Gaziantep ve Kilis'te akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak ve dolu yağışı nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağışlar sebebiyle hem araç sürücüleri hem de yayalar zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, doludan korunmak için araçlarını battaniye ve halılarla örttü. Oğuzeli ilçesinde bir ahıra yıldırım düşmesi sonucu dört koyun öldü.
18 Mart 2023

İstanbul'un Fatih ilçesinde, Beyazıt Mahallesi Vezneciler Alt Geçidi çıkışında bir tır beton refüje takılarak kaza yaptı. Kaza nedeniyle alt geçit giriş ve çıkışları kapatıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tıra müdahale edemedi. Vatandaşlar tırı çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Eylül 2024

Aydın'ın Didim ilçesinde orman yangınına müdahale eden bir yangın söndürme uçağı, Bafa Gölü'ne sert iniş yaparak battı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, uçağın henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığını açıkladı. Uçaktaki üç görevlinin sağlıklı bir şekilde kurtarıldığı belirtildi.
14 Haziran 2024

Adana'da polis ekipleri, durumundan şüphelendiği bir otomobili durdurmak istedi ancak otomobildeki beş şüpheli kaçmaya başladı. 70 kilometre süren kovalamaca sonucunda şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin kaçışı sırasında polis aracına sert bir cisim attığı ve aracın camının hasar gördüğü belirtildi. Yakalanan şüphelilerden birinin ehliyetsiz olduğu tespit edildi.
15 Ağustos 2023

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bir TIR'ın kaza yapması sonucu patlama oldu. Elmadağ Kaymakamı Alper Tanrısever, patlamanın TIR'ın lastikleri ve diğer aksamında meydana geldiğini, ancak herhangi bir hasar veya yaralanma olmadığını belirtti. Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi ve yangın söndürüldü.
27 Temmuz 2023

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a seyreden bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Otobüsün kontrolünü kaybederek karşı şeride geçtiği ve ardından şarampole düştüğü belirtildi. Kazanın nedeni olarak dikkatsizlik ve tedbirsizlik gösterildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2023

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bitkin halde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki balaban kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Kuşu bulan Kadir Tekin, durumu yetkililere bildirdi ve kuş, tedavi edilmek üzere teslim alındı. Kuşun, hava şartları nedeniyle bitkin düştüğü belirtildi ve tedavi sonrası doğal ortamına salınacağı öğrenildi.
17 Ağustos 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'dan İstanbul'a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün kazaya karıştığını belirtti. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.
26 Mayıs 2024

İzmir'in Buca ilçesindeki bir lunaparkta, inişi esnasında kapanmayan bir salıncak savruldu ve ağaca çarptı. Kazada salıncaktaki altı kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
3 Ağustos 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan özel bir huzurevinde yangın çıktı ve üç kişi yaralandı. Yangın, huzurevinin birinci katında bilinmeyen bir nedenle başladı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. İtfaiye, polis ve huzurevi personeli, vatandaşların da yardımıyla içeride kalan diğer kişileri tahliye etti.
14 Ağustos 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, Antalya'da Ramazan Bayramı tatili sırasında yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın nedeninin, teleferik direğinin tepesindeki bir vidanın kırılması olduğunu açıkladı. Kazada, devrilen direğe çarpan kabindeki sekiz kişi kayalık alana düşmüş ve yaralılardan biri hayatını kaybetmişti. AFAD Başkanı, kazanın nedenine dair ilk bilgileri paylaşırken, daha detaylı incelemenin adli merciler tarafından yapılacağını belirtti.
13 Nisan 2024

TRT Haber'in bildirdiğine göre, Konya'da bir askeri eğitim uçağı düşmüş ve olay yerine çok sayıda kurtarma ve güvenlik ekibi sevk edilmiştir. Olayın detayları ve olası kayıplar hakkında henüz daha fazla bilgi verilmemiştir. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve bölgede güvenlik önlemleri artırılmıştır.
14 Mart 2024

Ankara'nın Ayaş ilçesinde, Gökçebağ Mahallesi yakınlarında boş bir arazide park halindeki bir araç içerisinde üç kişi ölü olarak bulundu. Olayı fark eden vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Mehmet G., Satılmış K. ve Kurban D. isimli şahısların hayatını kaybettiği tespit edildi. Üç kişinin bedenleri daha detaylı inceleme için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
20 Ocak 2023

Diyarbakır'da, Gaziantep-Ağrı seferini yapan 'Yeni Diyarbakır' firmasına ait bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, beş aylık bir bebek dahil olmak üzere toplam beş kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili iki şoför ve bir muavin gözaltına alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu ve 14 kişinin tedavi sonrası taburcu edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Düzce'nin Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkisinde, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı ve 22 kişi yaralandı. Kazanın ardından sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kazanın minibüsün freninin boşalması sonucu meydana geldiğini belirtti.
19 Eylül 2024

Kastamonu'nun Araç ilçesindeki Susuz köyünde çıkan yangında 11 ev kullanılamaz hale geldi. Yangının nedeni henüz bilinmemekle birlikte, Vali Meftun Dallı aşırı sıcaklık ve düşük nem oranının yangına sebep olabileceğini belirtti. Yangına Kastamonu ve Karabük itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Yangında üç hayvan telef oldu ve AFAD yangını genel hayata etkili bir yangın olarak değerlendirdi.
14 Haziran 2024

Isparta'da etkisini artıran kar yağışı, Davraz Kayak Merkezi ile kent merkezi arasındaki yolu kapattı ve yaklaşık 1000 araç yolda mahsur kaldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre kar yağışının yarın akşam etkisini kaybetmesi bekleniyor. Mahsur kalan tatilciler ve bir otobüsteki Rus öğrenciler sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundu. Isparta Valiliği koordinasyonunda AFAD ve diğer kuruluşlar kurtarma çalışmalarına başladı ve mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıtımı yapıldı.
6 Şubat 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu ağır hasar gören beş katlı bir bina, belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayın ardından bölgeye AFAD, itfaiye, asker ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında kalan canlı olup olmadığını kontrol ediyorlar.
8 Mart 2023

Gaziantep'te, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan depremin ardından yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, Batıkent Mahallesi'ndeki Ayşe-Polat Sitesi enkazından ses alınması üzerine yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda 3 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kurtarılan kişiler yaralı olarak ambulanslarla hastaneye sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim