Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, şirketin kendi hisselerini geri almak üzere 1 milyar lira fon ayırma kararı aldığını duyurdu. Bu karar, şirketin 31 Mart 2023 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda onaylanan 'Pay Geri Alım Programı' ve 27 Nisan 2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı çerçevesinde alındı. Açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
28 Nisan 2023

Borsa İstanbul, yaşanan deprem felaketinin ardından artan volatilite ve olağandışı fiyat hareketleri sebebiyle güvenilir ve istikrarlı piyasa işleyişini sağlamak amacıyla, 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen tüm işlemleri iptal etti ve Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki işlemleri beş iş günü süreyle durdurma kararı aldı. BIST 100 endeksi, dünya genelinde yılbaşından bu yana en olumsuz performans gösteren endeksler arasında yer alıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, borsada açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı uygulaması getirmişti.
8 Şubat 2023

Borsa İstanbul'da MAGEN, PAPIL, SAMAT, FONET, SONME, KAPLM ve EUKYO olmak üzere yedi hisse senedine yeni tedbirler getirildi. Bu tedbirler arasında kredili işlemlere konu edilememe, emir paketi tedbiri, brüt takas uygulaması ve tek fiyat yöntemiyle işlem görme gibi farklı uygulamalar bulunmaktadır. Tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla uygulanmaktadır ve 5 Nisan'a kadar geçerli olacak.
7 Mart 2024

Ekonomi yönetiminin belirlenmesinin ardından Borsa İstanbul'da pozitif bir seyir izlenirken, beş şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. Bu şirketler MLP Sağlık Hizmetleri, Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret, Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ve Suwen Tekstil Sanayi Pazarlama oldu.
25 Ağustos 2023

Borsa İstanbul'da altı hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. DGATE, INTEM ve SMART hisseleri 28 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. KERVN, MEPET ve TGSAS hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve istikrarı açısından uygulanmaktadır.
29 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da AVHOL, CEMAS, KLRHO ve TUCLK hisseleri 24 Ekim 2023'e kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. AZTEK hisselerinde brüt takas uygulanacak ve açığa satış ile kredili işlem yasağı devam edecek. VANGD hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek ve açığa satış ile kredili işlem yasağıyla brüt takas tedbirleri uygulanmaya devam edecek.
25 Eylül 2023

Borsa İstanbul, 22 Mart 2024 tarihinde yedi hisse senedine yeni tedbirler uygulayarak güne başladı. AKENR, AZTEK, PKART ve YAPRK hisseleri 19 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. ARTMS hisselerine brüt takas tedbiri uygulanırken, BURVA ve DGATE hisseleri emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alındı.
22 Mart 2024

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören pazarlar beş iş günü için kapatılmıştı. Yarın endeksin açılması beklenirken, bankacılık kaynakları depremin etkisini azaltacak düzenlemelerin yapıldığını ve bu düzenlemelerin yakında açıklanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası düzenlemeleri açıklaması bekleniyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hisse geri alımları için vergi muafiyeti sağlamayı planladığı ve bireysel emeklilik sisteminde yapılan bir düzenleme ile borsaya önemli miktarda fon girişi bekleniyor.
14 Şubat 2023

Erdemoğlu Holding, geçtiğimiz yıl büyük bir değer artışı yaşayan Sasa Polyester şirketindeki hisselerinin yaklaşık yüzde 1,1'ini satacağını duyurdu. Satışla elde edilecek olan 3,55 milyar TL'lik hisseler, yurt dışında ikamet eden nitelikli kurumsal yatırımcılara sunulacak. İbrahim Erdemoğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu holding, işlemden sonra Sasa'da yaklaşık yüzde 60 hisseye sahip olmayı planlıyor. İş Yatırım, ana ortağın hisse satışı nedeniyle Sasa'nın piyasada negatif ayrışmasını beklediğini ifade etti.
13 Haziran 2023

Sermaye Piyasası Kurulu, Sasa Polyester Sanayi A.Ş.'nin toplam 2 milyar 993 milyon 368 bin 582,10 liralık bedelsiz sermaye artırımını onayladı. Bu artırım sonucunda, bugün şirket hisselerinde bölünme (fiyat düzeltmesi) işlemi yapılacak. Yatırımcılar, mevcut paylarının yüzde 130 kadar fazlasını otomatik olarak hesaplarında görecekler. Sasa'nın hisse değeri son bir yılda yedi kat arttı ve bu durum uluslararası finans haberleri ajansı Bloomberg tarafından da dikkate alındı.
23 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi tüm zamanların en yüksek kapanışını yaparken, İndeks Bilgisayar, MLP Sağlık Hizmetleri ve Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olmak üzere üç şirket hisselerini geri aldı. Şirketlerin hisse geri alımı, borsanın rekor kırdığı bir günde gerçekleşti.
27 Haziran 2023

14 Mayıs seçim sonrasında yaşanan düşüşlerin ardından Borsa İstanbul'da 18 şirket kendi hisselerini geri aldı. Piyasaların mayıs ayının ilk haftalarında seçimin ilk turda sonuçlanmasını beklediği ancak ikinci turun getirdiği belirsizlik nedeniyle düşüş yaşandığı belirtiliyor. Geçen haftanın son iş gününde 11 şirketin hisse geri alımı yaptığı, dün ise 18 şirketin daha hisse geri alımı gerçekleştirdiği bildiriliyor.
23 Mayıs 2023

Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) dağıtma kararı aldı. Temettü dağıtımı 17 Kasım’da yapılacak ve hisse başına net 0,055555 lira ödenecek. Şirketin genel kurul toplantısında brüt 9.700.000,00 TL’nin nakit olarak dağıtılmasına karar verildi ve dağıtım tarihi 17 Kasım 2023 olarak belirlendi.
28 Ekim 2023

Borsa İstanbul'da, BNTAS ve MEGMT hisselerine yönelik yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. BNTAS hisseleri 11 Mart'a kadar kredili işlemlere konu edilemeyecekken, MEGMT hisselerinde aynı dönemde brüt takas uygulaması gerçekleştirilecek. Bu tedbirler, hisse senetlerindeki olağanüstü hareketlilik veya piyasa düzenini koruma amacıyla alınmış olabilir.
12 Şubat 2024

Borsa İstanbul'da ocak ayında yabancı yatırımcılar net olarak 236,5 milyon dolarlık hisse alımı yaptı. Bu alımlar arasında Koç Holding hisseleri 77,7 milyon dolar ile en çok tercih edilen olurken, Sasa Polyester hisseleri ise 50,5 milyon dolar ile en çok satılan hisseler arasında yer aldı. Yabancı yatırımcılar tarafından en çok satılan diğer hisseler arasında Garanti Bankası, İş Bankası ve Tüpraş gibi önemli şirketler bulunuyor. Aynı zamanda, Yapı Kredi, BİM ve Türk Telekom gibi şirketler de en çok alım yapılan hisseler arasında yer alıyor.
15 Şubat 2024

Geçtiğimiz hafta halka arz edilen Dofer Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisseleri, sekiz günlük işlem sürecinde yüzde 113,91 değer kazandı. Sermaye Piyasası Kurulu, 5 Ekim'de şirketin halka arz başvurusunu onaylamıştı. 10-11 Ekim tarihlerinde hisseler için talep toplanmış ve 16 Ekim'de borsada işlem görmeye başlamıştı. Şu an hisseler 36,6 lira değerinde işlem görüyor.
26 Ekim 2023

Borsa İstanbul, halka arz edilen ve sert fiyat hareketleri gösteren Astor Enerji ile SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri şirketlerinin hisselerine tedbir uygulamaya başladı. 2023 yılının başından itibaren dalgalı bir seyir izleyen borsada, bazı hisselerin sürekli tavan yaptığı gözlemleniyor. Bu durum üzerine Borsa İstanbul, söz konusu hisselerde açığa satış yasağı gibi tedbirler almıştır. Tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması şeklinde uygulanacak ve 24 Şubat'a kadar sürecek.
27 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da KRGYO, ISCTR, ISBTR, LUKSK, YBTAS ve KLNMA hisseleri için çeşitli tedbirler uygulanmaya başlandı. KRGYO hisselerinde 7 Aralık'a kadar brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut açığa satış ile kredili işlem yasağı devam edecek. ISCTR, ISBTR, LUKSK ve YBTAS hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. KLNMA hisselerinde ise internet üzerinden emir iletimi yasaklanacak ve diğer mevcut tedbirler sürdürülecek.
8 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,40 yükselişle 8.275,14 puandan başladı. Bugün sekiz hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ATSYH hisseleri 26 Ekim’e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT hisseleri, aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. TARKM hisseleri ise 27/09/2023 aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
27 Eylül 2023

Borsa İstanbul'da deprem sonrası yaşanan sert düşüşler ve devre kesicilerin devreye girmesi sonucu işlemler durdurulmuş ve çarşamba günkü işlemler iptal edilmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu, açığa satış işlemlerini yasaklamış ve depo şartı getirmiştir. Ekonomist Ali Ağaoğlu, teknik olarak pazartesi ve salı günkü işlemlerin iptalinin mümkün olduğunu ancak zor olduğunu ve büyük ihtimalle iptal edilmeyeceğini belirtmiştir. Yatırımcılar ise ilk iki günkü işlemlerin de iptal edilmesini talep etmektedir.
13 Şubat 2023
İşaretlediklerim