Borsa İstanbul, 4 Ocak'ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerinin hisselerine 27 Nisan tarihine kadar brüt takas tedbiri uygulayacağını duyurdu. Brüt takas tedbiri, hisse senetlerinin alındığı gün satılamamasını ve alım-satım işlemlerinde nakit veya menkul kıymet bulundurma zorunluluğunu içeriyor. Ayrıca, Oncosem hisselerindeki açığa satış yasağı da devam edecek. Gimat Mağazacılık ve Koray Gayrimenkul hisselerine de açığa satış yasağı getirildi.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul, ekonomi yönetiminin aldığı tedbirlerle açıldı ve şirketler, stopajın sıfırlanması gibi vergi muafiyetlerinden faydalanarak hisse geri alımına devam etti. Investing'in raporuna göre, hisse geri alımı yapan şirketler arasında Türkiye Sigorta, İşbir Sentetik, Inveo Yatırım gibi çeşitli sektörlerden firmalar yer aldı. Bu hareketlilik, borsanın deprem sonrası hasarını telafi etme çabasının bir parçası olarak görülüyor.
17 Şubat 2023

Beşiktaş kulübüne ait hisseler 29 Mart 2024'te ani bir artışla 51.5 liradan 89.3 liraya yükseldi, ardından hızla düşerek 28.14 liraya indi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Veysel Karadeniz, Nuri Budakoğlu, Adem Karataş, Muammer Geçgel, Engin Meral ve Neslihan Kaya'nın manipülasyon yaptığını belirleyerek bu kişilere altı ay geçici işlem yasağı uyguladı. Bu kişiler, borsada işlem görmeyen hisseleri Merkezi Kayıt Kuruluşu'na başvurarak işlem görmesini sağladı ve manipülatif işlemlerle Beşiktaş kulübüne ve yatırımcılara büyük zarar verdiler. Beşiktaş kulübünün piyasa değeri bu işlemler nedeniyle yaklaşık 6 milyar lira düşerek 6.7 milyar liraya indi.
14 Mayıs 2024

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararıyla Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borusan Mannesmann hisselerine açığa satış ve kredili işlem yasağı getirdi. Bu yasak 25 Nisan 2023 tarihli işlemlerden başlayarak 24 Mayıs 2023 tarihli işlemlere kadar sürecek. Ayrıca, SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararıyla Borsa İstanbul Pay Piyasasında tüm paylarda açığa satış işlemleri ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar yasaklandı.
25 Nisan 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da hisse geri alım hareketleri devam ediyor. MLP Sağlık, toplam 20 bin TL nominal değerli hisse aldı. Öte yandan, Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., sürenin dolması nedeniyle pay geri alım programını sonlandırdı. Geri alınan payların toplam nominal değeri 3 milyon 590 bin TL ve bu payların sermayeye oranı yüzde 2,519.
22 Ağustos 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte Borsa İstanbul'da pozitif bir hava oluştu. Ancak piyasa bu hafta dalgalı bir seyir izledi. Bu ortamda beş şirket, kendi hisselerini geri alım kararı aldı. Bu şirketler Logo Yazılım, MLP Sağlık, Sabancı Holding, Akfen Gayrimenkul ve Ahlatcı Doğalgaz olarak sıralandı.
23 Haziran 2023

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında Borsa İstanbul, yaşanan sert düşüşlere rağmen açık tutuldu ve 15 Şubat'a kadar işlemlere devam edildi. Deprem bölgelerindeki 381,463 hisse senedi yatırımcısı, iletişim sorunları nedeniyle maddi kayıplar yaşarken, bazı yatırımcılar çimento ve inşaat hisselerinden kar elde etti. Yatırımcılar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, borsanın açık bırakılmasının mağduriyet yarattığını belirtti ve işlemlerin iptal edilmesini talep etti.
13 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2022 yılı karını hissedarlarıyla paylaşma kararı aldı. Şirket, 2022'de elde ettiği üç milyon TL brüt karın tamamını hissedarlara nakit olarak ödeyecek. Ödemeler yarın gerçekleştirilecek ve hisse başına brüt 80 kuruş, net 72 kuruş temettü ödemesi yapılacak.
22 Ağustos 2023

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da pozitif bir seyir izlenirken, beş şirket hisselerini geri aldı. Bu şirketler Ral Yatırım Holding, Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Rubenis Tekstil Sanayi Ticaret ve MLP Sağlık Hizmetleri oldu. Şirketlerin hisse geri alımı, piyasaların yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklanmasıyla birlikte gerçekleşti.
25 Temmuz 2023

Borsada BIST 100 endeksi 8,035 seviyesinden işlem görmeye başladı. KIMMR ve PEGYO hisselerine 22 Eylül 2023-20 Ekim 2023 tarihleri arasında açığa satış ve kredili işlem yasağı uygulanacak. ELITE ve TARKM hisselerine brüt takas uygulanacak ve halihazırda uygulanan tedbirler devam edecek. SUMAS hisseleri ise emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek ve daha önce getirilen tedbirler devam edecek.
22 Eylül 2023

Borsa İstanbul, Gübre Fabrikaları (Gübretaş) şirketinin hisselerinde meydana gelen olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle, şirketten talep edilen özel durum açıklamasının zamanında yapılmaması üzerine hisselerdeki işlemleri geçici olarak durdurdu. Bu durum, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bir bildirimle duyuruldu.
24 Ocak 2023

Borsa İstanbul, deprem bölgesinde faaliyet gösteren sekiz şirketin hisselerindeki işlemleri, şirketlerin depremden etkilenme durumları hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel durum açıklaması yapılana kadar askıya aldı. İşlemleri durdurulan şirketler arasında SASA, BOSSA, Bilici Yatırım, SANKO, Hateks, İskenderun Demir Çelik, Arsan Tekstil ve Rubenis Tekstil bulunuyor.
6 Şubat 2023

Ekonomi yönetiminin belli olması sonrası Borsa İstanbul'da pozitif seyir izlenirken, geçen hafta 13 şirket hisselerini geri aldı. Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla piyasalar, yeni ekonomi yönetimine ve izlenecek politikalara odaklandı. Şirketlerin geri alım hamleleri devam ediyor. Geri alım yapan şirketler arasında Inveo Yatırım, Eksun Gıda, Hacı Ömer Sabancı Holding, Kervan Gıda Sanayi, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Logo Yazılım Sanayi, MLP Sağlık Hizmetleri, Etiler Gıda ve Ticari Yatırımlar, Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret, Türkiye Sigorta, Aydem Yenilenebilir Enerji A.Ş. bulunuyor.
26 Haziran 2023

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından ekonomi yönetimi tarafından alınan tedbirler sonucunda, Borsa İstanbul'da şirketlerin hisse geri alım programlarına yönelmesiyle geri alım hacmi 25 milyar lirayı aştı. Bu programlar, üç aydan üç yıla kadar değişen sürelerde uygulanıyor. En büyük hisse geri alım programını 9 milyar lira ile Türk Hava Yolları başlattı. Ayrıca, İş Bankası, Ereğli Demir Çelik, Halkbank ve Aksa Akrilik gibi büyük şirketler de milyarlarca liralık hisse geri alım programları duyurdu.
22 Şubat 2023

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul pozitif bir seyir izledi. Piyasalar, yeni ekonomi yönetimi ve izlenecek politikalara odaklanırken, dört şirket hisselerini geri aldı: MLP Sağlık Hizmetleri, Ahlatcı Doğalgaz, İndeks Bilgisayar ve Doğanlar Mobilya. Uzmanlar, haber akışına bağlı olarak piyasa hareketliliğinin artabileceğini belirtiyor. Şimdi gözler 20 Temmuz'daki Merkez Bankası toplantısına çevrildi.
11 Temmuz 2023

Seçimlerin ardından belirsizliğin ortadan kalkması ve yeni ekonomi yönetiminin olumlu karşılanmasıyla Borsa İstanbul'da hareketlilik arttı. Mehmet Şimşek'in kabineye girmesi piyasalarda olumlu bir hava yarattı ve BIST-100 endeksi tarihi zirvelere yaklaştı. Son iki günde endeks 5560 seviyesinde dalgalandı. Investing kaynaklarına göre, MLP Sağlık Hizmetleri, Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret, Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret ve Rainbow Polikarbonat Sanayi Ticaret şirketleri hisselerini geri aldı.
9 Haziran 2023

Borsa İstanbul'da PEKGY, PAPIL ve KENT isimli üç hisse senedine yeni tedbirler getirildi. PEKGY hisseleri 24 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. Aynı süre zarfında PAPIL hisselerine brüt takas tedbiri uygulanacak, KENT hisseleri ise emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından önem taşıyor.
25 Mart 2024

Seçim belirsizliğinin sona ermesi ve yeni ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle Borsa İstanbul'da olumlu bir hava esmeye başladı. Piyasalar, Mehmet Şimşek'in kabineye girmesiyle yükselişe geçti ancak dün bir düşüş yaşandı. Şimdi piyasa, ekonomi yönetiminin atacağı adımları bekliyor. Bu süreçte MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş., Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Özderici Gayrimenkul hisselerini geri alım işlemi gerçekleştirdi.
14 Haziran 2023

Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da bulunduğu dokuz AVM için 28 milyar lira borç nedeniyle konkordato süreci başlatıldı. İstanbul 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, bu AVM'lerin sahibi olan şirketlere bir yıl kesin süre verdi ve bu süre içinde alacaklıların icra takibi yapamayacağını belirtti. AVM'leri satın almak isteyen üç grup arasında Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO'nun isimleri öne çıkıyor.
31 Mayıs 2024

18-29 Eylül tarihleri arasında borsada işlem gören 13 şirket, hissedarlarına temettü dağıtacak. Bu şirketler arasında Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii, Bera Holding, Yataş, Berkosan, Duran Doğan, Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Arçelik, Bosch Fren Sistemleri Sanayii ve Ticaret, Adel Kalemcilik, Lokman Hekim Engürüsağ Sağlık, Turizm ve Eğitim Hizmetleri, Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, Özsu Balık Üretim ve Tüpraş bulunuyor. Her bir şirketin hisse başına net temettü miktarı da belirtilmiştir.
8 Eylül 2023
İşaretlediklerim