Aras Bulut İynemli, başrolünde olduğu 'Atatürk' filminden ilk fragmanı paylaştı. Filmin birinci bölümü 3 Kasım'da vizyona girecek. Filmin TV versiyonu 29 Ekim'de FOX'ta yayınlanacak. İkinci bölümün ise Ocak 2024'te gösterime girmesi bekleniyor.
25 Ağustos 2023

Haluk Bilginer'in başrolünde olduğu ve Uluslararası Emmy Ödülü kazandıran 'Şahsiyet' dizisinin ikinci sezonundan ilk fragman yayınlandı. Polisiye-drama türündeki dizi, beş yıl aradan sonra ikinci sezonuyla geri dönüyor ve ilk iki bölümü 13 Kasım'da GAİN'de yayınlanacak. Yeni sezonda kadroya Erdal Özyağcılar, İlker Aksum, Nergis Öztürk ve diğer birçok isim katılıyor. İlk sezonda Bilginer'le başrolü paylaşan Cansu Dere ise bu kez konuk oyuncu olacak.
1 Kasım 2023

Joker: Folie À Deux filminin beklenen orijinal fragmanı Warner Bros. tarafından yayınlandı. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek ve dünya prömiyerini Eylül 2024'te Venedik Film Festivali'nde yapacak. Fragman, Frank Sinatra'nın 'When You're Smiling' şarkısıyla başlıyor ve Harley'nin Judy Garland'ın 'Pet Happy' şarkısını söylemesiyle son buluyor. Ayrıca, filmin 70 mm IMAX versiyonunun bazı bölgelerde gösterime gireceği açıklandı.
24 Temmuz 2024

Türkiye'de bu hafta 'Ölümlü Dünya 2' başta olmak üzere altı yeni film vizyona giriyor. 'Ölümlü Dünya 2', Ali Atay'ın yönettiği ve başrollerini Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul gibi isimlerin paylaştığı bir devam filmidir. Ryûsuke Hamaguchi'nin 'Kötülük Diye Bir Şey Yok' filmi, ekolojik yıkıma odaklanan bir politik gerilim olarak dikkat çekiyor. 'Aşk Filmi', genç bir kadının hayatını değiştirecek olayları anlatıyor. Eli Roth'un 'Kara Cuma' filmi, bir seri katilin hikayesini işliyor. Çocuklara yönelik 'Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı' ve 'Dilek' isimli animasyon filmler de gösterime giren yapımlar arasında yer alıyor.
1 Aralık 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda üç yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film vizyona giriyor. Damien Chazelle'nin yönettiği ve Margot Robbie ile Brad Pitt'in başrollerini paylaştığı 'Babylon', 1920'lerin Hollywood dünyasını konu alıyor. Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth'in hayatını anlatan 'Korsaj' ve IŞİD'in Musul işgali sırasında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda esir alınan 49 personelin hikayesini anlatan '49' gibi filmler dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Kutsal Damacana' serisinin dördüncü filmi ve üç yeni animasyon filmi de izleyicilerle buluşuyor.
20 Ocak 2023

Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in başrollerini paylaştığı 'İstanbul İçin Son Çağrı' filminin yeni fragmanı yayınlandı. Film, izleyicilere New York'ta geçen ve ilişkiler üzerine farklı bir perspektif sunan bir hikaye vaat ediyor. Gönenç Uyanık'ın yönettiği ve Nuran Evren Şit'in senaryosunu yazdığı film, 24 Kasım'da Netflix'te izleyiciyle buluşacak. Serin ve Mehmet isimli iki evli karakterin tesadüfen karşılaşmaları ve New York'ta geçirdikleri unutulmaz bir geceyi konu alıyor.
14 Kasım 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan ve Nejat İşler'in başrolünde oynadığı 'İyi Adamın 10 Günü' filminin ilk fragmanı Netflix platformunda yayımlandı. Film, mafya üyeleri, insan kaçakçıları ve sadist katillerin dünyasında iyi bir adam olmaya çalışan özel dedektif Sadık'ın hikayesini anlatıyor. Yapım, Nejat İşler ve Uluç Bayraktar'ı Netflix'te ikinci kez bir araya getiriyor ve 10 Şubat'ta izleyiciyle buluşacak.
31 Ocak 2023

Girey Altınok ve Kerem Özdoğan'ın yazıp oynadıkları komedi dizisi 'Prens'in ikinci sezon çekimleri başladı. BluTv'nin popüler dizisi, sevilmeyen ve umursanmayan Bongomia ülkesinin prensinin hikayelerini konu alıyor. İkinci sezonda eski oyuncu kadrosuna ek olarak Ebru Şahin, Deniz Uğur, Sarp Aydınoğlu, Oktay Korunan gibi yeni isimler katıldı. Yayın tarihi henüz açıklanmadı.
5 Aralık 2023

Pera Film, onur ayına özel olarak 'Hiçbir şeyden korkmuyorum' adlı film programını duyurdu. Gösterimler, Pera Müzesi Oditoryumu'nda 28 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Programda, Stephan Elliott'un yönettiği ve 1994 yılında en iyi kostüm tasarımı dalında Oscar kazanan 'Priscilla Çöller Kraliçesi' ve John Cameron Mitchell'in çektiği 'Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı' filmleri yer alacak. Film gösterimleri indirimli müze giriş biletiyle izlenebilecek.
12 Haziran 2024

Ari Aster'in 'Korkuyorum' adlı yeni filmi, Joaquin Phoenix'in başrolünde olduğu bir 'kabus-komedi' olarak tanımlanıyor ve bu hafta vizyona giriyor. Alice Diop'un yönettiği ve Oscar adayı olan 'Saint Omer' filmi, bir kadının mahkeme sürecini ele alıyor. Yerli film 'Maske: Nezaketle Tebessüm', gençlik travmalarıyla mücadele eden bir gencin hikayesini anlatıyor. 'Transformers: Canavarların Yükselişi', popüler serinin yeni bir bölümü olarak dikkat çekiyor. 'İblis Karanlığın Sahibi 2', maddi zorluklarla boğuşan bir gencin hikayesine odaklanıyor. Ayrıca 'Mia ve Ben: Centopia'nın Kahramanı' ve '80 Günde Devri Alem' adlı iki yeni animasyon film de çocuklar ve aileler için vizyona giriyor.
9 Haziran 2023

Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapan ve Merve Dizdar'a 'en iyi oyuncu' ödülü getiren 'Kuru Otlar Üstüne' filminin ilk fragmanı ve görselleri yayınlandı. Film, Türkiye'de Bir Film dağıtımıyla yakında sinemalarda gösterime girecek. Filmin konusu, tacizle suçlanan ve hayatı altüst olan resim öğretmeni Samet'in hikayesini ve bu süreçte tanıştığı öğretmen Nuray ile ilişkisini ele alıyor.
9 Haziran 2023

Bu hafta Türk sinemalarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam 10 yeni film vizyona giriyor. 'Asi' adlı film, Avrupa'dan Suriye'ye giden ve IŞİD ile savaşın ortasında kalan bir ailenin hikayesini anlatıyor. 'John Wick 4', serinin en uzun filmi olarak dikkat çekiyor ve Keanu Reeves'in başrolde olduğu aksiyon dolu bir macerayı izleyiciye sunuyor. 'Shazam! Tanrıların Öfkesi' süper kahraman maceralarını, 'Mahkum 77' ise İspanya'da adaletsiz bir yargılamayla hapis cezasına çarptırılan bir adamın hikayesini ele alıyor. 'Louis Tomlinson: All of Those Voices' belgeseli, ünlü şarkıcının müzikal yolculuğunu izleyicilere aktarıyor. Ayrıca, 'Şüphe', 'Haris', 'Cin Büyüsü' gibi korku filmleri ve 'Kahraman Kuyruklar', 'Karlar Kralı Norm 3: Aile Tatili' gibi animasyon filmler de vizyona giriyor.
17 Mart 2023

Londra'daki Prince Charles Sineması, halkın tepkisi üzerine yapay zeka tarafından yazılan 'Son Senarist' filminin galasını iptal etti. Film, Peter Luisi tarafından yönetildi ve Nicholas Poplin tarafından oynandı. İzleyiciler, yazar yerine yapay zeka kullanılması konusundaki endişelerini dile getirdi. Yönetmen Luisi, filmin amacının yapay zekanın film endüstrisi üzerindeki etkisi hakkında bir sohbet başlatmak olduğunu belirtti.
23 Haziran 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinemalarda Polonya'nın Oscar adayı Aİ (EO), korku filmi Megan (M3GAN), aksiyon filmi Servet Operasyonu (Operation Fortune: Ruse de guerre), komedi filmi İllegal Hayatlar, konser filmi Tamiri Mümkün ve korku filmi Ammar 3: Cin Kabilesi olmak üzere altı yeni film izleyiciyle buluşuyor. Aİ (EO), bir eşeğin gözünden dünyayı anlatırken, Megan yapay zeka ile hareket eden bir oyuncak bebeğin hikayesini, Servet Operasyonu ise bir MI6 ajanının maceralarını konu alıyor. İllegal Hayatlar, bir kumarhane sahibinin siyasi parti kurma sürecini, Tamiri Mümkün Mor ve Ötesi'nin stadyum konserini ve Ammar 3: Cin Kabilesi ise büyü ve cinlerle ilgili bir hikayeyi ele alıyor.
13 Ocak 2023

'Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma' serisinin ikinci bölümü için İstanbul'a gelen film ekibi, Kapalıçarşı'da çekimler için keşif yaptı. Ekipte ABD'li oyuncu Tom Cruise da bulunuyordu. ABD'li yönetmen ve senarist Christopher McQuarrie, tarihi yarımadada planladığı çekimler için ekibiyle Kapalıçarşı'yı gezdi. Kapalıçarşı, daha önce James Bond filmlerinin bazı sahneleri için de çekim mekanı olmuştu.
24 Temmuz 2023

Bu hafta sinema salonlarında iki yerli film dahil olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin merakla beklenen final filmi izleyiciyle buluşuyor. Louis Leterrier yönetmenliğindeki bu filmde Vin Diesel, Jason Statham gibi isimler başrolleri paylaşıyor. Ayrıca romantik komedi, korku ve animasyon türlerinde de yeni filmler sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor.
19 Mayıs 2023

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese'nin yeni filmi 'Killers of the Flower Moon'un resmi fragmanı yayınlandı. Film, 20 Ekim'de sinemalarda gösterime girecek ve ardından Apple TV+ platformunda yer alacak. Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro gibi yıldız isimleri barındıran kadrosuyla dikkat çeken yapım, 1920'lerde Oklahoma'da Osage halkına yönelik işlenen cinayetleri konu alıyor ve bir gerçek suç hikâyesini anlatıyor.
5 Temmuz 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında sekizi yerli olmak üzere toplam 11 yeni film izleyici ile buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde olduğu 'Adaletin Eli' filmi aksiyon ve gerilim severleri hedef alırken, 'Nisan' ve 'Neandria' gibi yerli yapımlar da çeşitli konularıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, 'Mükemmel Aile' ve 'Aile Çıkmazı' gibi komedi filmleri ile 'Kara Cin Laneti' adlı korku filmi de bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yer alıyor. Animasyon severler için 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' gibi yapımlar da gösterime giriyor.
14 Mart 2024

Fransa'nın Cannes şehrinde 14-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 77'nci Cannes Film Festivali'nin resmi seçkisi, yapılan bir basın toplantısıyla duyuruldu. Festivalde, Greta Gerwig'in jüri başkanlığını üstleneceği ve birçok ünlü yönetmenin son filmleriyle Altın Palmiye için yarışacağı açıklandı. Yarışacak yönetmenler arasında Yorgos Lanthimos, David Cronenberg, Francis Ford Coppola ve Paolo Sorrentino gibi isimler bulunuyor. Ana yarışmada Altın Palmiye için yarışacak filmlerin listesi de paylaşıldı.
11 Nisan 2024

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023
İşaretlediklerim