Diyarbakır'da sekiz yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan amca Salim Güran'ın yeniden ifadesi alındı. Salim Güran, suçlamaları reddederek olay günü yaptıklarına ilişkin daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı. Soruşturma kapsamında tutuklanan diğer şüpheliler arasında Narin'in annesi, ağabeyi ve diğer aile üyeleri de bulunuyor. Narin'in cesedi, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu.
14 Eylül 2024

İstanbul Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldüren Yunus Emre Geçti'nin hakimlik ifadesi ortaya çıktı. Geçti, suçlamaları reddederek silahı yerde bulduğunu ve kasten suç işlemediğini iddia etti. 26 suçtan kaydı bulunan Geçti, karakoldan firar ettikten sonra yakalanmış ve Yılmaz'ı kendi silahıyla vurmuştu. Olayda bir polis memuru ve Geçti'nin annesi de yaralanmıştı.
25 Eylül 2024

Fulya Soybaş, kadın cinayetlerinin artışına ve adalet sisteminin bu cinayetlere karşı yetersiz kalmasına dikkat çekiyor. Gülten Ataklı cinayetinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan polis memuru Mürsel Ataklı'ya mahkeme tarafından ceza indirimi uygulanması, adalet sistemine olan güveni sarsıyor. Ayrıca, 12 yaşındaki çocuğun velayetinin katilin ailesine verilmesi de büyük tepki çekiyor.
2 Haziran 2024

Yılmaz Güney'in ailesi, 1974 yılında Adana'da Hakim Sefa Mutlu'yu öldürmekten dolayı hüküm giyen Güney'in davasının yeniden görülmesi için başvuruda bulundu. Talepler arasında, olaya dair yeni delillerin incelenmesi ve Mutlu'nun mezarının açılarak otopsi yapılması yer alıyordu. Ancak Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, olayın üzerinden 50 yıl geçtiğini ve yargısal süreçlerin tamamlandığını belirterek talebi reddetti. Avukat Bişar Abdi Alınak, karara itiraz edeceklerini ifade etti.
13 Şubat 2024

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, Sivas'ta bir boşanma davasında, eşine fiziksel şiddet uygulayan erkekle büyü ve muska işleriyle uğraşan kadını eşit kusurlu buldu. Sivas 2’nci Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına karar vererek karşılıklı tazminat taleplerini reddetti. İstinaf başvuruları reddedilen çift, dosyayı temyize götürdü ve Yargıtay yerel mahkeme kararını onadı. Yargıtay, temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenlerin kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte olmadığını belirtti.
29 Temmuz 2024

İzmir'in Bornova ilçesinde Vesim Ş. isimli bir baba, yaşları iki, dört ve 14 olan üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü ve 11 yaşındaki bir çocuğunu yaraladı. Olay, Çınar mevkisine yakın bir arazide gerçekleşti. Baba Vesim Ş.'nin eşiyle boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Yaralı çocuk ve intihara kalkıştığı iddia edilen baba hastaneye kaldırıldı.
27 Ağustos 2024

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, kayınvalidesi ve kayınpederine ‘anne-baba’ şeklinde hitap etmeyen kadını ağır kusurlu buldu. Bursa 8’inci Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına karar verirken kadının tazminat talebini reddetti. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi, kadının bu davranışının evlilik birliğini temelinden sarsacak bir kusur olmadığını belirterek tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmetti. Ancak Yargıtay, kadını ağır kusurlu bularak istinaf kararını bozdu.
3 Ağustos 2024

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’yle evlendirilmesine ilişkin davada karar ertelendi. Daha önce Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl, Kadir İstekli 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstinaf mahkemesi cezaları az bularak davanın yeniden görülmesini istemişti. Mahkeme, sanık avukatlarının mazeret bildirmesi nedeniyle kararın bir sonraki celsede açıklanmasına hükmetti.
16 Temmuz 2024

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde cezaevinden izinli çıkan hükümlü H.S., babası Bünyamin S.'yi silahla vurarak öldürdü. Olay, Pınarkaya köyünde H.S. ile annesi A.S. arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri, Bünyamin S.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli H.S. ve annesi A.S. gözaltına alındı.
27 Ağustos 2024

Eski başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki evlerinde anneannesi Leyla Çetiner'i vurarak öldürdü. Abdüllatif Şener, oğlunun psikolojik sorunları olduğunu ve olayın aileyi derinden sarstığını belirtti. Şener, oğlunun işsizlik ve düşük maaş gibi sorunlar nedeniyle psikolojik sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun medyada şahsıyla hesaplaşma aracı haline getirildiğini ifade etti. Olayın ardından Şener, ailelerinin acısına saygı gösterilmesini istedi.
1 Ağustos 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe mahallesinde muhtar adayı olan manken Simurg Sarsılmaz, sosyal medya üzerinden aldığı ölüm tehditleri sebebiyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Sarsılmaz, adaylık açıklamasının ardından sosyal medyanın gündemine oturmuş ve geniş bir ilgi görmüştü. Ancak, aldığı tehditler ve cinsel içerikli hakaretler nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu ve ilaçlarla ayakta durabildiğini belirtti. Sarsılmaz, tehditler hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
28 Şubat 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki S.G., sosyal medya platformu Tiktok'ta canlı yayın açarak sekiz yaşındaki kızı hakkında müstehcen kelimeler kullandı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve şikayetler üzerine polis ekipleri kadının adresini tespit ederek eve operasyon düzenledi. S.G., canlı yayın sırasında gözaltına alındı ve hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan adli işlem başlatıldı. S.G.'nin 2018'de eşinden boşandığı ve kızının velayetinin babasında olduğu tespit edildi.
16 Mayıs 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçlamasıyla İstanbul Adliyesi'ne ifade vermek üzere geldi. Tok'un oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olmuş, ardından annesiyle birlikte önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı iade sürecini başlatmış, Cihantimur ve diğer bir kişiye yurtdışına çıkış yasağı konmuş, bir çalışan ise tutuklanmıştı.
15 Mart 2024

İstinaf mahkemesi, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile 'evlendirilmesi' olayına ilişkin davada verilen cezaları yetersiz buldu. Baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl, Kadir İstekli 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, cezaların artırılması gerektiğine karar vererek davanın usul ve esas yönünden yeniden görülmesine hükmetti.
23 Şubat 2024

Mersin'in Mut ilçesinde bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunması üzerine başlatılan soruşturmada iki kişi tutuklandı. Meydan Mahallesi'nde atık toplayan bir kişi tarafından 24 Eylül'de bulunan kız bebek cesediyle ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan bebeğin annesi Y.Ç. ve onun annesi F.Ç. tutuklanırken, F.Ç'nin babası M.Ç. adli kontrolle serbest bırakıldı.
26 Eylül 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmıştı. Bu olayın ardından soruşturma başlatılmış ve Baba Bülent Cihantimur'un çalışanı Ayşe Ceren S., kaçışa yardım ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Ancak son gelişmelerle Ayşe Ceren S. tahliye edildi. Adalet Bakanlığı, Tok ve oğlunun iadesi için sürecin başlatıldığını duyurdu, fakat henüz bir gelişme yaşanmadı.
18 Nisan 2024

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli’yle evlendirilmesine ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, Gümüşel’e 18 yıl dokuz ay, İstekli’ye ise 36 yıl hapis cezası verdi. Daha önce istinaf mahkemesi cezaları az bularak davanın yeniden görülmesini istemişti. Davada, Gümüşel çifti ve İstekli hakkında çocuk istismarı ve cinsel saldırı suçlamalarıyla yüksek hapis cezaları talep edilmişti.
23 Eylül 2024

TBMM'de başıboş köpek sorununu çözmeyi amaçlayan yasa tasarısının görüşmeleri sırasında, evladını kaybetmiş bir anneye milletvekilleri tarafından sözlü saldırıda bulunuldu. Antalya'da köpek saldırısı sonucu ölen Mahra Melin Pınar'ın annesi ve Ankara'da köpek saldırısı sonucu ağır yaralanan Tunahan Yılmaz'ın babası, milletvekillerinin hedefi oldu. Bu olay, TBMM'nin saygın imajına zarar verdi ve milletvekillerinin asgari nezaketten uzak davranışları eleştirildi.
19 Temmuz 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına sebep olmasının ardından oğluyla birlikte Mısır'a kaçtı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' korumak istediğini ve kaza anında bir ölüm olduğunu bilmediğini belirtti. Ayrıca, oğlunun güvende olmasını ve adil bir şekilde yargılanmasını istediğini ifade ederek, ülkenin kendilerine karşı 'kana kan' bir tutum sergilemeyeceğini garanti etmesi halinde dönebileceklerini söyledi.
7 Mart 2024

Münevver Karabulut'un babasının talebi üzerine Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi. 17 yaşındaki Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Garipoğlu, 197 gün sonra teslim olup tutuklanmış ve 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 10 Ekim 2014'te hücresinde ölü bulunan Garipoğlu'nun otopsi kaydı Silivri başsavcılığı tarafından istenmişti.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim