Ünlü canavarlar Godzilla ve King Kong'un yer aldığı evrenin beşinci filmi olan 'Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk' için ilk fragman yayınlandı. 2021 yapımı 'Godzilla vs. Kong' filminin yönetmeni Adam Wingard, bu yeni filmde de yönetmenlik görevini üstleniyor. Film, Kong ve Godzilla'nın insanlık için yeni bir tehdide karşı birleşmelerini anlatıyor. Rebecca Hall, Brian Tyree Henry ve Kaylee Hottle gibi isimler serideki rollerine geri dönerken, Dan Stevens ve Fala Chen gibi yeni isimler de kadroya katılıyor. Filmin senaryosu Terry Rossio, Jeremy Slater ve Simon Barrett tarafından yazılmış ve film 12 Nisan 2024'te sinemalarda gösterime girecek.
4 Aralık 2023

Tayvan kökenli ABD'li model Shereen Wu, tanınmış moda tasarımcısı Michael Costello'nun, podyum fotoğrafını kendisini beyaz gösterecek şekilde montajladığını iddia etti. Wu, TikTok videosunda bu durumu anlattı ve 1,8 milyon kez görüntülendi. Costello ise fotoğrafı değiştirmediğini, belirtilmemiş bir kaynak tarafından kendisine gönderilen 'fan art' olduğunu iddia etti. Wu, Costello'nun yasal işlem başlatma tehdidinin ardından Model Alliance adlı moda çalışanları için bir hak grubuyla temasa geçti.
4 Kasım 2023

Video oyunu uyarlaması korku filmi 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', ilk hafta sonunda ABD gişesinde 78 milyon dolar, diğer ülkelerde 52 milyon dolar olmak üzere toplamda 130 milyon dolar hasılat elde etti. Film, ABD gişesinde tüm zamanların en büyük açılış hasılatını elde eden üçüncü korku filmi oldu. Ayrıca, tüm filmler arasında Cadılar Bayramı hafta sonu için şimdiye kadarki en iyi açılış, 2023’ün en iyi korku açılışı ve 'The Super Mario Bros. Movie' den sonra tüm zamanların en büyük ikinci video oyunu uyarlaması açılışı gibi diğer önemli rekorları elde etti.
30 Ekim 2023

Altın Ahududu Ödülleri'nde, Marilyn Monroe'nun hayatını anlatan 'Blonde' filmi yılın en kötü filmi dahil olmak üzere birden fazla kategoride ödül aldı. Oscar ödüllü Tom Hanks, 'Elvis' ve 'Pinokyo' filmlerindeki rolleriyle en kötü yardımcı erkek oyuncu seçilirken, Colin Farrell Razzie Kurtarıcı Ödülü'nü kazandı. 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong'un 'Firestarter' filmindeki performansıyla en kötü kadın oyuncu dalında aday gösterilmesi eleştirilere neden olmuş ve ödül iptal edilmişti.
12 Mart 2023

ABD'li rapçi Nicki Minaj, popüler video oyunu 'Call of Duty'ye özel güçlere sahip bir karakter olarak ekleniyor. Minaj, kendi ismiyle oyunda yer alan ilk kadın olacak. Daha önce Snoop Dogg, Lionel Messi ve Kevin Durant gibi isimler de oyunun 'operatör' karakterleri arasında yer almıştı. Minaj, 'Warzone' ve 'Modern Warfare 2' versiyonlarında '50 yıllık hip-hop kutlaması' kapsamında yer alacak ve oyunun beşinci sezonunda kendi online mağazasına sahip olacak.
28 Temmuz 2023

Sony, PlayStation bünyesinde 900 kişinin işten çıkarılacağını ve Londra'da bulunan stüdyosunun kapatılacağını duyurdu. Bu işten çıkarma dalgası, dünya genelindeki tüm PlayStation çalışanlarını etkileyecek. İşten çıkarmalar, aralarında SingStar oyun serisini geliştiren Londra stüdyosu, Last of Us'ın geliştiricisi Naughty Dog, Marvel’s Spiderman'ın geliştiricisi Insomniac Games ve Horizon'un geliştiricisi Guerrilla Games'in de bulunduğu birçok stüdyoyu etkileyecek.
28 Şubat 2024

'Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, Maymunlar Cehennemi üçlemesiyle aynı evrende geçiyor ve 24 Mayıs 2024'te vizyona girecek. Film, yeni bir zalim maymun liderinin imparatorluğunu kurarken genç bir maymunun geçmişi sorgulamasını ve hem maymunlar hem de insanlar için geleceği tanımlayacak seçimler yapmasını konu alıyor. Filmin kadrosunda Owen Teague, Freya Allan ve Peter Macon gibi isimler yer alıyor.
5 Kasım 2023

Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye'de 14 Mayıs'taki seçim sonuçları ne olursa olsun, hisse senetlerinin yatırım için en uygun Türk varlığı olduğunu ifade etti. Yabancı bankaların seçim sonrası analizlerinde, mevcut iktidarın devam etmesi durumunda karamsar, iktidar değişimi ve para politikasının düzelmesi durumunda ise pozitif öngörüler bulunuyor. Mobius, borcu az ve yurt dışı kazancı yüksek şirketlere yatırım yaptığını, şu anda Logo Yazılım ve Mavi Giyim'e yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca, seçim sonrası Türk Lirası'nda büyük bir değer kaybı olasılığının düşük olduğunu söyledi.
14 Nisan 2023

Hollywood aktörü Brad Pitt, 'Apex' adlı yeni filmi için Formula 1 pilotu Sonny Hayes karakterini canlandıracak. Filmde, 30 yıl aradan sonra yarışlara dönen bir pilotun hikayesi anlatılacak. Britanya'daki F1 Grand Prix yarışlarında gerçek bir Formula 2 aracı kullanacak olan Pitt'e, gerçek yarış dinamiklerini filme aktarması için Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton danışmanlık yapacak. Filmin çekimleri 2023 Formula 1 sezonu boyunca sürecek.
7 Temmuz 2023

Esrarengiz grafiti sanatçısı Banksy'nin gerçek adının 'Robbie' olduğu, 2003 tarihli bir BBC radyo kaydında ortaya çıktı. Radyo programında sunucunun 'Adınız Robert Banks mi?' sorusuna 'Robbie' diye yanıt verdiği duyuluyor. 2019'da ITV haber kanalı, Banksy ile yapılmış olduğu iddia edilen ve yüzü kısmen gizli bir şekilde görünen bir söyleşiyi arşivinde bulduğunu açıklamıştı. Sanatçının kimliği hala resmi olarak doğrulanmamış olup, eserleri ve belgeselleri dışında hakkında çok az bilgi bulunmaktadır.
21 Kasım 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, olası cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için Netflix açılış ekranını taklit eden bir video hazırladı. Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Ben geliyorum' isimli bir yapımı izlediği gösteriliyor. Videoda ayrıca Netflix'in 'Kim izliyor' bölümünde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici gibi siyasi figürlerin isimleri yer alıyor.
7 Mart 2023

Reggae müziğin efsanevi ismi Bob Marley'nin hayatını anlatan 'Bob Marley: One Love' adlı filmin yeni fragmanı yayımlandı. Film, Marley'nin müzikal başarılarının yanı sıra siyasi mücadelesine de odaklanıyor. 'King Richard' filmiyle tanınan Reinaldo Marcus Green'in yönettiği ve 'Peaky Blinders' dizisinden tanıdığımız Kingsley Ben-Adir'in başrolde yer aldığı film, Britanya ve Jamaika'da çekildi ve 16 Şubat'ta sinemalarda gösterime girecek.
6 Aralık 2023

Lewis Carroll'ın 'Alice Harikalar Diyarında' eserinden uyarlanan ve Serdar Biliş yönetmenliğinde sahnelenen 'Alice Müzikali', başladığı günden bu yana kapalı gişe oynuyor. Müzikal, BKM, Zorlu PSM ve id ortak yapımcılığında Disney+ üzerinden izleyiciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola ve diğer tanınmış isimler bulunuyor. Disney+, müzikalin 10 Şubat'ta yayımlanacağını duyurdu ve resmi tanıtımını paylaştı.
2 Şubat 2023

Charlie Brooker tarafından yaratılan teknoloji distopyası antoloji serisi Black Mirror, altıncı sezonuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni sezonun 15 Haziran'dan itibaren Netflix'te yayınlanacağı duyuruldu. Yaratıcı Brooker, bu sezonun şimdiye kadarki en şaşırtıcı bölümlerden oluşacağını vaat ediyor. Altıncı sezonda Aaron Paul, Kate Mara, Salma Hayek Pinault ve Zazie Beetz gibi ünlü isimler yer alacak.
31 Mayıs 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023

Microsoft, bilgisayar oyun şirketi Activision Blizzard'ı satın almak için Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu'na (CMA) yeni bir anlaşma sundu. CMA, nisanda Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasını rekabet endişeleri nedeniyle engellemişti. Yeni anlaşma kapsamında Microsoft, gelecek 15 yıl içinde piyasaya sürülecek mevcut ve yeni tüm Activision oyunlarının bulut akış haklarını almayacak. Bu haklar, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının öncesinde Ubisoft'a satılacak.
22 Ağustos 2023

ABD merkezli dijital yayın platformu Paramount+ Türkiye'de marka başvurusu yaptı. Ücretli aboneliğe dayanan video-dizi-film sağlayıcısı Paramount+'ın 11 Ekim 2023'te Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yaptığı belirtildi. Başvurunun henüz giriş aşamasında olduğu ve başvuru kararının yaklaşık altı ay sonra sonuçlanacağı ifade edildi.
5 Kasım 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

Rosie Morris'in yönettiği 'My Blonde GF' adlı kısa belgesel film, yazar Helen Mort'un fotoğraflarının rızası dışında deepfake teknolojisi kullanılarak porno filmlere monte edilmesi ve bunun yarattığı etkileri ele alıyor. Film, Mort'un çeşitli yaşlarda çekilmiş masum fotoğraflarının cinsel içerikli sahnelerde kullanılmasının ardından yaşadığı travmayı ve bu durumun psikolojik etkilerini gözler önüne seriyor. Sensity AI'ın raporuna göre, deepfake içeriklerin büyük çoğunluğunda kurbanların rızası alınmamış ve kurbanların yüzde 99'u kadın.
20 Haziran 2023

Disney, Hollywood'da yaşanan senarist ve oyuncu grevlerinin etkisiyle Marvel filmlerinin vizyon tarihlerini yeniden düzenledi. Grevde geçici bir anlaşma sağlanmasına rağmen, Marvel filmlerinin vizyon tarihleri 2025 sonuna kadar uzatıldı. Yeni tarihler arasında 'Deadpool' 26 Temmuz 2024, 'Captain America: Brave New World' 14 Şubat 2025 gibi filmler yer alıyor. Ayrıca Disney, 'Mufasa: The Lion King' filminin vizyon tarihini de erteledi.
12 Kasım 2023
İşaretlediklerim