Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 'adli yardım' anlaşması imzalandı. Anlaşma, 'cezai konularda karşılıklı adli yardım' öngörüyor. Bu durum, BAE'de bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker'in durumunu gündeme getirdi. Peker'in avukatı Ersan Barkın, anlaşmanın Peker'in iadesine dayanak oluşturmadığını belirtti. Barkın, BAE'nin zaten Interpol üyesi olduğunu ve Peker'in iade edilmemesinin sebebinin iki ülke arasında bu anlaşmanın olmaması olmadığını ifade etti.
19 Temmuz 2023

İranlı Azeri rapçi Asya Alizade, kliplerinde uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği suçlamasıyla iki ay önce başlatılan soruşturma kapsamında bugün tekrar gözaltına alındı. İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Alizade'nin bir klibinde 'esrar gibi' ifadesi kullanması tespit edilmişti. Daha önce serbest bırakılan Alizade, yabancı olduğu ve suça karıştığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzereyken, polis merkezine her gün imza atmadığı için yeniden gözaltına alındı ve emniyet işlemlerinin ardından il göç idaresine teslim edileceği bildirildi.
5 Temmuz 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa oyunları için Roma'ya uçak kaldırıp gazetecileri götürdüğü için eleştirildi. Eleştiriler, kamu bankası kredileriyle desteklenen gazete ve TV yöneticilerinden de geldi. Akif Beki, bu durumu eleştirerek, medyanın kamu kaynaklarıyla nasıl desteklendiğini ve israfın boyutlarını sorguladı. Özellikle Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı krediler ve medya gruplarının satışı üzerinden kamu kaynaklarının kullanımı tartışıldı.
24 Mayıs 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'deki yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik görünümünü ve hedeflerini anlattı. New York'ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileriyle görüşmeler yaptığını belirten Şimşek, Türkiye'nin yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ettiğini ifade etti. Goldman Sachs'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantılarda Türkiye'nin ekonomi programının hedeflerini ve izlenecek yol haritasını paylaştığını söyledi.
19 Eylül 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda Brüksel'den gelen bir yolcunun valizinde 3 milyon 590 bin lira değerinde kaçak lüks marka eşyalar ele geçirdi. Yabancı uyruklu şüphelinin valizleri x-ray cihazında tarandı ve içerisinde ticari miktar ve nitelikte 195 eşya ile 29 kilogram ambalaj bulundu. Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.
5 Aralık 2023

ABD'nin Connecticut eyaletinde, gözaltındayken emniyet kemeri takılmadığı için polis minibüsünde yaralanarak felç geçiren Randy Cox, açtığı davada 45 milyon dolar tazminat kazandı. New Haven Belediyesi ile Cox'un avukatları arasında varılan anlaşma, iki polis memurunun görevden alınmasından iki gün sonra duyuruldu. Belediye Başkanı Justin Elicker, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti ve bu tazminatın ABD'de bu alanda belirlenen en yüksek miktar olduğunu ifade etti. Cox, 19 Haziran 2022'de gözaltına alındıktan sonra emniyet kemeri takılmadan minibüste yaralanmış ve felç olmuştu.
11 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, metro ve metrobüslere yönelik artan sabotajları ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'ın 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanmasını eleştirdi. İmamoğlu, bu olayların yaklaşan seçimlerin bir ön habercisi olduğunu belirtti. Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıtması nedeniyle yargılandığı davada 'kastının yokluğu' gerekçesiyle beraat etti.
22 Eylül 2023

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi sırasında RAI Fuar ve Kongre Merkezi'nde kavga çıktı. Olay üzerine polis olağanüstü durum ilan etti ve bölgeye polis helikopteri ile ambulanslar sevk edildi. Kavga, sandık başında görevli iki siyasi partinin temsilcileri arasında yaşandı. Olayın ardından yaklaşık 100 kişi olay yerinde kaldı ve oy sandıkları ile pusulalar güvence altına alındı.
8 Mayıs 2023

Avrupa Birliği ve Britanya'nın kara listesinde yer alan Rus oligark Roman Abramoviç'in, İstanbul Çengelköy'de Boğaz manzaralı bir villayı satın aldığı öne sürüldü. Bu villanın daha önce 'Adnan Hoca' olarak bilinen ve 891 yıl hapis cezasına çarptırılan suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın kiraladığı ve 190 milyon TL'ye satışa çıkarılan villa olduğu iddia ediliyor. Abramoviç'in daha önce de İstanbul'da gayrimenkul alımı için arayış içinde olduğu ve şehirde bir yalıyı kiraladığı biliniyor.
1 Mart 2023

MESEM uygulamasının suiistimal edilerek hayali çıraklar üzerinden maaşların cebe atıldığı ortaya çıktı. Adana Ceyhan'da bir okul idarecisi, parayı başka bir hesaba aktararak 2.7 milyon liralık vurgun yaptı. Kocaeli'de de benzer bir yolsuzluk iddiası üzerine okul müdürü ve müdür yardımcısına soruşturma açıldı. Toplamda 500 milyon liranın farklı şirketlere aktarıldığı iddia ediliyor.
21 Eylül 2024

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

Ankara Çankaya'da bulunan AFAD'ın muhasebe/evrak bölümünde sabah saatlerinde bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını söndürdü ve herhangi bir yaralanma olmadı. Yangında bazı evraklar zarar gördü. Ankara başsavcılığı yangını şüpheli bularak soruşturma başlattı ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi, evrak bölümünden ayrılan son kişilerin ifadesinin alınması gibi talimatlar verdi. AFAD, 6 Şubat'taki depremlere müdahale konusunda eleştirilmişti.
21 Mart 2023

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kapalıçarşı'nın döviz merkezi haline geldiğini ve burada kara para aklanmakta olduğunu öne sürdü. Karabat, Kapalıçarşı'daki döviz bürolarına getirilen yüklü dövizlerin kaynağının sorgulanmadığını, yapılmayan satışların yapılmış gibi gösterildiğini ve bazı Türk bankalarının da bu duruma karıştığını iddia etti. Ayrıca, MASAK, MB ve SPK yetkililerinin de bu durumdan haberdar olduğunu belirtti. Karabat, bu durumun sadece Türkiye'yi değil, ABD'yi de ilgilendirdiğini ve ABD Hazinesi'nin de konuyla ilgilendiğini ifade etti.
29 Nisan 2023

İstanbul'un Adalar ilçesinde, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüslerin seferlere başlaması üzerine halk, bu araçların tarihi, kültürel ve doğal dokuya zarar vereceği gerekçesiyle itiraz etti. Protestolar sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşımayı sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Adalılar, tepkilerini 'Ekrem İmamoğlu, Ada yaya yolu' şarkısıyla dile getirdi.
27 Haziran 2024

HDP'nin YSK temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, Türkiye'deki genel seçimler sırasında bazı usulsüzlükler ve şiddet olayları yaşandığını iddia etti. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde açık oy kullanıldığını, Adıyaman'da AKP İl Başkanı'nın kardeşlerinin jandarma eşliğinde açık oy kullandırdığını ve Mardin Kızıltepe'de HDP müşahitlerine saldırı düzenlendiğini belirtti. Tiryaki, yaşananlarla ilgili hukuki girişimlerde bulunacaklarını ve savcılıklara suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim