Adana merkezli iki ilde düzenlenen 'Kuyu-1' operasyonlarında, aralarında örgüt elebaşıları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük'ün de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit, yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi suçlara karıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlığının koordinesinde yapıldığını ve operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2024

Somali Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çin'in Çengdu kentinde düzenlenen FISU Dünya Üniversite Oyunları'nda yarışan ve 100 metrelik koşuyu zorla bitiren Somalili atlet Nasra Abukar Ali hakkında soruşturma başlattı. Bakan Mohamed Barre, atletin bakanlıkça gönderilmediğini ve seçilme sürecine ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu ve bazı kullanıcılar hükümeti suçlayarak sporcunun yolsuzlukla gönderildiğini iddia etti.
2 Ağustos 2023

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, üstü çıplak halde zeytin tankına girdiği görüntüleri paylaşılan kişi tutuklandı. Şüpheli M.A., dün gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Görüntülerin çekildiği zeytin işletmesi mühürlenerek faaliyetten men edildi ve işletme sahibine idari ceza uygulandı.
30 Temmuz 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak hayvan kesimi yapıldığı ihbarı üzerine bir adreste arama yapıldı. Aramada 12 eşeğin kesildiği belirlendi ve hazır bekletilen iki eşek ile altı at, hayvan barınağına götürüldü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, iki zanlıyı gözaltına aldı. Ele geçirilen etler imha edildi.
3 Eylül 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanmasıyla başlayan dolandırıcılık soruşturması kapsamında, aralarında avukat Rezan Epözdemir ve Fatih Terim'in aile dostu Nur Erkasap'ın da bulunduğu beş kişi hakkında 'dolandırıcılık', 'resmi evrakta sahtecilik' ve 'görevi kötüye kullanma' suçlarından suç duyurusunda bulundu. Şube müdürü Seçil Erzan ve diğer şüpheliler, yüksek getiri vaadiyle onlarca müşteriyi milyonlarca dolar dolandırmakla suçlanıyor. Soruşturma İstanbul Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülüyor ve şüpheliler yarın dördüncü kez hakim karşısına çıkacak.
7 Mart 2024

Erzincan İliç'teki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kaymasında dokuz işçi toprak altında kalmıştı. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu'nda faciadan bir saat önce joeradar görevlisinin tehlike olduğuna dair e-posta gönderdiğini açıkladı. Uz, e-postanın şirket yetkililerine ulaştığını ancak gizlendiğini belirtti. E-postada, yığma operasyonlarının durdurulması gerektiği belirtilmesine rağmen, bu talimatın yerine getirilmediği ifade edildi.
11 Haziran 2024

Hatay merkezli yedi ilde düzenlenen 'Mahzen-47' operasyonunda, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen bir organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgüt liderleri İsmail Azar ve Hamza Mutlu dahil 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin medikal firmalar üzerinden usulsüz rapor çıkardıkları ve sahte reçeteler düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yapılan incelemelerde, örgütün kamuyu yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattığı belirlendi.
16 Mayıs 2024

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde, eski Türk Hava Yolları (THY) yetkilisi Cenk Öcal'ın New Jersey'deki evine baskın düzenledi. Soruşturma, Adams'ın seçim kampanyası sırasında Türkiye'den yasadışı bağış alıp almadığı ve Türkevi'nin inşasında usulsüzlük yapıp yapmadığına odaklanıyor. Aynı soruşturma kapsamında Adams'ın kampanya ve uluslararası ilişkiler ofisinde çalışan diğer kişilerin evlerine de baskınlar yapıldı.
17 Kasım 2023

Denizbank, bir şube müdürünün tutuklanması üzerine patlak veren dolandırıcılık skandalıyla ilgili olarak eski Galatasaraylı futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak ve eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin hakkında tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. Banka, şikayet ettiği kişilerin soruşturma kapsamında sunduğu belgelerin Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, suç duyurusu dilekçesinde İnan, Çolak ve Çetin'in soruşturma kapsamında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları iddia edildi.
2 Kasım 2023

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan, aralarında bir özel dedektifin de olduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve 'Victoria' isimli bir ajanla temas kurduğu belirlendi.
5 Mart 2024

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla tutuklandı. Erzan'ın Galatasaray camiasından tanınan isimler de dahil olmak üzere birçok müşteriyi dolandırdığı iddia ediliyor. İstanbul Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Erzan'ın kuzeni Nazlı Can ve iki kişi daha tutuklandı. Ali Yörük'ün ismi Erzan tarafından sorguda anılmış ve Erzan, dolandırdığı kişilerden birinin parasını Yörük'e aldırttığını itiraf etmişti.
30 Nisan 2023

Denizbank, şube müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık soruşturması kapsamında yaptığı açıklamada, bir müşterinin vadesine bir gün kala ve 65 bin dolar zarar ederek 2 milyon dolarlık mevduatını çekip kuryeye teslim ettiğini belirtti. Banka, müşterilerin para çekme taleplerini sınırlayamayacağını ve şüpheli işlemlerin sorgulandığını ifade etti. Olay, bankanın dolandırıcılık şüphesiyle müşteriye evine kadar giderek uyarıda bulunmasına rağmen gerçekleşti.
28 Kasım 2023

İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde düzenlenen 'Sibergöz-44' operasyonlarında 107 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar liralık para hareketliliği olduğu tespit edildi. Operasyonlarda dört ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve Türk lirası ile birçok dijital materyale el konuldu. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden 'Forex Yatırım, Yüksek Kazanç' adıyla paylaşım yaparak vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.
11 Haziran 2024

Bursa'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından üretildiği iddia edilen çadırların aslında Gaziantep'ten getirilerek sadece MEB logosu yapıştırıldığı ve ardından deprem bölgesine gönderildiği iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, bu durumu kamu zararı ve skandal olarak nitelendirdi ve ilgili yetkililerin görevden alınması gerektiğini belirtti. MEB, iddialar hakkında soruşturma başlatıldığını ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.
10 Mart 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla, İsrail istihbarat servisi Mossad'a bilgi satmakla suçlanan yedi şüpheliden altısı tutuklandı. Şüpheliler arasında eski emniyet amiri Hamza Turhan A. da bulunuyor ve Mossad ile 'Victoria' kod adlı ajan aracılığıyla iletişim kurduğu iddia ediliyor. Şüphelilerin arasında ihraç edilen ve emekli polisler ile özel sektör ve vergi dairesi çalışanları da yer alıyor.
8 Mart 2024

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Binance ve kurucusu Changpeng Zhao'ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle dava açmasının ardından, Binance ABD'deki dolar cinsinden para yatırma işlemlerini askıya aldı ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini durduracağını duyurdu. Bu gelişmelerin sonucunda Binance, ABD iştirakinden yaklaşık 50 kişiyi işten çıkardı, bu kişiler arasında hukuk, uyum ve risk departmanlarındaki çalışanlar da bulunuyor.
17 Haziran 2023

Denizbank'ın Levent Büyükdere şubesinin müdürü Seçil Erzan, 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından tutuklandı. Erzan'ın ardından kuzeni Nazlı Can da aynı suçlamalarla tutuklandı. Soruşturma kapsamında teknik direktör Fatih Terim bilgi amaçlı savcılarla görüştü ve bazı müştekilerin avukatı Denizbank'a ihtarname gönderdi. Denizbank, iddiaların banka sistemine yansımadığını ve kayıt dışı olduğunu savunurken, müştekilerin avukatı bu açıklamayı yetersiz buldu.
28 Nisan 2023

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın seçim kampanyası sırasında Türkiye'den yasa dışı bağış alıp almadığını soruşturuyor. Soruşturma kapsamında, Adams'ın seçim kampanyası bağış sorumlusu Brianna Suggs'ın evi arandı ve Suggs kamu yolsuzluğu soruşturmasında sorgulandı. Soruşturma, Adams'ın 2021 belediye başkanlığı seçimi kampanyasında, bir inşaat şirketi ve Türkiye hükümetiyle yasa dışı işbirliği yapıp yapmadığını araştırıyor. Ancak, Adams'a yönelik herhangi bir suçlama bulunmuyor.
3 Kasım 2023

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan ve altı işbirlikçisi, yüksek getiri vaadiyle bir fon üzerinden onlarca banka müşterisini dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda Denizbank yöneticileri hakkında 'zimmet' suçu bulgusuna rastlanmadı ve banka yönünden takipsizlik kararı verildi. Denizbank, bazı tanınmış isimler hakkında 'tefecilik' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Davanın ilk duruşmasında sanıkların ifadesi alınacak ve Denizbank'ın davaya katılma talebi değerlendirilecek.
20 Kasım 2023
İşaretlediklerim