Netflix'in popüler dizisi 'La Casa de Papel'in karakteri Berlin'in hayatını konu alacak olan 'Berlin' dizisinin ilk tanıtımı yayınlandı. Sekiz bölüm olarak planlanan dizi, Pedro Alonso'nun canlandırdığı Berlin karakterinin yeni bir soygun macerasını anlatacak. Dizi, Aralık ayında izleyiciyle buluşacak ve bu kez hikaye, Paris sokaklarında geçecek.
20 Mart 2023

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Perihan Mağden'in romanından uyarlanan 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?' adlı dizi, Netflix'te 24 Mart'ta yayımlandı ve ilk hafta en çok izlenenler listesinde dünya genelinde ilk üçe yerleşti. Melisa Sözen'in başrolünde olduğu ve gerilim türündeki dizi, kaçak bir hayat süren anne ve kızının hikayesini anlatıyor. Dizi, yayımlandığı ilk üç günde 19 milyon 410 bin saat izlenme ile 'Dili İngilizce Olmayan Diziler' listesinde üçüncü sıraya yerleşti ve Netflix'in yerli dizileri arasında en iyi açılışı yapan yapım oldu.
30 Mart 2023

Microsoft, Ocak 2022'de Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın alma planını duyurmuştu. ABD Federal Ticaret Komisyonu, rekabeti bozacağı endişesiyle satın almaya karşı çıkmış, ancak ABD mahkemesi bu iddiaları reddederek işleme yeşil ışık yakmıştır. Avrupa Birliği de rekabet incelemesini tamamlayarak onay vermiş, ancak Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu satın almayı engellemişti. Microsoft ve Activision, Britanya'daki durumu çözmek için yeniden başvuruda bulunmayı planlıyor.
12 Temmuz 2023

Ünlü yönetmen Martin Scorsese'nin Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'nun başrollerini paylaştığı 'Killers of the Flower Moon' isimli yeni filmi, 20 Mayıs'ta Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak. Scorsese, 1986'dan bu yana Cannes'da ilk kez bir film sunacak. Filmin kadrosunda ayrıca Lily Gladstone, Jesse Plemons ve diğer tanınmış oyuncular yer alıyor. Film, 1920'lerde Oklahoma'da Osage yerlilerinin petrol nedeniyle öldürülmesini ve FBI'ın soruşturmasını konu alıyor ve Türkiye'de 20 Ekim 2023'te vizyona girecek.
31 Mart 2023

İngiliz Rekabet Otoritesi (CMA), Microsoft'un oyun firması Activision Blizzard'ı satın almasına olumlu bakıldığını bildirdi. Microsoft'un yeni anlaşmada attığı adımların, satışın onaylanarak sonlandırılması için kapı açtığı belirtildi. Yeni anlaşma kapsamında Microsoft, Activision'ın bulut oyun haklarını satın almayacak ve bunun yerine bu haklar Ubisoft Entertainment SA'ya satılacak. CMA, bu yıl nisan ayında Microsoft'un Activision'ı satın almasını bulut oyun pazarının geleceğini değiştireceği ve haksız rekabete yol açacağı endişeleri nedeniyle engellemişti.
22 Eylül 2023

Disney, 'nicelik değil nitelik' yaklaşımını benimseyerek film sayısını azaltıp kaliteye odaklanacağını duyurdu. CEO Bob Iger, filmlerinin kalitesini artırmaya ve daha iyi ekonomiye odaklandıklarını, film başına maliyeti de azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Bu karar, gişe beklentilerini karşılayamayan ve bazı durumlarda izleyicileri de kazanamayan maliyetli yapımların ardından geldi.
24 Ağustos 2023

Amazon Prime Video, ilk yerli Amazon Original filmi 'Rüyanda Görürsün'ü 3 Şubat Cuma günü yayınlamaya hazırlanıyor. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, zengin iş insanı Engin ile orta sınıf aileden gelen Pelin'in bir partide yollarının kesişmesi ve ardından kendilerini evli olarak buldukları fantastik bir hikayeyi izleyiciye sunuyor.
13 Ocak 2023

18 Şubat Pazar akşamı gerçekleştirilen BAFTA töreninde ödül alan 12 film ve bu filmlerin izlenebileceği platformlar veya sinemalar duyuruldu. Christopher Nolan'ın yönettiği 'Oppenheimer' filmi altı ödülle törenin en çok ödül alan yapımı oldu ve Apple TV ile Google Play üzerinden kiralanabilir. 'Poor Things' (Zavallılar) beş ödül kazanırken, şu anda sinemalarda gösterimde. Diğer ödül alan filmler arasında 'The Zone of Interest' (İlgi Alanı), 'The Holdovers' (Geride Kalanlar), 'Anatomy of a Fall' (Bir Düşüşün Anatomisi) gibi yapımlar yer alıyor ve bu filmler de yakında sinemalarda veya çeşitli dijital platformlarda izlenebilecek.
20 Şubat 2024

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese'nin yeni filmi 'Killers of the Flower Moon'un resmi fragmanı yayınlandı. Film, 20 Ekim'de sinemalarda gösterime girecek ve ardından Apple TV+ platformunda yer alacak. Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro gibi yıldız isimleri barındıran kadrosuyla dikkat çeken yapım, 1920'lerde Oklahoma'da Osage halkına yönelik işlenen cinayetleri konu alıyor ve bir gerçek suç hikâyesini anlatıyor.
5 Temmuz 2023

Zorlu PSM Prodüksiyonu tarafından hazırlanan ve Rıza Kocaoğlu'nun başrolünde olduğu 'Kibritin Ucunda' adlı tiyatro oyunu, 25 Ocak'ta Zorlu PSM %100 Studio'da prömiyer yapacak. Oyun, otuzlarının başında kendi iç hesaplaşmasını yaşayan ve her şeyini kaybettiğini düşünen bir plaza çalışanının hikayesini konu alıyor. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı ve Kayhan Berkin'in yönettiği oyun, sezon boyunca sahnelenecek.
16 Ocak 2023

Bu hafta sinemalarda beşi yerli olmak üzere toplamda dokuz film vizyona giriyor. Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de oyuncu kadrosunda yer aldığı komedi filmi 'Sur’da Devran' beyazperdede. Diğer vizyona giren filmler arasında 'Zübeyde, Analar ve Oğullar', 'Güven Bana', 'Bir Tutam Karanfil', 'Durdurulamaz', 'Keriz Parası', 'Tehlikeli Sular', 'Zuhur: Cinn-i Ayin' ve 'Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde' bulunuyor. Ayrıca, Harry Potter serisinin devam filmleri 'Ateş Kadehi', 'Melez Prens' ve 'Zümrüdüanka Yoldaşlığı' da yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.
13 Ekim 2023

Activision Blizzard, popüler oyun serisi 'Call of Duty-Warzone'u 21 Eylül'de kapatma kararı aldı. 2020 yılında piyasaya sürülen ve oyun severler tarafından beğenilen oyun, yeni sürümün çıkmasıyla 'Warzone Caldera' olarak yeniden adlandırılmıştı. Ancak yeni sürümün çıkışıyla oyuncu sayısında düşüş yaşanınca şirket, yeni serilere odaklanmak amacıyla oyunun kapatılacağını duyurdu.
23 Haziran 2023

GameMill Entertainment ve AMC, 'The Walking Dead: Destinies' adlı yeni video oyununu duyurdu. Oyun, 'The Walking Dead' dizisinin ilk dört sezonunu kapsıyor ve oyunculara, dizide ve çizgi romanda daha önce görülen olayların yönünü değiştirme imkanı sunuyor. Oyunun tam işleyişi ve farklı hikayeleri keşfetmek için geri dönüş olup olmadığına dair detaylar henüz açıklanmadı. Oyunun çıkış tarihi ve platformları da henüz belirlenmedi.
21 Ağustos 2023

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alma girişiminde bulunurken, bu hamlenin haksız rekabet yaratmayacağını savunuyor. Şirket, savunmasında Sony'nin PlayStation 5'in ince versiyonunu (PS5 Slim) bu yıl piyasaya sürebileceğini ve bu durumun piyasadaki rekabet dengesini değiştirebileceğini öne sürüyor. Microsoft, PS5 Slim'in fiyatının 400 dolar olabileceğini tahmin ediyor. Ayrıca Insider Gaming'in geçen yıl Sony'nin çıkarılabilir disk sürücülü bir PS5 üzerinde çalıştığını bildirmesi, ince versiyon çıkışı söylentilerini güçlendiriyor.
5 Temmuz 2023

Dune 2 filmi, Timothee Chalamet ve Zendaya'nın başrollerini paylaştığı, Denis Villeneuve tarafından yönetilen bir yapım olarak vizyona girdi ve Kuzey Amerika'da 81,5 milyon dolarlık açılış hasılatıyla 2024'ün en yüksek açılışını gerçekleştirdi. Warner Bros'un 72 ile 75 milyon dolar arasında bir açılış hasılatı beklediği film, beklentileri aşarak büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, film A CinemaScore ve Rotten Tomatoes'ta yüksek değerlendirmeler alarak eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not aldı. Bu başarı, serinin devam filmlerinin geleceğine dair beklentileri artırıyor.
4 Mart 2024

Oscar ödüllü ABD'li oyuncu Tom Hanks, izni olmadan yüzünün bir sigorta reklamında kullanıldığını belirtti. Hanks, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerini uyardı ve reklamın sahte olduğunu, yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu açıkladı. Hanks daha önce dizi ve film sektöründe yapay zeka kullanımına ilişkin endişelerini dile getirmiş, ancak kendisinin dijital olarak oluşturulmuş versiyonlarının çeşitli filmlerde yer almasına izin vermişti.
2 Ekim 2023

Oscar'dan dokuz adaylık kazanmasına rağmen ödül alamayan 'The Banshees of Inisherin' filmi, 8-bit bir video oyununa dönüştürüldü. İrlanda İç Savaşı dönemini arka plana alarak iki erkeğin sona eren arkadaşlığını konu alan film, Martin McDonagh yönetmenliğinde Brendan Gleeson ve Colin Farrell'ın başrollerini paylaştığı bir yapımdır. Oyun uyarlamasında, Colm karakteri Pádraic'ten kaçarken labirent benzeri bir alanda parmaklarını toplayıp pub'a ulaşmaya çalışıyor. Oyun internet üzerinden oynanabilir.
22 Mart 2023

Bir hafta önce borsada işlem görmeye başlayan Borlease Otomotiv (BORLS) dahil beş hisseye tedbir getirildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 5 Ekim tarihli kararıyla Borlease Otomotiv’in halka arzını onaylamıştı. BORLS, DYOBY, INGRM ve KGYO hisseleri 24 Kasım’a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilmeyecek. Ayrıca, MRSHL hisseleri de aynı dönemde emir paketiyle işlem görecek.
26 Ekim 2023

Kaos GL tarafından cinsel ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı hazırlanan bir reklam filmi hakkında Marmaray suç duyurusunda bulundu. Film, Marmaray vagonunda geçiyor ve el ele tutuşmuş iki genç kızın hikayesini anlatıyor. Film, yayınlandıktan sonra iktidara yakın bazı gazeteler ve kişiler tarafından hedef alındı. Marmaray, suç duyurusunda bulunurken çekim izninde başvurudaki amaçtan sapıldığını gerekçe gösterdi.
25 Eylül 2023
İşaretlediklerim