Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, 50 yaşındaki Zehra Elesli ve 15 yaşındaki kızı Hatun Elesli, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay, Akçalı Mahallesi’nde tek katlı evlerinin damında salça yaparken meydana geldi. Anne Zehra Elesli elektrik akımına kapıldıktan sonra, kızı Hatun Elesli annesini kurtarmaya çalışırken aynı şekilde elektrik akımına kapıldı. Ağır yaralanan anne ve kızı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve cenazeleri Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.
23 Temmuz 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da bir trafik kazası yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan ve sonrasında Mısır'a kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için iade sürecinin başladığını açıkladı. Tok, oğlunu 'annelik içgüdüsüyle' kaçırdığını ve adalete teslim olacaklarını belirtti. Mısır adli makamlarıyla temasa geçilerek şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edildi.
7 Mart 2024

Silivri Başsavcılığı, 15 yıl önce Münevver Karabulut'u öldürdükten sonra cezaevinde intihar ettiği açıklanan Cem Garipoğlu'nun otopsi kaydını istedi. Garipoğlu'nun ölmediği ve kaçırıldığı iddiaları üzerine, mezarının açılması ve cesedin incelenmesi talepleri bulunuyor. Bu talepler daha önce reddedilmişken, son başvuru Ekim 2023'te yapıldı ve süreç devam ediyor. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi sırasında çekilen fotoğraf ve video kayıtlarının istenmesiyle, bilirkişi heyetinin raporuna göre mezarın açılıp açılmayacağına karar verilecek.
12 Mart 2024

Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz hakkında, kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırlandı. Öz, daha önce aynı suçlamayla para cezasına çarptırılmıştı. Öz, duruşma sonrası yaptığı açıklamalarda mahkeme heyetine ve polislere yönelik sert eleştirilerde bulunmuştu. Öz, iddianameye tepki göstererek, emniyet güçlerinin canının sıkıldığını ve bu nedenle hakkında soruşturma başlattıklarını belirtti.
6 Eylül 2024

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, eşinin akrabalarıyla görüşmeyi istemeyen ve onlara kötü davranan kadını boşanma davasında kusurlu buldu. Ankara’da yaşayan kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığını ve kumar bağımlısı olduğunu iddia ederek boşanma davası açtı. Mahkeme, kadını az kusurlu, kocayı ise ağır kusurlu buldu ve kadına tazminat ödenmesine karar verdi. Ancak, Yargıtay, istinaf mahkemesinin kararını onaylayarak kadının tazminat talebini reddetti.
11 Ağustos 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un ABD'nin Connecticut eyaletindeki Manson Gençlik Kurumu'nda tutulduğu fotoğraf yayınlandı. Cihantimur, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla yargılanıyor ve avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslah evindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesini talep etti. Hakim, Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Eylem Tok ve oğlunun davası 27 Haziran'a ertelendi.
20 Haziran 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının ardından Mısır'a kaçırdı. Tok, kaçışın ardından yaptığı açıklamada, oğlunun başına bir şey gelmesinden korktuğu için böyle bir adım attığını ve 'annelik içgüdüsüyle' hareket ettiğini belirtti. Ancak, kaçış görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Tok ve oğlunun adalete teslim olacaklarını duyurdu.
5 Mart 2024

MFÖ grubunun üyelerinden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, sanatçının Temmuz 2023'te kanserle mücadele sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç hakkında konuştu. Özkan Uğur'un cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Cem Yılmaz'ın, bu zor zamanlarda kendilerine büyük destek ve vefa gösterdiğini vurguladı. Aysun Uğur, MFÖ grubunun 'MF' ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin eleştirilere de değinerek, insanların çalışmak zorunda olduğunu ve eleştirilmemeleri gerektiğini ifade etti.
26 Mart 2024

Gezi davası tutuklusu Tayfun Kahraman’ın kızı Vera, babasına doğum günü için bir mektup yazdı. Mektubunda babasını çok özlediğini ve onunla yeniden güzel vakit geçirmek istediğini belirtti. Tayfun Kahraman, 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve kızı Vera, üçüncü doğum gününü de babasız kutlayacak. Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, bu mektubu sosyal medya hesabından paylaştı ve yaşadıkları hukuksuzluğun sadece kendi ailelerinin değil, tüm ülkenin meselesi olduğunu vurguladı.
30 Temmuz 2024

Cumartesi Anneleri, kayıplarının izini süren anneler olarak Galatasaray Meydanı'nda 1000'inci kez bir araya gelecek. 1993-1995 yılları arasında yoğunlaşan kayıplar, hala çözülememiş davalar ve sorumluların serbestçe dolaşması gibi konulara dikkat çekiliyor. Bu buluşmalar, hakikat arayışı ve toplumsal hafızanın canlı tutulması için önemli bir alan oluşturuyor. Gazeteci Ali Topuz, bu hareketin bir duygu sorunu değil, devletin tekelindeki şiddetin sınırlandırılması için gerekli hukuku üretmeye dönük bir siyasal ısrar olduğunu vurguluyor.
23 Mayıs 2024

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan, 'Dünyanın En Güzel Kadını', 'Kahveci Güzeli' ve 'Sana Dönmeyeceğim' gibi filmlerle tanınıyordu. Oyuncunun ölüm haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medyadan duyurdu. Murat Soydan, 1960'larda başladığı sinema kariyerinde 200'e yakın filmde rol aldı ve birçok ödül kazandı.
11 Haziran 2024

1995 yılında Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç'un öldürülmesinin ardından başlayan Cumartesi Anneleri'nin mücadelesi, 1000. haftasında da devam ediyor. Her cumartesi Galatasaray Lisesi önünde toplanan anneler, kayıplarının ve katillerinin bulunması için adalet arayışlarını sürdürüyor. Ancak, yetkililerden gelen açıklamalar ve toplumun bir kesiminin tepkileri, adaletin hala uzak bir yerde olduğunu gösteriyor. Cumartesi Anneleri'nin mücadelesi, Plaza Del Mayo'dan esen bir rüzgar gibi devam ediyor.
25 Mayıs 2024

Rusya'nın önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümünün ardından cesedinin yerinin bilinmediği bildirildi. Navalni'nin annesi ve avukatları, cesede erişim sağlayamadıklarını ve cezaevi yetkililerinin konu hakkında bilgi vermediğini ifade etti. Kremlin Sözcüsü, cezaevi yetkililerinin ölümle ilgili incelemeleri tamamladığını açıklarken, Navalni'nin sözcüsü ölüm nedeninin hala bilinmediğini ve soruşturmanın genişletildiğini belirtti.
19 Şubat 2024

Bilim insanları, Mısır'ın Luksor yakınlarında 1935'te keşfedilen ve 'Çığlık Atan Kadın' olarak bilinen mumyanın olası ölüm nedenini açıkladı. Araştırmalara göre, mumyanın yüz ifadesi kadavra spazmı olarak okunabilir ve bu da kadının acı veya ızdıraptan çığlık atarak öldüğü anlamına gelir. Bilgisayarlı tomografi taramaları ve diğer tekniklerle yapılan analizler, mumyanın yaklaşık 48 yaşında öldüğünü ve omurga eklem iltihabından muzdarip olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, mumyanın iç organlarının sağlam olması ve pahalı mumyalama maddeleriyle muamele edilmiş olması dikkat çekti.
3 Ağustos 2024

Fransa'nın Adge kasabasının belediye başkanı Gilles d’Ettore, ölü babasıyla konuşmak için kamu kaynaklarını kullanarak fal baktırdı. Dört yıl boyunca falcı Sophia Martinez'e lüks tatiller için ödeme yapan başkan, meleklerin ve ölülerin kendisini aradığını iddia etti. Olayların ortaya çıkmasının ardından hem belediye başkanı hem de falcı tutuklandı. Falcı, kadınların kaldığı bir koğuşta cadılıkla suçlandığı için hücreye konuldu.
27 Mayıs 2024

Türkiye'nin ilk ve tek milli kadın motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz, cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılıkla mücadele ederek, kadınların da yarış pistlerinde yer alabileceğini kanıtladı. Yılmaz, motosiklet yarışıyla tanışmasından bu yana karşılaştığı zorlukları, ekipman temin etme sürecinden, yarışlara katılma mücadelesine kadar detaylı bir şekilde anlattı. Ayrıca, kadınların bu alanda daha fazla yer alması için federasyonla iş birliği yaparak kadınlara yönelik bir yarış kategorisi oluşturdu ve bu sayede 40 kadın sürücüyü pistle tanıştırdı. Yılmaz, bu süreçte karşılaştığı engellemelere ve zorluklara rağmen vazgeçmediğini ve gelecek nesiller için rol model olmayı hedeflediğini belirtti.
7 Mart 2024

Tayland'ın Nakhon Sawan eyaletinde, yiyecek ve para dilenmek için kullanılan bir fil, sahibini ezerek öldürdü. Olayı kaydeden bir görgü tanığı, filin sahibi tarafından dilenmek için kullanıldığını ve olay anında filin aniden tedirginleşerek sahibine saldırdığını belirtti. Bir diğer tanık ise, filin yavrusunun elinden alındığını hissettiği için sahibine saldırdığını öne sürdü.
8 Şubat 2024
İşaretlediklerim