Amerikalı ünlü aktör Robert De Niro, 19 yaşındaki torunu Leandro De Niro Rodriguez'in ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi. Leandro'nun annesi ve De Niro'nun kızı Drena De Niro, oğlunun vefat haberini Instagram üzerinden duyurdu. Leandro'nun ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamış olmasına rağmen, Daily Mail'in haberine göre, genç bir evde beyaz toz bir madde yanında ölü bulundu ve polis uyuşturucu kullanımı ihtimali üzerinde duruyor.
4 Temmuz 2023

Çocuk felci sonucu altı yaşından itibaren demir akciğer içinde yaşamak zorunda kalan Paul Alexander, 78 yaşında vefat etti. 27 Şubat'ta Covid-19 testi pozitif çıktıktan sonra hastaneye kaldırılan Alexander, hayatı boyunca üniversite eğitimi alıp avukatlık yaparak ve bir kitap yayınlayarak birçok insana ilham kaynağı oldu. Kardeşi Philip, Paul için bağışta bulunanlara teşekkür ederek, toplanan paranın cenaze masraflarını karşılayacağını belirtti.
13 Mart 2024

Eski Amerikan futbolu oyuncusu ve aktör O.J. Simpson, 76 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Simpson, eski eşi Nicole Brown Simpson ve onun arkadaşı Ron Goldman'ı öldürmekle suçlanmış ve bu dava 1995'te dünya genelinde canlı yayınlanarak büyük ilgi görmüştü. 'Yüzyılın davası' olarak adlandırılan bu dava sonucunda Simpson beraat etmiş, ancak daha sonraki yıllarda başka suçlamalar nedeniyle hüküm giymişti. Ölüm haberini ailesi duyurdu.
11 Nisan 2024

Türk rock müziğinin öncülerinden olan Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan Koray, akciğer rahatsızlıkları ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. 'Anma Arkadaş', 'Fesuphanallah', 'Çöpçüler' gibi birçok efsaneleşmiş şarkıya imza atan Koray, Anadolu Rock'ın en önde gelen temsilcilerinden biriydi. Sanatçının kızı Damla Koray, babasının vefatını duyurdu.
7 Ağustos 2023

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Oscar ödüllü aktör Robert De Niro'nun kızı Drena De Niro'nun 19 yaşındaki oğlu Leandro De Niro Rodriguez'in geçtiğimiz hafta hayatını kaybettiği bildirildi. Ölüm nedeni resmi olarak açıklanmamışken, Drena De Niro oğlunun aşırı doz fentanil almasının ölümüne yol açtığını iddia etti. Anne De Niro, oğluna bozuk ilaçların satıldığını ve bu durumun sorumluları için öfkesini dile getirdi. Fentanilin cerrahi müdahalelerde kullanılan güçlü bir ağrı kesici olduğu ve aşırı dozda alındığında ölümcül olabileceği bilgisi verildi.
6 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

Dame Edna Everage karakteriyle tanınan Avustralyalı komedyen Barry Humphries, 89 yaşında hayatını kaybetti. Mart ayında geçirdiği kalça ameliyatının ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Humphries'in ölümü, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese tarafından da üzüntüyle karşılandı. Humphries, sahne ve ekran kariyeri boyunca birçok önemli yapımda yer aldı ve 'Kayıp Balık Nemo' gibi animasyon filmlerinde seslendirme yaptı. Dört kez evlenen ve dört çocuk babası olan sanatçı, geride eşi Lizzie Spender'ı bıraktı.
22 Nisan 2023

Sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Uğurlu, 30 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Sanatçının vefatını sosyal medya üzerinden duyuran Zafer Algöz, Uğurlu'nun büyük bir sanatçı ve ilham kaynağı olduğunu belirtti. Ahmet Uğurlu, 'Tabutta Röveşata', 'Behzat Ç.' ve 'Yol Ayrımı' gibi yapımlarda rol almıştı. Cem Yılmaz da Uğurlu'nun vefatı üzerine taziye mesajı yayınladı.
30 Mayıs 2024

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan sinema ve dizi oyuncusu Merve Kayaalp, başına ateş ederek hayatına son verdi. Olay, Kayaalp'in yaşadığı dairenin balkonundan silah sesi duyan çevredekiler tarafından yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, Kayaalp'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kayaalp, 'Sakarya Fırat', 'Küçük Kıyamet', 'Düşler ve Umutlar', 'Elif', 'Şeref Meselesi' ve 'Savaşçı' dizilerinde rol almıştı.
19 Eylül 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde beş ay önce doğa yürüyüşüne çıkan ve kaybolan ünlü oyuncu Julian Sands'ı arama çalışmalarında insan kalıntıları bulundu. Kemikler, kimlik tespiti için adli tıp ofisine gönderildi. Sands'ın kaybolduğu bölgede bulunan kemiklerin, oyuncuya ait olup olmadığı bir hafta içinde açıklanacak.
25 Haziran 2023

Televizyon dizisi 24'te FBI ajanı Renee Walker karakteri ve video oyunu 'The Last Of Us'ta Tess karakteri ile tanınan oyuncu Annie Wersching, kanserle mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Wersching'in ölüm haberini menajeri Craig Schneider duyurdu. Eşi Stephen Full ve oyunun yaratıcısı Neil Druckmann, Wersching için duygusal veda mesajları paylaştı. Wersching aynı zamanda 'Star Trek: Enterprise', 'The Vampire Diaries', 'Marvel’s Runaways' ve 'Star Trek: Picard' gibi yapımlarda da rol almıştı ve üç çocuk annesiydi.
30 Ocak 2023

Amerikalı Oscar ödüllü aktör Al Pacino, 83 yaşında dördüncü çocuğunu bekliyor. Pacino'nun 29 yaşındaki kız arkadaşı Noor Alfallah sekiz aylık hamile. Pacino'nun daha önceki ilişkilerinden üç çocuğu bulunmakta ve en büyük çocuğu ile yeni doğacak çocuğu arasında 33 yıl yaş farkı olacak. Hollywood'da yaşlı babaların sayısının arttığına dair örnekler arasında Robert De Niro'nun da 79 yaşında yedinci çocuğunu kucağına aldığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

Türk sinema yazarı ve eleştirmeni Sungu Çapan, 76 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süre Cumhuriyet gazetesinde yazılarıyla okurlarla buluşan Çapan, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Çapan'ın ölüm haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Çapan, Türk Sinematek Derneği'nin kuruluşunda da aktif rol almış ve çeşitli dergilerde sinema üzerine yazılar yazmıştı.
2 Nisan 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezası alan annesi Gülten Sayın ile kavuşması, Meclis'ten geçen ve Resmi Gazete'de yayımlanan yasaya rağmen bürokratik engeller nedeniyle gerçekleşmedi. HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstererek bürokratların tutumunu eleştirdi. Yeni yasa, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazının ertelenmesine olanak tanıyor.
18 Nisan 2023

Türk sinemasına yıllarca hizmet etmiş olan Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, hastaneye kaldırıldığı gün doktorların tüm çabalarına rağmen vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu'nun ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. İnanoğlu, sinema sektörüne yönetmen yardımcısı olarak adım attığı 1957'den itibaren, yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı olarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
2 Nisan 2024

Türkiye'nin tanınmış keman virtüözlerinden Suna Kan, 86 yaşında vefat etti. Sanatçının ölüm haberini piyanist Gülsin Onay sosyal medya üzerinden duyurdu. Suna Kan, 5 yaşında keman çalmaya başlamış ve 1946'da 'Harika Çocuk' olarak anılmaya başlamıştı. Devlet bursu ile yurt dışında eğitim gören ve Paris Konservatuarı'nı birincilikle bitiren Kan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda uzun yıllar solist ve başkemancı olarak görev yapmış ve 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.
11 Haziran 2023

2007 yılında vefat eden oyuncu Savaş Dinçel anısına düzenlenen 14'üncü Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri, Baba Sahne'de gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. En iyi kadın oyuncu ödülünü 'Bernarda' oyunundaki performansıyla Özge Arslan, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise 'Çemberin Anası' oyunundaki performansıyla Tolga İskit aldı. Törende ayrıca en iyi oyun yazarı ve en iyi oyun yönetmeni ödülleri de sahiplerini buldu.
2 Nisan 2023

Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele eden altı yaşındaki Yusuf Kerim hayatını kaybetti. Yusuf Kerim'in annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olduğu' gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmış ve Yusuf Kerim kanser tedavisi gördüğü sırada annesinden ayrı kalmıştı. Kamuoyunun ve siyasetçilerin baskısıyla yargıda yeni düzenlemeler içeren kanun teklifine kadın hükümlünün cezasının infazının bir yıla kadar ertelenebileceğine ilişkin bir madde eklenmiş ve Gülten Sayın 18 Nisan'da tahliye edilmişti.
2 Ekim 2023

ABD ve Kanada'da bozulmuş kavunlar kaynaklı salmonella salgını sebebiyle toplamda sekiz kişi yaşamını yitirdi. ABD'de 38 eyalette 230 kişi etkilenirken, 96 kişi hastaneye kaldırıldı ve üç kişi öldü. Kanada'da ise 129 vaka rapor edildi, 44 kişi hastaneye yatırıldı ve beş kişi hayatını kaybetti. CDC ve FDA, salgınla bağlantılı markaların ürünlerini geri çağırdı ve kesilmiş kavunların tüketilmemesi konusunda uyarıda bulundu.
8 Aralık 2023
İşaretlediklerim