmara’da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Batı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde seyrederken, doğu kesimlerde normal seviyelerde olduğu belirtildi. Ayrıca, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak dışında) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Güneydoğu Bölgesi ise toz taşınımına karşı uyarıldı.
9 Temmuz 2024

Ramazan Bayramı'nı da içine alan dokuz günlük tatil süresince Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerinde yağış beklenirken, batı bölgelerinde güneşli hava hakim olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, güney ve batı kesimlerinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Bayram tatili boyunca yağışlar, özellikle Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacak. Tatil süresince gece ve gündüz sıcaklıkları 1 ile 27 derece arasında değişecek.
7 Nisan 2024

Türk Tabipleri Birliği Pandemi Çalışma Grubundan Güçlü Yaman, belediyelerin vefat verilerini analiz ederek aşırı sıcakların ölümlere yol açtığını ortaya koydu. İstanbul, İzmir, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta haziran ve temmuz aylarında salgın öncesine göre fazladan ölümler kaydedildi. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar aşırı sıcaklardan daha fazla etkileniyor. Yaman, sıcak dalgalarına karşı hükümet ve yerel yönetimlerin yeterli önlem almadığını belirtti.
3 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Artvin-Rize çevreleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli yağış bekleniyor.
10 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tokat, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Erzurum, Van, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Ülkenin diğer kesimlerinin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Vatandaşların olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
11 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Eylül'de Trabzon, Rize, Artvin, Bitlis, Kars, Erzurum, Van ve Kırklareli'nde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Marmara'da parçalı az bulutlu, Kırklareli'nin kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
25 Eylül 2023
İşaretlediklerim