İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 18-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği tüm konserleri, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle ertelediğini duyurdu. İsrail'in saldırıları, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufan' operasyonunun ardından başlamıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu.
18 Ekim 2023

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştü. Görüşmede Filistin'deki son gelişmeler ve sivillerin serbest bırakılması imkanları ele alındı. Bu görüşme, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı saldırıyı başlatması ve çok sayıda İsrailli'nin rehin alınması sonrasında gerçekleşti.
16 Ekim 2023

Adidas, yarı Filistinli model Bella Hadid'in yer aldığı SL72 ayakkabı reklamını, İsrail hükümetinin tepkisi üzerine geri çekti ve özür diledi. İsrail hükümeti, reklamın 1972 Münih Olimpiyatları'nda 11 İsraillinin öldürülmesiyle bağlantılı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Sosyal medyada Hadid'e destek ve Adidas'a boykot çağrıları yapıldı. Hadid, Filistin'i desteklemeye devam edeceğini belirtti.
22 Temmuz 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde hükümetin yapmayı planladığı yeni evlerin fay hattı üzerinde olduğunu belirtti. Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından hükümetin yeniden inşa çalışmalarına başladığı, ancak uzmanların acele edilmemesi gerektiğini vurguladığı aktarıldı. Öztunç, TOKİ tarafından planlanan yeni evlerin bir kısmının Çiğli köyüne yapılacağını ve bunun akılcı olmadığını ifade etti.
2 Mart 2023

Filistin-İsrail çatışması alevlenirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki devletli çözüm önerisini yineledi. Erdoğan, Ortadoğu'daki sorunların temelinde Filistin meselesinin bulunduğunu belirtti ve 1967 sınırlarına uygun, başkenti Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulmasının artık ertelenemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, gerilimi tırmandıracak her türlü adımdan kaçınılması gerektiğini vurguladı ve Türkiye'nin gerilimin düşmesi için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu söyledi.
8 Ekim 2023

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Filistin'e destek gösterilerini 'Hamas'a destek' olarak tanımladıktan sonra gelen tepkiler üzerine yanıltıcı bir tanımlama kullandığını kabul etti. BBC'nin bu tanımlaması, ülkedeki Filistin'e destek yürüyüşlerini 'Hamas'a destek' olarak nitelemesi eleştirilmişti. İngiltere genelinde geçen hafta sonu birçok kentte on binlerce kişi Filistin'le dayanışma göstermek amacıyla çok sayıda gösteri düzenlemişti.
17 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İslam Bilginleri İstişare Toplantısı'nda Batı'yı eleştirerek, İsrail'i eleştiren rektörlerin işten atılmasını ve öğrencilere konuşma hakkının verilmemesini örnek gösterdi. Gazze'deki duruma dikkat çekerek, İsrail'in insan hakları ihlallerini ve uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalışını eleştirdi. Türkiye'nin Filistin'e olan desteğini ve İsrail'e karşı aldığı ekonomik tedbirleri vurguladı. Ayrıca, İsrail'e karşı uluslararası arenada hukuki adımlar atıldığını belirtti.
12 Mayıs 2024

Türkiye, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesini kınadı. İran devlet televizyonu, Haniye’nin Tahran’da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda bir korumasıyla birlikte öldürüldüğünü açıkladı. Hamas, suikasti doğrularken saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bu saldırının Gazze’deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşıdığını belirterek, uluslararası toplumu İsrail’i durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.
31 Temmuz 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ziyareti sırasında 'Elbistan il olsun' pankartı nedeniyle bazı vatandaşları azarladı. Sosyal medyada tepki çeken bu durum üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli'nin sözlerinin çarpıtıldığını ve depremzedelere hakaret ettiği iddialarını reddeden bir açıklama yaptı.
1 Mart 2023

Filistin Kızılayı, İsrail tanklarının Gazze'nin kuzeyinde bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni kuşattığını duyurdu. Kuşatma nedeniyle Kızılay ekipleri hastaneden ayrılamıyor ve yaralılara ulaşamıyor. İsrail ordusu daha önce de Şifa Hastanesi'ne girmişti. Gazze'deki hastanelerin çoğunun hizmet dışı kaldığı ve önceki bir saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
16 Kasım 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ı, seçime iki hafta kala adaylıktan çekti. Bu kararın arkasında, Zan'a ait olduğu iddia edilen ve 'kirli pazarlık' içeren bir ses kaydının sosyal medyada paylaşılması yatıyor. Zan, kaydın montaj olduğunu ve kendisine kumpas kurulduğunu savunuyor. TİP, Zan'ın açıklamalarını inandırıcı bulmayarak adaylığını geri çekti. Zan ise bu durumu bir kumpas olarak değerlendiriyor ve işin içinde diğer siyasi figürlerin de olduğunu öne sürüyor.
18 Mart 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, futbolcu Merih Demiral'ın bozkurt işareti yapan heykelinin kentte uygun bir yere dikilmesi önergesi reddedildi. Belediye Başkanı Cemil Tugay, heykelin dikilmesi için yeterli neden ve gerekçe görmediklerini belirtti. Demiral'ın bozkurt işareti yapmasının siyasi bir tercih olabileceğini ifade eden Tugay, İzmir'in bir futbolcusu olmayan Demiral'ın heykelinin dikilmesine karşı olduklarını söyledi.
14 Ağustos 2024

İstanbul Beyoğlu'nda Galata Kulesi yakınlarında bulunan bir sırt çantası şüphe uyandırınca polis ekiplerine haber verildi. Bölge güvenlik şeridi ile kapatıldı ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi çantayı fırlattı. Bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatılan çantadan cips ve kağıt havlu çıktı. Olay sonrasında vatandaşlar polis ekiplerini alkışladı.
1 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gazze'deki hastane saldırısında ölenlerin sayısının 471 olduğunu belirten Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasının ardından bir paylaşımda bulundu. Erdoğan, paylaşımında Batılı ülkeleri suçlayarak, Gazze'ye yardım etme çabalarının, bölgeye uçak gemilerinin gönderilmesi ve Filistin halkına yönelik yardımların kesilmesi gibi adımlarla sekteye uğradığını ifade etti. Ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sorumluluğunu yerine getiremediğini ve uluslararası medyanın taraflı yayınlarıyla insan kıyımını aklama yarışına girdiğini belirtti.
18 Ekim 2023

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Filistin krizinin farklı olduğunu ve İsrail'in büyük bir intikam peşinde olduğunu belirtti. Fidan, İsrail'in 7 Ekim'de verdiği kayıpların, şimdiye kadar verdiği en büyük kayıplar olduğunu ve bu kaybın telafisini barışta değil, intikamda gördüğü için büyük bir misilleme peşinde olduğunu ifade etti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı.
20 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Twitter'da Küçükçekmece Cennet Mahallesi'ndeki bir metro istasyonunda yürüyen merdivenin durdurulduğunu gösteren bir video paylaştı. Ongun, yürüyen merdivenleri durduran, bozan ve sabote eden kişiler hakkında rutin olarak suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. İBB daha önce de metroda yürüyen merdivenlerin durdurulduğuna dair görüntüler paylaşmıştı.
17 Ekim 2023

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı sert bir şekilde eleştirerek, onu İran dini lideri Hamaney'in oyuncağı ve devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'e benzetti. Katz, Erdoğan'ın Hamas'a destek verdiğini ve Türkiye'de Instagram'a erişimi engellediğini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek vererek, 'Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim' dedi. İmamoğlu ise Katz'ın açıklamalarına sert bir yanıt vererek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bayrağına ve cumhurbaşkanına hakaret eden bu açıklamayı reddettiğini belirtti.
2 Ağustos 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, durakta bekleyenleri bıçakla tehdit eden bir şahsa müdahale eden polis memurunun açığa alındığı iddialarını reddetti. Bayrampaşa'da bir otobüs durağında bekleyenleri tehdit eden Volkan L. isimli şahsa, olay yerinde bulunan polis memuru E.A. tarafından müdahale edildi. Polis memuru, şahsı bacağından vurarak etkisiz hale getirdi. Sosyal medyada polis memurunun açığa alındığı iddiaları üzerine Vali Gül, polis memurunun başarı belgesiyle ödüllendirildiğini belirtti.
29 Ağustos 2023

Ara Güler Müzesi ve Ayvalık Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan 'Ayvalık-İstanbul' sergisinde, ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in daha önce yayınlanmamış Ayvalık fotoğrafları sergilendi. Sergi, Ara Güler'in az bilinen Ayvalık fotoğraflarının yanı sıra, kendisiyle özdeşleşen İstanbul şehrine ait renkli fotoğraflarla birlikte toplam 36 adet kareyi bir araya getirdi. Sergi, 19 Ekim'den 19 Kasım'a kadar Ayvalık Kırlangıç Yaşam Merkezi'nde ziyarete açık olacak.
23 Ekim 2023

ABD'li rap sanatçısı Macklemore, 'Hind’s Hall' isimli yeni şarkısıyla Filistinlilere destek veriyor ve İsrail karşıtı protestolara katılıyor. Şarkı, Gazze'de öldürülen 6 yaşındaki Hind Rajab'a saygı duruşunda bulunuyor ve dünya genelinde devam eden öğrenci protestolarından esinlenmiş. Sanatçı ayrıca şarkısında kapitalist açgözlülük, Amerikan siyaseti ve müzik endüstrisinin sessizliğini eleştiriyor. Macklemore, şarkının gelirlerini Birleşmiş Milletler'in Filistinli mültecilere yardım ajansına bağışlayacağını açıkladı.
8 Mayıs 2024
İşaretlediklerim