Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, şarkıcı Kalben Sağdıç'ın Beyoğlu'ndaki evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada 15 gram uyuşturucu, 2 bin avro, 730 dolar ve 1500 lira ele geçirildi. Sağdıç, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız olarak imal, ithal veya ihraç etme suçundan gözaltına alındı.
8 Mayıs 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, ABD'ye ekonomi sınıfında uçtukları için tepki gösterdi. THY, sorumluluğun Türkiye Voleybol Federasyonu'nda (TVF) olduğunu savundu. TVF ise, mevzuatlar gereği Business Class bilet alamadıklarını ve THY'den kabin yükseltme talep ettiklerini belirtti. TVF, THY'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduklarını ifade etti.
27 Mayıs 2024

İstanbul'da, 'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütünün lideri Alaattin İlyas Saral, İstanbul Havalimanı'nda yurt dışından Türkiye'ye giriş yaptığı sırada gözaltına alındı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Saral, emniyete götürülerek işlemleri yapılmak üzere alıkonuldu.
11 Haziran 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NOW TV sunucusu Gülbin Tosun'un kendisine yönelik eleştirileri nedeniyle zorunlu izne çıkarıldığı iddialarını yalanladı. Yavaş, Tosun'un izne çıkarılmasının nedeninin, sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olduğunu belirtti. NOW TV yönetimi ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.
27 Ağustos 2024

ABD Kongresinde Senatör Bob Menendez, eşi aracılığıyla yaklaşık 400 bin dolar değerinde külçe altını rüşvet kabul etmekle suçlanıyor. Suçlamalar, emlak devi ve eski banka yöneticisi Fred Daibes'ten Adalet Bakanlığı'ndan bağlantılarını kullanmak karşılığında rüşvet almakla ilgili. Menendez, hakkındaki rüşvet soruşturması başladıktan sonra, külçe altınların ailesine 2020'de verildiğini açıklamıştı. Ayrıca, Menendez'in Mısır merkezli bir startup firmasından ihaleyi kazanması karşılığında rüşvet aldığı da iddia ediliyor.
22 Eylül 2023

6 Şubat'taki depremler sonrası Türkiye'ye yardım için gelen Meksikalı arama kurtarma ekibi, eşyalarının yanlış uçağa yüklenmesi, çalınması ve ölümle tehdit edilme gibi olaylar yaşadı. Ekip, AFAD İl Koordinasyon Merkezi'nde dinlenirken hırsızlık mağduru oldu ve Antakya'da bir grup tarafından ölümle tehdit edildi. Ekip üyesi Aydemir Taşova, polislerin ve AFAD'ın yeterli desteği sağlamadığını, çadır ve jeneratör gibi temel ihtiyaçların geç karşılandığını ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın ziyareti nedeniyle ekip yorgun olmasına rağmen başka bir bölgeye transfer edilmek zorunda kaldı.
27 Şubat 2023

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasına bakacak olan istinaf heyetinin başkanı ve bir üyesini görevden aldı. İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor ve kendisine iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İstinaf mahkemesinde itiraz edilen kararın onanması durumunda İmamoğlu siyasi yasaklı hale gelecek. İstinaf incelemesi henüz tamamlanmadı ve İmamoğlu davasının öne çekilmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

ABD'de bir mahkeme, eski Başkan Donald Trump ve şirketi 'Trump Organization'ın, varlıklarına aşırı değer biçerek ve net servetini abartarak bankaları, sigortacıları ve başkalarını dolandırdığına karar verdi. Yargıç Arthur Engoron, Trump ve şirketin yıllık finansal durumları hakkında sürekli yalan söylediğini belirtti. Engoron, Trump'ın bazı işletme ruhsatlarının feshedilmesi direktifini verdi ve şirketin operasyonlarının bağımsız bir gözlemci tarafından denetleneceğini aktardı. Duruşma aralık ayına kadar uzayabilir.
27 Eylül 2023

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, oyuncu Ahsen Eroğlu Türkiye'den ayrılma kararı aldığını Instagram üzerinden duyurdu. Seçimlerde sandık görevlisi olarak çalışan Eroğlu, yaşanan süreci 'karman çorman' olarak tanımladı ve insan gibi yaşamak istediğini, ayrımcılık görmek istemediğini belirtti. Eroğlu, kendini geliştirmek için yurt dışına gideceğini ve bu kararın ne zaman gerçekleşeceğini bilmediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

ABD'nin New York şehrinde Pawel Bielecki isimli bir rahip, Beyrut'ta hastaneler işlettiğini iddia ederek topladığı 650 bin doları kişisel zevklerine harcadığı gerekçesiyle yargılanıyor. Bielecki, estetik ameliyatlar, lüks restoranlar ve tatil gezileri için bağış paralarını kullanmış. Suçlu bulunması halinde 40 yıl hapis cezası alabilir.
27 Ağustos 2024

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde rüşvet ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle Hakim Sidar Demiroğlu'nu açığa aldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın HSK'ye gönderdiği yazıda adı geçen ve İstanbul Anadolu Adliyesi 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Demiroğlu hakkında 3 müfettişin ön raporu sonrası bu karar verildi. BirGün Gazetesi yazarı Timur Soykan'ın haberleştirdiği ve sonrasında erişim engeli getirilen bu iddialar, yargıdaki daha geniş bir rüşvet çarkının varlığına işaret ediyor.
23 Kasım 2023

İstanbul Başsavcılığı, TikTok platformunda deprem bölgesindeki seçmenlere hakaret içeren bir video yayınlayan kişiye yönelik 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Söz konusu şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve yurt dışında olma ihtimaline karşı yakalama kararı çıkarıldı.
16 Mayıs 2023

ABD'li aktör Kevin Spacey, Londra'da görülen cinsel saldırı davasında tüm suçlamalardan beraat etti. 2001 ve 2013 yılları arasında dört erkekle ilgili dokuz cinsel saldırı suçlaması bulunan Spacey, suçlamaları reddetmiş ve davayı 'hükümsüz' olarak nitelendirmişti. Kararın açıklanmasının ardından Spacey ağladı ve hukuk ekibine sarılarak mahkemeye teşekkür etti. Spacey, cinsel saldırı, rıza olmadan cinsel ilişkiye girmeye neden olmak ve bir kişiyi cinsel birleşmeye zorlama suçlamalarıyla karşı karşıya kalmıştı.
26 Temmuz 2023

Türkiye'de görev yapan Azerbaycanlı diplomatlar, yüksek getiri vaadiyle yaklaşık 350 bin dolar dolandırıldı. Kripto para platformu çalışanı Murat Şirinov, Azerbaycanlı bir banka müdürü aracılığıyla diplomatlarla iletişime geçti ve kendisini kamu görevlisi olarak tanıttı. Diplomat Hasanov ve tanıdıkları, Şirinov'a güvenerek para yatırdılar ancak vaat edilen ödemeler yapılmadı ve hesaplar sıfırlandı. Diplomatlar, Gökalp İçer ve Murat Şirinov hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu ve dolandırıcılık suçundan dava açıldı.
28 Kasım 2023

Gazeteci Tolga Şardan, tutuklanmadan önceki savcılık ifadesinde yargıdaki rüşvet iddialarıyla ilgili yeni bilgiler verdi. İstanbul Anadolu Başsavcısı İsmail Uçar’ın dilekçesinden sonra Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) Anadolu’nun değişik köşelerinde görev yapan yargı mensupları tarafından ihbarlar yapıldığını söyledi. Şardan, evine yapılan baskın ve aramadan sonra gözaltına alındı ve Ankara adliyesine götürüldü. İstanbul başsavcılığından yapılan açıklamada Şardan hakkında 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü duyuruldu.
1 Kasım 2023

Sosyal medya fenomeni ve şarkıcı Banu Parlak, 'kooperatif dolandırıcılığı' iddiasıyla İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı. Trabzon'a gitmek için havalimanına gelen Parlak, polis kontrolünde yapılan GBT kayıtlarında hakkında bir kooperatif dolandırıcılığı iddiasıyla arama kararı olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Parlak, işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.
3 Kasım 2023

Halk TV programcısı Ayşenur Arslan, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik saldırıya ilişkin şüphelerini dile getirdiği için gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Arslan, programına ara verdiğini belirtti. Arslan'ın programı 'Medya Mahallesi', kanal sahibi Cafer Mahiroğlu tarafından sonlandırılmıştı. Arslan, ifadesinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve terörü güzelleyici bir ibare kullanmadığını belirtti.
3 Ekim 2023

Ankara'da ABD ile Rusya arasında gerçekleştirilen tutuklu takasında, aralarında Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç ve Amerikalı asker Paul Whelan'ın da bulunduğu 26 kişi değiş tokuş edildi. MİT'in organize ettiği bu operasyon, son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonu olarak nitelendirildi. Takas edilenler arasında casusluk suçlamasıyla tutuklanan Amerikalılar ve Ruslar yer aldı. Bu takasın aylardır gizli müzakereler sonucunda gerçekleştirildiği belirtildi.
1 Ağustos 2024

Belçika'nın Anvers kentinde faaliyet gösteren ve 'Kara' ile 'Narkos' lakaplarıyla bilinen Fas kökenli uyuşturucu baronu Abdelilah El M., Türkiye'de kayak tatilinden dönerken seyahat belgesindeki eksiklik nedeniyle gözaltına alındı. Belçika makamları, Türkiye'den El M.'nin iadesini talep etti. Ancak Belçika medyası, geçmişteki Fehriye Erdal kararı nedeniyle Türkiye'nin iadeyi engelleyebileceğini öne sürdü. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, El M.'nin gözaltına alınmasını doğruladı ve şüphelinin İstanbul'daki bir geçici gözaltı merkezinde tutulduğunu ve iadesinin istendiğini belirtti.
18 Şubat 2023

ABD'deki bir temyiz mahkemesi, Türkiye'nin 6 bin yıllık 'Yıldız Avcısı' adlı Kilia idolünün çalındığını beyan etmekte geç kaldığı gerekçesiyle eserin Türkiye'ye iadesi talebini reddetti. Mahkeme, Türkiye'nin 1990'lı yıllardan itibaren eserin durumundan haberdar olabileceğini ve Nisan 2017'ye kadar müzayede evi Christie’s ve eserin sahibi Michael Steinhardt'a dava açma hakkını değerlendirmediğini belirtti. Türkiye'nin eserin New York'ta olduğunu bildiği halde harekete geçmemesi eleştirildi.
9 Mart 2023
İşaretlediklerim