CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturma devam ediyor. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Görüntülerin, CHP İl Başkanlığı'nda çekildiği ve 2019'da kaydedildiği iddia ediliyor. CHP, görüntülerin başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor.
19 Mart 2024

Beyoğlu Belediyesi, hukuki süreç devam etmesine rağmen eski Fransız Saint Joseph Yetimhanesi'nin kapısını kapatarak içeriye giriş çıkışları engelledi. Yıllardır yetimhane binasında faaliyet gösteren kartonpiyer atölyesi sahibi Cemal Cinbiz, binaya girişine izin verilmediği için iki haftadır nöbet tutuyor. Cinbiz, belediye başkanı Haydar Ali Yıldız hakkında suç duyurusunda bulundu. Belediye ekipleri, geçmişte binanın bazı kısımlarını sökmüş ve defterdarlık tarafından kayyım atanmasına karar verilmişti.
26 Nisan 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi ve ilk duruşma 25 Eylül'de yapılacak. İddianamede, usulsüz toplanan paralarla satın alındığı gerekçesiyle davaya konu taşınmazın hazine adına tapuya tescili ve paraların hazineye devri isteniyor. Şüpheliler arasında eski Maltepe belediye başkanı Ali Kılıç, eski Şişli belediye başkanı Muammer Keskin ve eski CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi isimler bulunuyor. 22 şüphelinin tamamının altışar aydan birer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
12 Ağustos 2024

Türkiye, Gazze Şeridi'ndeki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırıyı kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, hastanenin koordinatlarının dahil olduğu gerekli tüm bilgilerin İsrail makamlarıyla paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada, Gazze'deki Filistin halkını temel haklarından mahrum bırakmayı amaçlayan kuşatma ve bu saldırının uluslararası hukuku ihlal ettiği ifade edildi.
30 Ekim 2023

Bayern Münih'te forma giyen Fas kökenli Hollandalı futbolcu Nasır Mezravi, sosyal medya hesabından Mescid-i Aksa'nın fotoğrafını paylaşıp Filistin'e desteğini açıkladı. Bu paylaşım sonrasında Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili milletvekili Johannes Steiger, futbolcunun kulüple ilişiğinin kesilmesi ve sınır dışı edilmesini talep etti. Mezravi ise kendini savunarak, duruşunun barış ve adalet için çalışmak olduğunu ve her türlü teröre, nefrete ve şiddete karşı olduğunu belirtti.
16 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ı vefatının 60. yılında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenecek bir etkinlikle anacak. Etkinlik, 3 Haziran Cumartesi günü saat 21:00'de başlayacak ve edebiyat, sinema, tiyatro, müzik dünyasından birçok sanatçının katılımıyla gerçekleşecek. İstanbullular, etkinliğe 'İstanbul Senin' uygulaması üzerinden kayıt yaptırarak ücretsiz katılabilecekler. Anma gecesinde, Yetkin Dikinciler anlatımı ve Ferhat Livaneli orkestrasının müzikleri eşliğinde, Nazım Hikmet'in şiirleri ve şarkıları seslendirilecek.
30 Mayıs 2023

Türkiye'nin, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından alıkonan İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la görüştüğü iddia edildi. AFP'nin bir Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rehinelerin serbest bırakılması için Hamas'la müzakere sürecini başlattı. Erdoğan'ın aynı zamanda barışın sağlanması için diplomasi trafiğini sürdürdüğü belirtildi.
11 Ekim 2023

CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Tanal, Twitter üzerinden partisinin Şanlıurfa'daki seçim ofisine 'tehdit ve gözdağı amaçlı' mermi atıldığını ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın afişlerinin zarar gördüğünü açıkladı. Tanal, bu eylemleri 'beceriksiz korkakların yönlendirdiği provokatörlerin' gerçekleştirdiğini belirtti ve bu tür eylemlere boyun eğmeyeceklerini, güçlerini Allah'tan ve milletten aldıklarını ifade etti.
8 Mayıs 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkanı adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğini açıkladı. Bu karar, CHP'nin depremdeki sorumluluğuna rağmen Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi üzerine gelen eleştiriler ve halkın tepkisi sonrasında alındı. TİP, Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekilmesinin gerekçesi olarak, Zan'ın kabul edilemez ilişkilere girdiğine dair iddialar ve bu durumun Hatay halkına bir hakaret anlamı taşıdığını belirtti. Zan, iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu savunarak hukuki süreç başlatacağını ifade etti.
17 Mart 2024

Eski milli futbolcu ve şu an Hatayspor Antrenör Yardımcısı olan Gökhan Zan, İYİ Parti Hatay milletvekili adayı olarak seçim çalışmaları yapmaktadır. Zan, seçim afişinin indirilmesi üzerine sosyal medya hesabından bu duruma tepki göstermiş ve afişleri indiren ekibi deprem haftasında da görmek istediğini belirtmiştir. Ayrıca, halkın 14 Mayıs'ta sandıkta gereken cevabı vereceğini ifade etmiştir.
11 Mayıs 2023

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun Gazze'deki El Kuds hastanesinin tahliye edilmesini istediğini duyurdu. Hastanede şu anda 400'den fazla hasta ve 12 bin kadar yerlerinden edilmiş Filistinli bulunuyor. Filistin Kızılayı, uluslararası topluma acilen harekete geçmesi ve El Ehli Hastanesi'ndeki gibi bir felaketin önüne geçilmesi çağrısında bulundu. Gazze'li yetkililer, İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
20 Ekim 2023

Mersin Toroslar Ülkü Ocakları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kent ziyareti öncesinde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin meydan okuma içeren sözlerinin yazılı olduğu pankartlar hazırlayarak ilçenin girişine ve ocak binasına astı. Kılıçdaroğlu, daha önce eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş cinayetinin MHP'ye uzandığını belirterek Bahçeli'ye eleştirilerde bulunmuştu. Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'na meydan okuyarak yanıt vermişti. Ülkü Ocakları'nın bu eylemi, Bahçeli'nin sözlerini destekler nitelikte.
20 Ocak 2023

AKP Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Fatih Zehir, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Tahir Elçi'nin cenazesindeki fotoğrafını paylaşarak hakaret içeren ifadeler kullandı. Diyarbakır Barosu, Zehir hakkında 'Kişinin Hatırasına Hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Tanrıkulu da Zehir'e dava açacağını belirtti. Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da bir çatışma sırasında hayatını kaybetmişti.
24 Mayıs 2023

İsrail ordusu, Gazze Limanı'nı kontrol altına aldığını ve burada bulunan Mavi Marmara anıtını yıktığını duyurdu. Açıklamada, limanın kontrolünün yanı sıra 10 tünel ve dört binanın da yıkıldığı belirtildi. Mavi Marmara olayında bazı askerlerin de yer aldığı ifade edildi. Filistin tarafı ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
16 Kasım 2023

Işıl Özgentürk, bu yılki Cannes Film Festivali'nde kırmızı halıda boy gösteren Türk kadın oyuncuların, Türkiye'yi temsil ettiklerini iddia etmelerini eleştiriyor. Festivalde tek bir Türk filminin bile yer almadığını belirten Özgentürk, bu oyuncuların aslında dondurma, saat ve mücevher markalarını temsil ettiklerini vurguluyor. Dünyaca ünlü sinema oyuncularının Filistin'e yasak getiren kararı protesto ederken, Türk oyuncuların bu tür markaları tanıtmasının festivalin itibarını zedelediğini savunuyor.
26 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki AFAD konteyner bölgesini ziyaret etti. Bu sırada, taleplerini dile getiren depremzedelere sert bir şekilde tepki göstererek, Cumhurbaşkanının ziyaretini sabote etmeye hakları olmadığını belirtti ve sessizlik isteyerek depremzedelerin dağıtılmasını istedi. Erdoğan da daha önce depremle ilgili eleştirilere sert bir dille karşılık vermişti.
28 Şubat 2023

Hollywood Ticaret Odası, Batman'i Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda bir yıldızla onurlandıracak. Batman'in yıldızı, yaratıcılarından Bob Kane'in yanında yer alacak ve 26 Eylül'deki törene DC'nin başkanı Jim Lee ile genel müdürü Anne DePies katılacak. Batman, Hollywood Şöhretler Kaldırımı'nda yıldız alan ilk süper kahraman olacak. Batman serisi, 1939'dan bu yana çeşitli sinema uyarlamalarıyla önemli gişe başarıları elde etti.
19 Eylül 2024
İşaretlediklerim