Todd Phillips'in yönetmenliğini yaptığı ve Joaquin Phoenix ile Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı 'Joker 2: Folie à Deux' filminin çekimleri New York'ta sürüyor. Lady Gaga, ilk Joker filminden ikonik hale gelen 'Joker Merdivenleri'nde görüntülendi. Bu merdivenler, Joker karakterinin dans ettiği sahne ile ünlü olmuştu. Yeni filmde Lady Gaga'nın canlandırdığı Harley karakteri, bu merdivenlerden çıkarken gösteriliyor. Filmin 4 Ekim 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.
3 Nisan 2023

Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatan 'Oppenheimer' filmi, Türkiye'de vizyona girdiği üçüncü haftada 1 milyon 175 bin 698 seyirciye ulaştı. Aynı hafta vizyona giren 'Barbie' filmi de 1 milyon 100 bin izleyiciyi aştı. 'Oppenheimer', 181 dakika süresiyle Christopher Nolan'ın şimdiye kadar çektiği en uzun film oldu.
8 Ağustos 2023

Britanyalı yazar A. A. Milne tarafından yaratılan Winnie The Pooh çizgi filminin ana karakteri Christopher Robin'in yetişkin hayatını konu alacak yeni bir dizi hazırlanıyor. Dizi, live-action ve animasyon karışımı olarak Boat Rocker ve Bay Mills Studios tarafından geliştirilecek. Dizide, uyuşturucu bağımlısı ve çeyrek yaş krizini atlatmaya çalışan bir New Yorklu olarak tasvir edilen Christopher Robin'in hikayesi işlenecek. Diziyle ilgili oyuncu kadrosu, çekim tarihleri ve yayın platformu gibi detaylar henüz açıklanmadı.
30 Nisan 2023

Rockstar Games, uzun süredir beklenen Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'nın fragmanını yayınladı. Bloomberg'in haberine göre, oyunun duyurusunun yakın zamanda yapılacağı önceden bildirilmişti. Fragman, 5 Aralık'ta yayınlandı ve 1 dakika 30 saniye uzunluğunda. Fragmanda, oyunun Miami benzeri Vice City'de geçtiği ve iki ana karakterden birinin kadın olduğu görülüyor. Oyunun çıkış tarihi olarak 2025 belirtilmiş ancak kesin bir tarih verilmemiş.
5 Aralık 2023

2024 Oscar ödüllerinde Emma Stone, iki Oscar kazanan sekizinci aktris olma şansına sahip. Barbie'nin film müziği, filmin kendisinden daha yüksek ödül kazanma ihtimaline sahip. Cillian Murphy, en iyi erkek oyuncu ve en iyi film ödüllerinin aynı filme gitmesi trendini sonlandırabilir. Bradley Cooper, en çok Oscar adaylığı alıp ödül kazanamayanlar listesinde beşinci sırada yer alıyor. İki eşcinsel oyuncu aynı yıl Oscar'a aday gösterildi. Martin Scorsese, en yaşlı en iyi yönetmen adayı oldu. American Fiction filmi, iki siyah oyuncunun aday gösterildiği ilk film olarak tarihe geçti. Robert Downey Jr., Christopher Nolan'ın Oppenheimer filmiyle en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi. Robbie Robertson, ölümünden sonra en iyi film müziği kategorisinde aday gösterildi.
10 Mart 2024

Netflix, kullanıcıların televizyonlarından oyun oynayabilmesini sağlayacak 'Game Controller' isimli bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulama, kullanıcıların telefonlarını veya tabletlerini bir oyun konsolu gibi kullanmalarını sağlayacak. Netflix'in oyun sektörüne girişi beklenen ilgiyi yaratamamış ve kullanıcıların sadece yüzde 1'i Netflix Games oyunlarını oynamıştı. Şirket, bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.
14 Ağustos 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, 2019 yapımı Joker filminin devamı olan 'Joker: İkili Delilik' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, dünya çapında büyük bir başarı yakalayan ilk filmin ardından merakla beklenen bir devam niteliğinde. Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolüyle geri dönerken, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterini canlandıracak. Film, 4 Ekim 2024'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
10 Nisan 2024

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve uzun süredir beklenen Grand Theft Auto serisinin yeni oyunu GTA 6'nın fragmanı, yayınlandıktan kısa bir süre sonra 100 milyon görüntülenmeyi geçti. Bloomberg'in haberine göre oyunun yakın zamanda duyurulacağı bilgisi verilmiş, Rockstar ise fragmanı sızıntılar nedeniyle planlanandan erken yayınlamıştır. Fragman, YouTube'da 98 milyon, Twitter'da ise 11,5 milyon kez izlenerek toplamda 110 milyona yakın görüntülenme sayısına ulaşmıştır.
6 Aralık 2023

Batman filminde Penguen karakterini canlandıran Colin Farrell, aynı karakterle 'The Penguin' adlı dizide rol almaya devam edecek. Dizi, HBO'nun Max platformunda Mayıs 2024'te yayınlanmaya başlayacak. Türkiye'de hangi platformda gösterileceği ise henüz açıklanmadı.
13 Nisan 2023

Disney, Türkiye'de Disney+ platformu ile 14 Haziran'da hizmete girdikten sonra, 2028 yılına kadar vizyona girecek 56 filmin listesini açıkladı. Listede Marvel Sinematik Evreni, Star Wars, Avatar ve birçok isimsiz Disney ve Pixar filmleri yer alıyor. Bazı filmlerin vizyon tarihleri de belirlenmiş durumda. İlk isimsiz Disney filmi 2023 yılı içinde izleyiciyle buluşacak.
22 Ocak 2023

İtalyan oyuncu ve yönetmen Paola Cortellesi, yeni filmi 'C’è Ancora Domani' (Hala Umut Var) ile Greta Gerwig'in Barbie filmi tarafından kırılan en yüksek gişe hasılatı rekorunu ele geçirdi. Film, 1946 yılında İtalya'da kadınların oy kullanma hakkını kazandığı dönemde geçiyor ve bir ev kadınının yaşadığı cinsel ve duygusal tacizi ele alıyor. Cortellesi, filmle İtalya'daki kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konularına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Ayrıca, filmdeki mesajın erkekleri suçlamak yerine toplumsal değişim için birlikte çalışmaya davet olduğunu belirtiyor.
26 Nisan 2024

Instagram'da fit ve bakımlı kadınların parodileriyle tanınan Avustralyalı komedyen Celeste Barber, 29 Mart'ta Netflix'te başlayacak 'Wellmania' adlı komedi dizisiyle geniş kitlelere hitap etmeye hazırlanıyor. The Guardian'ın özel röportaj ve fotoğraf çekimiyle tanıttığı dizi, sağlıklı yaşam endüstrisini mizahi bir dille ele alıyor. Dizi, Brigid Delaney'nin aynı adlı kitabından esinlenerek, yoğun iş temposu içindeki gazeteci Liv Healy'nin (Celeste Barber) wellness kürlerini deneyimlerini konu alıyor. Barber, röportajda sağlıklı yaşam endüstrisini 'kilisenin veya organize dinin yeni biçimi' olarak tanımlıyor.
22 Mart 2023

Kuveyt makamları, 'Barbie' ve 'Talk to Me' adlı filmleri toplum ahlakını ve sosyal gelenekleri korumak amacıyla yasakladı. Enformasyon Bakanlığı Basın Yayın Müsteşar Yardımcısı ve Sinema Filmlerini Denetleme Komitesi Başkanı Lafi es-Sabii, filmlerin gösterime girmeyeceğini belirtti. Sabii, filmlerin toplumun değerleriyle uyuşmayan bir mesaj içerdiğinde vizyona girmesine yasak getirildiğini ifade etti. Ayrıca, Lübnan da Barbie filminin ahlaki ve dini değerlere aykırı olduğu ve eşcinselliği öne çıkardığı gerekçesiyle vizyona girmeyeceğini duyurmuştu.
10 Ağustos 2023

Netflix ve Bumble, kullanıcıların benzer film ve dizi zevklerine göre eşleşmelerini sağlayacak bir işbirliği yapmıştır. Bumble uygulamasına 'Netflix Nights In' adında bir soru-cevap oyunu eklenecek ve kullanıcılar bu oyunu eşleştikleri kişilerle oynayacaklar. Oyun, 30 Ocak'ta başlayıp 13 Mart'ta sona erecek ancak şu an için sadece ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki Bumble kullanıcılarına açık olacak.
25 Ocak 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta yedi yeni film vizyona giriyor. Dardenne kardeşlerin göçmenlerin hayatta kalma mücadelesini anlattığı 'Tori ve Lokita', Mahsun Kırmızıgül'ün 'Prestij Meselesi', Ben Affleck'in başrolünde olduğu 'Hypnotic: Zihin Avı', Robert De Niro'nun oynadığı 'Eyvah Babam', Salvador Dali'nin hayatını anlatan 'Dali Diyarı', animasyon filmi 'Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş' ve korku filmi 'The Boogeyman' izleyicilerle buluşuyor.
2 Haziran 2023

Warner Bros. Discovery, Peter Jackson'ın yönettiği ve büyük başarı elde eden 'Yüzüklerin Efendisi' serisinin yeni filmlerini çekeceğini açıkladı. Yapım şirketi, serinin daha önce keşfedilmemiş kısımlarını ele alacak yeni projeler için New Line Cinema ile anlaşma sağladı. Ayrıca, 'Yüzüklerin Efendisi: Rohirrim Savaşı' adında, seriden 183 yıl öncesini konu alan bir animasyon filmi üzerinde çalışıldığı ve Nisan 2024'te vizyona girmesinin planlandığı belirtildi.
24 Şubat 2023

Klasik çocuk masalı karakteri Sindirella, ChampDog Films tarafından çekilecek olan 'Sindirella'nın Laneti' adlı korku filmiyle katil bir karakter olarak izleyici karşısına çıkacak. Louisa Warren'ın yönetmenliğini yapacağı filmde, Sindirella'nın kötü kalpli üvey annesi ve üvey kız kardeşlerine karşı korkunç cinayetler işlemesi bekleniyor. Film, Ekim 2023'te vizyona girmesi planlanıyor. Bu türdeki ilk film, telif süresi dolan 'Winnie the Pooh' karakterinin katil olarak yer aldığı 'Winnie-the-Pooh: Kan ve Bal' filmiydi.
23 Mayıs 2023

Marvel Sinematik Evreni'nin (MCU) yeni filmi 'The Marvels', ABD'de ilk hafta sonunda 47 milyon dolar hasılat yaparak MCU'nun en düşük açılış rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor 55,4 milyon dolarla 'The Incredible Hulk' filmindeydi. 'The Marvels', 2019 yapımı 'Captain Marvel' filminin devamı niteliğinde ve başrollerde Brie Larson, Iman Vellani ve Teyonah Parris yer alıyor. Film, üç süper kahramanın bir tehdit karşısında birlikte çalışmasını konu alıyor.
13 Kasım 2023

Eğlence sektörünün devi Walt Disney, video oyunu geliştiricisi Epic Games'te 1,5 milyar dolarlık hisse alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Bu yatırımla birlikte, Disney ve Epic Games, Disney hikayeleri ve deneyimlerini genişletecek yeni bir oyun ve eğlence evreni oluşturmak üzere işbirliği yapacaklar. Epic Games'in popüler oyunu Fortnite'ın da dahil olduğu bu yeni evren, 100 milyondan fazla aktif oyuncu ve yaratıcıyı bir araya getirecek. Disney Üst Yöneticisi Robert Iger, bu yatırımın şirketin oyun dünyasındaki en büyük girişimi olduğunu ve büyüme için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.
8 Şubat 2024
İşaretlediklerim