Ticaret Bakanlığı, 6 Şubat'ta 10 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında fahiş fiyat artışı yapan firmalara yönelik incelemeler yapmıştır. Isıtıcı, hazır gıda kolisi ve battaniye gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 353 firmaya toplamda 84 milyon 975 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
10 Şubat 2023

İstanbul Valiliği, Esenyurt'ta bir köpek tarafından ısırılan altı yaşındaki bir kız çocuğunun kuduz olduğu yönündeki sosyal medya iddialarını yalanladı. Valilik, çocuğun hastaneye kaldırıldığını ve rutin prosedür gereği kuduz aşısı yapıldığını belirtti. Çocuğun sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk belirtisi görülmediği ve tedavisinin devam ettiği bildirildi. Ayrıca, çocuğu ısıran köpeğin Esenyurt Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne bağlı barınakta gözlem altına alındığı ifade edildi.
22 Eylül 2023

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde, Fenerbahçe Mahallesi'nde sokakta beslenen yaklaşık 34 kedinin ölü bulunması ve bazı ev kedilerinin kaybolması sonucu polis tarafından soruşturma başlatıldı. İlçe tarım müdürlüğü ekipleri ölen kedilerden numune alarak laboratuvara gönderdi. Yaralı bir kedi tedavi altına alındı. Mahalle sakinlerinden Çağla Göksu, evindeki kedisi de dahil olmak üzere birçok kedinin kaybolduğunu ve ölü kediler bulduğunu belirtti.
18 Mart 2023

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye binasında gizli kamera ve böcekler bulduğunu açıkladı. CHP yandaşı medya bu durumu skandal olarak nitelendirdi. Ancak, Köksal'ın savcılığa verdiği cevaplar ve böceklerin imha edilmesi, olayın doğruluğu konusunda şüpheler uyandırdı. İki ihtimal üzerinde duruluyor: ya böcekler bulunmadı ve yalan söylendi, ya da böcekler bulundu ama yerleştirenler tanıdık çıktı.
17 Mayıs 2024

İstanbul'da bir hafta önce kaybolan husky cinsi köpek Oreo, Edirne'nin Keşan ilçesinde veteriner Batuhan Çalışkan tarafından bulundu. Çalışkan, köpeğin çipini kontrol ederek sahibinin İstanbul'un Esenyurt ilçesinde yaşayan Yemen uyruklu Amr Tareq Gaber Farea olduğunu belirledi ve kendisiyle iletişime geçti. Farea, köpeğini almak için Keşan'a geldi ve Çalışkan'a bin lira ödül verdi. Çalışkan, ödülü Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneğine bağışladı.
16 Ağustos 2023

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bir köpeği işkence ederek öldüren kişi tutuklandı. Çimenceğiz Mahallesi'nde yaşanan olayın görüntüleri kamuoyunda büyük tepki topladı. Polatlı Kaymakamlığı, olayla ilgili başsavcılığa bilgi verildiğini ve ilçe jandarma komutanlığının araştırma yaptığını açıkladı. Şüpheli S.M.A. gözaltına alındıktan sonra mahkemece cezaevine gönderildi.
31 Ağustos 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan 2024 kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Türkiye genelinde tavuk eti üretimi nisanda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,8 artarak 192 bin 386 ton oldu. Tavuk yumurtası üretimi ise yüzde 3,7 artışla 1 milyar 707 milyon 799 bin adede yükseldi. Aynı dönemde kesilen tavuk sayısı yüzde 7,3 artışla 105 milyon 682 bin olarak kaydedildi.
13 Haziran 2024

İstanbul Küçükçekmece'de bir sitenin girişinde kedilere tekme atarak şiddet uygulayan Aytuğ Koyuncu, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Küçükçekmece Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı ve Koyuncu tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Koyuncu, savcılıkta verdiği ifadede kedilere zarar verme niyetinin olmadığını, site yönetiminin kendisine karşı kediler üzerinden tacizde bulunduğunu iddia etti. 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği ve komşularını taciz ettiği iddia edilen Koyuncu hakkında daha önce de tepkiler oluşmuştu.
2 Şubat 2023

İstanbul Bayrampaşa'da bir sokak kedisini poşete koyup götürdükten sonra tekmeleyerek öldüren Y.C. isimli şahıs, sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından polis tarafından Mersin'de yakalandı. Polis incelemesi sonucunda, Y.C.'nin iş yerinde kediye şiddet uygulayarak ölümüne neden olduğu belirlendi. Şüpheli, 'hayvan hırsızlığı', 'hayvana kötü muamele' ve 'hayvana işkence yaparak öldürme' suçlarından mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.
7 Kasım 2023

Eskişehir'de 12 yıl önce kaybolan Sibel Yenigün'ün tarım ilacıyla zehirlenerek öldürüldüğü ve cesedinin uçurumdan atıldığı belirlendi. Yenigün'ün ailesi tarafından yedi ay önce yapılan kayıp başvurusunun ardından başlatılan araştırmalar sonucunda, kadının 12 yıl önce arkadaşlık yaptığı Murat Ş. gözaltına alındı. Murat Ş., ifadesinde cinayeti itiraf etti. Aynı zamanda Murat Ş.'ye yardım ettiği iddia edilen akrabası Fevzi Ş. de gözaltına alındı ve her iki zanlı da tutuklandı.
26 Eylül 2023

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'nda (TŞOF) 105 milyon liralık yolsuzluk tespit edildi ve bu kapsamda İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu dahil 11 kişi hakkında dava açıldı. Kurumun, İçişleri Bakanlığı'na yatırması gereken gelirin bir kısmını usulsüz giderler göstererek azalttığı belirlendi. Avukat Burcu Gökdağ, kurumu dolandırarak 19 milyon lira zimmetine geçirdiği gerekçesiyle tutuklandı. Şüphelilerin, yolsuzluğu organize bir şekilde gerçekleştirdiği ve denetim kurulu üyelerinin görevlerini yerine getirmediği iddia ediliyor.
10 Mart 2024

Konya'nın Kulu ilçesinde, 31 Mayıs'ta bıçaklanarak ve yakılarak öldürülmüş halde bulunan iki cesedin kimlikleri, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testleri sonucunda Turgay G. (36) ve Nazan Ş. (44) olarak belirlendi. Olayın faillerini yakalamak için İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından başlatılan çalışmalar devam etmektedir.
1 Haziran 2023

Samsun'un İlkadım ilçesinde düzenlenen operasyonda, 15 bin 148 sentetik ecza hapı ele geçirildi. 56 yaşındaki şüpheli Ş.T'nin uyuşturucu ticareti yaptığı öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelinin aracında ve ikametinde yapılan aramada, uyuşturucu satışından elde edildiği tahmin edilen 19 bin 385 lira buldu. Ş.T, gözaltına alındı.
18 Eylül 2024

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 'Selam Butik' isimli işletmenin 'Şehit kokusu' gibi ürünler satması üzerine resen inceleme başlatıldığını duyurdu. İnceleme kapsamında, işletmenin reklamları 3 ay süreyle durduruldu ve 550.059 TL idari para cezası uygulanabileceği belirtildi. Ayrıca, İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde, işletmeye 52.800 TL idari para cezası verildi. İnceleme, sosyal medya ve internet sitelerinde yer alan haberler üzerine başlatıldı.
27 Eylül 2024

Mersin'deki Taşucu ve İzmir'deki Çeşme limanlarında, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 1 milyon 681 bin uyuşturucu hap ve 40 kilogram kokain ele geçirildi. Şüpheli tırların x-ray tarama sistemine sevk edilmesiyle başlayan operasyonda, narkotik dedektör köpeklerin de katılımıyla yapılan detaylı aramalarda uyuşturucular yasal yüklerin içine gizlenmiş halde bulundu. Silifke ve Çeşme başsavcılıkları olayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

İstanbul Adalar'da evcil hayvanların yasadışı üretimi ve satışı yapıldığı tespit edildi. Aktivistlerin ve bölge halkının ihbarı üzerine tarım müdürlüğü ve polis harekete geçti ve bir anne kurt köpeği ile dört yavrusu kurtarıldı. Evcil hayvanların kayıtdışı üretimi ve ticareti, sahipsiz hayvan nüfusundaki artışa neden oluyor ve hayvana karşı insanlık dışı muamele vakalarının başlıca kaynağı oluyor. Hayvanları Koruma Mevzuatı'na göre, evcil hayvanların, sahiplerince kısırlaştırılması esastır.
22 Temmuz 2023

Kütahya'da İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çevreyolundaki polis kontrol noktasında durdurdukları bir araçta valizler içerisinde 28 bin 168 sentetik ecza ve 5 bin 138 uyuşturucu hap ele geçirdi. Araçta bulunan O.M. gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kentte ocak ayından bu yana gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında toplam 133 şüpheli tutuklanmıştı.
9 Eylül 2024

Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral, bir restoranda yemek yedikten sonra döner, pilav ve sütlacı beğenmediğini belirterek hesabı ödemeden işletmeyi terk ettiği iddiasıyla gündeme geldi. İşletme sahibi Ferhat Kodat'ın yanında müşterilere duyurulacak şekilde hesabı ödemeyeceğini ifade etmesi üzerine, Artvin Valiliği tarafından İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Meral hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.
7 Kasım 2023

Karabük'te eski bir çöplük alanında yedi köpeğin cesedi bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ve belediye ekipleri olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Ekipler, hayvanların yaklaşık 15 gün önce silahla vurularak ya da zehirlenerek öldürüldüğünü değerlendiriyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve köpekler belediye ekiplerince gömüldü.
1 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında İstanbul, İzmir, Adana ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu sekiz ilde 23 sigara ve makaron üreticisi firmaya ait 26 adreste eş zamanlı fiili sayım gerçekleştirdi. Bu sayımlar sonucunda, yüksek maliyetlerine rağmen hasılat beyanlarının olmadığı veya düşük olduğu belirlenen firmalar vergi incelemesine alınacak. Daha önce mobilya sektöründe de benzer denetimler yapılmış ve yaklaşık 53 milyon lira ceza kesilmişti.
23 Ağustos 2024
İşaretlediklerim