Uraz Kaygılaroğlu ve Nezaket Erden'in başrollerini paylaştığı, 'Aşık Shakespeare' adlı oyun, 4 Ekim'de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu PSM ortaklığıyla sahneye konulan oyunun yönetmenliğini Serdar Biliş üstleniyor. Oyun, William Shakespeare'in gençliğine ve bir kadının erkeklerin dünyasında sahneye çıkmak için verdiği mücadeleye odaklanıyor.
1 Eylül 2023

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, oyuncu Ahsen Eroğlu Türkiye'den ayrılma kararı aldığını Instagram üzerinden duyurdu. Seçimlerde sandık görevlisi olarak çalışan Eroğlu, yaşanan süreci 'karman çorman' olarak tanımladı ve insan gibi yaşamak istediğini, ayrımcılık görmek istemediğini belirtti. Eroğlu, kendini geliştirmek için yurt dışına gideceğini ve bu kararın ne zaman gerçekleşeceğini bilmediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

Türk sinemalarında bu hafta beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı' filmi, serinin önceki hikayelerinden 64 yıl öncesini anlatıyor. 'Meksika Açmazı', popüler bir podcast programından uyarlanan bir komedi filmi. 'Alya' isimli bilim kurgu ve aksiyon filmi, özel güçlere sahip bir kadın kahramanın maceralarını konu alıyor. 'Birkaç Mısraymış Meğer', platonik bir aşk hikayesini işlerken, 'Cin Gelini' ise bir korku filmi olarak araştırma grubunun başına gelen olayları anlatıyor.
17 Kasım 2023

Virtuos Games'in eski bir çalışanının Reddit'te paylaştığına göre, 'The Elder Scrolls 4: Oblivion' oyununun yeniden yapımı geliştiriliyor. Oyunun 2024'ün sonunda veya 2025'in başında piyasaya sürülebileceği ve Unreal Engine 5 grafik motorunun kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, firmanın başka projeler üzerinde de çalıştığı ifade edildi.
1 Ağustos 2023

ATV ekranlarında yayınlanan 'Bergen' filminin bazı sahneleri sansürlendi. Filmde geçen 'Adetim gecikti' cümlesi ve hamam sahnesi kesildi. Bu duruma tepki gösteren başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah, Twitter hesabından ATV ve RTÜK'ü etiketleyerek sansürden dolayı izleyicilerden özür diledi.
28 Eylül 2023

Netflix platformunda yayınlanan ve Anadolu efsanesi Şahmaran'dan esinlenen 'Şahmaran' dizisi, izleyicilerin beklentilerini karşılayamadı. Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in başrollerini paylaştığı dizi, özgünlükten yoksun olduğu ve 'Twilight' serisine benzetildiği için eleştirildi. Dizi, yayımlandığı ilk gün sosyal medyada geniş yankı buldu.
22 Ocak 2023

Epic Games, kullanıcılarına bu hafta iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor. İlk oyun, Idle Games tarafından geliştirilen ve Dungeons & Dragons evrenine dayanan strateji oyunu 'Idle Champions of the Forgotten Realms'. İkinci oyun ise avcılık temalı ve çeşitli silahlarla av yapmayı içeren 'theHunter: Call of the Wild'. Her iki oyun da belirli bir süre için kullanıcıların erişimine açık olacak.
23 Haziran 2023

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda müşahit olacağını açıkladı. Siyasi partilerin sandık nöbeti çağrısına destek veren Kaya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, çocukları ve gençlerin geleceği için bu görevi üstlendiğini belirtti. Kaya, müşahitlik eğitimine başlayacağını ve gerektiğinde sandık başında süt sağacağını ifade etti.
22 Mayıs 2023

Twitter'ın sahibi Elon Musk, platform üzerinden oyun yayını yaptı. Musk, Twitter'ı 27 Ekim 2022'de 44 milyar dolara satın almış ve platformu daha kapsamlı hale getirmeye çalışıyor. Twitter'ı bir 'süper uygulama' haline getirme hedefi olduğunu belirten Musk, uygulama üzerinden yayın yapılmasıyla ilgili yeni özellikler getirdi. Musk, Diablo IV oynadığı anları canlı yayınlayarak 'Oyun yayınını test ediyorum' dedi.
2 Ekim 2023

Netflix, Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'in oynadığı, yerli mitolojiye dayanan 'Şahmaran' adlı dizisinin yeni fragmanını yayınladı. Dizi, 20 Ocak'ta izleyiciyle buluşacak ve Adana'da geçen bir öğretim görevlisinin aile ve mitolojik bir toplulukla olan hikayesini konu alacak. Şahmaran efsanesine dayanan dizi, aşk ve bilgeliğin temsili olarak gösterilen Mar halkının kehanetinin gerçekleşmesini beklediği bir kurguya sahip.
12 Ocak 2023

Şırnaklı inşaat işçisi Nezir Ayas, beş yaşında bir düğünde halay başı olarak dans etmeye başladı ve bu yeteneğiyle bölgede ve yurt dışında tanındı. Sosyal medyada yayılan videoları sayesinde 'Michael Jackson Nezir' lakabını alan Ayas, Kanadalı şarkıcı Justin Bieber tarafından Instagram'da paylaşıldı. Ayas, düğünlerde gençlerin koluna girmek için yarıştığı popüler bir halay başı haline geldi ve en büyük hayali olan düğünler ve halayı dünyaya tanıttı.
29 Ocak 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 'Tanrının Yarattıkları', 'İntikam Oyunları', 'Üçlü Pürüz', 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' olmak üzere beş yeni film izleyiciyle buluşuyor. 'Tanrının Yarattıkları', İstanbul Film Festivali'nde gösterilmiş bir dram filmi iken, 'İntikam Oyunları' yerli aksiyon severlere hitap ediyor. 'Üçlü Pürüz' ise bir komedi filmi olarak dikkat çekiyor. Korku filmi severler için 'Kötü Ruh: Uyanış' ve 'Alem-i Cin 4' filmleri vizyona giriyor.
21 Nisan 2023

Eski Real Madrid ve Galler milli takımı futbolcusu Gareth Bale, 'PGA Tour 2K23' adlı video oyununa oynanabilir bir karakter olarak eklendi. Bale, futbol kariyerini bu yılın başında sonlandırmış ve profesyonel golf turnuvalarına katılmaya başlamıştı. Oyun içerisinde Bale tarafından özel olarak tasarlanan bir parkur da bulunuyor. Bale'nin golf sevgisi futbolculuk zamanından beri biliniyordu.
16 Eylül 2023

George R.R. Martin, 'Game of Thrones' dizisine de konu olan 'Buz ve Ateşin Şarkısı' serisinin merakla beklenen yeni kitabı 'Kış Rüzgarları' üzerinde çalıştığını belirtti. 2011 yılından bu yana beklenen kitap için Martin, Twitter üzerinden bir mizahi paylaşımda bulunarak hayranlarına gerçekten çalıştığını göstermeye çalıştı. Kitabın 2012 yılında adının onaylandığı ve 2022 itibarıyla yüzde 75 oranında tamamlandığı bilgisi verildi.
6 Kasım 2023

Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç köyünde yaşayan balıkçı Adem Yılmaz ile 'Yaren Leylek' arasındaki dostluk, leyleğin bu yıl da göç yolu üzerindeki köye dönmesiyle devam etti. Yaren'in beklenen tarihte gelmemesi endişe yaratmış, ancak leylek ve eşi Nazlı, köye ulaşarak Adem amcanın kayığına kondu. Yaban Hayatı Fotoğrafçısı Alper Tüydeş, bu anları Twitter hesabından paylaştı.
17 Mart 2023

Genç oyuncu Helin Kandemir, oyunculuk kariyeri ve tiyatro sahnesindeki deneyimleri üzerine bir röportaj verdi. Kandemir, 15 yaşında 'Kız Kardeşler' filmiyle 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazanmış ve şu an 19 yaşında 'Bihter' filminde 'Nihal' karakteri ve ilk tiyatro oyunu 'Balina' ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 'Balina' oyununda zorlu bir karakter olan 'Ellie'yi canlandıran Kandemir, bu role hazırlanırken güçlü bir psikoloji geliştirdiğini belirtiyor. Ayrıca, Enis Arıkan ile birlikte oyun anısına balina dövmesi yaptırdığını ve bu oyunun kendisi için özel bir anlam taşıdığını ifade ediyor.
16 Aralık 2023

Ordu'da akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağışlar nedeniyle Bülbül Deresi'nin debisi yükseldi ve bazı noktalardan taştı. Altınordu ilçesindeki Süleymanfelek ve Zübeyde Hanım caddeleri su altında kaldı, esnaf iş yerlerindeki su ve çamuru temizlemeye çalıştı. Bölgedeki kara yolu güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı ve Altınordu Belediyesi ekipleri tıkanan rögar ve su kanallarını açma çalışmalarına başladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde dere taşkınının yarattığı tahribat gözlemlendi.
9 Temmuz 2023

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Daskyleion Ören Yeri'nde devam eden arkeolojik kazılarda 2 bin 500 yıl öncesine ait bir zar oyunu tablası bulundu. Tablanın üzerinde 'Bagabazos'un zar oyunu' ya da 'Bagabazos zar oyuncusu' yazıyor. Bu yazıt, Frig alfabesi ile yazılmış ve Bagabazos, Persli bir kişi. Ayrıca bu yıl ulaşılan Frig yapısının, milattan önce 8'inci yüzyıla ait kent giriş suru ve kulesi olduğu belirlendi.
5 Eylül 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör, sosyal medyada Zafer Partisi'ne yakın hesaplar tarafından Sinan Oğan'a oy vereceği şeklinde yayılan iddiaları yalanladı. Gazeteci Fatih Altaylı aracılığıyla yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtti. Altaylı, Şengör'ün bu açıklamasını Twitter üzerinden duyurdu ve Şengör'ün bu konudaki rahatsızlığını ve net oy tercihini ifade eden bir videoyu paylaştı.
13 Mayıs 2023

2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde evine gitmek üzere bindiği minibüste kaçırılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor. Cinayet, Türkiye'deki kadın cinayetleri açısından dönüm noktası olmuş ve ülke genelinde protesto eylemlerine neden olmuştu. Filmin yönetmeni ve senaristi Seçil Çelebi ile yapımcısı Mahmut Şirin, filmin hazırlıklarının yakında başlayacağını belirtti. Film, Duru Film Yapım tarafından çekilecek.
5 Ekim 2023
İşaretlediklerim