Gazeteci Fatih Portakal, oy kullanırken zafer işareti yaparak fotoğraf çektirdi ve bu fotoğrafı paylaştı. Fotoğrafta, bir sandık kurulu üyesinin de aynı işareti yaptığı görüldü. AKP adına hareket eden avukat Arif Yeğen, Portakal ve sandık kurulu üyesi Y.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. Yeğen, bu eylemlerin seçim kanununa ve Yüksek Seçim Kurulu genelgesine aykırı olduğunu iddia ederek, kamu davası açılmasını ve Y.D.'nin görevden alınmasını talep etti.
28 Mayıs 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ilgili sözlerine soruşturma açıldığını hatırlattı. Tunç, konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi halinde takdirin Meclis'te olduğunu belirtti. Tanrıkulu'nun sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve partisinden de tepki gelmişti.
11 Eylül 2023

AKP Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Zehir, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Tahir Elçi'nin cenazesindeki fotoğrafını paylaşarak hakaret içeren ifadeler kullandı. Diyarbakır Barosu, Zehir hakkında 'Kişinin Hatırasına Hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Tanrıkulu da Zehir'e dava açacağını belirtti. Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da bir çatışma sırasında hayatını kaybetmişti.
24 Mayıs 2023

FIFA kokartlı eski hakem Ali Palabıyık, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakem atamalarında kulüplerin istekleri doğrultusunda baskı uyguladığını ve son kararı kendisinin verdiğini öne sürdü. Palabıyık, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) atamaları yapmasına rağmen Büyükekşi'nin istediği hakemi değiştirebildiğini ve istediği maça atayabildiğini belirtti. Ayrıca, hakemlerin arkasında durulması gerektiğini vurgulayarak Büyükekşi'yi eleştirdi. Bu açıklamalar, bir hakeme saldırı olayının ardından futbol camiasında devam eden tartışmaların bir parçası olarak ortaya çıktı.
16 Aralık 2023

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, Trabzonspor ile karşılaştı. Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci gol VAR incelemesi sonrası verildi. İstanbulspor yönetimi, gol öncesinde faul olduğunu iddia ederek karara itiraz etti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada oyuncularını sahadan çekmek istedi, ancak oyuncular maça devam etmek istedi. Sonunda takım sahadan çekildi ve maç yarıda kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili kararı bekleniyor. Ayrıca, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir hakeme saldırısı ve sonrasında yaşananlar da makalede yer alıyor.
19 Aralık 2023

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçı izlemek için Tüpraş Stadı'na gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küfürlü protesto sonrasında stattan ayrıldı. Büyükekşi'nin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye 'Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz' diyerek çıktığı görüldü. Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği maçta 3-2'lik skorla mağlup oldu.
5 Ekim 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, futbol maçlarında hükümet karşıtı sloganlar atan taraftarlara müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yavaş, protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu ve politikacıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre bu tür protestolara katlanmak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda altılı masanın kararına saygı duyacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ortak iradesine karşı hareket etmeyeceğini söyledi.
27 Şubat 2023

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta hakem kararlarına itiraz eden İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'nun talimatıyla takım 73. dakikada sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstanbulspor'u 3-0 hükmen mağlup sayarak 3 puan silme cezası uyguladı. Ayrıca Başkan Sarıalioğlu'na sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin lira para cezası verildi. İstanbulspor ayrıca taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar sebebiyle bir sonraki iç saha maçında cezalı olacak.
24 Aralık 2023

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli savcı Ş.B. hakkında, bir kâtibi taciz ettiği iddiasıyla dava açıldı. Ş.B.'nin adliyede başka kişileri de sözlü taciz ettiği öne sürüldü. Katip, savcının ısrarla kendisini evine davet ettiğini ve evde yaklaşık bir saat kaldığını ifade etti. Mahkeme başkanı, savcı hakkında zorla getirme kararı verdi ve duruşma ertelendi.
24 Nisan 2023

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasının üçüncü duruşmasında, tanıklar dinlendi ve futbolcu müştekilerin bir sonraki celsede hazır edilmeleri için avukatlarına son kez süre verildi. Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ayrıca, sanık Erzan'ın bankadaki hesap hareketleri ve diğer sanıklara ait telefonlarla ilgili bilirkişi raporu istendi. Müştekilerin davaya katılma talepleri kabul edildi ve MASAK raporunun tamamının mahkemeye gönderilmesi istendi.
15 Ocak 2024

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine neden olduğu iddia edilen sahte görüntülere ilişkin iddianameyi iade etti. İddianamede, 'Ankara Kuşu' adlı Twitter hesabının sahibi Oktay Yaşar ve Cevheri Güven de suçlanıyordu. Mahkeme, iddianamenin iadesinde, Yaşar ve Güven'in birlikte hareket ettiklerine dair iddia ve delil bulunmadığını belirtti. Ayrıca, iddianamede hangi eylemin ne şekilde hangi suçu oluşturduğuna ilişkin bir anlatımın yer almadığı savunuldu.
26 Temmuz 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini Şehir Üniversitesi meselesi üzerinden yolsuzluk yapmakla suçlamasına yanıt verdi. Davutoğlu, Erdoğan'ın iddialarını yalanlayarak, kendisi ve diğer siyasi liderlerin mal varlıklarının araştırılması için bir soruşturma komisyonu kurulması çağrısında bulundu. Davutoğlu, Şehir Üniversitesi'nin kapatılmasını 'barbarlık' olarak nitelendirdi ve bu süreçte hukuksuz işlemler yapıldığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ve diğer bakanların mal varlıklarının araştırılmasını isteyerek, siyasi arınma vaktinin geldiğini belirtti.
19 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası Türk futbolunun çatışma noktasına geldiğini ifade etti. Koç, TFF'nin olaylardaki tutumunu eleştirdi ve futbolun toplumsal huzura zarar vermemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yapılan toplantıda adil rekabet ve finansal sorunlar gibi konuların ele alındığını ve ilgili bakanları ziyaret edeceklerini belirtti. Koç, hakem sorunlarına ve Passolig'in kaldırılması gerektiğine de değindi.
13 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a 30 gün hak mahrumiyeti ve 143 bin lira para cezası verdi. Cezanın sebebi, Timur'un bir programda yaptığı, 'sportmenliğe aykırı hareket' ve 'hakem ile diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar' olarak belirtildi. Timur, daha önce bir spor programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti.
26 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da fenalaştı. TFF'nin Süper Kupa finalini Riyad'da oynaması ve Suudi yönetiminin Atatürk posteri ve Türk kulüplerinin sloganlarına itiraz etmesi sonucu Türk takımları maça çıkmama kararı aldı. Bu durum üzerine Büyükekşi'nin istifası çağrıları artarken, TRT Spor'un haberine göre Büyükekşi'nin tansiyonunun yükselmesi nedeniyle otelde sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.
30 Aralık 2023

Beşiktaş'ın Lugano ile oynadığı maçta taraftarların küfürlü protestosuyla karşılaşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, durumu 'organize bir olay' olarak nitelendirdi. Büyükekşi, maçı izlemek için stadyuma gitmiş ancak protesto sonrasında stadyumu terk etmişti. Protesto, Büyükekşi'nin Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye sinirli bir şekilde bir şeyler söylemesi ve parmak sallaması sonrasında başlamıştı. Maçın ardından Beşiktaş, 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı' düzenleme kararı almış ve teknik direktör Şenol Güneş istifa etmişti.
6 Ekim 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 14 Nisan 2020'de Fahrettin Altun'un evinin yanında usulsüz yapılaşma iddiaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılandı. Hazırlanan iddianamede Kaftancıoğlu'nun ifadelerinin incitici ve tahrik edici olduğu ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı iddia edilmiş, 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edilmişti. Ancak Kaftancıoğlu bu davada beraat etti.
11 Ocak 2023

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, spor yorumcularına tehdit ettiği ve Süper Lig'in yayıncı kuruluşuna müdahale ettiği iddialarını yalanladı. Spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın beIN Sports'a baskı yaptığını ve VAR odasından bir görüntüyü maç özetine koydurduğunu iddia etmişlerdi. Orta, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu, görüntülerin MHK'nın kullanım yetkisinde olduğunu ve yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.
18 Mart 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

Galatasaray yöneticilerinin Fenerbahçe'yi hedef alan basın toplantısının ardından, Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray'ı kamuoyu önünde tartışmaya davet eden bir açıklama yaptı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ın hakem Zorbay Küçük'ün maçlarda Fenerbahçe lehine sonuçlar çıkardığına dair iddialarına yanıt verdi. Fenerbahçe, daha önce de birçok kez yaptığı bu çağrıyı yineleyerek, hakem kararlarının tüm detaylarıyla kamuoyu önünde tartışılmasını istedi ve Galatasaray'ı bu konuda 'tarihi bir fırsat' olarak değerlendirmeye davet etti.
12 Ocak 2024
İşaretlediklerim